ساخت انواع ژله

am-ml

New member

brokenjello6.jpg

حالا ژله های رنگی رو از یخچال بیرون بیارید و با چاقو به شکل مکعب ببرید ( اصلا لازم نیست توی کار ظرافت به خرج بدید)


brokenjello7.jpg

ژله ها رو تو هر مرحله با هم ترکیب کنید که رنگهای مشابه یه جا جمع نشه.


brokenjello8.jpg

حالا همه ژله ها رو توی قالب بریزید. (دقت کنید که مهمه که مکعبهای همرنگ کنار هم نباشند)


brokenjello9.jpg

حالا ژله بیس رو توی قالب بریزید ( اگه گرم باشه باعث میشه ژله های رنگی ذوب بشند و ژله بیس دیگه سفید نخواهد بود) یه تکون به ظرف بدید که هوای توش خارج بشه. و حبابی توی کار نداشته باشید.
 

am-ml

New member

brokenjello10.jpg

من یک شب ژله ها رو درست کردم . فردا عصرش که برگشتم خونه گرفتار ساختن ژله شیر عسلی شدم و بعد که کار تموم شد گذاشتم شب توی یخچال موند و روز بعد، بعد از ظهر که از اداره برگشتم از یخچال درش آوردم! شما لازم نیست اینهمه صبور باشید. با 4 – 5 ساعت هم کارتون راه میافته. ولی من توصیه میکنم که بعد از این همه زحمتی که کشیدید. یه شب دیگه هم دندون رو جیگر بذارید و تحمل کنید. اگه آدم شدیدا "خود مگیرکی" هستید ، میتونید توی قالب پیرکس بریزید که بتونید قیافه ژله رو همون موقع ببینید. در هر صورت توصیه میشه که شب توی یخچال بمونه!


از قالب در آوردنش مثل آب خوردنه! فقط کافیه ظرف مورد نظرتون رو بذارید روی قالب و برش گردونید و پلاستیک رپ رو جدا کنید! به همین سادگی!!! ببینید روی ژله من چه مامانی شده! کلی عشقش رو خوردم و دلم نمیومد ببرمش!



brokenjello11.jpg

حالا دیگه نوبت به بریدن میرسه. برای اینکه ژله به کف ظرف سرو تون نچسبه باید ظرف خیس باشه و برای اینکه برشهای تمیزی داشته باشید باید کارد خیس باشه.


brokenjello12.jpg

مدل برشش اصلا مهم نیست چون از هر سمتی که برش بزنید اون شکل شیشه های رنگی شکسته رو حفظ میکنه. اسم این مدل ژله broken glass jello هستش و به فارسی "ژله خورده شیشه" یا "ژله موزائیکی " (ویژه مهندسین عمران) ترجمه اش کردند. من همون "ژله بروکن گلاس" صداش میزنم چون تجربه ثابت کرده وقتی اسم دسرتون اجق وجق باشه کارتون بالاتر میره خود دانید!




brokenjello13.jpg


ممکنه یه سوال تو ذهن بعضیها به وجود بیاد که..."اینهمه طعم ژله رو با هم ترکیب میکنیم ، بد مزه نمیشه؟"

جواب : " نه نمیشه!"

شما همه اش رو که یه جا هل نمیدید توی دهنتون! تیکه تیکه که میخورید طعم های ژله ها رو احساس میکنید. من که طعم شیر عسلش رو به دنیایی ترجیح میدم! خلاصه که خوشمزه ست. من شکری اضافه نکردم، پس با وجدانی آسوده مرتب میرم سر یخچال!

اگه حوصله دارید درست کنید...تنوعیه واسه خودش!

 

am-ml

New member
ژله تزریقی

سلام دوستانم

دیدم سکرت جون ژله تزریقی درست کردن ؛گفتم با خیال راحت این رو از سایتی که زیاد سر می زنم میگذارم ؛هر جاش رو که متوجه نشدیم چیکار کنیم؛ خوب از سکرت جون می پرسیم. :tonguesmiley:

مواد لازمش
2 بسته ژله آلوورا

2 لیوان آب جوش

نصف لیوان آب سرد
3 قاشق شیر
مقداری رنگ خوراکی(زرد..مشکی..آبی)
خامه صبحانه
سرنگ 10 و 60 cc
خوب
اول از همه
ژله های آلوورا رو با دو لیوان اب جوش و نصف لیوان آب سرد آماده کردم و حدود نصف لیوان آز ژله آماده رو کنار گذاشتم و بفیه رو ریختم داخل قالبم و گذاشتم داخل فریزر حدود 30-20 دقیقه
ژله اضافی رو با 3 قاشق شیر و کمی رنگ آبی مخلوط کردم و کنار گذاشتم
مقداری از خامه(حدود یک قاشق غذاخوری رو با یک قاشق چایخوری شیر مخلوط کردم تا رقیق تر بشه..
مقداری رنگ سیاه بهش اضافه کردم و کشیدمش داخل سرنگ)


حالا روی ژله یک دایره فرضی تصور کن یا با نوک نیدل دایره روی ژله بکش
سر نیدل رو داخل ژله فر کن و مخلوط خامه و رنگ رو فشار بده داخل ژله و همزمان سرنگ رو از ژله بیرون بکش
اینجوری
اول نیدل(سوزن سر سرنگ) ژله رو سوراخ میکنه
بعد ما با فشار دادن پیستوله و حل دادن خامه و همزمان بیرون کشیدن نیدل از ژله یک خط رنگی داخل ژله ایجاد میکنیم


به همین ترتیب کار رو ادامه میدیم تا کل دایره در اندازه ای که میخوایم تیره رنگ بشه و محیط داخلی گل تشکیل بشه



پشت قسمت تیره رو با یک دستمال اشپزخونه تمیز کنید
 

am-ml

New member
حالا نوبت به قسمت گلبرگها میشه
خامه رو به همون ترتیب در مقدار بیشتر آماده میکنیم و با رنگ زرد مخلوط میکنیم
این بار یک سرنگ بزرگتر انتخاب کردم تا کار سریعتر پیش بره
یادتون باشه برای زدن گلبرگها دیگه نیاز به نیدل نیست
میتونید نیدل رو از سر سرنگ بردارید
حالا با یک چاقو گلبرگها رو از کنار قسمت تیره شروع میکنیم
باید یک کم اینجا خلاقیت تصویری داشته باشید
که بتونی شکل گلبرگ رو تجسم کنی
با چاقو جای گلبرگ رو داخل ژله ایجاد و بعد هم با خامه زرد پرش میکنیم
به این صورت




و ادامه میدیم تا ردیف اول به این صورت تکمیل بشه





ردیف بعدی رو با شیب کمتر شروع میکنیم که هم فاصله با گلبرگهای ردیف اول داشته باشه
هم حجم گل رعایت بشه
گلبرگهای ردیف دوم از ردیف اولیها بزرگتر هستن

 

am-ml

New member




و اما ردیف سوم که بازم شیب رو کمتر و اندازه گلبرگها رو بزرگتر میزنیم



برای برگ
مقداری از خامه رو با رنگ سبز مخلوط و به همون ترتیب عمل میکنیم
بعد از اتمام گل
خامه های اضافی بیرون زده از ژله رو با یک دستمال نم دارآووم پاک میکنیم و و ژله آبی رنگ رو میریزیم روی ژله و ظرف رو میذاریم داخل فریزر
10 دقیقه بعد منتقلش میکنیم داخل یخچال تا خوب خودش رو بگیره
بعد از 3 ساعت ژله رو برمیگردونیم داخل ظرف مورد نظر

 

ATJAVAD

New member
سلام منم درست كردم البته به خوبي دوستان نشده .از دست من همين بر ميومد آخه سليقه خانم ها رو ندارم تازه كل آشپزخونه رو بهم زدم :riz304:


 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: am-ml

am-ml

New member
سلام منم درست كردم البته به خوبي دوستان نشده .از دست من همين بر ميومد آخه سليقه خانم ها رو ندارم تازه كل آشپزخونه رو بهم زدم :riz304:



خیلی زیبا شده ؛ادامه بدین بهترم میشه ؛ شاید شما از اون معدود آقایون هستین ...
 

ATJAVAD

New member
سلام اتفاقا ما تو خونوادمون مرداي آشپز خوب زياد داريم تازه من از همشون كم ذوق ترم وبي حوصله تر:thumbsupsmileyanim:
خیلی زیبا شده ؛ادامه بدین بهترم میشه ؛ شاید شما از اون معدود آقایون هستین ...
 

mahii

New member
سلام
من ژله درست کردن بلد نیستم
دیروز برای اولین بار درست کردم اونقد بد شد که نگو .بعد از 2-3ساعت که از فیریزر درش اوردم تا خالیش کردم تو ظرف عین یه کوه ریزش کرد...تازه لیموش طعم شربت می داد
میشه دقیقا بگید که چه جوری درستش میکنن؟
 

mohana

Well-known member
سلام
من ژله درست کردن بلد نیستم
دیروز برای اولین بار درست کردم اونقد بد شد که نگو .بعد از 2-3ساعت که از فیریزر درش اوردم تا خالیش کردم تو ظرف عین یه کوه ریزش کرد...تازه لیموش طعم شربت می داد
میشه دقیقا بگید که چه جوری درستش میکنن؟

سلام ماهی...طبق دستور روی پاکت درست نکردی؟
بگو مراحلتو ببینیم کجای کار اشتباه بود
 

mahii

New member
اول پودر رو ریختم توی ظرف
بعد یه لیوان اب سرد ویه لیوان اب گرم ریختم
بعد خوب بهم نزدم
بعد ریختم تو یه غالب گذاشتم تو یخچال
بعد نیم ساعت که خیری نشد.از یخچال بیرون اوردم و گذاشتم تو فیریزر تا 3ساعت
بعد دراوردم گذاشتم تو اب جوش.بعد ولو شد تو ظرف
الانم 3 بسته پودر رو دستم مونده
 

mahii

New member
منظورم قالب بود
اول پودر رو ریختم توی ظرف
بعد یه لیوان اب سرد ویه لیوان اب گرم ریختم
بعد خوب بهم نزدم
بعد ریختم تو یه غالب گذاشتم تو یخچال
بعد نیم ساعت که خیری نشد.از یخچال بیرون اوردم و گذاشتم تو فیریزر تا 3ساعت
بعد دراوردم گذاشتم تو اب جوش.بعد ولو شد تو ظرف
الانم 3 بسته پودر رو دستم مونده
 

mohana

Well-known member
اول پودر رو ریختم توی ظرف
بعد یه لیوان اب سرد ویه لیوان اب گرم ریختم
بعد خوب بهم نزدم
بعد ریختم تو یه غالب گذاشتم تو یخچال
بعد نیم ساعت که خیری نشد.از یخچال بیرون اوردم و گذاشتم تو فیریزر تا 3ساعت
بعد دراوردم گذاشتم تو اب جوش.بعد ولو شد تو ظرف
الانم 3 بسته پودر رو دستم مونده


آب سرد و گرم و با هم نباید بریزی
اول پودر و که ریختی تو ظرف، با آب جوش اضافه میکنی تا حل شه....بعد آب سرد اضافه میکنی( خوب هم میزنی)
اگه میخوای ژله ت سفت تر در بیاد..به جای یه لیوان نصف لیوان آب استفاده کن
اگه میخوای ژله ت مات بشه به جای یه لیوان آب سرد میتونی از بستنی یا شیر استفاده کنی
بذاری تو یخچال میبنده...
حالا از یخچال در میاری...میتونی سینک رو پر آب گرم کنی یا این که یه ظرف بزرگتر و پر آب کنی بذاری رو گاز تا به جوش بیاد... بعد قالب رو بذاری تو آب گردم( مواظب باش آب وارد ژله نشه) حالا میبینی لبه های ژله از ظرف جدا شدن....بسته به جنس قالب زمانش فرق میکنه میتونی برگردونی

قالب های سیلیکونی دیر تر گرما رو جذب میکنن برا همین مدت زمان بیشتری باید تو ظرف آب گرم بمونه
 

mahii

New member
شمام یه پا استادیا
ممنون.پس من امروزم درست میکنم.فقط یه چیزی چند ساعت طول میکشه تا اماده شه؟بعد میشه تو ظرف شیشه یا جنسای دیگه هم درست کرد؟
خیلی خیلی مرسی عزیزم
 

mohana

Well-known member
شمام یه پا استادیا
ممنون.پس من امروزم درست میکنم.فقط یه چیزی چند ساعت طول میکشه تا اماده شه؟بعد میشه تو ظرف شیشه یا جنسای دیگه هم درست کرد؟
خیلی خیلی مرسی عزیزم

گاهی اوقات عجله داشته باشم میذارم تو فریزر ولی باید همش بهش سربزنم تا یه موقع یخ نزنه...
ظرف شیشه ایت اگه پیرکسه آره میشه...باید ظرفی باشه که وقتی میخوای ژله رو برگردونی ظرف رو میذاری تو آب جوش نشکنه...

خواهش میکنم عزیزم کاری نکردم:riz304:
 

am-ml

New member
ماهی جان یه دور کل این قسمت ژله ها رو بخون و بعد دست به کار بشو ؛البته اگر همین توضیحاتی رو که مهنا جون گفتن انجام بدی حتما یه ژله خوب خواهی داشت ،من یه چند تا نکته رو اضافه می کنم:
1- برای قالبی در آوردن ژله حتما باید نصف لیوان آب جوش و نصف لیوان آب سرد باشه و یا اینکه فقط با یک لیوان آب جوش.
2- اگه از ژله های ایرانی استفاده میکنی برای اینکه خوب حل بشه میتونی بعد که با آب داغ مخلوطش کردی بگذاری رو گاز روی حرارت خیلی عالی حل میشه (یا اینکه به مدت یه دقیقه توی ماکروفر ) زیادی هم نذاری که خراب میشه .(اگه خوب حل نشه ژله ته ظرف لاستیکی میشه و مزه پاستیل میده )
3- اگه میخوای برای مات کردنش از شیر یا بستنی استفاده کنی ؛حتما بگذار خوب از دما بیفته بعد اضافه کن که اگه گرم باشه خوب مخلوط نمیشه.
4- وقتی میخوای قالب رو توی آب گرم(نمیخواد حتما جوش بیاد) بگذاری برای اینکه آب نشه یادت باشه نباید چند ثانیه بیشتر نگه نداری ؛من برای اینکه کمتر هم نگه دارم ،یه چاقو رو خیس می کنم و لبه های ژله رو از ظرف جدا می کنم و فقط یکی دو ثانیه ته ظرف رو توی آب گرم میگذارم.
5- ظرفی رو که میخوای قالب رو توش برگردونی خیس کن ؛اینطوری وقتی ژله رو بر میگردونی اگر وسط ظرف سرو نباشه به آسونی میتونی سرش بدی جایی که میخوای.
6- اگر میخوای ژله ت رو برش بزنی حتما چاقو رو خیس کن تا برش های تمیزی داشته باشه.
7- برای مات کردن ژله اگه از شیر استفاده کنی شیرینی ژله کم هست و بستنی هم خیلی شیرینش میکنه ؛برای شیر که راه حلش اینه که یه قاشق شکر اضافه کنی به شیر و خوب حل کنی ولی در مورد بستنی راه حلی که خودم استفاده کردم و خیلی هم رازی بودم این بود که میگذارم کاملا باز بشه یعنی تقریبا آبکی هست .(حجم بستنی که اضافه میکنین ،خیلی کمتر میشه)

پ.ن: همه این نکاتی رو که بالا نوشتم اشتباهاتی هست که یه بار برای خودم پیش اومده و بعد بررسی کردم و دیدم که درستش چی بوده ؛پس اگه ژله هات خراب شد ،بدون برای همه پیش اومده.

یه چیز دیگه اینکه ،من نکات پایه ای " ژله قالبی" رو توی همین ماه رمضون و همینجا از مهنا جون یاد گرفتم.(مدل های مختلفی رو الان بلدم)
 
آخرین ویرایش:

mohana

Well-known member
ماهی جان یه دور کل این قسمت ژله ها رو بخون و بعد دست به کار بشو ؛البته اگر همین توضیحاتی رو که مهنا جون گفتن انجام بدی حتما یه ژله خوب خواهی داشت ،من یه چند تا نکته رو اضافه می کنم:
1- برای قالبی در آوردن ژله حتما باید نصف لیوان آب جوش و نصف لیوان آب سرد باشه و یا اینکه فقط با یک لیوان آب جوش.
2- اگه از ژله های ایرانی استفاده میکنی برای اینکه خوب حل بشه میتونی بعد که با آب داغ مخلوطش کردی بگذاری رو گاز روی حرارت خیلی عالی حل میشه (یا اینکه به مدت یه دقیقه توی ماکروفر ) زیادی هم نذاری که خراب میشه .(اگه خوب حل نشه ژله ته ظرف لاستیکی میشه و مزه پاستیل میده )
3- اگه میخوای برای مات کردنش از شیر یا بستنی استفاده کنی ؛حتما بگذار خوب از دما بیفته بعد اضافه کن که اگه گرم باشه خوب مخلوط نمیشه.
4- وقتی میخوای قالب رو توی آب گرم(نمیخواد حتما جوش بیاد) بگذاری برای اینکه آب نشه یادت باشه نباید چند ثانیه بیشتر نگه نداری ؛من برای اینکه کمتر هم نگه دارم ،یه چاقو رو خیس می کنم و لبه های ژله رو از ظرف جدا می کنم و فقط یکی دو ثانیه ته ظرف رو توی آب گرم میگذارم.
5- ظرفی رو که میخوای قالب رو توش برگردونی خیس کن ؛اینطوری وقتی ژله رو بر میگردونی اگر وسط ظرف سرو نباشه به آسونی میتونی سرش بدی جایی که میخوای.
6- اگر میخوای ژله ت رو برش بزنی حتما چاقو رو خیس کن تا برش های تمیزی داشته باشه.
7- برای مات کردن ژله اگه از شیر استفاده کنی شیرینی ژله کم هست و بستنی هم خیلی شیرینش میکنه ؛برای شیر که راه حلش اینه که یه قاشق شکر اضافه کنی به شیر و خوب حل کنی ولی در مورد بستنی راه حلی که خودم استفاده کردم و خیلی هم رازی بودم این بود که میگذارم کاملا باز بشه یعنی تقریبا آبکی هست .(حجم بستنی که اضافه میکنین ،خیلی کمتر میشه)

پ.ن: همه این نکاتی رو که بالا نوشتم اشتباهاتی هست که یه بار برای خودم پیش اومده و بعد بررسی کردم و دیدم که درستش چی بوده ؛پس اگه ژله هات خراب شد ،بدون برای همه پیش اومده.

یه چیز دیگه اینکه ،من نکات پایه ای " ژله قالبی" رو توی همین ماه رمضون و همینجا از مهنا جون یاد گرفتم.(مدل های مختلفی رو الان بلدم)


نکات خیییلی خوبی بود ...ممنووونم:thanks:
میبینم همیشه برش هات تمیز در میاد پس چاقو رو خیس میکنی....چقدر جالب
:a2d3:
 

mahii

New member
سلام
شاید باورتون نشه ولی تو این دوبار که ژله ساختم همه این بلاها سرم اومد
چه خوب تو ضیح دادید
البته مچ منم خوب گرفتیدا
از شما و از محنا جان واقعا ممنونم
ماهی جان یه دور کل این قسمت ژله ها رو بخون و بعد دست به کار بشو ؛البته اگر همین توضیحاتی رو که مهنا جون گفتن انجام بدی حتما یه ژله خوب خواهی داشت ،من یه چند تا نکته رو اضافه می کنم:
1- برای قالبی در آوردن ژله حتما باید نصف لیوان آب جوش و نصف لیوان آب سرد باشه و یا اینکه فقط با یک لیوان آب جوش.
2- اگه از ژله های ایرانی استفاده میکنی برای اینکه خوب حل بشه میتونی بعد که با آب داغ مخلوطش کردی بگذاری رو گاز روی حرارت خیلی عالی حل میشه (یا اینکه به مدت یه دقیقه توی ماکروفر ) زیادی هم نذاری که خراب میشه .(اگه خوب حل نشه ژله ته ظرف لاستیکی میشه و مزه پاستیل میده )
3- اگه میخوای برای مات کردنش از شیر یا بستنی استفاده کنی ؛حتما بگذار خوب از دما بیفته بعد اضافه کن که اگه گرم باشه خوب مخلوط نمیشه.
4- وقتی میخوای قالب رو توی آب گرم(نمیخواد حتما جوش بیاد) بگذاری برای اینکه آب نشه یادت باشه نباید چند ثانیه بیشتر نگه نداری ؛من برای اینکه کمتر هم نگه دارم ،یه چاقو رو خیس می کنم و لبه های ژله رو از ظرف جدا می کنم و فقط یکی دو ثانیه ته ظرف رو توی آب گرم میگذارم.
5- ظرفی رو که میخوای قالب رو توش برگردونی خیس کن ؛اینطوری وقتی ژله رو بر میگردونی اگر وسط ظرف سرو نباشه به آسونی میتونی سرش بدی جایی که میخوای.
6- اگر میخوای ژله ت رو برش بزنی حتما چاقو رو خیس کن تا برش های تمیزی داشته باشه.
7- برای مات کردن ژله اگه از شیر استفاده کنی شیرینی ژله کم هست و بستنی هم خیلی شیرینش میکنه ؛برای شیر که راه حلش اینه که یه قاشق شکر اضافه کنی به شیر و خوب حل کنی ولی در مورد بستنی راه حلی که خودم استفاده کردم و خیلی هم رازی بودم این بود که میگذارم کاملا باز بشه یعنی تقریبا آبکی هست .(حجم بستنی که اضافه میکنین ،خیلی کمتر میشه)

پ.ن: همه این نکاتی رو که بالا نوشتم اشتباهاتی هست که یه بار برای خودم پیش اومده و بعد بررسی کردم و دیدم که درستش چی بوده ؛پس اگه ژله هات خراب شد ،بدون برای همه پیش اومده.

یه چیز دیگه اینکه ،من نکات پایه ای " ژله قالبی" رو توی همین ماه رمضون و همینجا از مهنا جون یاد گرفتم.(مدل های مختلفی رو الان بلدم)
 

koala

New member
فقط ی چیزی...تا حالا سه تفر بهم گفتن الوئورایی ک میگیرن سبز روشنه!!!!!!!!!! ولی من هروقت میخرم بی رنگه.....
بسته ش سبزه ها...اما پودرش نه

اون سبزه الوئورا-سیب هست سبز روشن خیلی خوشرنگیه :4d564ad6:باید الوئورای خالی باشه تاشفاف بشه
 
بالا