نحوه مطالعه درس ژنتیک برای داوطلبان ژنتیک انسانی

آیا با ایجاد برنامه مطالعه گروهی برای آزمون ژنتیک انسا?

• مجموع رای دهندگان
    0

*فرناز*

New member
نجما ونگار و فاطمه یه دنیا براتون آرزوی موفقیت دارم...........مرسی بخاطر راهنمایی هاتون.................:28:

منم براشون آروزی موفقیت دارم! راستی یه پست زدم حتما بهش جواب بدین خیلی سردرگمم کرده !

dilak

New member
نجما جان اگه امکان داره در مورد نحوه درس خوندنتون هم توضیح بدین که اگه اشتباهاتی داشتیم بتونیم درستش کنیم
و اینکه تا آزمون چن دور تونستید بخونید و خلاصه برداری کردین یا نه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

najma

New member
salam najma jan.man kheili vagte shuru kardam va az avvale mordad mah ruzu 6 saat mikhunam ,,albatte 2 hafte natonestam bekhunam va 1 hafte bade unam fagat murur kardam.alan 6 fasl az lodisho ba 6 fasl az leninjer tamumam tagriban.vali hanu hezareye sevomo peyda nakardam ke shuru konam vali emeryo daram vali hanu 2 faslesho khundam....mikhamke azat dar morede konkure behdasht va lum ke dadi baram begike chetor bud??????va zabanesho?:21:

سلام ساناز جان .
خیلی خوبه ولی تناسب مطالعه بین دروس مختلف رو هم بهتره در نظر بگیرید . شما زنتیک رو به نسبت کمتر از سل و بیو مطالعه کردید .
در رابطه با کنکور علوم دوستانی که برای علوم مطالعه داشتند فکر کنم بتونن بهتر راهنماییتون کنن .
اما در رابطه با کنکور بهداشت ، کنکور به نفسه سخت نبود ولی متاسفانه کلید نهایی مشکلات فراوانی داشت.
منابع رو و کتاب هایی که توصیه شده در تاپیک زیر دنبال کنید .
http://olumpezeshki.ir/forum/thread548.html

حتما به جوابتون خواهید رسید .
ضمنا اگر فارسی تایپ کنید ممنون میشم .

آخرین ویرایش:

najma

New member
سلام نجما جان یه یشنهادی داشتم
می خواستم یه برنامه هفتگی برامون بزاری که با اون ÷یش بریم آخه خیلی از ماها تو برنامه ریزی هم مشکل داریم نمی دونیم چطور بخونیم یا روزی چن صفحه بخونیم
خلاصه دستمون به دامنتون کمکمون کنیم ما هم قول می دیم قبول شدیم راه شمارو ادامه بدیم
من خیلی کم می خونم با این سرعتی که دارم می دونم که نمی تونم برسم حسابی قاط زدم

عزیزم من به شخصه زیاد با گروهی خوندن موافق نیستم چون بچه ها از نظر اطلاعات قبلی ، دانشجو بودن یا نبودن و ... با هم متفاوت هستن .
باز اگر فکر میکنید اینطوری براتون بهتره به نظر سنجی پاسخ بدید . ولی اینجوری مجبوریم به خاطر هماهنگی برنامه رو از صفر بزاریم !!

آخرین ویرایش:

najma

New member
نجما جان اگه امکان داره در مورد نحوه درس خوندنتون هم توضیح بدین که اگه اشتباهاتی داشتیم بتونیم درستش کنیم
و اینکه تا آزمون چن دور تونستید بخونید و خلاصه برداری کردین یا نه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

من درس ژنتیک رو چون دانشجوی ترم اخررشته ژنتیک بودم با کلاسای دانشگاهمون پیش میرفتم . یعنی وقتی مثلا درس سایتو ژنتیک رو توی دانشگاه داشتیم من مبحث سایتو ژنتیک رو از روی کتاب امری توی خونه میخوندم .
از اونجا که کتاب امری کمی سنگین بود برای اینکه مباحث ملکه بشن چند بار میخوندم و البته تست های هرسال رو در هر مبحث میزدم .
همونطور که قبلا هم گفتم اکثر فصل های امری رو نمیشه خلاصه برداری کرد ولی بعضی فصل هاشو خلاصه کردم . برای هزاره هم اکثر فصل های غیر مشترک با امری رو خلاصه کردم البته بهتره بگم باز نویسی کردم !(به دلیل بی نظم بودن کتاب) .
و ژنتیک رو حدود 2 بار قبل کنکور دوره کرده بودم و کاملا مسلط بودم .
برای درس سلولی من از بهمن شروع کردم به خوندن . که تا اردیبهشت فقط مولکولی خوندم و یک ماه اخر سلولی . مباحث مولکولی غیر قابل خلاصه برداریه ولی سلولی رو خلاصه برداری کردم . متاسفانه امسال به بخش مولکولی در طراحی سوال کاملا بی توجهی شده بود با اینکه واقعا مهمه .
مولکولی رو چندین بار دوره کرده بودم ولی سلولی رو نرسیدم دوره کنم و فقط خلاصه برداری هام رو دوره کردم که خیلی خیلی خیلی این خلاصه ها بهم کمک کرد .
بیوشیمی هم از بهمن خوندم ولی خب خیلی توش ضعف داشتم (ودارم) . تست و مطالعه همزمان داشتم برای هر مبحث و یکبار هم رسیدم دوره کنم . البته کل بیوشیمی رو خوندم و فقط از مبحث متابولیسم پیریمیدن ها صرف نظر کردم (به دلیل کمبود وقت و اینکه فکر نمیکردم ازش سوال بیاد ! ) که ازش سوال اومد و من به اون سوال نتونستم جواب بدم .
نتیجه اخلاقی : همه مباحث رو کاملا بخونید !!

آخرین ویرایش:

negar62

New member
یه توصیه به دوستان عزیزی دارم که از پایه علوم آزمایشگاهی میخوان ژنتیک شرکت کنن : به دلیل اینکه مبحث ژنتیک تدریس شده توی رشته ما فقط بالینی هست و از پایه تدریس نمیشه حتمأ سعی کنین روی مباحث مولکولی زیست بیشتر وقت بذارین . اگه دقت کرده باشین کلی مبحث مشترک وجود داره که با تقویت اون میتونین ژنتیک پایه و مولکولی رو بهتر درک کنین . خوندن کتاب نجات مهدیه به همراه تستاش چون طبقه بندی شدست خیلی کمکتون میکنه . حتمأ مسائل رو با کتاب پیش برین و تستاشو چند بار مرور کنین . بعد ازون خوندن امری خیلی راحت تر میشه . من توی دانشگاه ژنتیک پزشکی رو از تامپسون خوندم ( البته به توصیه استادم ) که گرچه واسه کنکور ژنتیک انسانی با توجه به طراح سوال ( دکتر دلوئی ) روی کتاب خودش تسلط داشته باشین کافیه
موفق باشین

DNA.2013

New member
پیشکسوتان عزیزززز لطفا منو راهنمایی کنید!من اصلا توان خوندن لودیش رو ندارم!واسم مث قوووول میمونه! اگه فقط کتاب سلولی برای کنکورو بخونم و تستای کتابخانه فرهنگو بزنم کافیه؟در ضمن پارسال کتاب مریم خالصیو خوندم و فوله فولم این کتابو!!لطفا راهنماییم کنید چون من ژنتیک و زبانم توپه مشکل بزرگم سلوووووووووولیه!!!!!!!!!!:((((((

sanaz_naz

New member
سلام . خیلی ممنونم از راهنمایی های خوبتون... کاملا میدونم. ولی کلی تبریزو حتی تهران رو گشتم برای اینکه کتاب هزاره ی سوم رو بتونم پیدا کنم. ولی نبود و گفتن که از 7 مهر به بعد می اد. امری هم کم خوندم چون خیلی خلاصه نوشته.من هدفم بهداشته 70 درصد... ولی علوم رو هم کنکورشو میدم... اگر که امکان داره لطفا برای زبان هم راهنماییم کنید... ببخشید اگر که باعث اتلاف وقت می شم....

mahnam

New member
تا کی باید امری رو تموم کنیم و هزاره رو شروع کنیم؟؟؟
تقریبا چند صفحه از امری و هزاره با هم همپوشانی دارن؟؟؟

kian

New member
... مطالعه گروهی تنها حسنش اینه که اگه کسی توی یه سرفصل مشکل داشت میتونه از بقیه کمک بگیره .. که یه تاپیک با همین عنوان داریم و بچه ها دارن اونجا با هم پیش میرن و میتونین با اونا هماهنگ شین یا با تجدید دوره با هم پیش برین!! که با توجه به شرایط هر فرد........
واقعا همه میتونین با هم هماهنگ شین !!!؟ یکی فقط عادت داره سریع بخونه رد شه فقط نکته برداری کنه بعدا نکته ها رو بخونه!! یکی تا مطلب رو کامل متوجه نشه و چندتا تست هم کار نکنه از موضوع عبور نمیکنه!!!
..
تازه همه که با یه منبع نمیتونن کنار بیان که همه از همون منبع پیش برن!!
از همه مهمتر زمانه شاید عده ای توی یک درس بخوان بیشتر سرمایه گزاری کنن و درس دیگر بدلیل تسلت نسبی کمتر!!
..
من که فکر میکنم بهتره اینجا و در این تاپیک همون روشهای مطالعه سر فصلها و منابع کار بشه و کسانی هم که میخوان مطالعه گروهی رو پیش برن از تاپیکی که وجود داره و خیلی هم استقبال نشده!!! بهره ببرن و با هم هماهنگ شن!! و اشکالاتشون رو در اینجا مطرح کنن تا کسانی که تجربه دار هستن بهشون راهنمایی بدن!!!
اینشکلی هم مطالب نکته ای و درسی با هم مخلوط نمیشن هم خودتون برای گرفتن جواب اشکالات سردر گم نمیشین!! و هم کسانی که میخوان فرادا اقامه تحصیل کنن!!! منتظر امام جماعت نمیمونن و خودشون رو به برنامه سایرین میرسونن!!
نجمای گل و فاطمه خانوم هم که واقعا لطف کردن و در ابتدای همین تاپیک روشها رو ذکر میکردن میتونن طبق برنامه پیش برن و شما رو راهنمایی کنن!! ...
البته هر کسی هم که نکته خاصی یا سرفصل یا سوال مهمی در منبع جداگانه ای غیر از منابع اعلامی که در سنوات قبل وجود داشته پیدا کنه در حین مطالعه میتونه با ذکر عنوان درس اونو به صورت نکته طلایی واسه سایر دوستاش همینجا به اشتراک بزاره!!! و دیگه نکته هخا با برنامه ها و تاخیرهای سهوی ما با هم ادغام نمیشه و راحتتر میتونیم از نکته های طلایی همدیگه بهره ببریم!!! باز هم در یک انجمن دموکراتیک حق با اکثریته!!

najma

New member
پیشکسوتان عزیزززز لطفا منو راهنمایی کنید!من اصلا توان خوندن لودیش رو ندارم!واسم مث قوووول میمونه! اگه فقط کتاب سلولی برای کنکورو بخونم و تستای کتابخانه فرهنگو بزنم کافیه؟در ضمن پارسال کتاب مریم خالصیو خوندم و فوله فولم این کتابو!!لطفا راهنماییم کنید چون من ژنتیک و زبانم توپه مشکل بزرگم سلوووووووووولیه!!!!!!!!!!:((((((

من فکر نمیکنم کار درستی باشه مریم جان . کتاب مریم خالصی که اصلا کنکور رو پوشش نمیده و پر از ایراده . اون کتابی هم که میگید من داشتم ولی نمیشه به تنهایی بهش اتکا کرد .
من قبلا هم به بچه ها گفتم لازم نیست کل لودیش رو صفحه به صفحه بخونید . به سوالات کنکور نگاه کنید و ببینید کجای لودیش توی کتابای جیبی و کنکوری نیومده . اونقسمت های لودیش رو بخونید .

najma

New member
سلام . خیلی ممنونم از راهنمایی های خوبتون... کاملا میدونم. ولی کلی تبریزو حتی تهران رو گشتم برای اینکه کتاب هزاره ی سوم رو بتونم پیدا کنم. ولی نبود و گفتن که از 7 مهر به بعد می اد. امری هم کم خوندم چون خیلی خلاصه نوشته.من هدفم بهداشته 70 درصد... ولی علوم رو هم کنکورشو میدم... اگر که امکان داره لطفا برای زبان هم راهنماییم کنید... ببخشید اگر که باعث اتلاف وقت می شم....

توی تاپیک منابع ، منابع مفید برای زبان ارائه شدن . هزاره توضیح امری نیست بلکه تقریبا کپی پیست امریه . به همراه چند فصل اضافه . بخش هایی رو که به دلیل خلاصه بودن متوجه نمیشید باید به ژنتیک پایه رجوع کنید .

DNA.2013

New member
ممنونم نجمای عزیز.:thanks:کاش واسمون میگفتی کدوم فصلاشو بخونیم و لودیش با ترجمه ی کیو بگیریم.من ترجمه یوسفی رو دارم نمیدونم خوبه یا نه؟کلا از لودیش میترسم اخه من نمیدونم کجاهاشو باید حفظ کنم کجاهاشو ازش رد بشم؟کاش نحوه ی لودیش خوندنو واسمون توضیح میدادین...

najma

New member
تا کی باید امری رو تموم کنیم و هزاره رو شروع کنیم؟؟؟
تقریبا چند صفحه از امری و هزاره با هم همپوشانی دارن؟؟؟

حدود 65 یا 70 درصد همپوشانی دارن .
البته میتونید فصل های مشترک رو همزمان از هر دو کتاب بخونید .
ولی من خودم اول امری خوندم بعد هزاره و نکات جدید فصل های مشترک رو به امری اضافه کردم. اگه اینطوری بخواید بخونید تا بهمن امری رو تموم کنید و کاملا مسلط بشید خوبه . از بهمن هم دوره امری و مطاله هزاره .
البته اینکه کدوم روش رو انتخاب کنید به خودتون بستگی داره .

najma

New member
ممنونم نجمای عزیز.:thanks:کاش واسمون میگفتی کدوم فصلاشو بخونیم و لودیش با ترجمه ی کیو بگیریم.من ترجمه یوسفی رو دارم نمیدونم خوبه یا نه؟کلا از لودیش میترسم اخه من نمیدونم کجاهاشو باید حفظ کنم کجاهاشو ازش رد بشم؟کاش نحوه ی لودیش خوندنو واسمون توضیح میدادین...

راستش اگر رشتم و اطلاعاتم اجازه میداد حتما اینکارو میکردم ولی خب من رشته لیسانسم ژنتیک بوده و ژنتیک رو طوری خوندم که بتونم یه روزی تدریسش کنم ولی سلولی رو فقط برای کنکور خوندم و نه خیلی عمقی . نمیخوام یهو یه چیزی توی سلولی بپرونم خدای ناکرده بچها رو گمراه کنم !:tsimuzpzwoap1t9y3o7:smiliess (12):

dilak

New member
من هزار رو پارسال از نمایشگاه کتاب تبریز گرفتم صبری کنی 8 مهر شروع می شه و حتما میارن

dilak

New member
من فکر نمیکنم کار درستی باشه مریم جان . کتاب مریم خالصی که اصلا کنکور رو پوشش نمیده و پر از ایراده . اون کتابی هم که میگید من داشتم ولی نمیشه به تنهایی بهش اتکا کرد .
من قبلا هم به بچه ها گفتم لازم نیست کل لودیش رو صفحه به صفحه بخونید . به سوالات کنکور نگاه کنید و ببینید کجای لودیش توی کتابای جیبی و کنکوری نیومده . اونقسمت های لودیش رو بخونید .
نجما جان مگه شما نمی گید ترتیب خوندم مهمه
من نمی تونم اینجوری پیش برم
آخه وسواس دارم که شاید مطالب به هم مربوط باشه و نتونم خوب درک کنم
اگه اینجوری باشه که من می خوام از فصل سه لودیش شروع کنم برا خوند چون واقعا دو فصل اول برام سخته و روحیمو خراب می کنه نظرت چیه نجماجون

yyy

New member
نجما جان چند تا سوال داشتم!!!!
کتاب لودیش دکتر بهادری چند جلده؟
متنش روانه ؟با شکل توضیح داده؟
:riz513:

dilak

New member
نجما جان چند تا سوال داشتم!!!!
کتاب لودیش دکتر بهادری چند جلده؟
متنش روانه ؟با شکل توضیح داده؟
:riz513: