نهج البلاغه

mw.ashel

New member
ستودن بيش از آنچه كه سزاوار است نوعى چاپلوسى ، و كمتر از آن ، درماندگى يا حسادت است.
[h=5]حكمت 347[/h]

ZOT

New member
اگر با چشم دل به آنچه که از بهشت برای تو وصف کرده اند بنگری از آنچه در دنیاست دل میکنی.
خطبه 165

AWWA

New member
پرهیز از حیله ونیرنگ
ای مردم!"وفا" و"راستی"فرزندان همزادند وهیچ سپری رامحکمترازوفاداری نمی دانم و آن که چگونگی بازگشت به خدا رابداند،بی وفایی نکند. وما روزگارخود راچنین آغازکردیم که بیشتر مردم آن،بی وفایی را زیرکی می شمردند ونادانان،بی وفایان راکسانی میشمردند که نیرنگهای خوب رابکار می گیرند.آنان راچه می شود؟!!!خدابه پیکارشان برخیزد!

گاه باشد،که مردی به دگرگونی کارهاآگاه است وکاربرد حیله رامیداند،لیکن خدااورا از آن باز میدارد.وبا همه توانایی بر انجام آن،آن را وامیگذارد.تا آن کسی که در بند دوریِ از گناه نیست فرصت شمارد و آن سود را ببرد.

(ترجمه خطبه41،پس از جنگ صفین درسال 37 هجری درکوفه ایراد فرمود)

am-ml

New member
خطبه 202 نهج البلاغه رو تو این روزا اگه دوست داشتین ببینین.
این خطبه روضه امام علی (ع) در شهادت حضرت زهرا (س) هست.

AWWA

New member
پس ازمن باخوارج پیکارنکنید!زیرا آن که حق جوید وبه خطارود همچون کسی نیست که باطل جوید و به دست آورد.(منظور امام ع ازگروه دوم معاویه ویاران او هستند)

(ترجمه خطبه 61،درسال 38 هجری پس از پایان جنگ نهروان،نسبت به آینده خوارج فرمود)

آخرین ویرایش:

AWWA

New member
خطبه 202 نهج البلاغه رو تو این روزا اگه دوست داشتین ببینین.
این خطبه روضه امام علی (ع) در شهادت حضرت زهرا (س) هست.

این سخن را هنگام به خاک سپردن سرور زنان ، حضرت فاطمه (س) بیان کرد ، گویا در کنار قبر پیامبر (ص) با او راز می گفت.

درد دل با پیامبر در سوگ فاطمه

سلام بر تو ای پیامبر خدا ، سلام من و دخترت که اکنون در کنار تو آمده ، و به سرعت به تو پیوسته. ای رسول خدا ، بر مرگ دخت برگزیده تو شکیبایی ام اندک شد ، و طاقت و توانم از دست رفت ، ولی مرا که غم بزرگ جدایی تو را دیده ام و رنج مصیبت تو را کشیده ام جای شکیبایی است ؛ زیرا من با دست خود تو را در بستر قبر خواباندم ، و سرت بر سینه من بود که جان به جان آفرین تسلیم کردی ؛ پس ما از خداییم و به خدا باز می گردیم.

آن امانت [ که نزد من سپرده بودی ] بازگردانده شد ، و آن روح گروگان در بدن گرفته شد و اما از این پس اندوه من همیشگی است ، و شبم با بیداری می گذرد ، تا زمانی که خداوند همان جایگاه را که تو در آن اقامت کرده ای ، برای من برگزیند.

AWWA

New member
(اینم یه ترجمه دیگه ازخطبه 202 هست)

اى رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم از جانب من و دخترت كه هم اكنون در جوارت فرود آمده و به‏سرعت‏به تو ملحق شده است، سلام اى پيامبر!از فراق دختر برگزيده و پاكت پيمانه صبرم لبريز شده و طاقتم از دست‏رفته....

اما پس از رو برو شدن با مرك و رحلت تو هر مصيبتى به من برسد كوچك است(فراموش‏نمى‏كنم)با دست‏خود تو را در ميان قبر قرار دادم،و هنگام رحلت‏سرت بر سينه‏ام بود كه‏قبض روح شدى،«فانا لله و انا اليه راجعون‏»:«ما از آن خدائيم و به سوى او باز مى‏گرديم‏».

(اى پيامبر)امانتى كه به من سپرده بودى هم اكنون باز داده شده و گروگان باز پس‏دادم،اما اندوهم هميشگى است و شبهايم همراه بيدارى!تا آندم كه خداوند سر منزل تو راكه در آن اقامت گزيده‏اى برايم انتخاب كند،به زودى دخترت تو را آگاه خواهد ساخت‏كه امتت در ستم كردن به وى اجتماع كرده بودند،سر گذشت وى را از او بى‏پرده بپرس وچگونگى را از وى خبر گير!وضع اينچنين است در حاليكه هنوز فاصله‏اى با زمان حيات‏تو نيفتاده و يادت فراموش نگرديده!

سلام من به هر دوى شما باد!سلام وداع كننده!نه سلام كسى كه يا خشنود يا خسته دل‏باشد، اگر از خدمت تو باز مى‏گردم از روى ملالت نيست!و اگر در كنار قبرت اقامت‏گزينم نه بخاطر سوء ظنى است كه وعده نيك خدا در مورد صابران دارم!

am-ml

New member
ممنون تارا جان !
بله خب این سخنان با درنظر گرفتن غلبه ی احساس زن بر عقلش بیان شده !
ای کاش اینجا متخصص این زبان و نهج البلاغه هم بود تا عده ای نتونن هر چی دلشون میخواد بگن!
سلام بچه ها
شرح نهج البلاغه از علمای مختلف وجود داره،اونجا با سند و دلایل عقلی و نقلی تفسیر شده ...
من متاسفانه خیلی وقت قبل تفسیر این بحث (از همون بحثاییه که دستاویز یه عده است...) رو شنیدم ولی تا جایی که یادم هست اصلا ربطی به احساسات و احساسی بودن زن نداشت و تفسیر خیلی پر محتوایی براش بود و تنها چیزی که مطمئنم این بود که اصلا نمی خواست زن رو کم یا کوچیک نشون بده.
انشالا اگه تونستم با ذکر منبع اصل تفسیر رو اینجا میارم.
پ.ن: به نظرتون این درسته که تا به چیزی اطمینان نداریم به زبون بیاریم ،اونهم در مورد کلام مردی که مسلمون و غیر مسلمون به شخصیتش افتخار میکنن؟

ZOT

New member
مبادا هرگز دچار خودپسندی گردی ! و به خوبی های خود اطمینان کنی و ستایش را دوست داشته باشی که اینها همه از بهترین فرصت های شیطان برای هجوم آوردن به توست و کردار نیک نیکوکاران را نابود سازد.
نامه ی 53

Taraa

Well-known member
سلام بچه ها
شرح نهج البلاغه از علمای مختلف وجود داره،اونجا با سند و دلایل عقلی و نقلی تفسیر شده ...
من متاسفانه خیلی وقت قبل تفسیر این بحث (از همون بحثاییه که دستاویز یه عده است...) رو شنیدم ولی تا جایی که یادم هست اصلا ربطی به احساسات و احساسی بودن زن نداشتو تفسیر خیلی پر محتوایی براش بود و تنها چیزی که مطمئنم این بود که اصلا نمی خواست زن رو کم یا کوچیک نشون بده.
انشالا اگه تونستم با ذکر منبع اصل تفسیر رو اینجا میارم.
پ.ن: به نظرتون این درسته که تا به چیزی اطمینان نداریم به زبون بیاریم ،اونهم در مورد کلام مردی که مسلمون و غیر مسلمون به شخصیتش افتخار میکنن؟
سلام
نه درست نیست
ممنون میشم اطلاعاتتو در اختیار ما هم بذاری لیلا جان البته
بعد از اطمینان پیدا کردن!

آخرین ویرایش:

ZOT

New member
بچه ها لطفا اینجا بیشتر احادیث حضرت علی رو از کتاب نهج البلاغه بگید و اگر کسی تفسیری داشت حتما با منبع بگه منبعی که مربوط به متخصصی در زمینه ی نهج البلاغه باشه ! ممنونم

a_67

New member
حکمت 10

با مردم آن گونه معاشرت كنيد ، كه اگر مردید بر شما اشك ريزند، و اگر زنده مانديد ، با اشتياق سوى شما آيند.
:rose::rose::rose:

a_67

New member
حکمت 46

گناهى كه تو را پشيمان كند بهتر از كار نيكى است كه تو را به خود پسندى وا دارد.

a_67

New member
حکمت 85

كسى كه از گفتن "نمى دانم" روى گردان است ، به هلاكت و نابودى مى رسد.

a_67

New member
حکمت 87

در شگفتم از كسى كه مى تواند استغفار كند و نا اميد است.

a_67

New member
حکمت 98

چون روايتى را شنيديد ، آن را بفهميد عمل كنيد ، نه فقط بشنويد و نقل كنيد ، زيرا راويان علم فراوان و عمل كنندگان آن اندكند.

a_67

New member
حکمت 129

وَ قَالَ [عليه السلام] عِظَمُ الْخَالِقِ عِنْدَكَ يُصَغِّرُ الْمَخْلُوقَ فِى عَيْنِكَ .

بزرگى پروردگار در جانت ، پديده ها را در چشمت كوچك مى نماياند .

a_67

New member
حکمت 134

دوست ، دوست نيست مگر آن كه حقوق برادرش را در سه جايگاه نگهبان باشد : در روزگار گرفتارى ، آن هنگام كه حضور ندارد ، و پس از مرگ.

بالا