دوستان عزیز و هنرمندم ... میخوام طرز تهیه آش شله قلم کار رو بهتون یاد بدم ... واقعا خوشمزه و بی نظیره :
ابتدا :
حبوبات رو از شب خیس میکنید ... اندازه حبوبات بستگی به میزان آشی داره که میخواید بپزید .. اما یادتون باشه این آش طرفداران خیلی زیادی داره ... حبوبات هم شامل: لوبیا قرمز .. نخود ... عدس ... لوبیا سفید ... ! وتا صبح چندین مرتبه آبش رو عوض میکنید .. ترجیحا با آب گرم خیس کنید ... و صبح که بیدار شدید میذارید این حبوبات رو بپزه ... فقط و فقط کمی نمک اضافه کنید و لا غیر.
درهمین حین ... مقداری گوشت تکه تکه شده ی قرمز رو بردارید بذارید تو قابلمه ... یه پیاز رو خورد کنید نگینی و بذارید که با آب ... آبپز بشه ... به این نمک هم نزنید ... ! فقط آب و پیاز !
بعدش 4-5 عدد پیاز درست رو بردارید ... این ها رو دراز دراز خورد کنید و بریزید توی ماهیتابه و سرخ کنید ... با میزان زیاد زردجوبه !! ولی یادتون باشه حرارت ابتدا ملایم وسپس بعد از نیمه طلایی شدن پیاز حرارت رو زیاد کنید و تفت سریع بدید جوری که هر دونه پیاز بیش تر از یک ثانیه بی حرکت نمونه... این کار باعث ایجاد یکنواحتی در پیاز های شما میشه ...
مقداری زعفرون رو بدارید ... دم کنید ... یک لیوان ...
حالا آب جوش رو بذارید توی یک قابلمه با اندازه مناسب ... تا آب به جوش بیاد !!
حبوبات پخته شده رو بردارید و با یکم عدد گوشت کوب و در یک ظرف مناسب ... شروع به کوبیدن ملایم کنید ... توصیه میکنم .. کم کم حبوبات رو اضافه کنید و یهو اینکارو نکنید تا قشنگ حبوبات له بشن !
سپس گوشت پخته شده رو برداید با گوشت کوب بکوبید ... تا پرپر بشه ... ترجیحا گوشت ماهیچه باشه بهتره !
حالا ...
به آب جوشیده ... حبوبات له شده + یک بسته سبزی آش + گوشت له شده رو اضافه کنید ... اگر زردی آش شما به میزان دلخواه نبود ... همین الان کنی زرد جوبه اضافه کنید ... سپس نمک + فلفل سیاه + ادویه کاری + کمی فلفل قرمز ...
درب قابلمه رو بذارید و صبر کنید تا سبزی بپزه !!
کمی که رنگ سبزی برگشت ... حالللللللل ... یک ملاقه به دست گرفته و مداوم هم میزنید آش رو ... این مرحله چسبندگی به ته ظرف ایجاد میشه که باید هم بزنید تا نچسبه ... به مدت 20 دقیقه ! سپس هر از گاهی ...
وقتی به میزان کافی سبزی پخت و آش لعاب انداخت ... اون پیازهای طلایی شده رو اضافه کنید+ یک لیوان زعفران ... و اکنون مجددا هم بزنید... 15 دقیقه مداوم و ملایم ...
حالللل تست بفرمایید ... میزان نمک و فلفل ... اگر کم بود اضافه کنید ..
توجه کنید که نمک زیاد از حد استفاده نشه و در صورتی که واقعا بی نمک بود نمک بریزید ... درب قابلمه رو بذارید... 10 دقیقه ...
بعد از 10 دقیقه :
آماده مصرفه ... نوش جان .:thumbsupsmileyanim: