در ایران زیست شناسی( علوم جانوری) چه بازارکاری ای می تواند داشته باشد؟

مجید دیجی

مدیر بخش
کسانیکه مطالب این پست رو دنبال می کنند می دانند که من علاقه زیادی به حشرات دارم
چون به نظر من حشرات دنیای ناشناخته ای دارند و به واسطه هزاران سال زندگی در طبیعت سازگاری فوق العاده ای با محیط اطراف خود پیدا کرده اند...
و ما می توانیم با الگو گیری از آنها زندگی راحت تری را رقم بزنیم .
beetle-dew.jpg

تصویر بالا برگفته از نوعی سوسک است که از رطوبت هوا استفاده کرده و برای ادامه حیات آب تولید می کند .

مجید دیجی

مدیر بخش
چگونه می توان نسل یک گونه از حشرات را بدون اینکه به حشرات مفید آسیب برسد از بین برد ؟
روش استریل حشرات ...
در این روش از پشه های استریل شده نر برای ایجاد رقابت با پشه های غیر استریل شده در طبیعت رها می شود . پشه های استری شده برای جفت گیری اقدام می کنند . ولی لقاح حاصلش تخمی نیست. پس در نتیجه به مرور نسل آنها بدون آسیب رسیدن به حشرات مفید از بین می رود . مثل پشه میوه در آمریکا ...
پشه را با تاباندن اشعه و یا به قول معروف پرتودرمانی به حالت استریل در می آیند .

مجید دیجی

مدیر بخش
تکامل و زیست شناسی
متخصصان دانشگاه واشنگتن دریافتند در حالی که خوردن حشرات چندش‌آور است می‌تواند به تکامل مغز انسان کمک کند.
به گزارش ایسنا، در حقیقت متخصصان مشاهده کردند زمانی که نسل‌های گذشته انسان از رژیم غذایی حشرات تغذیه می‌کردند قدرت تفکر آنان رشد بیشتر و بهتری داشته است.
«آماندا دی‌. ملین»، محقق ارشد این مطالعه گفت: چالش‌های توام با یافتن مواد خوراکی در روند تکامل مغز، ذهن و قدرت شناختی در پستانداران نخستین و انسان‌ها مهم شناخته شده است. مطالعه انجام شده نشان می‌دهد که روی آوردن به مصرف حشرات در مواقع کمیاب و ناکافی بودن مواد خوراکی ممکن است به تکامل قدرت شناختی و ادراکی انسان کمک کند.
در این بررسی تعدادی میمون به مدت پنج سال در کاستاریکا مورد مطالعه قرار گرفتند و مشخص شد تئوری تکامل با بهبود مهارت‌های خاصی در موتور حسی که روندی نهفته دارد وبه سختی حاصل می‌شود، مرتبط است. آنان همچنین دریافتند همانطور که بسیاری از انسان‌ها تمایل دارند مناسب فصل از حشرات تغذیه کنند، این میمون‌ها هم در فصل‌های خاصی به رژیم غذایی حشرات روی می‌آورند.
از طرفی متخصصان تکامل و زنان و زایمان اعلام کرده اند که جراحی سزارین باعث تکامل و افزایش حجم سر انسان های آینده می شود .

Eagle_78

Member
واقعا این حشرات موجودات خارق العاده ای هستند...
بالاترین توان زیستی که در کوچکترین ابعاد فیزیکی ممکنه با بالاترین سازگاری و تکامل !
کاش ارشد یا حتی phd حشره شناسی(پزشکی-کشاورزی) تو ایران به اندازه یه اپسیلون امید به کار آبرومندانه داشت ! کاش ...:14:

آخرین ویرایش:

Hamidvet

New member
بالاترین توان زیستی که در کوچکترین ابعاد فیزیکی ممکنه با بالاترین سازگاری و تکامل !
کاش ارشد یا حتی phd حشره شناسی(پزشکی-کشاورزی) تو ایران به اندازه یه اپسیلون امید به کار آبرومندانه داشت ! کاش ...:14:

واقعا باهات موافقم دوستم؛ حشرات فوق العاده هستند.

اگه علاقه به سیستم های فیزیولوژیک حشرات داری توصیه میکنم این کتاب زیبا و جذاب از Thomas Eisner رو بخونی :

For Love of Insects - Thomas Eisner - Google Books

Hamidvet

New member
تکامل و زیست شناسی
متخصصان دانشگاه واشنگتن دریافتند در حالی که خوردن حشرات چندش‌آور است می‌تواند به تکامل مغز انسان کمک کند.
به گزارش ایسنا، در حقیقت متخصصان مشاهده کردند زمانی که نسل‌های گذشته انسان از رژیم غذایی حشرات تغذیه می‌کردند قدرت تفکر آنان رشد بیشتر و بهتری داشته است.
«آماندا دی‌. ملین»، محقق ارشد این مطالعه گفت: چالش‌های توام با یافتن مواد خوراکی در روند تکامل مغز، ذهن و قدرت شناختی در پستانداران نخستین و انسان‌ها مهم شناخته شده است. مطالعه انجام شده نشان می‌دهد که روی آوردن به مصرف حشرات در مواقع کمیاب و ناکافی بودن مواد خوراکی ممکن است به تکامل قدرت شناختی و ادراکی انسان کمک کند.
در این بررسی تعدادی میمون به مدت پنج سال در کاستاریکا مورد مطالعه قرار گرفتند و مشخص شد تئوری تکامل با بهبود مهارت‌های خاصی در موتور حسی که روندی نهفته دارد وبه سختی حاصل می‌شود، مرتبط است. آنان همچنین دریافتند همانطور که بسیاری از انسان‌ها تمایل دارند مناسب فصل از حشرات تغذیه کنند، این میمون‌ها هم در فصل‌های خاصی به رژیم غذایی حشرات روی می‌آورند.
از طرفی متخصصان تکامل و زنان و زایمان اعلام کرده اند که جراحی سزارین باعث تکامل و افزایش حجم سر انسان های آینده می شود .

مرسی مجید جان بابت مطالب خوبت و فعالیت بی نظیرت؛ امیدوارم همچنان با قدرت پیش بری ...

پس با این اوصاف یعنی Caesarean Section عمل خوبی محسوب میشه و باید ترویج داده بشه؟!

مجید دیجی

مدیر بخش

درد دل من رو گفتید...
آیا میدونستید که در دنیا ( احتمالا منظور اروپا و آمریکا بوده ) حدود 7 هزار حشره شناس مشغول کارند؟؟؟؟:shocked:

آخرین ویرایش:

مجید دیجی

مدیر بخش
مرسی مجید جان بابت مطالب خوبت و فعالیت بی نظیرت؛ امیدوارم همچنان با قدرت پیش بری ...

پس با این اوصاف یعنی Caesarean Section عمل خوبی محسوب میشه و باید ترویج داده بشه؟!

مرسی الان بچه ها هم تو وبلاگ خوب فعالیت می کنن
درباره سزارین هم باید بگم که چندین بعد داره... مثل مشکلات بعد از عمل برای مادر ، عفونت های بیمارستانی ، طولانی بودن زمان بهبود ، مشکل کاهش وزن بعد از زایمان سزارین ،
خطر ابتلا به دیابت نوع اول، ابتلا به آسم و آلرژی و... خودتون که دیگه وارد تری.
---------
در آمریکا موش های با هوش تولید کرده اند . شاید در آینده مادران با خوردن چند قرص کودکانی با سرهای بزرگ به دنیا بیاورند. وکودکانی با هوش فوق العاده بالا متولد شوند . به طوریکه والدینشان را مانند شاپانزه های بدرد نخور ببینند .
اگر قراره چنین کارهایی به شکل هدفمند صورت بگیره بهتر هست بحث اخلاقیات هم در نظر بگیریم...
-------------

Hamidvet

New member
مرسی الان بچه ها هم تو وبلاگ خوب فعالیت می کنن
درباره سزارین هم باید بگم که چندین بعد داره... مثل مشکلات بعد از عمل برای مادر ، عفونت های بیمارستانی ، طولانی بودن زمان بهبود ، مشکل کاهش وزن بعد از زایمان سزارین ،
خطر ابتلا به دیابت نوع اول، ابتلا به آسم و آلرژی و... خودتون که دیگه وارد تری.
---------
در آمریکا موش های با هوش تولید کرده اند . شاید در آینده مادران با خوردن چند قرص کودکانی با سرهای بزرگ به دنیا بیاورند. وکودکانی با هوش فوق العاده بالا متولد شوند . به طوریکه والدینشان را مانند شاپانزه های بدرد نخور ببینند .
اگر قراره چنین کارهایی به شکل هدفمند صورت بگیره بهتر هست بحث اخلاقیات هم در نظر بگیریم...
-------------

بله همین طوره ...

دخالت در طبیعت (Interference in Nature)

مجید دیجی

مدیر بخش

من یه دوربین کوچیک دارم در اوقات فراغتم میرم توی حیات یا پارک کنار خونمون و برای دل خودم از حشرات ، پرنده ها عکس یا فیلم میگیرم. زنبور عسل ، مورچه ، انواع پشه ، زنبور خاکی ، عنکبوت ( بند پا ) ،منتیس ، ملخ ، خر خاکی و... در همین بین هرکسی از راه میرسه تیکه بارم میکنه یکی میگه اینا نون آب برات نمیشه ، یکی میگه ببین بعد این همه درس خوندن داره چیکار میکنه ، یکی میگه بزن بر تبل بیکاری و...
کلا دید مردم در مورد زیست شناسی ، حیات وحش و رشته های مربوطشون درست نیست . بعضی وقتا به آدم هایی بر می خوریم که میگن اگه تمام حیوانات از بین برن مگه چی میشه ؟ اگه تمام حشرات از بین برن مگه چی میشه ؟ باید دید مردم درست بشه ، باید سطح اطلاعاتشون درست بشه . به نظر من زیست شناسا کم کار هستند و گرنه توی کشورهای دیگه فیلم برداری و عکاسی از طبیعت کار با کلاسی به حساب میاد و درآمد خیلی خوبی هم داره....

Hamidvet

New member
من یه دوربین کوچیک دارم در اوقات فراغتم میرم توی حیات یا پارک کنار خونمون و برای دل خودم از حشرات ، پرنده ها عکس یا فیلم میگیرم. زنبور عسل ، مورچه ، انواع پشه ، زنبور خاکی ، عنکبوت ( بند پا ) ،منتیس ، ملخ ، خر خاکی و... در همین بین هرکسی از راه میرسه تیکه بارم میکنه یکی میگه اینا نون آب برات نمیشه ، یکی میگه ببین بعد این همه درس خوندن داره چیکار میکنه ، یکی میگه بزن بر تبل بیکاری و...
کلا دید مردم در مورد زیست شناسی ، حیات وحش و رشته های مربوطشون درست نیست . بعضی وقتا به آدم هایی بر می خوریم که میگن اگه تمام حیوانات از بین برن مگه چی میشه ؟ اگه تمام حشرات از بین برن مگه چی میشه ؟ باید دید مردم درست بشه ، باید سطح اطلاعاتشون درست بشه . به نظر من زیست شناسا کم کار هستند و گرنه توی کشورهای دیگه فیلم برداری و عکاسی از طبیعت کار با کلاسی به حساب میاد و درآمد خیلی خوبی هم داره....

آره واقعیت دید جامعه ما به رشته هائی مثل زیست شناسی و دامپزشکی همینه.

مجید دیجی

مدیر بخش
ساخت لنز پیشرفته بر اساس چشم حشرات

اخبار تکنولوژی | ساخت لنز پیشرفته بر اساس چشم حشرات دانشمندان دوربینی با چشم انداز یک حشره به دنیا ساخته اند که می تواند یک تصویر واضح از زاویه 180 درجه ارائه دهد،

دوربین ساخته شده توسط دانشمندان چون چشم مرکب سنجاقکها و زنبورها دارای آرایه هایی از لنزهای مجزا تشکیل شده که روی یک سطح منحنی قرار گرفته است.

این دوربین می تواند یک تصویر واضح از زاویه 180 درجه ارائه دهد، ویژگی که برای دوربینهای عادی غیر ممکن است.

یک زنبور روی نخستین لنزهای دوربین دیجیتال که برای تقلید از چشمان حشره ها طراحی شده است و می تواند یک میدان عریض را مشاهده کند

محققان اعتقاد دارند که دوربین چشم حشره می تواند کاربردهای موثری در زمینه های تجسس و پزشکی داشته باشد. این دوربین شبیه چشمان برآمده یک مگس است که 180 میکرو لنز روی آن قرار گرفته و تصاویر را زاویه 180 درجه ارائه می کند.

جزئیات این دوربین در مجله نیجر منتشر شده است.

یکی از بزرگترین موانع تکنیکی این پروژه، ساخت آرایه لنزها روی یک سطح برآمده بود. یک تکنیک فشار دقیق شبیه پرکردن یک بالن با هوا برای تولید یک شکل نیم کره ای به کار گرفته بود .
جان راجرز محقق اصلی این پروژه از دانشگاه ایلینویز آمریکا اظهار داشت: ایده ساخت این دوربین چند سال پیش در آزمایشگاه ما شکل گرفت. از آن زمان ما احتمال تولید دوربینهای دیجیتال چشم حشره را بررسی کردیم. چنین دستگاه هایی از علایق طولانی مدت حوزه ها بسیاری بوده است؛ چرا که می توان آنها را به عنوان ابزاری برای اندوسکوپی، ابزارهای جاسوسی و کاربردهای دیگری استفاده کرد.

محققان اظهار داشتند که ترکیب دو نیمکره برای گرفتن تصویر 360 درجه ای با استفاده از اپتیکهای نرم لاستیکی با قطعات الکترونیکی سیلیکونی دارای عملکرد بالا نیز ساده است.

دکتر جیانلیانگ زیائو از دانشگاه کلورادو بولدر اظهار داشت: ویژگیهای مهم دوربین حشره چشمی ترکیب میکرولنزها، حسگر نور و قطعات الکترونیکی روی سطح منحی است.

منبع : ساخت لنز پیشرفته بر اساس چشم حشرات ? اخبار تکنولوژی

مجید دیجی

مدیر بخش
الان می خوام پرده از یکی از طرح های عجیب و غریب بعضی ارتش های دنیا بردارم
شاید استفاده از ربات ها در همه شرایط آسان نباشد . ربات ها ابزار پیچیده ای هستند که احتیاج به مراقبت و نگهداری دارند . طراحیشان سخت و هزینه بر است . در همه شرایطی قابل استفاده نیستند .
اما چاره چیست ؟ استفاده از حشراتی با کنترل از راه دور . حشراتی که می توانند جند برابر وزن خود را حمل کنند و حتی از انفجار و پرتو های هسته ای جان سالم به در به برند .
عده ای از دانشمندان تراشه ای را طراحی کرده اند که با اتصال به سیستم عصبی حشرات بوسیله امواج رادیویی کنترل می شوند . و مثلا می توانند یک ابزار جاسوسی در میدان نبرد جهت شنود بکار روند. یا در حوادث و بلایای طبیعی به زیر آوار رفته و از سلامت افراد زیر آوار آگاهی یابند. و یا در مکان هایی که ورود انسان نا ممکن است وارد شوند .
spy-tech-robo-roaches.jpg

مجید دیجی

مدیر بخش
شاید قبلا بارها در نوشته های من خوانده باشید که یکی از دلایلی که زیست شناسان ایرانی نظریه پردازی کنند ، قبول نکردن بی چون و چرای نظریه پردازی غربی هاست است ، این مطلب و در واقع جوابیه رو مینویسم تا جوابی به دکتر پل راجرز داده باشم .

دروغي به نام تكامل !

دكتر پل راجرز

در سميناري كه در دانشگاه شيكاگو در زمينه مورفولوژي تكاملي برگزار شد، دانشمند برجسته‌، دكتر پاترسون‌، سؤال ساده‌اي مطرح كرد: آيا در اينجا كسي هست كه بتواند در مورد تكامل‌، نكته‌اي قطعي و ثابت‌شده را عنوان كند؟? سكوتي طولاني بر فضاي تالار حكمفرما شد. سرانجام شخصي از گوشه‌اي گفت‌: ?من يك چيز را با قطع و يقين مي‌دانم‌: اينكه تكامل را نبايد در مدارس تدريس كرد !?
-----------------
جواب من : بله هست . دنیای ما پر است شواهدی که این نظریه را ثابت میکند . مثلا شکل مشابه جنینی اکثریت قریب به اتفاق موجودات زنده است . اگر کسی فقط کمی اطلاعات درمورد جنین شناسی مقایسه ای داشته باشد می داند که شکل اکثر موجودات در ابتدای دوران جنینی شبیه به هم است . وهمه به شکل علامت سوال است . در ادمه تشکیل کانال نخاعی ، تشکیل پرده های بین انگشتان و...
از آن گذشته می توانیم به رفتار شناسی مقایسه ای موجودات بعد از تولد اشاره کنیم . مثلا همه موجودات بعد از تولد می توانند شنا کنند . و یا اینکه تمام پستانداران بعد از تولد مکیدن شیر را بلد هستند و صد ها مثال دیگر که می توان با قاطعیت به آن اشاره کرد...

-----------------
با اينكه بسياري از مردم عادي بر اين باورند كه تكامل پديده‌اي علمي و اثبات‌شده مي‌باشد، واقعيت اين است كه بعد از گذشت 150 سال‌، تكامل فرضيه‌اي است اثبات‌نشده و بدون سنديت‌. در واقع بايد گفت كه قرائن و شواهد بسياري‌ تكامل را رد مي‌كنند.
-------------
جواب من : این نظر شماست . وقتی که فقط از یک بُعد به قضیه نگاه می کنید .
------------
فرضيه تكامل كه نخستين بار توسط چارلز داروين در كتابش به‌نام "اصل انواع‌" مطرح شد، اين نظر را پيش مي‌نهد كه موجودات زنده از اَشكال ساده نظير باكتري‌، به اَشكال پيچيده‌تر نظير انسان تكامل يافته‌اند. اين تحول و تكامل زاييده تصادف بوده است‌؛ نخستين مولكول نيز در اثر تصادم اتم‌ها در يك ملغمه ابتدايي به‌وجود آمده است‌. نتيجه اين امر پيدايي موجودات زنده بوده است‌.

نابسندگي شواهد و دلايل‌

تأثير و نفود فرضيه تكامل را نمي‌توان دست‌كم گرفت‌؛ اين فرضيه طرز تفكر انسان‌ها را درباره جهان و وجود خودشان دگرگون كرده است‌. اما اكنون بعد از گذشت 150 سال‌، تكامل هنوز در سطح يك فرضيه باقي مانده است‌، و هنگامي‌كه شواهد و دلايل مطرح‌شده را موشكافانه بررسي مي‌كنيد، پي مي‌بريد كه چقدر نابسنده و غيرقطعي هستند.

فسيل‌ها تكامل را اثبات نمي‌كنند

?فسيل‌ها گواه بر تكامل مي‌باشند!? اين ادعايي بوده كه دانشمندان با صدايي بلند عنوان مي‌كردند. اما مشكلي كه در مورد فسيل‌ها وجود دارد، اين است كه ميان حيواناتي كه فسيل‌ها گواه بر وجود آنها هستند، و حيوانات همنوعشان در عصر ما، هيچ فسيلِ مياني وجود ندارد، گويي حيوانات اوليه ناگهان به‌صورت حيوانات امروزي تحول و تكامل يافته‌اند. داروين نيز خود متوجه اين نقصان در فرضيه خود بود، اما بر اين باور بود كه يك روز فسيل‌هاي مياني يافت خواهند شد. هنوز بعد از گذشت 150 سال‌، فسيلي دال بر وجود حيوانات مياني و در حال تكامل يافت نشده است‌.

دانشمندان معتقد به تكامل براي رفع اين نقيصه‌، اين نظر را مطرح كردند كه تحول با چنان سرعتي رخ داد كه فسيلي از آنها باقي نمانده است‌. طبعاً دليل و مدركي علمي در اين زمينه وجود ندارد.
-------------
جواب من : مگر ما تمام خاک دنیا را شخم زده ایم که بگوییم چون تا الان فسیلی پیدا نکرده ایم پس فسیلی وجود ندارد ؟ در ضمن من با کسانیکه این نظریه را مطرح می کنند مخالفم . ممکن است در مقطعی از زمان شرایط تشکیل فسیل وجود نداشته باشد مثلا جسد ها توسط گوشتخاران یا حیوانات مرده خاری که در آن زمان وجود داشته اند خورده شده باشد . و یا اینکه در آن زمان مردم به آیین خاصی متوجه بودند که باید جنازه و تمام استخوان ها را از بین ببرند مثلا امروزه در هندوستان جنازه را آتش زده و تبدیل به خاکستر می کنند . در باره سرعت تکامل هم باید بگویم سرعت تکامل همیشه یکسان نبوده . گاهی ممکن است در جمعیت های کوچک جهش ها تغییزات بزرگ ایجاد کنند .

- - - Updated - - -

قسمت دوم :
"هومولوژي‌" تكامل را اثبات نمي‌كند

هومولوژي نظريه‌اي است كه معتقد است‌ ارگانيزم‌هاي زنده‌اي كه از ساختاري همسان برخوردارند، از يك اصل واحد ناشي شده‌اند و به اين ترتيب اين نظريه‌، تكامل را اثبات مي‌كند.

مشكل در اينجاست كه نمونه‌هاي فراواني با اين نظريه تناقض دارند. به‌عنوان مثال‌، بافت كليوي جانداران را در نظر بگيريد. كليه‌هاي ماهي داراي شكل جنيني كاملاً متفاوتي با خزندگان و پستان‌داران مي‌باشند. ممكن نيست كه آنها از يك ساختار ناشي شده باشند.
----------
جواب من : اتفاقا وجود کلیه ها و اتفاقات بیوشیمایی مشابهی که در کلیه موجودات مختلف می افتد دلیل محکمی بر اصل تکامل است . ولی بسته به نوع زندگی حیوانات و فیزیولوژی و در دست بودن آب و مواد معدنی تغییراتی کرده است . یک ماهی چون درون آب است می تواند آمونیاک ازخود خارج کند. اما یک خزنده که ممکن است مدت ها درون یک برکه کم آب باقی بماند نمی تواند چون آمونیاک برای او سمی خواهد بود . شما نمی توانید به خاطر تفاوت های بافت شناسی منکر شباهت های بیوشمیایی شوید .
----------
يا به دستگاه گوارش توجه كنيم‌. اگر همه جانداران از يك اصل ناشي شده‌اند، تكامل و تحول اين دستگاه در جانداران مختلف نيز مي‌بايست يكسان باشد. اما عكس اين صادق است‌. كوسه‌، قورباغه‌، خزندگان‌، و پرندگان‌، داراي دستگاه گوارشي‌اي هستند كه به‌گونه‌اي متفاوت تحول يافته‌اند. نمونه‌هاي بسيار ديگري مي‌توان براي اين امر آورد.
-------------------
جواب من : دستگاه گوارش یک موجود زنده بسته به نوع تغذیه اش فرق می کند . اگر تمام موجوداتی که شما نام بردید از یک غذای مشترک تغذیه می کردند حرف شما درست بود . مثلا پرنده دانه می خورد ولی پستاندار گوشت می خورد. پستاندار دندان دارد ولی پرنده چینه دان دارد .
------------------
زائده‌ها تكامل را اثبات نمي‌كنند

تكامل‌گرايان بر اين نظر پا مي‌فشردند كه بدن جانداران داراي اندام‌هايي است كه امروز ديگر كاربردي ندارند. اندام‌هايي مثل آپانديس و لايه‌هاي نيمه‌كروي در چشم زائده ناميد شده‌اند زيرا در زمان داروين تصور مي‌شد كه اينها بلامصرف مي‌باشند. طبق اين نظريه‌، اين اندام‌ها در دوره‌هاي اوليه هستي كاربردي داشته‌اند، اما به‌تدريج كه انسان خود را با محيط سازگار ساخت‌، كاربرد خود را از دست دادند. به‌عقيده اين دسته از دانشمندان‌، آنها اكنون شاهدي هستند بر آنچه قبلاً بوديم‌.

باز در اين مورد هم شواهد، عليه اين نظريه هستند. تمام آنچه كه زائده ناميده شده‌، امروز نيز كاربردي مفيد دارند. آپانديس در واقع غده‌اي است لنفاوي‌، و لايه نيمه‌كروي نيز همچون يك قاشقك‌، اشياء خارجي را از داخل چشم جمع‌آوري مي‌كند. بسياري از ما شنيده‌ايم كه انسان قبلاً دُم داشته است‌. اين حرف خنده‌دار است‌. ستون فقرات انسان داراي 33 مهره است‌. هيچ شاهدي بر اين مدعا وجود ندارد كه او قبلاً 34 مهره داشته است‌. فردي به‌اسم هِكل بود كه نظريه دم انسان را پيش نهاد؛ او بعدها توسط دانشگاه خودش محكوم به تقلب شد!

--------------
جواب من : به نظر من نظریه ها در این مورد صحیح نبوده اند . ولی شما درمورد استخوان های هومولوگ چه جوابی داری ؟ حتما به نظر شما این 5 انگشتی بودن موجودات مختلف اتفاقی هست . نظر شما درمورد استخوان دنبالچه چیست ؟
-------------

مجید دیجی

مدیر بخش
قسمت سوم
زيست‌شناسي مولكولي بيش از ساير عوامل‌، تكامل را رد مي‌كند!

چيزي به‌نام شكل ساده حيات وجود ندارد

در روزگار داروين اين عقيده رواج داشت كه حيات از اَشكال ساده‌تر به‌سوي اشكال پيچيده‌تر حركت مي‌كند. علم امروزه ثابت كرده است كه چيزي به‌نام ? شكل ساده حيات‌ ? وجود ندارد. حتي ساده‌ترين سلول باكتري به‌گونه‌اي باورنكردني پيچيده است‌. آنچه كه سلول‌هاي ساده ناميده مي‌شود، شامل dna و rna و پروتئين مي‌باشد كه به يكديگر وابسته و مرتبط هستند. در واقع‌، تمام سيستم‌هاي بيوشيميايي و فيزيولوژيكي به يكديگر وابسته مي‌باشند. لذا اين تصور تكامل‌گرايان كه اندام‌ها به‌گونه‌اي مستقل تحول مي‌يابند، پذيرفتني نيست‌.
-----------------
جواب من : خوب دلیلی ندارد اشکال ساده حیات بعد از چند میلیون سال باقی مانده باشند . همانطور که کسی امروزه مثل قدیم با شمشیر نمی جنگد . اشکال های ساده حیات بوسیله اشکال های پیچیده تر حذف می شوند چون دلیلی برای بقا برای آنها وجود ندارد .
اَشكال مياني وجود ندارد
--------------

نه فقط فسيل‌هاي مياني يافت نشده‌، بلكه زيست‌شناسي مولكولي نيز با قطعيت ثابت كرده كه در سطح بيوشيمي نيز شكل مياني وجود ندارد.
-----------
جواب من : تعریف شما از شکل میانی چیست ؟ همان طور که همه می دانند ترکیبات حد واسط و به قول معروف واکنش های میان بر وجود دارند . یک سلول هم میتواند به شکل هوازی و هم به شکل غیر هوازی فعالیت کند .
----------
به‌اين ترتيب‌، مثلاً پروتئين‌ها هيچگاه از يك مرحله تا مرحله ديگر تحول نمي‌يابند، بلكه هميشه از نوع تا نوع ديگر تحول پيدا مي‌كنند. پروتئين‌ها از اسيد آمينه درست شده‌اند. اگر آنها مانند مهره‌هاي رنگي در يك گردنبند تصور كنيم، طبق نظر تكامل‌گرايان‌، پروتئين وقتي به انواع پيشرفته‌تر تبديل شود، بايد مهره‌اي به اين "گردنبند" پروتئين اضافه شود. بنابراين‌، بايد طبعاً انتظار داشت كه در جانداران پيشرفته‌تر، مهره‌هاي بيشتري بر گردنبند پروتئيني وجود داشته باشد. اما در عمل اينطور نيست‌. مثلاً بياييد انسان را با دو نوع ماهي مقايسه كنيم (با توجه به اينكه ماهي در طرح تكاملي‌، پيش از انسان به‌وجود آمده است‌): ماهي بدون آرواره (كه در سير تكامل بسيار قديمي‌تر است‌) و ماهي آرواره‌دار كه جديدتر است‌. با كمال تعجب مي‌بينيم كه پروتئين موجود در هموگلوبين انسان به پروتئين ماهي بدون آرواره بيشتر شبيه است تا به ماهي آرواره‌دار، در حاليكه طبق نظر تكامل‌گرايان مي‌بايست عكس اين باشد.
--------
جواب من : احتمالا شما مرحله تشکیل تخمک از اسپرم و سلول تخم و همچنین تبدیل سایر سلول ها از سلول بنیادین را فرآموش کرده اید که اینقدر با قاطعیت می گویید : پروتئين‌ها هيچگاه از يك مرحله تا مرحله ديگر تحول نمي‌يابند، بلكه هميشه از نوع تا نوع ديگر تحول پيدا مي‌كنند .در تکامل گاهی بعضی ژن ها حذف نمی شوند بلکه خاموش می شوند و بسته به شرایط زندگی می توانند روشن و بیان شوند. آن پروتئینی که شما نام بردید شاید ابتدا خاموش ولی بسته به شرایط مجددا روشن شده باشد .
---------

- - - Updated - - -

قسمت 4
سه ميخ واپسين بر تابوت تكامل‌

1 - عدم قطعيت در اثبات شواهد

همه شواهدي كه مخالفين تكامل در دست دارند، تكامل را رد مي‌كند. اما هيچيك از شواهدي كه طرف‌داران تكامل مي‌كوشند ارائه دهند، قطعيت ندارد زيرا هيچگاه نمي‌توان آنها را در سير طولاني تكامل اثبات كرد. مثلاً نمي‌توان يك باكتري و يك ماهي را گرفت و گفت كه آنها به مراحل مختلف تكامل تعلق دارند، زيرا طبق نظر تكامل‌گرايان‌، حيات از 300 ميليون سال پيش آغاز شده‌، و در اين مدت هم باكتري تحول يافته و هم ماهي‌. هيچكس نمي‌تواند بگويد كه باكتري ساده قبلاً چطور بوده‌، چون باكتري هم مانند ماهي تحول يافته است‌. اين فرض كه باكتري موجود ساده‌تري است‌، بي‌اساس است‌.
----------
جواب من : باکتری به علت نداشتن تعداد بیشتر ژن ، بافت، هرمون ها ، فعالیت های بیوشیمیایی ، اندام و ارتباط اندام های مختلف با یکدیگر موجود ساده تری است یک باکتری به اندازه یک سلول ماهی پیچیدگی ندارد .

-----------
2 - نظم هرگز از بي‌نظمي ناشي نشده‌

طبق نظر تكامل‌گرايان‌، نظم از بي‌نظمي اوليه به‌وجود آمده است‌. اين ادعا كاملاً برخلاف قانون دوم ترموديناميك است كه مي‌گويد هر سيستمي به‌سوي بي‌نظمي و اضمحلال فزاينده پيش مي‌رود. اين اصطلاحات بسيار علمي مي‌باشند، اما ما خودمان در زندگي روزمره شاهد آن هستيم‌. هيچ استثناي شناخته‌شده‌اي در مورد اين قانون وجود ندارد. اما تكامل‌گرايان مي‌كوشند تمام نظريه خود را بر يك استثناء استوار سازند.
-----------
جواب من : یک نظریه دیگه هم میگوید هر بی نظمی از یک نظم با روابط پیچیده تری از ریاضی پیروی می کند .
--------
3 - تصادفي استهزاءآميز

فرضيه تكامل، پيدايي حيات را يك تصادف مي‌داند. از نظر آماري پيدايي حيات در اثر تصادف امري محال است‌. مثلاً در مورد پروتئيني كه در هموگلوبين وجود دارد، اين احتمال كه اسيدهاي آمينه به‌طرزي درست تركيب شوند، 1 در 10 به توان 167 مي‌باشد، چيزي كه از نظر رياضي غيرممكن است‌. تازه اين فقط در مورد پروتئين موجود در هموگلوبين است‌.
---------
جواب من : در این مورد با شما موافقم در قرآن آمده " ما را به راه راست هدایت کن " پس نتیجه میگیریم تمام داستان تکامل بدست توانمندی خلق شده و همه را در یک مسیر مستقیم تکامل هدایت کرده است . و هر که از این نظم خارج شده از بین رفته است مثل : کسی که سلول های بدنش سرطانی می شود و در صورت اصلاح نشدن محکوم به فنا است .
--------

آخرین ویرایش:

مجید دیجی

مدیر بخش
قسمت 5
كاهن اعظمِ تكامل‌، ريچارد داوكينز، خودش پذيرفته كه ?هر سلول شامل اطلاعات كدبندي‌شده ديجيتالي است كه اطلاعات موجود در آن‌، بيشتر از مجموعه سي جلدي دائره‌المعارف بريتانيكا است‌.? او اين را مي‌پذيرد، با اين‌حال معتقد است كه بايد انتظار داشت كه افراد هوشمند باور كنند كه كتاب پرحجمي چون دائره‌المعارف بريتانيكا در اثر يك تصادف به‌وجود آمده باشد!

فرضيه تكامل در دادگاه دانش محكوم است‌. ما مسيحيان مي‌توانيم مطمئن باشيم كه تعليم كلام خدا در مورد خلقت بسي متقاعدكننده‌تر از فرضيه تكامل است‌. معتقدين به خلقت الهي نبايد منتظر كشف فسيل‌هاي مياني باشند زيرا مخلوقات هر يك در نوع و جنس خود آفريده شده‌اند (پيدايش 1:‌21 و 24 و 25). معتقدين به خلقت الهي انتظار دارند كه براي هر نوع و هر جنس از جانداران‌، ژن خاص خود آنها يافت شود. ايشان به بعضي از اندام‌هاي انسان به‌عنوان زائده نگاه نمي‌كنند. ايشان از پيچيدگي سلول‌ها آشفته‌خاطر نمي‌شوند بلكه از مهارت و عظمت خالقي كه آنها را ساخته است در حيرت مي‌افتند‌. و سرانجام‌، معتقدين به خلقت نيازي ندارند كه منتظر تصادف و شانس شوند، زيرا مي‌دانند كه ? در ابتدا خدا آسمان‌ها و زمين را آفريد . ?.
------------
جواب من : با احترام به تمام مذاهب ، تا آنجا که من میدانم کلیسا زمانی می گفت کلیسا مرکز جهان است و همه چیز به دور آن می چرخد و یا اینکه زمانی می گفت زمین صاف است و گرد نیست
ابو حمزه ثمالی نقل می کند که شنیدم امام سجاد سلام الله علیه فرمود:
"أَ تَظُنُّ أَنَّ اللَّهَ لَمْ يَخْلُقْ خَلْقاً سِوَاكُمْ بَلَى وَ اللَّهِ لَقَدْ خَلَقَ اللَّهُ أَلْفَ أَلْفِ آدَمَ وَ أَلْفَ أَلْفِ عَالَمٍ وَ أَنْتَ وَ اللَّهِ فِي آخِرِ تِلْكَ الْعَوَالِمِ"(7)بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار، ج‏25، ص 26.
آیا گمان می کنی که خدای متعال غیر از شما خلقی نداشته؟ به خدا قسم که خدای متعال خلق کرده است هزار هزار آدم و هزار هزار عالم و به خدا قسم تو در آخر آن عوالم هستی(یعنی آخرین دوره و نسل آدم و عالم)

--------

---------------------------------------------------------------
خوب دیدید یک زیست شناس می تواند در مقابل نظریه پردازان غربی به ایستد و با زبان خودشان با آنها بحث کند .... و این دلیلی بر لزوم قدرتمند و وجود زیست شناسی است

آخرین ویرایش:

مجید دیجی

مدیر بخش
کسب درآمد از زهر مار

علی پورآذین، دانشجوی دکترای سم شناسی دانشگاه شهید بهشتی با انجام تحقیقاتی که برای نخستین بار در کشور صورت گرفته است وضعیت افعی لطیفی که بومی ایران است را بحرانی دانسته و می گوید: هر گرم سم مار برای تهیه آنتی سرم معادل 2 تا 2.5 میلیون تومان است. بطوری که خیلی از تولید کنندگان سم مار در کشور معتقدند هر گرم سم معادل 60 بشکه نفت ارزش دارد و ما در مواردی به علت کمبود این ماده مجبور به واردات آن از برزیل هستیم.

پورآذین خودکفا شدن در تولید سم مار را علت اصلی تحقیق خود می داند و اظهار می کند: به دلیل خودکفایی در این بخش روی سم یکی از خطرناکترین مارهای دنیا به نام افعی لطیفی کار خودر ا شروع کردم.

وی درباره نتایج به دست آمده در این تحقیقات تصریح می کند: کیفیت بالای سم این مار و پروتئین های فراوان آن نتیجه اصلی این تحقیقات بود و در مراحلی بعدی گام هایی برای جداسازی فاکتورها و پروتئین های اینگونه برداشته شد.

خطر نابودی افعی لطیفی

پورآذین می افزاید: عدم ارزش گذاری اقتصادی و شکار بی رویه اینگونه که تنها در ایران یافت می شود باعث شده تا این مار در لیست قرمز iucn (در معرض خطر انقراض) قرار گیرد. کارشناس حیات وحش درباره اقدامات بخش دولتی برای حفظ اینگونه و خودکفایی در تولید سم بیان می کند: سازمان حفاظت از محیط زیست متولی حفاظت مجدد از اینگونه بود اما در بررسی کیفیت و قدم برداشتن در راه خودکفایی این محصول تنها دانشگاه شهید بهشتی و مژگان بنده پور و نریمان مصفا از اعضای هیات علمی این دانشگاه، من را یاری کردند.

مجید دیجی

مدیر بخش
گیاهان زینتی آپارتمانی

گیاه آپارتمانی گیاهی است که قابلیت رشد در مکان های سرپوشیده مانند داخل منازل، ادارات و غیره را داشته باشد و معمولا برای اهداف تزئینی ، اثران مثبت روانی و یا دلایل بهداشتی از جمله به عنوان تصفیه هوای داخل ساختمان پرورش داده میشوند . این گیاهان اغلب بومی مناطق استوایی و نیمه استوایی هستند.عوامل اصلی که در هنگام مراقبت از گیاهان آپارتمانی باید در نظر گرفته شوند عبارتند از: آبیاری ، نور ، مخلوط خاک ، دما ، رطوبت ، کود و مبارزه با آفات.

گیاهان آپارتمانی عمدتاً گیاهانی هستند متعلق به مناطق استوایی که با توجه به شرایط اکولوژیکی آن مناطق سازگار شده اند و تکامل یافته اند، از این رو استفاده از آنها در اماکن مسکونی و اداری به عنوان "گیاهان آپارتمانی" مستلزم فراهم نمودن رایطی است که تا اندازه ای با شرایط اکولوژیکی خاستگاه آنها هم خوانی داشته باشد.

بسیاری از این گیاهان به دمای پایین حساسیت شدید دارند، تعدادی به رطوبت کم، تعدادی به نور شدید خورشید (چرا که در جنگل های استوایی درختان بلند چتری را در بر فراز آنها ایجاد کرده اند و از تابش مستقیم آفتاب در امان اند). و تعدادی به تمامی شرایط فوق حساسیت نشان می دهند.

منبع : گیاهان زینتی آپارتمانی
=========

پرورش گیاها آپارتمانی احتیاج به کمی علم دارد . که خدا رو شکر بچه هالی زیست شناسی با پاس کردن دروس متعدد گیاهی این توانایی رو دارند . و در صورت نیاز می توانند با گذراندن دوره های فنی و حرفه ای این توانایی ها را کسب نمایند .
دوستان می توانند برای شرو گل ها را در منزل پرورش و به گل فروشی ها بفروشند... یا اینکه در نمایشگاههای فصلی که در مکان های مشخص قرار دارد با اجاره کردن غرفه ای کوچک شرو به کار کنند . و یا اینکه حتی به صورت اینترنتی و آنلاین گیاهان را عرضه کنند .

بالا