من 10 ساله که از زمانی که کاردان علوم ازمایشگاهی بودم توی آزمایشگاهم تا الان که سوپروایزر آزمایشگاه خصوصیم. اما شاید باورتون نشه فقط با " دل " کار کردم! میدونین بحث درآمد کجا ارزشمنده؟ اینه که بدونی نیاز واقعی جامعه چیه و بعدش یه زبون چرب و یه اعتماد به نفس بالا و فکر خلاق داشته باشین! فقط یه مثال میزنم. مثلأ همین تست کاریوتایپ ، حدود 300هزار تومن هست، اما در نظر بگیرین که چه موادی مصرف میشه ، چه کیتهایی رو توی تحریمیم و ... گاهی اوقات آواز دهل از دور شنیدن خوش است! اما واقعیت اینه که اگر سرمایه ای بالغ بر 1 میلیارد تومن داشته باشین که این نرخ تازه مربوط به سال قبل هست که من از همکارانم پرسیدم، و میتونین تازه با مدرک phd ژنتیک پزشکی آزمایشگاه تاسیس کنین. بعد تازه وارد گود که شدین دستتون میاد که مخارج و هزینه های جانبی چقدر هست. یعنی باید خیلی دید وسیعتری داشت تا بشه در باره تاسیس آزمایشگاه و درامدش و سودش نظر داد. واقعیت اینه که اساتید و همکارانی که تا قبل از دهه 80 و حتی اوایلش آزمایشگاه زدن خیلی برد کردن. اما الان شرایط تغییر کرده. بعضی از اساتید حتی مدرکشون ژنتیک نیست اما چون پاتولوژیستی بودن که فلوشیپ سیتوژنتیک رو گذروندن دارن آزمایشات ژنتیک رو انجام میدن. و این کار ما جوونایی که تازه میخوایم یه حرکتی بزنیم رو خیلی سخت میکنه.. چیزی شبیه مافیا...