مطالعه گروهی ارشد اپیدمیولوژی 93

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

Lemen

New member
سوال 51 بیماریها : مرجع اپیدمیولوژی بیماریهای شایع صفحه 342 پاراگراف چهارم اشاره واضحی به وفور ابتلای بیشتر زنان و مردان نکرده و گفته شده در بعضی مناطق در زنان یا مردان بیشتر است.
همچنین مورد گنوره (سوزاک) نیز در صفحه 343 همین منبع پاراگراف دوم باز هم اشاره واضحی به وفور این بیماری در مردان و زنان ننموده است گفته شده در بعضی فرهنگها و منطق در زنان یا مردان بیشتر است.
با توجه به اینکه منبع اعلام شده اشاره واضحی در راستای پاسخ صحیح این سوال نکرده، میتونیم برای حذف این سوال اقدام کنیم

- - - Updated - - -

سوال 74 بهداشت عمومی : کتاب جامع بهداشت عمومی جلد 2 فصل 9 گفتار14 صفحه 1329جدول 2 (برخی از عفونتهای نوپدید در جهان) در این جدول از ایدز، آنفلوآنزای پرندگان و سارس بعنوان بیماریهای بازپدید نام برده شده است و هپاتیت B بیماری نوپدید بحساب نیامده است.
می تونیم درخواست کنیم نسبت به اصلاح کلید از "ج" به "ب" اقدام بشه

- - - Updated - - -

سوال 87 بهداشت عمومی : کتاب جامع بهداشت عمومی جلد 1 فصل 2 گفتار6 صفحه 121 سازمانهایی که نقش مستقیم در توسعه سلامت دارند عبارتند از : WHO- UNICEF-UNFPA
بنابراین گزینه الف و ب هر دو گزینه های صحیح سوال می باشند. گزینه الف UNFDA نوشته شده است!!! و این باعث سردرگمی در پاسخ به سوال شده است.
می تونیم درخواست کنسم نسبت به اصلاح کلید یا حذف سوال اقدام بشه

Lemen

New member
سوال 91 بهداشت عمومی : کتاب جامع بهداشت عمومی جلد 2 فصل 4 گفتار7 صفحه 363 پاراگراف دوم
عفونتهای بیمارستانی عفونتی است که 48 تا 72 ساعت پس از بستری یا 10 تا 30 روز پس از بستری رخ دهد.
بنابراین گزینه صحیح این سوال ج می باشد.
می تونیم درخواست کنیم نسبت به تصحیح کلید اولیه این سوال اقدام بشه

Lemen

New member
سوال 116 آمار زیستی : علیرغم اینکه این سوال از سوالات ساده و قابل حل مبحث احتمالات می باشد ولی گزینه های نامناسب سوال باعث سردرگمی و عدم رسیدن به جواب مد نظر می شود. نظر به ضیق وقت آزمون و طی مراحل بسیار زیاد ضرب و تفریق در این سوال بنظر می رسد این سوال بصورت نامناسبی طرح گردیده است. برای رسیدن به جواب باید هر 4 گزینه را حل کرد سپس با جواب اصلی مسئله تطابق داد که این امر باعث صرف زمان بسیار زیادی می شود.
می تونیم درخواست کنیم نسبت به حذف این سوال اقدام بشه

Lemen

New member
سوال 22 اصول اپید : در مطالعه بررسی شیوع فشارخون بالا در مردان 30-60 سال ساکن اهواز این موارد متغیر محسوب می شوند : فشارخون، جنس، سن، محل سکونت ولی گروه خون با توجه به اینکه در این مطالعه بررسی نمی شود و ارتباطی با فشارخون بالا ندارد نمی تواند متغیر محسوب شود.
می تونیم درخواست کنیم در خصوص تغییر کلید این سوال به گزینه "د" اقدام بشه

Lemen

New member
سوال 16 اصول اپید : اصول اپیدمیولوژی مازنر- 1381- 28- دوم – 7
از آنجایی که الزام به رعایت مقررات ایمنی ساختمان مربوط به مرحله آمادگی می باشد بنظر می آید پیشگیری سطح اول (گزینه ب) جواب صحیح این سوال باشد.
این سوال در آزمون دکتری سال ؟؟؟ آمده و پیشگیری سطح اول بعنوان جواب از سوی سازمان سنجش اعلام شده بود.
می تونیم درخواست کنیم در خصوص کلید این سوال تجدید نظر بشه
دوستان من نتونستم پیدا کنم این سوال تو کدوم آزمون دکتری اومده 88 یا 86 بود لطفا اگه کسی می دونه بگه که همه استفاده کنیم.

- - - Updated - - -

سوال 115 آمار زیستی : نظر به اینکه تعریف کامل و معمول خطای نوع اول عبارتست از "رد فرض صفر بشرط صحیح بودن آن" و خطای نوع دوم "قبول فرض صفر بشرط غلط بودن آن" مطرح کردن این سوال همراه با عبارت "به اشتباه" باعث پیچیدگی و سردرگمی برای جواب دادن می شود.

xyz

New member
از آنجایی که الزام به رعایت مقررات ایمنی ساختمان مربوط به مرحله آمادگی می باشد بنظر می آید پیشگیری سطح اول (گزینه ب) جواب صحیح این سوال باشد.
این سوال در آزمون دکتری سال ؟؟؟ آمده و پیشگیری سطح اول بعنوان جواب از سوی سازمان سنجش اعلام شده بود.
دوستان من نتونستم پیدا کنم این سوال تو کدوم آزمون دکتری اومده 88 یا 86 بود لطفا اگه کسی می دونه بگه که همه استفاده کنیم.

- - - Updated - - -

سوال 115 آمار زیستی : نظر به اینکه تعریف کامل و معمول خطای نوع اول عبارتست از "رد فرض صفر بشرط صحیح بودن آن" و خطای نوع دوم "قبول فرض صفر بشرط غلط بودن آن" مطرح کردن این سوال همراه با عبارت "به اشتباه" باعث پیچیدگی و سردرگمی برای جواب دادن می شود.

سلام دوست عزیز سوال 16سوال شماره 42کنکوردکترای اپیدسال 87-88 میباشد ودقیقا پاسخ گزینه ب هم میباشد.

- - - Updated - - -

سلام دوست عزیز سوال 16سوال شماره 42کنکوردکترای اپیدسال 87-88 میباشد ودقیقا پاسخ گزینه ب هم میباشد.

diseases

Well-known member

- - - Updated - - -

سئوال 16 عیناً در آزمون دوره دکتری تخصصی Ph.D اپیدمیولوژی سال 87-88 (سئوال 42 دفترچه) اومده و طبق کلید همون سال گزینه *ب: Primary* صحیح اعلام شده.
همچنین این سئوال در کتاب تست ذیل نیز درج شده :
کتاب اپیدمیولوژی (پرسش های چهارگزینه ای و پاسخنامه تشریحی) ویرایش اول فروردین 91
مولف : دکتر علیرضا احمدی فر (MSPH از دانشگاه واشنگتن آمریکا ، محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی تهران)
ناشر : دیباگران تهران
صفحه 280 سئوال 77 از فصل چهارم
استاد Iris نیز تو چند پست قبل تر به کتاب تست رنجبر اشاره کردن که عیناً همین سئوال اومده و گزینه *ب: Primary* صحیح اعلام شده.

سئوال 115 رو با شما مخالفم. گزینه های الف ، ب ، د کاملاً غلطن.

diseases

Well-known member
سوال 22 اصول اپید : در مطالعه بررسی شیوع فشارخون بالا در مردان 30-60 سال ساکن اهواز این موارد متغیر محسوب می شوند : فشارخون، جنس، سن، محل سکونت ولی گروه خون با توجه به اینکه در این مطالعه بررسی نمی شود و ارتباطی با فشارخون بالا ندارد نمی تواند متغیر محسوب شود.
می تونیم درخواست کنیم در خصوص تغییر کلید این سوال به گزینه "د" اقدام بشه

کاملاً موافقم . من جایی نخوندم که گروه خونی با فشارخون بالا رابطه داشته باشه.
ولی استدلال دوستانی هم که میگن :
""اگر افراد 60-30سال بودن ، جنسییت یک متغیر کیفی دوحالته بود ولی اینها همه مرد هستنن ومتغیر محسوب نمیشن""
رو چه جوری رد کنیم؟؟؟

diseases

Well-known member
سوال 116 آمار زیستی : علیرغم اینکه این سوال از سوالات ساده و قابل حل مبحث احتمالات می باشد ولی گزینه های نامناسب سوال باعث سردرگمی و عدم رسیدن به جواب مد نظر می شود. نظر به ضیق وقت آزمون و طی مراحل بسیار زیاد ضرب و تفریق در این سوال بنظر می رسد این سوال بصورت نامناسبی طرح گردیده است. برای رسیدن به جواب باید هر 4 گزینه را حل کرد سپس با جواب اصلی مسئله تطابق داد که این امر باعث صرف زمان بسیار زیادی می شود.

بیش از حد موافقم!
این سئوال تقریبا 7-8 دقیقه وقت منو گرفت. با توزیع دو جمله ای فقط با ماشین حساب قابل حل بود :
حداکثر 3 نفر یعنی مجموع 0 + 1 + 2 + 3 نفر
من از راه دوم هم به جواب نرسیدم :
یک منهای 4 + 5 نفر

diseases

Well-known member
با سلام خدمت دوست گرامی، سوال 30 رو می تونید براش مدرکی پیدا کنید من نتونستم

سئوال 30 :
اپیدمیولوژی لئون گوردیس ، صفحه 249-250
ترجمه دکتر سلامتی ، دکتر سبحانیان ، دکتر فتح الهی
انتشارات ارجمند + انتشارات نسل فردا 1389
طبق 2 مثال زده شده : نسبت شانس با اندازه نمونه ربطی نداره. میشه از این دو مثال اینطور برداشت کرد آنچه که موجب بیشتر یا کمتر شدن نسبت شانس شده ، نادر بودن یا شایع بودن بیماری مورد نظره و نه اندازه نمونه.

فرض کنیم کل نمونه ما 100 برابر بشه. بالطبع تقریباً تعداد موارد دارای مواجهه 100 برابر میشه (a*100) همچنین b , c و d هم 100 برابر میشن . در این حالت نسبت شانس تغییر نمی کند :
OR=(100a*100d)/(100b*100c) = ad/bc
حال فرض کنیم یک بیماری در افراد مواجهه یافته شایع باشد (یعنی a بزرگ باشد) درنتیجه صورت کسر بزرگتر شده و نسبت شانس از یک دورتر میشه (عکس این قضیه هم درسته)
البته این برداشت من سر جلسه امتحان بود و گزینه ج رو زدم. اگه اشتباه هست (که حتماً هم هست!!!!!:smiliess (6):) لطفاً دوستان راهنمایی کنن.

همچنین در صفحه 191 کتاب "مرور جامع اپیدمیولوژی drs" تألیف عرفان ایوبی ، محمود خدادوست ، ... (نشر جامعه نگر ، چاپ اول 1391) به این موضوع اشاره شده : با فرض نادر بودن یا شایع بودن بیماری مورد نظر نسبت شانس تغییر کرده.

آخرین ویرایش:

diseases

Well-known member
سئوال 105:
نمونه گیری خوشه ای زمانی استفاده می شود که دامنه تحقیق گسترده باشد. در این روش جامعه پژوهش را به واحدهای کوچکتر (بدون همپوشانی) تقسیم می کنند. سپس به صورت تصادفی از این واحدهای کوچکتر (که خوشه نامیده میشود) دست به انتخاب می زنیم. یعنی بجای انتخاب تک تک اعضای نمونه ، گروههایی از اعضاء (خوشه ها) را انتخاب می کنیم. غالباً خوشه ها واحدهای جغرافیایی یا واحدهای سازمانی (درمانگاه ، دانشگاه و ...) هستند.

تمام موارد فوق در سئوال 105 ، نشان دهنده نمونه گیری خوشه ای است:
1- دانشگاه دارای 4 دانشکده (واحدهای کوچکتر=خوشه) است.
2- بصورت تصادفی از این خوشه ها (دانشکده ها) 100 نفر انتخاب می شوند
3- بجای تک تک اعضای نمونه ، گروههایی (خوشه هایی) از اعضاء انتخاب شده اند.
4- مزیت نمونه گیری خوشه های مقرون به صرفه بودن (صرفه جویی در وقت و هزینه) است که در این سئوال صدق میکند.

در کلید گزینه ج:نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده است. درحالیکه نمونه گیری طبقه ای مخصوص جامعه ای است که نمونه های انتخاب شده همگن نباشند.
منبع :مرور جامع آمار زیستی - دکتر محمود یوسفی ، دکتر علیرضا محبوب اهری ، صفحه 193 : در یک جامعه 10000 نفری پزشکان اعم از رادیولوژیست ، جراح ، پزشک عمومی و ... که نمونه ها همگن نیستند می توان از نمونه گیری طبقه ای استفاده کرد.

Iris

New member
سوال 91 بهداشت عمومی : کتاب جامع بهداشت عمومی جلد 2 فصل 4 گفتار7 صفحه 363 پاراگراف دوم
عفونتهای بیمارستانی عفونتی است که 48 تا 72 ساعت پس از بستری یا 10 تا 30 روز پس از بستری رخ دهد.
بنابراین گزینه صحیح این سوال ج می باشد.
می تونیم درخواست کنیم نسبت به تصحیح کلید اولیه این سوال اقدام بشه
سلام ابجی جون ممنون بابت لطفی که درحق همه کردی و اعتراضا رو با ذکر منبع بیان کردی
برای تکمیل اعتراض به این سوال کتاب دکتر یاوری صفه ۳۵۷ پاراگراف اخر دقیقا تعریف کرده

Iris

New member
ابجی سوال ۱۱۵ امار بنظر من مشکلی نداره رد نکردن فرض صفر به اشتباه ینی فرض صفرمون اشتباهه ولی ما اونو قبول کنیم بعبارتی فرض غلط رو درست دونستن که همون خطای نوع ۲ هست شاید صورت سوال بنظر مبهم بیاد ولی دقت بکنی مشکلی نداره:ph34r-smiley:

Iris

New member
بیش از حد موافقم!
این سئوال تقریبا 7-8 دقیقه وقت منو گرفت. با توزیع دو جمله ای فقط با ماشین حساب قابل حل بود :
حداکثر 3 نفر یعنی مجموع 0 + 1 + 2 + 3 نفر
من از راه دوم هم به جواب نرسیدم :
یک منهای 4 + 5 نفر

امان از این سوال موندم خودشون چ جوری به جواب رسیدن من الان که الانه چندین بار وقت گذاشتم حلش کنم ولی به جواب نرسیدم :smiliess (2):
تعریف حداکثر چیزی جز همین تحلیل نیس ولی نمیدونم اینا چ جوری به جواب رسیدن:smiliess (11):

Iris

New member
کاملاً موافقم . من جایی نخوندم که گروه خونی با فشارخون بالا رابطه داشته باشه.
ولی استدلال دوستانی هم که میگن :
""اگر افراد 60-30سال بودن ، جنسییت یک متغیر کیفی دوحالته بود ولی اینها همه مرد هستنن ومتغیر محسوب نمیشن""
رو چه جوری رد کنیم؟؟؟
منظورشون از متغیر اصلا چی بوده من سرجلسه بیشتر به فکر مخدوش کننده یا مستقل یا وابسته بودن افتادم تا کیفی یا کمی :smiliess (11): ای خدااااااااااااااااااااااا مبانی رو با امار زیادی قاطی کردن :shocked:
ولی هر چی باشه من با جنس موافق نیستم چون گروه خونی هیچ ربطی به فشارخون نداره و بعنوان متغیر محسوب نمیشه

آخرین ویرایش:

diseases

Well-known member
دوستان میشه بگید آمار کل شرکت کننده های آزمون امسال رو از کجا میشه فهمید؟
تعداد پذیرش امسال چی؟

mexin

Well-known member
دوستان میشه بگید آمار کل شرکت کننده های آزمون امسال رو از کجا میشه فهمید؟
تعداد پذیرش امسال چی؟

امسال اپیدمیولوژی 66 نفر پذیرش میکنه ..رقابت امسال شدیدتر هست ..موفق باشید

allah

New member
دوستان لطفا اعتراضات رو هماهنگ کنید چون اگه به سوالات زیاد و بدون دلیل مستند اعتراض بدیم توجه نمیکنن
به نظر من این سوالات قطعا و با رفرنس های اعلام شده ی وزارت گزینه جواب کلید اشتباه اعلام شده و جای اعتراض دارند:
اپید :سوالات 16 و 30
بهداشت :74 و 91

البته بعضی سوالات که دوستان اشاره کرده اند من هم غلط زده ام ولی توجیهی برای اعتراض ندارم .

sony

New member
کتاب های «555 نکته در آزمون های کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی»، «چکیده بیماری های شایع در ایران، مختص اپیدمیولوژیست ها» و «آمار، اصطلاحات و بهداشت عمومی در آزمون های ارشد اپیدمیولوژی» تألیف «مسعود محمدی»، توسط انتشارات «شایان نمودار» منتشر شد.
برای سفارش این کتاب می توانید از طریق سایت انتشارات شایان نمودار به آدرس «شایان نمودار» یا از طریق شماره تلفن 02188956476 اقدام کنید.

allah

New member
دوستان کسی درصداشو وارد تخمین رتبه کرده ؟ اوضاع چطوره ؟
:smiliess (7):

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا