آنزیم های مؤثر بر پروتئین:
این آنزیم ها به دو دسته تقسیم می شوند که باعث هیدرولیز پیوند پپتیدی می باشند:
1.اگزوپپتیدازها(Exopeptidases) که اسیدآمینه انتهایی را جدا نموده و به دو دسته تقسیم می شود:
الف.آمینوپپتیدازها:اسیدآمینه N-terminal را از زنجیره پلی پپتید جدا می کند.
ب.کربوکسی پپتیدازها:اسیدآمینه C-terminal را از زنجیره جدا می نماید.
2.آندوپپتیدازها(endopeptidases) که پیوند پپتیدی داخل زنجیره را هیدرولیز می نماید و چند نوع است:
الف.تریپسین:پیوند لیزین و آرژینین رو با اسید آمنه بعدی هیدرولیزمی کند(همیشه عامل کربوکسیلی آن دو آزاد می شوند)
ب.کیموتریپسین:پیوند پپتیدی اسدآمینه حلقوی عطری مانندTrp,Tyr,phe را با اسیدامینه بعدی قطع می کند
ج.پپسین:پیوند بین اسیدآمینه حلقوی ذکر شده را با اسیدآمینه قبلی هیدرولیز می کند