اطلاعیه مرکز سنجش پزشکی درخصوص نحوه پذیرش دانشجو با پرداخت شهریه

به طور کلی نظرتون در مورد پذیرش دانشجوی پولی در کنکور 92

• مجموع رای دهندگان
    0

helena

New member
انتقاد از ضعف آموزش پزشكي
امسال 5100 نفر در آزمون كارشناسي ارشد علوم پزشكي پذيرفته شدند كه قرار است در سال آينده اين رقم به 10 هزار نفر برسد

همه آنها كه در دوران نوجواني روياي پزشك شدن داشته اند، مي دانند براي قبولي در رشته هاي پزشكي بايد از اوضاع تحصيلي خوبي برخوردار بود، اما اوضاع مردودي هاي رشته پزشكي نشان مي دهد مشتاقان اين رشته فقط پيش از كنكور به وضع تحصيلي شان اهميت مي دهند و پس از ورود به دانشگاه اوضاع تحصيلي شان افت مي كند.
افت تحصيلي دانشجويان رشته پزشكي نكته اي است كه جبرائيل نسل سراجي، رئيس مركز سنجش آموزش پزشكي نيز آن را تائيد مي كند و با استناد به نتايج برخي آزمون هاي پزشكي و آمار بالاي مردودي ها مثلاآمار 82 درصدي مردودي هاي دندانپزشكي مي گويد: مطمئنا نظام آموزشي پزشكي در كشورمان ضعف ها و چالش هايي دارد كه بايد برطرف شود.
او در اين باره به نتايج آزمون هاي دانشجويان رشته هاي پزشكي از جمله آزمون پيش كارورزي اشاره مي كند، چرا كه اگر وزارت بهداشت با در نظر گرفتن برخي مسائل مانند دشواري سوالات دخالتي در آزمون ها نمي كرد، ميزان قبولي پايين تر از رقم اعلام شده بود. به گفته نسل سراجي، قبولي در آزمون پيش كارورزي 75 درصد داوطلبان بود كه با ملاحظات وزارت بهداشت به 93 درصد رسيد يعني از 1065 نفر به 1733 نفر ارتقا يافت.
رئيس مركز سنجش آموزش پزشكي به تحليل سوالات آزمون ها و نظرسنجي از دانشجويان اشاره مي كند و به فارس مي گويد: با آناليزي كه درباره درجه دشواري پرسش ها از نظر دانشجويان داشتيم، مشخص شد كه حدود 8 درصد سوالات آزمون پيش كارورزي امسال ساده، 5/28 درصد متوسط 5/31 درصد دشوار، 5/26 درصد خيلي دشوار و 5/5 درصد فوق العاده دشوار بوده است.
او تاكيد مي كند: يك دانشجوي متوسط بايد بتواند سوالات ساده تا دشوار را پاسخ دهد و اگر اين اتفاق نمي افتاد به اين معني است كه ما در بخش آموزش و پذيرش بايد دگرگوني ايجاد كنيم، چرا كه ارفاق و كمك شايسته نظام آموزشي ما نيست.
نسل سراجي مقايسه جالبي ميان دانشجويان رشته هاي مختلف مي كند و مي گويد: چرا با اين كه تعداد سوال هاي دشوار در رشته داروسازي بالاتر بوده، ولي ميزان قبولي در اين رشته بالاتر است، اما از آن طرف درصد زيادي از دانشجويان دندانپزشكي مردود مي شوند؟

مراكز بي كيفيت آموزشي را تعطيل مي كنيم
همزمان با گفت وگوي رئيس مركز سنجش آموزش پزشكي درباره وضع بد آموزش پزشكي، محمدعلي محققي معاون آموزشي وزير بهداشت نيز از برنامه ريزي براي تعطيل مراكز و بيمارستان هاي آموزشي ضعيف خبر داده و گفته است: اگر نقصي در مجموعه هاي آموزشي ببينيم، ترجيح مي دهيم آن سيستم آموزشي را تعطيل كنيم.
او كه اعتقاد دارد يك بيمارستان آموزشي خوب بيمارستاني است كه كيفيت درمان در آن عالي باشد، تاكيد مي كند: بنا نيست آموزش پزشكي ايستا باشد و كمبود بودجه نبايد تاثيري بر نحوه آموزش بگذارد، برخي مي گويند بودجه ها كاهش يافته در صورتي كه بودجه آموزش تمام دانشگاه هاي علوم پزشكي در ابتداي امسال بيش از 30 سال گذشته بوده است.
به همين دليل است كه او علاوه بر تهديد مراكز بي كيفيت آموزشي به تعطيلي، اعلام مي كند كه قرار است ظرفيت آزمون كارشناسي ارشد رشته هاي علوم پزشكي نيز دو برابر شود.
به گفته او، امسال 5100 نفر در آزمون كارشناسي ارشد علوم پزشكي پذيرفته شدند كه قرار است در سال آينده اين رقم به ده هزار نفر برسد.
محققي مي گويد: در كنكور ارشد پزشكي امسال 70 هزار نفر شركت كردند كه 65 هزار نفر پشت خط ماندند، قانونگذار به ما اختيار پذيرش دانشجو بيش از ظرفيت ها را به صورت شهريه اي داده است كه مي توان از اين رهگذر تعداد بيشتري دانشجو پذيرش كرد.
توجه به گفته هاي اين دو مسئول نشان مي دهد گرچه شايد در نگاهي كلي به نظر برسد با توجه به افت تحصيلي دانشجويان رشته پزشكي افزايش ظرفيت پذيرش در كارشناسي ارشد پزشكي غيرمنطقي باشد، اما اين نكته را هم بايد در نظر گرفت كه مطالبات براي پذيرش در رشته هاي پزشكي بالاست و شايد بهترين راهكار اين باشد كه مسئولان در كنار افزايش ظرفيت، به ارتقاي كيفيت مراكز آموزشي نيز فكر كنند.

روزنامه جام جم، شماره 3524 به تاريخ 13/7/91، صفحه 17 (جامعه)

این ده هزارنفر هم شبانه و هم روزانه با همه مثل امسال.فک نمیکنم ده هزارتا روزانه بگیرن.براشون فقط افزایش ظرفیت شبانه میصرفه که هزینه بپردازن

mina6228

New member
این ده هزارنفر هم شبانه و هم روزانه با همه مثل امسال.فک نمیکنم ده هزارتا روزانه بگیرن.براشون فقط افزایش ظرفیت شبانه میصرفه که هزینه بپردازن

سلام .:bunnyearsmiley: آره به احتمال زیاد ...سال دیگه شبانه و روزانه می گیرن.
از بچه های هم رشته ایم کسی هست که نمرش 130 یا نزدیک به این نمره شده باشه یا 140شده باشه... رتبتون چند شده ؟؟ ؟؟؟؟:riz304::33:

آخرین ویرایش:

silverclove

New member
همچین با این بدقولیشون زدن تو برجک هممون که اینجا سوت و کور شده کلا
اصن دیگه هیشکی نمیاد اینجااااااااااا

nutgirl92

New member
راستش من بی خیالش شدم...
دیروز زنگ زدم دانشکده خودمون ... گف ما بر نمیداریم... اعلام هم کردیم ....
دانشکده تغذیه بهشتی برنداره ... تهران مگه چن تا می خواد برداره؟
به خاطر ارشد شهریه ای نمی ارزه یه شهر دیگه برم ...
خلاصه که برگشتیم سرجای اولمون :p

silverclove

New member
راستش من بی خیالش شدم...
دیروز زنگ زدم دانشکده خودمون ... گف ما بر نمیداریم... اعلام هم کردیم ....
دانشکده تغذیه بهشتی برنداره ... تهران مگه چن تا می خواد برداره؟
به خاطر ارشد شهریه ای نمی ارزه یه شهر دیگه برم ...
خلاصه که برگشتیم سرجای اولمون :p

پس این 6000 نفر کدوم دانشگاها و رشته ها رو شامل میشه؟؟؟؟

helena

New member
چه عجب یه ایمنی اینجا پیداشد.اینا خودشونم دیگه نمیفهمن باید چکارکنن

silverclove

New member
بچه ها چرا همه نا امید شدیم؟؟؟؟؟؟؟؟ من خیلی روش حساب کردم . :p7977cujr38iyymsu8:

ژنتیک

New member
سلام دوستان خیلی متاسفم برا خودمون وجامعمون که به چه جیزایی دلخوش میشیم تو این اوضاع بیکاری نمیدمنم هدفشون از دانشجوی پولی گرفتن چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟غیر از افزایش بیکاری و بالا بردن سطح توقع جامعه و خیلی ببخشید پر شدن جیب مسئولین
تا پارسال میگفتف رشته های بهداشت چون تو هر دانشگاهی نیست وکم دانشجو میگیرن ارزش داره ولی متاسفانه
اگه کسی نکته مثبت دیگه ای توی این کارشون به ذهنش خطور کرد بگه

Persian-Masoud

New member
شوخی کردم ولی دوستان فکر نکنم رشته های تاپ به اندازه روزانه شبانه هم بردارن! یکم توقع بالایی هست این موضوع! :smiliess (12):

Persian-Masoud

New member
بااین حساب 6000نفر از کجامیخوان بیارن.چون اکثررشته های بهداشت تاپن
رشته هایی که استخدام بالایی دارن منظورم بود! مثلا استخدامی رشته شما خیلی کمتر از پرستاری هست! منظورم فقط و فقط استخدامی دولتی بود نه بازار کار بیرون!

Persian-Masoud

New member
نظرتون راجع به رشته من چیه؟ تاپ هست یا نیست؟

معلومه که نیست! استخدامی بالایی نداره! من با ارشد آموزش بهداشت هیچ امیدی ندارم و دلم به پرستارییم خوشه فقط! شاید با دکتراش بشه یه کاری کرد! استخدامی قسمت بهداشت کم هست اما قسمت درمان زیاد!

بالا