ساخت انواع ژله

am-ml

New member
ژله سورپرایز

top54c0w5nbekrmdxjr.jpg
 

am-ml

New member
جونم براتون بگه

اگه میخوای کسی رو سورپرایز کنی(البته در مورد ژله)
خوب این بهترین گزینه هست
مواد لازمش هم
اینهاست
البته من قالبم بزرگ بود
مقداری از مایع ژله پایه هم به علت وجود یک انگشت فضول ریخت و مجبور شده یک بسته ژله آلوورا هم اضافه کنم
ولی شما اگه انگشت فضول داخل خونه ندارید همین 4 تا بسته واسه یک قالب 18*5 به ارتفاع 5 کافیه
f3hwq7xzve8mwh7ld6s.jpg

پودر های ژله رو به صورت جدا هر کدوم رو با دو لیوان اب جوش مخلوط کردم
یعنی دو بسته بلوبری رو با دو لیوان آب جوش
و دو بسته قرمز رنگ رو با دولیوان آب جوش
یک لیوان شیر رو قبلا گذاشته بودم بیرون تا هم دمای محیط بشه
خوب
ژله ها که آماده شد
ژله قرمز رو ریختم داخل قالبی که وقتی مایع رو بریزم ارتفاعش حدود 3 سانت بشه
من از این ظرف قاشق چنگال سرویس مسافرتی استفاده کردم(میخوام بگم خیلی پایبند قالب نباشید هر چی دم دست بود و مناسب کار بود میشه قالب ما)
خوب
من کف ظرف رو با پنبه آغشته به روغن چرب کردم و ژله قرمز رو که دیگه خنک شده بود ریختم داخلش
و گذاشتمش داخل فریزر(حدود 15-20 دقییقه ژله سفت میشه که البته بستگی به برودت فریزر هم داره)
dt3m71azzxdpfntuarq.jpg

حالا چرا چربش کردم؟
خوب میگم بعدآ
دقت کنید
من فقط دو بسته ژله قرمز رو با دو لیوان آبجوش مخلوط کردم و آب سرد دیگه اضافه نکردم

میریم سراغ ژله بلوبری
خوب من میخواستم پایه کارم آبی رنگ باشه
اگه بخواید پایه کار سفید باشه میتونید از الوورا استفاده کنید
یا اگه میخواید زرد باشه از لیمو یا سیب یا موز و آناناس استفاده کنید
خود دانید
خلاصه
ژله بلوبری خنک شده دیگه
شیر رو کم کم بهش اضافه کردم و هم زدم
w6a1e7zr5jm0i3fd7o2o.jpg

خوب
همونجور که دیدید داخل ژله اصلی من قلب هست
حالا میتونه هر چیز و شکل دیگه ای هم باشه
خوب قالب قلبی رو من به این صورت داخل قالب اصلی نگه داشتم تا ببینم تا کجای قالب رو باید مایع ژله بریزم
y4baxe35hsvudchpham.jpg

دقیقآ تا شیار بین قلب رو مایع ژله ریختم و گذاشتم فریزر(حدود 5-7 دقیقه)
 

am-ml

New member
ayqmwwebzbzt3fd87mcc.jpg

نمیخوام ژله خیلی سفت بشه چون آخر کار ژله دو لایه میشه
خوب
ژله قرمز دیگه آماده شده
حالا نکته چرب کردن قالب
اینه
ببین به همین راحتی زله جدا میشه
3hhl1u0rptfnr5x3n8r.jpg

sr5xsdxwir7bzs48yvd.jpg

حالا وقت قالب زدن ژله قرمز هست
در همین فاصله یه نگاه به ژله بلوبری بنداز ببین یگه بسته بیارش از فریزر بیرون
خوب
اینم قالب خورده ژله قرمز
gw746abfkz8ekac6m0h9.jpg

وای وای
فکر نکنید خیلی وقت میبره هاااااااااا
نهههههههههههه
(پیدا شدن علایم پیری)
ههههههه
خوب
ژله آب رنگ رو با همون قالب قلبی به این صورت شیار دادم
واسه چی؟
خوب معلومه دیگه چون میخوایم قلب قلبیش کنیم
بله
 

am-ml

New member
hprlk7w3rz5b9qa41yzt.jpg

قالب قلبی رو روی ژله با کمی فشار رو به پایین حرکت بدید تا شیار بندازه
sdqffa1sm35rm2vwfywm.jpg


soacidb3spj6d7bvmcvy.jpg

حالا قلبها رو کنار هم روی شیارها گذاشتم
0aql79xcv2uf3l5qqx8r.jpg
 

am-ml

New member
nwftie6bg7te57ste2p.jpg

ueb82olgv3xp47vw40b.jpg


بقیه مایع ژله بلوبری رو ریختم روی قلبها و گذاشتم 10 دقیقه داخل فریزر بعد منتقل کردم داخل یخچال 2 ساعت بعد هم از قالب بیرون آوردم
(قالب رو داخل آب گرم گذاشتم)
چون قالب من فلزی بود خیلی زود گرما رو جذب میکنه و اگه زیاد داخل آب گرم بمونه ژله آب میشه
واسه قالبهای پلاستیکی یا سیلیکونی زمان بیشتری داخل اب نگه میدارم

9u5lmev7lx8jp5wglpqf.jpg
 

am-ml

New member
ژله سورپرایز من







زمینه عکس رو بد انتخاب کردم.:whistle:

چندتا نکته :
1- پودر ژله قرمز رنگ رو برای اینکه خوب سفت بشه فقط با یه لیوان آب جوش (هر پاکت با یک لیوان) حل می کنیم . من برای محکم کاری نصف قاشق غذاخوری پودر ژلاتین هم اضافه کردم.
2- اگر برای مات کردن ژله از بستنی استفاده می کنین ؛بگذارین کاملا باز بشه ؛من گذاشتم اصلا آب بشه.و به ازای هر لیوان آب جوش نصف لیوان بستنی استفاده کردم.
3- قالب بزرگ رو با همون لیوانی که برای ریختن آب جوش و ... میخوام استفاده کنم از آب پر کردم و مثلا اگر 6 لیوان پر شد ؛ معلوم میشه من برای پایه به 4 بسته ژله نیاز دارم (اگه توضیح لازمه بفرمایین تا بگم)
4- بعد از اینکه ژله ها رو با آب جوش حل کردین (من روی شعله ملایم این کار رو می کنم که کاملا شفاف بشه) بگذارین کاملا خنک بشه (خنک خنک ؛گول ظرف خنک رو نخورین و با انگشت امتحان کنین) بعد بستنی رو اضافه کنین.
5- من وقتی خواستم شیار برای گذاشتن قلبا ایجاد کنم ؛چون اون نکاتی که در مورد بستنی گفتم رعایت نکرده بودم یه لایه سفید رو ژله پایه ام بود که کنده شد و من برای اینکه خراب نشه از خیر شیار زدن گذشتم همینطوری ژله های قلبی ام رو چیدم روی سطحش ؛به هم میچسبیدن و یه ردیف قلبی وسط قالبم درست شده بود (چه ذوقی کردم)
6- بقیه ژله پایه رو هم یادتون باشه باید سرد سرد شده باشه (اصلا نباید از یخچال استفاده کنین) اگر حتی کمترین حرارتی داشته باشه قلباتون رو آب میکنه.
7-برای قالب زدن قلبا اگر شمام مثل من نتونستین ژله تون رو از ظرفش در بیارین (ظرف رو چرب هم کرده بودم ولی نشد که نشد) ؛ من اول تمام ژله ام رو قالب زدم (قالب رو از طرفی که کمی تیزه تا آخر توی ژله ببرین و در بیارین) و بعدش با یه چیز تخت مثلا کف گیر تمام قلبام رو به زیبایی در آوردم .
 
آخرین ویرایش:

am-ml

New member
دسر ژله زاویه دار

ژله از اون چيزاييه كه من ( در كمال تعجبخودم ) عاشقش نيستم و تعجب ميكنم چرا ديگران - و بيشتر از همه آقاي شوهر - اينقدر بهش علاقه دارن. ولي خب ديگه از بس من با محبتم از اين فداكاريا ميكنم و واسه ملت ژله درست ميكنم. اين ژلهه رو خيلي وقت پيشا عكسش رو ديده بودم و رفته بود تو ليست انتظار ( اگه بدونيد ليست انتظار من چقدر بلند بالاست؟! خيلي از دسرها هست كه بعيد ميبينم تا چند سال ديگه هم نوبت بهشون برسه. پارتي بازي هم نداريم. گفته باشم!)

بذاريد از همين الان يه نكته بسيار بسيار مهم رو بگم... شما هر وقت ديديد من تو رسپيهام ميگم "ژله"... يعني ژله خارجي . يه بار خودم ژله ايروني و خارجي رو با هم استفاده كردم. توي ساختن اون تخم مرغهاي نوروز.... و اون رنگ آبيش كه واسه اش از ژله ايروني استفاده كرده بودم سريع ولو شد و وا رفت. پس هميشه و همواره هر جا تو رسپي ها ژله ديديد حتما مقدارش رو دو برابر يا سه برابر كنيد. حالا چرا سه برابر؟ الان يه سه چهار ماهيه كه دوستان ذكر ميكنن كه وقتي ژله درست ميكنن ژله شون آبكي و شل ميشه. ظاهرا كيفيت ژله ها داره " هر روز بهتر از ديروز!!!" ميشه و ديگه اون دستوري كه هميشه جواب ميداد، جواب نميده. من خودم شخصا شاهد بودم كه آشنايان، با همون دستور هميشگي ژله درست كردن و "نوشيدني" تحويل گرفتن! پس حتما مواد رو با تجربه اي كه روي ژله هاتون داريد تنظيم كنيد.





من از مارك تياري استفاده ميكنم و الحق علاوه بر رنگ خيلي زيبايي كه داره، طعم و بوش هم عاااااليه. من كه سود مالي اين وسط نميبرم ولي جنسي كه كيفيتش خوبه رو آدم بايد واسه اش تبليغ كنه. از همه رنگش هميشه تو بازار نيست پس هر وقت ميبينم ميخرم انبار ميكنم واسه روز مبادا. رنگ آبي و بنفشش هم كه نايابه. جالبه كه توت فرنگيش دقيقا مزه توت فرنگي ميده. ليموش واقعا ليموه! پرتقالش رو كه ميخوري انگار داري پرتقال طبيعي ميخوري! آناناس... آلبالو... رزبري... خلاصه احساس "اب و رنگ و اسانس" خوردن به آدم دست نميده. يه نكته ديگه هم كه داره اينه كه دونه هاش به حدي ريزه كه سريع با آب جوش تركيب ميشه و لازم نيست دوباره بجوشونيش ( در مورد ژله هاي ايروني اين كار بايد انجام شه يعني بايد حتما بعد از تركيب با آب جوش... چند دقيقه بجوشونيدش تا كاملا حل شه وگرنه بعد از بستن، حتما ته ديگ ميگيره و يه لايه لاستيكي زمخت ته ظرف ايجاد ميشه)

اين ژله اي كه ميبينيد رو من با 4 رنگ درست كردم. قرمز و نارنجي و سبز و زرد. لايه لايه گذاشتم بسته. يه شبه ميشه درستش كرد. زياد كار پيچيده اي نيست ولي نتيجه اش عالي ميشه.

اول از همه به يه تنگ با سايز متوسط نياز داريد.





اول از همه با رنگ قرمز شروع ميكنيم. (اين تركيب رنگي و لايه بندي خيلي جالب بود پس من عين همون چيزي كه ديده بودم انجام دادم) نصف بسته پودر ژله با يك ليوان آب جوش. وقتي دماش افتاد، ميريزيم توي تنگ ( چون ممكنه تنگ بشكنه) حالا ميذاريم توي يخچال. ولي چطوري؟ من يه عكس از توي يخچالم گرفتم ( اِاِّاِه! يخچال خودتون شلوغ و به هم ريخته و زشته!) همينطور كه ميبينيد من تنگه رو كجش كردم و با شيشه هاي توي يخچال محسورش كردم كه تكون نخوره. وقتي كاملا بست ( نيم ساعت مثلا ) ميريم واسه لايه بعدي.





بايد حتما لايه قبلي كامل ببنده. يعني وقتي جام رو عمودي ميذاريم نبايد ژله ليز بخوره و جابجا شه. رنگ بعدي پرتقاليه. بهتر اينه كه همون موقع كه رنگ قرمز رو ريختيد توي جام و گذاشتيد توي يخچال رنگ بعدي رو درست كنيد و بذاريد سرد شه. توي يخچال نذاريد ها. من صرفا واسه اينكه ممكنه كسي سوال كنه همينجا جواب ميدم :

"خير! آب سرد توش نميريزيم. نه. همون آب گرم كافيه. نه نميخواد. فقط بذاريد خودش كم كم سرد شه. همون نيم ساعت كفايت ميكنه. خودش دماش ميافته. نبينم كسي آب سرد بريزه توش!"




 
آخرین ویرایش:

am-ml

New member
ادامه ژله زاویه دار

حتما زاويه همون زاويه قبلي باشه. اگه مثل من جايي بذاريد كه نور لامپ يخچال از پشت بهش بتابه راحت ميتونيد زاويه ها رو تنظيم كنيد.




و به همين ترتيب رنگ سبز. البته من كم كم مقدار آب رو كم كردم. يعني ديگه 4/3 ليوان آب. چون جا كم مياريم!



و رنگ بعدي زرده. همه اين لايه ها بايد با همون دقتي كه گفتم كار شه. البته در نهايت من سه قاشق هم ژله قرمز درست كردم كه روي رنگ زرد ريختم ولي نذاشتم مثل رنگهاي ديگه خوب سفت شه خودش رو كه گرفت روش چند تا ميني خوشه انگور گذاشتم ( بازم تكرار ميكنم "خودش رو گرفت" يعني بايد خوب ببنده كه وقتي جام رو ميذاريم روي زمين اون لايه قرمزه نريزه پايين) و انگورها يه كم توش فرو رفت و خوشگلش كرد.





اول اينكه من كلي تو ذوقم خورد با اين عكس گرفتنم! متاسفانه عكسم اونجوري كه ميخواستم نشد. چون اومدم پشت جام رو مقواي سفيد گذاشتم كه لايه ها درست ديده شه. بعدشم چون خونه مون تاريكه ( پنجره نداريم) مجبور شدم مثل هميشه فلاش بزنم. پس نتيجه اين عكسي شد كه ميبينيد (عکس یکی مونده به آخری نشون میده که لایه ها باید چه شکلی باشه). ولي خودش خيلي ناز شده بود. يعني چون نور از پشت بهش ميتابيد لايه ها كاملا خطوطش واضح بود و رنگش هم روشن و شفاف. ولي من چون از جلو فلاش زدم و پشتش تيره بوده عكسش اينجوري افتاده.

شما خيالتون راحت باشه. اگه اين مدلي درست كنيد خيلي خيلي ميزتون رو خوشگل ميكنه!

و طعمش؟

من با كارد كيك خوري ( يا كيك بري؟) مثل كيك همونجا توي جام اسلايسش كردم و هر نفر يه اسلايس رنگين كماني از همه رنگها و يه ميني خوشه انگور نصيبش شد. هر كدوم از لايه ها طعمش جداگانه عالي بود. نميتونم بگم كدومش رو بيشتر از همه دوست داشتم ولي همه اش خوشمزه بود. تياري واقعا كيفيتش عاليه.

نصف جام رو هم طيبه خورد!

حالا لطفا جمله اول اين پست رو مجددا بخونيد....
 
آخرین ویرایش:

am-ml

New member





چندتا نکته :
1- پودر ژله قرمز رنگ رو برای اینکه خوب سفت بشه فقط با یه لیوان آب جوش (هر پاکت با یک لیوان) حل می کنیم . من برای محکم کاری نصف قاشق غذاخوری پودر ژلاتین هم اضافه کردم.
2- اگر برای مات کردن ژله از بستنی استفاده می کنین ؛بگذارین کاملا باز بشه ؛من گذاشتم اصلا آب بشه.و به ازای هر لیوان آب جوش نصف لیوان بستنی استفاده کردم.
3- قالب بزرگ رو با همون لیوانی که برای ریختن آب جوش و ... میخوام استفاده کنم از آب پر کردم و مثلا اگر 6 لیوان پر شد ؛ معلوم میشه من برای پایه به 4 بسته ژله نیاز دارم (اگه توضیح لازمه بفرمایین تا بگم)
4- بعد از اینکه ژله ها رو با آب جوش حل کردین (من روی شعله ملایم این کار رو می کنم که کاملا شفاف بشه) بگذارین کاملا خنک بشه (خنک خنک ؛گول ظرف خنک رو نخورین و با انگشت امتحان کنین) بعد بستنی رو اضافه کنین.
5- من وقتی خواستم شیار برای گذاشتن قلبا ایجاد کنم ؛چون اون نکاتی که در مورد بستنی گفتم رعایت نکرده بودم یه لایه سفید رو ژله پایه ام بود که کنده شد و من برای اینکه خراب نشه از خیر شیار زدن گذشتم همینطوری ژله های قلبی ام رو چیدم روی سطحش ؛به هم میچسبیدن و یه ردیف قلبی وسط قالبم درست شده بود (چه ذوقی کردم)
6- بقیه ژله پایه رو هم یادتون باشه باید سرد سرد شده باشه (اصلا نباید از یخچال استفاده کنین) اگر حتی کمترین حرارتی داشته باشه قلباتون رو آب میکنه.
7-برای قالب زدن قلبا اگر شمام مثل من نتونستین ژله تون رو از ظرفش در بیارین (ظرف رو چرب هم کرده بودم ولی نشد که نشد) ؛ من اول تمام ژله ام رو قالب زدم (قالب رو از طرفی که کمی تیزه تا آخر توی ژله ببرین و در بیارین) و بعدش با یه چیز تخت مثلا کف گیر تمام قلبام رو به زیبایی در آوردم .


پ.ن: من چیزایی که به نظر خودم مهم بود رو نوشتم ؛لطفا یه بار دیگه دستور اصلی رو که از سایت " سر آشپز شیوا" گذاشته بودم ،بخونین و این نکات رو هم دقت کنین و باز اگه سوالی بود در خدمتم.
 

!SeCreT!

New member
ببخشید زله من به قشنگی ژله لیلا جون نیست ....راستش بی حوصله بودم ریزه کاریاش خوب نشده


 

mino90

New member
وای اینجا چه خبره!من که تا ص!!!بح خوابم نمیبره.......من ژله میخوام.......
 

mino90

New member
وای اینجا چه خبره!من که تا صبح خوابم نمیبره.......من ژله میخوام.......
 

!SeCreT!

New member
ژله تزریقی گلدار...

سلام دوستای خوبم ....

ژله تزریقی یه ژله خیلی ساده و در عین حال زیبا و چشم گیره!

پودر ژله الوئه ورا ....1بسته

خامه(ماست چکیده)......به مقدار لازم

رنگهای خوراکی......آب لبو،زعفران،آب جعفری /برای رنگی کردن خامه

سرنگ....چند عدد

پودر زله آلوئه ورا رو با یک لیوان آب جوش و یک لیوان آب سرد مخلوط کرده و میذارم 2تا 3 ساعت توی یخچال باشه تا خوب ببنده

توی فریزر نذارید چون خیلی خوب نمیبنده

خامه هارو با رنگ قاطی میکنیم تا خوب یکدست بشن...

میتونیم برای پرچم وسط گلها از سرنگ 2سی سی و برای گلبرگهاش از سرنگ 5سی سی استفاده کنیم

سوزن رو فقط از یک نقطه به داخل ژله فرو ببرید تا سوراخ سوراخ نشه

وقتی پرچم هارو زدیم نوبت گلبرگها میرسه تعداد گلبرگها بستگی به سلیقه خودتون داره...

سعی کنید وقتی میخواید گلبرگهارو بزنید سوزن رو داخل ژله کمی حرکت بدید تا گلبرگها زیباتر در بیاد

بعد از اینکه کار گلها تموم شد ظرف ژله رو داخل آب ولرم میذاریم تا از ظرف جدا بشه و اون رو روی ظرف مورد نظر برگردونید و چند دقیق داخل یخچال بذازید تا سفت شه.

این مدل گل سوزنی هستش...مدلهای دیگه م پستای بعدی میذارم...







نکته:

ظرف رو شیشه ای انتخاب کنید تا وقتی تزریق میکنید بتونید گلهارو از زیر ببنید!

اگرپودر ژله آلوئه ورا دسترس نبود میتونیم از ژلاتین برای پایه استفاده کنیم...




 
آخرین ویرایش:

am-ml

New member
ژله بروکن گلاس(خورده شیشه)

این ژله رو با همین دستوری که از این سایت در ادامه پست می کنم درست کردم ؛اگه پسند کردین ؛ادمه رو هم بخونین.(من سه تا رنگ بیشتر نداشتم ولی بازم قشنگ شده :(40):-به نظر خودم :tonguesmiley:-)





 
آخرین ویرایش:

am-ml

New member

brokenjello2.jpg


من از 6 بسته ژله استفاده کردم. زرد ، قرمز ، آبی ، سبز ، نارنجی ، بنفش ( با رنگهای کمتر هم میتونید درست کنید. با هر ترکیب رنگی قشنگ میشه. من امتحان کردم). هر بسته رو با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و روی بخار آب هم بزنید تا کاملا حل بشه . من 1 دقیقه توی مایکروفر گذاشتم. هر رنگ رو جداگونه توی ظرفهای مستطیل شکل ریختم و توی یخچال گذاشتم یه شب بمونه ( آره عزیز! دردسر داره! الکی که نیست...باید جور هندوستان کشید!)


brokenjello3.jpg

خوب این یه تیکه کار رو من باید همینجا یه خدابیامرزی به منال بگم که 50 درصد کار رو آسون میکنه ( اگه اهل ژله ساختن هستید شاید بگید 99 درصد کار راحت میشه! آخه درست از تو قالب در آوردن ژله خودش یه مبحث طویله!) آره کاری که میکنید اینه که فرداش ( حالا فردای اون شبیه که ژله هاتون رو درست کردید) کف قالبتون رو پلاستیک رپ یا سلفون میذارید. مطابق تصویر. البته میتونید از هر قالبی که عشقتون کشید استفاده کنید. من اینبار از این قالب "لوف پن" استفاده کردم.

brokenjello4.jpg

برای ساختن بیس سفید رنگ. 3 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین رو با 1 لیوان شیر سرد مخلوط کنید. باید یه همچین مخلوط اسفنجی بدست بیاد.

brokenjello5.jpg

1 لیوان شیر جوش توش بریزید و روی بخار آب یا توی مایکرو فر ( 1 دقیقه) قرار بدید تا کاملا حل بشه. حالا نصف قوطی شیر عسل رو توش بریزید و بعد از مخلوط شدن ، 1 لیوان شیر سرد بهش اضافه کنید. (من یه در پلاستیکی که متعلق به یکی از این قوطی های کمپوت آلوئه ورا بود رو روی قوطی شیر عسلی گذاشتم و درش رو کیپ کردم(سمت چپ تصویر) و بعد گذاشتم توی کابینت که شیرینی بعدی رو چند روز دیگه باهاش درست کنم. شما هم میتونید همینکار رو بکنید. و یا با انگشت بیافتید در وقتش و تهش رو در بیارید! اگه میخواید چند روز نگرش دارید، توی یخچال نذارید چون سفت میشه و شکرک میزنه! من قول میدم این شیرینی خرمایی رو زود آموزش بدم! اگه زنده موندم). ژله بیس باید کاملا سرد بشه ، پس صبور باشید.(من اینجا اسمی از یخچال نیاوردم. اگه صبور نبودید و گذاشتید توی یخچال و بعد لخته شد و ژله تون صاف و یکدست و شیشه ای نشد هیچ ربطی به من نداره! گفته باشم!!!)
 
بالا