سلام دوستان
یک سوال دارم. درباره یکی از تستهای سوالات سلولی. سال 72. وزارت علوم. سوال 8
این سوال درباره روش تولید پادتن های تک کلنی ( monoclonal antibodies) است. مورد غلط را مشخص کنید.
الف: باید از استفاده از یاخته های میلوما که خود پادتن نمی سازند یا ترشح نمی کنند پرهیز شود.
ب: در مرحله انتخاب هیبریدوما, یاخته های میلوما معمولا به علت نقص متابولیکی حذف می شوند.
ج: در مرحله انتخاب هیبریدوما, یاخته های طحال به خاطر عمر کوتاهشان در محیط کشت حذف می شوند.
د: برای تهییه این نوع پادتن, تخلیص قبلی پادگن مورد نظر الزامی است.
جواب سوال گزینه یک گزارش شده. ولی چرا؟!!!!
مگه یک سلول سرطانی با یک پلاسماسل را ادغام و یک سلول هیبریدوما نمی سازیم؟
مگه از سلول سرطانی که پادتن ترشح می کنه استفاده می کنیم که میگه از یاخته ای که پادتن نمیسازه پرهیز شود. ؟
و از چه نوع سلول سرطانی استفاده می کنیم؟؟؟
مرسی از راهنمایی و پاسختون:rose:
دوستان ايمونولوژيست عزيز كجاييييييين؟ بابا اين سوال به ايمني هم مربوط ميشه.
بر اساس واژه نامه ابوالعباس:
هيبريدوما:
يك رده سلولي مشتق از اتصال يا هيبريد شدن سلول سوماتيك است كه از يك لنفوسيت طبيعي و يك رده توموري از لنفوسيت ناميرا توليد مي شود. هيبريدوماي سلول b توسط اتصال سلول هاي b طبيعي با ويژگي انتي ژني مشخصي با يك رده سلولي ميلوم ايجاد مي شود و براي توليد انتي بادي مونوكلونال كاربرد دارد. هيبريدوماي سلول t طبيعي با ويژگي تعريف شده با يك رده توموري سلول t به دست مياد كه معمولا در تحقيق كاربرد دارد.
خب تا جايي كه فهميدم از پلاسماسل هاي سرطاني استفاده مي كنيم.
ولي هنوز درباره گزينه الف كه غلط سوال دارم!
باید از استفاده از یاخته های میلوما که خود پادتن نمی سازند یا ترشح نمی کنند پرهیز شود. ؟؟؟
دليلش چيه؟!!! يعني اگه اين سلول هاي سرطاني توانايي پادتن سازي نداشته باشند در نتيجه سلول هيبريد هم نداره؟ و سلول هيبريد نمي تونه توانايي پادتن سازي را فقط از لنفوسيت طبيعي كسب كنه؟؟؟!!!
لطفا هر چي به ذهنتون ميرسه بگيد. من منتظرم.
ممنونممممممممم:rose: