نظرتون درباره ی این دو گفته ی امیرمومنان چیست ؟؟!!!

Ar@m

New member
ودرحکمت238واژه شر رابه معنای بدوبدی ها استعمال نکرده بلکه خواسته بفهماندکه ازدواج وتشکیل زندگی مسئولیتهاومشکلاتی دارد

matin

New member
ودرحکمت238واژه شر رابه معنای بدوبدی ها استعمال نکرده بلکه خواسته بفهماندکه ازدواج وتشکیل زندگی مسئولیتهاومشکلاتی دارد

بفهماندکه ازدواج وتشکیل زندگی مسئولیتهاومشکلاتی دارد

این تفسیر از کدام اشخاص هست ؟؟؟
این نظر رو یه دوستان هم داد ، و منم گفتم یه دیدگاه هست ، البته دیدگاه های دیگری هم وجود داره

مرسی از نظرتون

البته بعضی ها همین رو ایراد میگیرن و میگن پر از تعارض !!!!!!!!! از لحاظ ظاهری و معنائی ؟؟!!!!

مرسی که با مطالعه وارد شدین

بازم مرسی

matin

New member
] وَ قالَ عَلَيْهِ السَّلامُ: [ الْمَرْاَةُ شَرٌّ كُلُّها، وَ شَرُّ ما فيها اَنَّهُ لابُدَّ
و آن حضرت فرمود: همه چيز زن شرّ است، و بدتر از آن اينكه از وجودش چاره اى
مِنْها.
نيست. (منظور زنانى هستند كه تعهّد و وفا و حيا و صفا ندارند.)

این هم دیدگاهی دیگر از آقای انصاریان

Ar@m

New member
خودت چ نظری داری آقامتین بشخصه؟
بنظرت مادرت خواهرت یا..شران توزندگیت؟البته قصدجسارت نداشتمآ؛شایدهرکس ب اندازه فکروتعقلش ی برداشت کنه ک اون دیگه...میدونم الان بدت اومدازاین حرفم اماواقعامادرتو یامن بهترازحضرت فاطمه اس؟وقتی خداوندمیفرمایدمن دنیارانیافریدم جزبخاطرفاطمه؛پس چطورحضرت علی منظورش ازاون حدیث شربوده؟وقتی یکی از5تازن بهشت کنارش بوده؟وقتی ک میگه فاطمه مایه آرامش من است؟

آخرین ویرایش:

matin

New member
خودت چ نظری داری آقامتین بشخصه؟
بنظرت مادرت خواهرت یا..شران توزندگیت؟البته قصدجسارت نداشتمآ؛شایدهرکس ب اندازه فکروتعقلش ی برداشت کنه ک اون دیگه...

ببینید دوست من من اصلا کار به زندگی شخص ، شخص و حتی اشخاص ندارم چون بحث مغالطه ای میشه ......

ما اینجائیم تا مسائلمون رو درک کنیم !!!

حالا که نظر شخصی منو میخواین بزارین بگم که از نظر فرهنگ من و تمدن من زن بالاترین خواستگاه رو داره .....

ولی عده ای نا به خرد که ادعای اسلام حقیقی رو دارن و رو این موضوع ها مانور میدن و شمائی که علی رو امام اولت میدونی باید دفاع منطقی کنی !!!

هنوز در قرن بیست و یکم کسانی در کشورهای اسلامی هستن که زن رو یه وسیله میدونن !!! زن رو شیطان میدونن !!! میگن شیطان از آفرینش زن خوشحال شد .... !!! """ چون نظر شخصی بنده رو خواستین اینها حیوانی بیش نیستن """

و موقع بحث این حیوان صفتان که علی و آل علی رو قبول ندارند بند میکنن به چنین جمله های از امیر مومنان

ولی علی در حقیقت این بود :خبر آوردند كه در عهد شما از پای دختر يهودی خلخال را ربودند ، فرمود اگر فردی باشنيدن اين خبر از اندوه بميرد ، سزاست .

ولی در زمان خیلی از خلفا در هنگام حمله حتی دختران از تجاوز تجاوزگران عرب به دور نبودند....

پس با علم از پیشواتون دفاع کنین در مقابل عده ای که دین ندارند که هیچ عقل هم ندارند

آخرین ویرایش:

Briana

New member
من اصلا مطالعات دینی و مذهبی ندارم ولی فقط یه سوالی برام همیشه مطرح هست،اونم اینکه چرا ائمه اگر مطلبی را می خواستند بیان کنند طوری آن را مطرح نمی کردند که احتیاج به توضیح و تفسیر نداشته باشد؟
دلیل در لفافه گفتن مطالبشان چیست؟ مخصوصا وقتی از این آگاه بوده اند که آیندگانی خواهند بود که به مطالب و راهنمایی های آنها نیاز خواهند داشت!

به نظر من ترجمه تحت اللفظی جمله دوم خیلی ناراحت کننده است و بسیار شبیه عقاید اعرابی است که در دوران جاهلیت به سر می برده اند و اصلا نمیتونم تصور کنم امام با اون کمالات و سطح فکر و ... چنین جمله ای را گفته باشند! حالا اگر هم این جمله واقعا مال خود امام بوده باشه و بنا به گفته های بقیه دوستان تفسیر مخصوص به خودش را داشته باشه، باز هم باعث تعجب من هست که چرا امام اینگونه سخن گفته اند؟ پر از ابهام و طوری که هر کسی بتونه یه برداشتی ازش داشته باشه!

اصلا قسمت دوم این جمله که گفته: و بدتر آنکه وجود او لازم است. یعنی چی؟ هر عقل سلیمی اینطور برداشت میکنه که مردان خودشونو دربند زنان می دیدند؟ مگه زنان آن دوره اعراب چطور بودند که در موردشون اینطوری اظهار نظر میکردن؟ اون هم کسانی که دخترانشونو زنده به گور میکردن!به نظر من جاهل تر و شیطان تر از خود مردان عرب را زمین به خودش تا حالا ندیده! اونوقت همین مردان اینطوری در مورد زنانشون حرف میزدن! جوری که انگار دارند در مورد یه سری غول بی شاخ و دم حرف میزنن و باید باهاشون یه جوری زندگی را سر کنن! تازه یه جور نگاه ابزاری هم میشه از این جمله نسبت به زن برداشت کرد:"وجود او لازم است" یعنی اگر برای تنازع بقا لازم نبودن یا اگر برای برآوردن احتیاجات غریزی ما(مردان) لازم نبودن، اصلا احتیاجی به حضور آنها نبود!

بنابراین:
اگر امام واقعا همان شخصی باشند که به ما آموزش داده اند،یعنی فرشته ای به تمام معنا، من بعید میدونم که این جملات متعلق به ایشون بوده باشه،مخصوصا جمله دوم که با خوندنش دود از سرم بلند شد!
پس احتمالا همین نهج البلاغه که پر است از اینگونه اظهارات هم تحریف شده است.

Ar@m

New member
بریاناجان شمااگه همه چیزدرهمه حال وزمان برات آماده باشه بدون اونکه تلاشی کنی واسش بهت بیشترمیچسبه یایکم واسه بدس آوردنش ی تکونی بخودت بدی؟ولذت بدست آوردنشوحس کنی؟همیشه لقمه آماده خوب نیستآ؛شایدبقول آقامتین خواستن ائمه یکم زحمت بدیموخودمون حقیقتوکشف کنیم اینجوری شیرینیش ب کاممون ابدیه

Ar@m

New member
البته من اهل سیاست وفلسفه واینجورحرفانیستم فقط ب اندازه توانم حرف زدم

reza.n

New member
من میخام این جا یه اعترافی کنم.کامنت های اولم از رو تعصب بود:dadad4:به امید اون روزی که بتونم به دور از تعصب و فقط با علم بحث کنم.:riz304:(چه اعتراف سختی بود:a2d3:)

Briana

New member
بریاناجان شمااگه همه چیزدرهمه حال وزمان برات آماده باشه بدون اونکه تلاشی کنی واسش بهت بیشترمیچسبه یایکم واسه بدس آوردنش ی تکونی بخودت بدی؟ولذت بدست آوردنشوحس کنی؟همیشه لقمه آماده خوب نیستآ؛شایدبقول آقامتین خواستن ائمه یکم زحمت بدیموخودمون حقیقتوکشف کنیم اینجوری شیرینیش ب کاممون ابدیه

آخه این تکونی که به خودمون می دیم باید به درد بخوره و مشکلی را حل کنه، نه مثل این جور مسائل تازه باعث دردسر و گیجی و ناراحتی بشه!
من به عنوان یه زن واقعا با خوندن اون جملات ناراحت و عصبی شدم، و اعتقاد دارم که این جملات قصار را فقط به ایشون نسبت دادن.

در مورد مسائلی که باعث ایجاد ابهام میشه مثل همین سخنانی که آخرش هم معلوم نمیشه که واقعیت در موردشون چی بوده، دیگه این تلاشی که شما میگی معنی نمیده، البته درسته هر کسی باید تلاش بکنه و در مورد مسائل تحقیق بکنه و... ولی در بعضی مسائل اگر هر کسی ساز خودشو بزنه و تفسیر خودشو بکنه همه چیز قاطی پاتی میشه. بعدشم در مورد این مسئله باید در نظر داشته باشیم که امام علی با یه مشت عرب زبون نفهم طرف بوده، حالا اومده واسه اونا اینطوری سخنانشو و نظراتشو مطرح کرده؟! اونا حرف عادی را هم نمی فهمیدن چه برسه که بخوای براشون جوری حرف بزنی که خودشون روش فکر کنن و به نتیجه درستی هم برسن!

patris

New member
دیشب که این تاپیکو دیدم راستش اولش جبهه گرفتم که این چه سوالیه!!!!اصلا خوشم نیومد!وقتی خواستم وارد بحث بشم دیدم با سند و علم هیچی نمیتونم بگم و هر چی بخوام بگم از رو احساسمه.
بعد با خودم گفتم چرا نباید چیزی واسه گفتن داشته باشی؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چرا مطالعه نداری که الان بتونی از احساست و اعتقادت دفاع کنی!!!!!!!
الانم اصلا نمیتونم هیچ بحثی کنم و هیچ قضاوتی (البته قلبم و اعتقادم قبول نمیکنه که این سخنان با همچین منظوری گفته شده باشن چون مقام حضرت علی رو بالاتر از این میبینم که همچین دیدگاهی داشته باشن)وفهمیدن همچین موضوعاتی کار یکی دو روز نیست که برم دنبالشون و جوابمو بگیرم.
لازمه وقت بزارم و مطالعه کنم اونم اصولی ودرست حسابی.
ولی از متین ممنونم که باعث این تلنگر شد واسه من که درباره مسائلی که بهشون معتقدم مطالعه کنم و فقط به احساس و تعصبم تکیه نکنم.

آخرین ویرایش:

arezoo_68

New member
فکر میکنین حضرت علی واقعا معتقد بودن حضرت زهرا همش شر ولی وجودش لازمه زهرایی که تو هر سختی کنارش بوده و حتی تا اخرین لحظات عمرش ابوبکر و عمر را بخاظر بی عدالتی که در حق شوهرش کردن نبخشید و تهدیدشون کرد که به پدرش شکایت اونا رو خواهد کرد میدونین این اسلام چقدر به زنی مثل خدیجه مدیونه یا اگه زینب نبود شاید هیچ وقت تراژدی کربلا بازگو نمیشد میدونی موسی بخاطر مهر زنی به نام اسیه تو خونه ی دشمنش با ناز و نعمت بزرگ شد
امکان نداره علی که امیرالمومنینه و تفکراتش نشونه تفکرات اسلامی و شیعی همچین تصوری از موجودی که خدا برای ارامش و شادی ادم خلق کرده داشته باشه

arezoo_68

New member
یه روز یکی گفت حضرت علی گفته زنا نیمه عقلن و نباید به حرفاشون توجه کرد و عمل کرد .خدا میدونه چقدر این موضوع فکر من و مشغول کرده بود اخه چطوری کسی که قران ناطق از افرینش خدا همچین ایرادی میگیره وقتی خدا معیار سنجش ادم ها رو تقوا میدونه چرا کسی که ما اون و پرچم دار اسلام میدونیم باید همچین نظری داشته باشه راستش رو بخواین یه مدت اصلا دیدم به حضرت علی عوض شده بود
بعدها فهمیدم ایشون این حرف و تو جنگ جمل زده به مردمی که بازیچه دست عایشه شده بودن نگفتن زن ها نیمه عقلن گفتن این زن نیمه عقله اونم بخاطر تکبر و حس حسادتی که در وجود هر کسی که باشه نیمی از عقلش درس کار نمیکنه اونجا تازه فهمیدم وقتی دکتر شریعتی میگه علی تنهاس منظورش چیه اندیشه ی علی حتی بین بچه شیعه ها هم جایی نداره ما کمترین اطلاعات رو از باور ها و اعتقادات ایشون داریم اگه به همون اندازه که وقتی کمک میخوایم به ایشون متوسل میشیم به همون اندازه به اندیشه های ایشون اعتقاد داشته باشیم نباید با شنیدن جملاتی این چنین که معلوم نیس ایا واقعا از زبون ایشون بیان شده یا نه یا تو چه موقعیتی بیان شده همه چیز برامون بشه علامت سوال

Ar@m

New member
متین واقعا ی احسنت داری اولشم منم شاکی شدم ازموضوع تایپیکت اماالان واقعامیگم دست دردنکنه ؛عالی بود

آرزو جان خدا خیرت بده تمام و کمال اصل مطلبو گفتی. کاملا با نظر تو موافقم.
من این جمله ای که متین گذاشته قبلا هم خونده بودم. و از همون موقع صد در صد مطمئن هستم که تحریفه. حتی در مورد زرتشت که پیامبر ایران باستانه هم از اینجور تحریفات هست از جمله اینکه میگن زرتشت گفته : باید زن را در اتاقی نگه داری کنید و غذایش را مثل سگ به سمت او پرتاب کنید و حتی به وی نگاه نکنید . در مورد این جمله هم مطمئن هستم تحریفه. نمیدونم چرا توی ایران همه این مسائل و تحریفات پیرامون بی ارزش کردن جایگاه زن میچرخه و علی رغم ادعا توی ایران خیلی بیشتر به زن نگاه ابزاری میشه تا اروپا و امریکا و حتی اعراب!!!

matin

New member
آرزو جان خدا خیرت بده تمام و کمال اصل مطلبو گفتی. کاملا با نظر تو موافقم.
من این جمله ای که متین گذاشته قبلا هم خونده بودم. و از همون موقع صد در صد مطمئن هستم که تحریفه. حتی در مورد زرتشت که پیامبر ایران باستانه هم از اینجور تحریفات هست از جمله اینکه میگن زرتشت گفته : باید زن را در اتاقی نگه داری کنید و غذایش را مثل سگ به سمت او پرتاب کنید و حتی به وی نگاه نکنید . در مورد این جمله هم مطمئن هستم تحریفه. نمیدونم چرا توی ایران همه این مسائل و تحریفات پیرامون بی ارزش کردن جایگاه زن میچرخه و علی رغم ادعا توی ایران خیلی بیشتر به زن نگاه ابزاری میشه تا اروپا و امریکا و حتی اعراب!!!

من این جمله ای که متین گذاشته قبلا هم خونده بودم. و از همون موقع صد در صد مطمئن هستم که تحریفه میشه یه دلیل واسه تحریف بودنش بیارین ؟؟؟!!!

علی رغم ادعا توی ایران خیلی بیشتر به زن نگاه ابزاری میشه تا اروپا و امریکا و حتی اعراب!! یه کم انصاف !!! یه سئوال !!! اعراب حاشیه نشین خلیج فارس رفتارشون با زناشون چه جوریه ؟؟!!! یا شیخ هائی که مدلهای اروپائی رو به خدمت میگیرن ؟؟!!! زنان تو عربستان چه نقشی دارن ؟؟؟!!!
یه کم !!تامل !! کنیم !!!

ZOT

New member
تو نهج البلاغه ی ترجمه ی استاد محمد دشتی این جمله این طور ترجمه شده : زن و زندگی همه اش زحمت و دردسر است و زحمت بار تر اینکه چاره ای جز بودن با او نیست
به نظر من منظور ایشون اینه که زن لازمه ی زنگی هست و بدون زن نمیشه زندگی کرد و خب بالاخره زن و زندگی خرج و زحمت داره دیگه مرد باید رفاه و آسایش زن و بچه اش رو در حد توانش برآورده کنه همینطور الکی که نمیشه رایگان زندگی کرد و نباید فراموش کنیم که خداوند نه زن رو کامل آفریده و نه مرد رو و این دو باید مثل قطعات یک پازل در کنار هم قرار بگیرن تا یک تصویر کامل بشه البته اینجا اشاره به این نکته هم ضروری هست که با توجه به آیات قران خداوند ملاک برتری انسان چه زن و چه مرد رو تقوا قرار داده و چه بسیارند زنان با تقوایی که از مردان برترند در جبهه ی حق

آخرین ویرایش:

Marc0p0lo

New member
تو نهج البلاغه ی ترجمه ی استاد محمد دشتی این جمله این طور ترجمه شده : زن و زندگی همه اش زحمت و دردسر است و زحمت بار تر اینکه چاره ای جز بودن با او نیست
به نظر من منظور ایشون اینه که زن لازمه ی زنگی هست و بدون زن نمیشه زندگی کرد و خب بالاخره زن و زندگی خرج و زحمت داره دیگه مرد باید رفاه و آسایش زن و بچه اش رو در حد توانش برآورده کنه همینطور الکی که نمیشه رایگان زندگی کرد و نباید فراموش کنیم که خداوند نه زن رو کامل آفریده و نه مرد رو و این دو باید مثل قطعات یک پازل در کنار هم قرار بگیرن تا یک تصویر کامل بشه البته اینجا اشاره به این نکته هم ضروری هست که با توجه به آیات قران خداوند ملاک برتری انسان چه زن و چه مرد رو تقوا قرار داده و چه بسیارند زنان با تقوایی که از مردان برترند در جبهه ی حق

من این پستتون رو خوندم یه سوال برام پیش اومد چرا میگی خدا زن و مرد و کامل نیافریده؟

من فکر می کنم هر دو کامل هستن ولی در بعضی صفات و اخلاقیات میتونن قوی تر باشن تو بعضیاش ضعیف تر ....
خدا میگه من از روح خودم در شما دمیدم اگر ما کامل نباشیم پس خدا هم کامل نیست؟

sahra.a

New member
به تمام خواسته های مشروع زن جواب مثبت ندهید تا به برآوردن خواسته های نامشروع خود طمع نورزند !!!

زن همه اش شر است و بدتر از آن ، اين كه وجود او لازم است !!!

آقا متین من به هیچ عنوان قصد توهین نداشتم.
اتفاقا وقتی پست شما رو دیدم رفتم سراغ نهج البلاغه ، نیومدم از اینترنت سرچ کنم.پس اشتباه نکنید از نت سرچ نکردم.
اگر صحت حرفم رو قبول ندارید می تونید به کتاب نهج البلاغه امیر المومنین حضرت علی علیه السلام ،ترجمه محمد دشتی ،ناشر:انتشارات الهادی ، که منبع سخن من بوده مراجعه کنید.
آقای متین به شما حق میدم ، کمی تند رفتم واز این بابت از شما عذر می خوام.

.
.
.
خب حالا معنی این جمله
شما می فرمایید که کلمه ای که معنی زندگی بده کجاست؟
آقا متین این زبان ، زبان عربی هست ومطمئنا همانطور که خودتون فرمودید باید به تفسیر اون دقت کرد.گاهی اوقات یک معنی عربی چند معنی فارسی میده ومعنی عربی اون دقیق تر است پس مثلا واسه همین میگن نماز رو حتما باید به عربی خواند نه به فارسی
در ثانی اینجور که آقای دشتی ترجمه کردند که حتما متخصص هستن داره سختی و مشکلات تشکیل زندگی رو نشون میدند.
واقعا هم همینجوره همه ی ما قبول داریم تشکیل خانواده دادن در زمان خیلی سخت شده توقعات بالا رفته وگرانی سرسام آور شده بیکاری داد می زنه.
از طرفی فرمودند زن و مرد به تنهایی کامل نیستن پس به هم نیاز دارن

پس نتیجه می گیریم که شیرینی برطرف شدن نیازها = تا حدی آسان شدن زندگی
..
ولی از منظر دیگر و معنی که شما فر مودید اول نباید لفظ همه رو بکار ببرید
درسته دوران های مختلف ، زنانی بودن که نیرنگ می کردند ومی تونیم بگیم تعدادی از امامان معصوم ما به دست زنان پلید به شهادت رسیدند ولی
از طرف دیگه حضرت فاطمه بهترین الگو ی زنان جامعه است
پس لفظ همه به کار بردن اشتباه است.
...
التماس دعا
[/QUOT

matin

New member
آقا متین من به هیچ عنوان قصد توهین نداشتم.
اتفاقا وقتی پست شما رو دیدم رفتم سراغ نهج البلاغه ، نیومدم از اینترنت سرچ کنم.پس اشتباه نکنید از نت سرچ نکردم.
اگر صحت حرفم رو قبول ندارید می تونید به کتاب نهج البلاغه امیر المومنین حضرت علی علیه السلام ،ترجمه محمد دشتی ،ناشر:انتشارات الهادی ، که منبع سخن من بوده مراجعه کنید.
آقای متین به شما حق میدم ، کمی تند رفتم واز این بابت از شما عذر می خوام.

.
.
.
خب حالا معنی این جمله
شما می فرمایید که کلمه ای که معنی زندگی بده کجاست؟
آقا متین این زبان ، زبان عربی هست ومطمئنا همانطور که خودتون فرمودید باید به تفسیر اون دقت کرد.گاهی اوقات یک معنی عربی چند معنی فارسی میده ومعنی عربی اون دقیق تر است پس مثلا واسه همین میگن نماز رو حتما باید به عربی خواند نه به فارسی
در ثانی اینجور که آقای دشتی ترجمه کردند که حتما متخصص هستن داره سختی و مشکلات تشکیل زندگی رو نشون میدند.
واقعا هم همینجوره همه ی ما قبول داریم تشکیل خانواده دادن در زمان خیلی سخت شده توقعات بالا رفته وگرانی سرسام آور شده بیکاری داد می زنه.
از طرفی فرمودند زن و مرد به تنهایی کامل نیستن پس به هم نیاز دارن

پس نتیجه می گیریم که شیرینی برطرف شدن نیازها = تا حدی آسان شدن زندگی
..
ولی از منظر دیگر و معنی که شما فر مودید اول نباید لفظ همه رو بکار ببرید
درسته دوران های مختلف ، زنانی بودن که نیرنگ می کردند ومی تونیم بگیم تعدادی از امامان معصوم ما به دست زنان پلید به شهادت رسیدند ولی
از طرف دیگه حضرت فاطمه بهترین الگو ی زنان جامعه است
پس لفظ همه به کار بردن اشتباه است.
...
التماس دعا

سلام دوست عزیز !!!! لطفا به منابعی که من هم گذاشتم سری بزنید و متوجه میشین که لفظ همه رو اونها به کار بردن !!!
من قصدم رو از گذاشتن تاپیک نوشتم ، امیدورام کسی ازم دلخور نشده باشه
تفسیرها و دیدگاه های متفاوتی هست !!!

مرسی از همه

بالا