احادیث ائمه

bahramian0935

New member
پیامبر اکرم میفرمایند:
زن را براي زيباييش به همسري مگيريد زيرا ممکن است
جمال و زيبايي زن باعث پستي و سقوط اخلاقيش شود
همچنين به انگيزه مالش با او ازدواج نکنيد
زيرا مال مي‌تواند مايه طغيان او گردد
بلکه به سرمايه دينش متوجّه باشيد و با زن با ايمان ازدواج کنيد

bahramian0935

New member
پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله وسلم فرمودند:
خداوند تبارک و تعالی برای برادرم، علی بن ابی طالب آن قدر فضیلت قرار داده که شمارش آن را فقط خدا می داند.
هرکس فضیلتی از فضائل او را بازگو کند و به آن اعتراف نماید ، خداوند گناهان گذشته و اینده اش را بیامرزد ، هرچند به اندازه جن و انس گناه کرده باشد.
و هرکس فضیلتی از فضائل علی علیه السلام را بنویسد ، تا آن نوشته باقی است فرشتگان برای او طلب آمرزش می کنند.
و هر که به فضیلتی از فضائل علی علیه السلام گوش دهد ، خداوند گناهانی را که به وسیله ی گوش انجام داده می آمرزد.
و هرکس به نوشته ای از فضائل علی علیه السلام نگاه کند، خداوند گناهانی را که با چشم انجام داده می آمرزد.

bahramian0935

New member
رسول خدا(ص) فرمود: زمانی بر مردم می آید که ماندن بر دین حق مانند نگه داشتن گلوله آتش در دست است» .

مستدک الوسائل ،بیروت، مؤسسه آلبیت، سال 1388، ج 12 ص 33.

bahramian0935

New member
حضرت محمد (صلی الله علیه و آله):

خداوند تبارک و تعالی در شب معراج فرمود: ای محمد! به پدرانِ دختردار بگو که دلتنگ و پریشان از احوال دخترانتان نباشید، زیرا همانطور که آنها را آفریدم، خود نیز روزی آنها را عهده دار می شوم.

وسایل الشیعه، ج 21، ص 365، ح 27315

- - - Updated - - -

امام هادی علیه السلام

حكمت ناپذيرى دل فاسد

أَلْحِكْمَةُ لا تَنْجَعُ فِى الطِّباعِ الْفاسِدَةِ:
حكمت، اثرى در دلهاى فاسد نمى گذارد.

bahramian0935

New member
......

حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم فرموده اند :
♥•٠·
جبرئیل به قدری در مورد زنان به من سفارش کرد که گمان بردم که طلاق دادن آنان سزاوار نیست مگر این که عمل زشتی (فاحشه بینه) از ایشان آشکار گردد.

مکارم الاخلاق طبرسی به نقل از رساله امام زین العابدین علیه السلام ، شرح نراقی

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: ZOT

bahramian0935

New member
رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:
بهترین هدیه هایی که مسلمان به مسلمان اهدا بکند، آن حدیثی است که بر هدایت او اضافه بشود و از راه هلاکتی که در پیش دارد جلوگیری شود.

lale120

New member
شخصی آمد خدمت رسول خدا (ص) و از آثار ارزشمند و برکات نماز سوال کرد و عرض کرد نماز چه فایده ای دارد؟

نبی مکرم اسلام(ص) تعدادی از فایده های نماز را بر شمرد که تعدادی از آنها را می خوانیم.

1) نماز از شعائر دین است، یعنی نشانه دینداری نماز است و انسان بی نماز، بی دین است.

2) رضایت و خشنودی پروردگار در نماز است.

3) راههای انبیاء به سوی خدا نماز است.

4) نمازگزار را ملائکه خداوند دوست دارند.

5) نماز، هدایت و رستگاری است.

6) نماز ایمان است.

7) نماز نور معرفت و شناخت پروردگار است.

8) نماز باعث برکت در رزق و روزی می شود.

9) نماز باعث راحتی و آرامش بدن می شود.

10) نماز باعث خشمگین شدن شیطان می شود.

lale120

New member
پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :

به زن خود خدمت نكند ، مگر صدیــــق یا شهیــد یا مردی

كه خداوند خیر دنیا و آخرت او را بخواهد ...

(بحار ال . ج104 0ص132)

- - - Updated - - -

مام باقر عليه السلام :

اَلْخَيْرُ وَ الشَّرُّ يُضاعَفُ يَوْمَ الْجُمُعَةِ؛

خوبى و بدى در روز جمعه چند برابر (حساب) مىشود.

lale120

New member
......

عَنْ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ(علیها السلام) قالَتْ: قالَ لى رَسُولُ اللّهِ(صلى الله علیه وآله وسلم) یا فاطِمَةُ مَنْ صَلّى عَلَیکِ غَفَرَ اللّهُ لَهُ وَ أَلْحَقَهُ بى حَیثُ کُنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ.

رسول خدا(صلى الله علیه وآله وسلم) به من گفت: اى فاطمه! هر که بر تو صلوات فرستد، خداوند او را بیامرزد و به من، در هر جاى بهشت باشم، ملحق گرداند.

منبع: “صحیفه الزهرا”، جواد قیومی اصفهانی

bahramian0935

New member
وَ الْجِهَادُ عَلَى أَرْبَعِ شُعَبٍ عَلَى الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیِ عَنِ الْمُنْکَرِ
وَ الصِّدْقِ عِنْدَ الْمَوَاطِنِ وَ شَنَآنِ الْفَاسِقِین
جهاد هم چهار شعبه دارد: امر بمعروف، نهى از منکر،
مقاومت در میدانها، و دشمنى با فاسقان.

تحف العقول، النص، ص: 165

bahramian0935

New member
......

پيامبر صلى الله عليه و آله :

سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى كه در آنها هست، به قرعه متوسل مى شدند:
اذان نماز،
شتاب به نماز جماعت
و نماز در صف اول.

ثَلاثٌ لَو يَعلَمُ النّاسُ ما فيهِنَّ ما اُخِذنَ اِلاّ بِسَهمَةٍ حِرصا عَلى ما فيهِنَّ مِن الخَيرِ وَ البَرَكَةِ: اَلتَّذينُ بِالصَّلاةِ وَ التَّهجيُر بِالجَماعاتِ وَ الصَّلاةُ فى اَوَّلِ الصُّفوفِ؛

كنزالعمّال، ح 43235

- - - Updated - - -

نماز شب ملاك دوستى خـدا

جابربن عبدالله انصارى مى گويد: از رسول خدا صلي الله عليه و آله شنيدم كه مى فرمود: خداوند متعال ابراهيم عليه السلام را جز بخاطر دو كار دوست و خليل خود انتخاب نكرد:
1 ـ اطعام دادنش
2 ـ نماز شب خواندش هنگامى كه مردم خوابند.

عَنْ جابِرِ بْنَ عَبْدِاللّهِ الاَْنـْصارِى قالَ : سَمِعْتُ رَسُولَ اللّهِ صلي الله عليه و آله يَقُولُ: مَا اتَّخَذَّ اللّهُ اِبْراهِيمَ خَليلاً اِلاّ لاِِطْعامِهِ الطَّعامَ، وَصَلاْتِهِ بِاللَّيْلِ وَالنَّاسُ نِيامٌ.
بحارالأنوار، ج 87، ص 144 .
منتظران مصلح

bahramian0935

New member
حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند:

قاریءُ الحدید، و اذا وقعت، و الرحمن، یدعی فی السموات و الارض، ساکن الفردوس

تلاوت کننده سوره حدید و واقعه و الرحمن در آسمانها و زمین اهل بهشت خوانده می شوند.

bahramian0935

New member
بنابر وصیتی که خود حضرت زهرا(س) کرده بود، جنازه آن‌حضرت شبانه تشییع و پیکرشان نمازگذارده شد، و در این مراسم تعداد خاصی از اصحاب امیر مؤمنان علی(ع) شرکت داشتند که در روایات شیعه و سنی بدین مطلب اشاره شده است:
1. بر جنازه حضرت فاطمه(ع)؛ امام علی، حسن، حسین(ع)، عقیل، سلمان، أبوذر، مقداد، عمار و بریده نماز خواندند.[1] در روایات دیگری، علاوه بر این افراد، گفته‌اند: عباس بن عبد المطلب و فرزندش فضل، حذیفه و ابن مسعود نیز در نماز شرکت داشتند.[2]
2. در تاریخ طبری آمده است: در مراسم خاک‌سپاری فاطمه؛ عباس بن عبدالمطلب، علی(ع) و فضل پسر عباس حضور داشتند.[3]
علت بهانه عمر برای نبش قبر، به خطر افتادن موقعیت اجتماعی او و خلیفه اول، بویژه بعد از بیعت گرفتن از مردم برای خلافت بوده که این مسئله برای آنها گران تمام می­شد.
در جریان شهادت حضرت زهرا(س) چنین نقل شده است: هنگامی که صبح شد، ابوبکر و عمر با مردم مدینه آمدند که بر بدن فاطمه زهرا نماز بخوانند. ولى مقداد گفت: فاطمه را شب گذشته به خاک سپردیم. عمر به ابوبکر گفت: قبلاً گفتم که ایشان کار خودشان را خواهند کرد! عبّاس گفت: فاطمه زهرا خودش وصیّت کرد که شما بر بدنش نماز نخوانید! عمر گفت: اى بنى هاشم! شما آن حسدى را که از گذشته­های دور با ما داشتید هرگز ترک نخواهید کرد، آن دشمنى و کینه‌هایى که در سینه شما است از بین نخواهد رفت؟! به خدا سوگند! تصمیم دارم که قبر فاطمه را نبش کنم و بر جنازه‌‌اش نماز بخوانم! امام على(ع) فرمود: «اى پسر صهاک! به خدا سوگند! اگر چنین عملى را انجام دهى سوگندى را که خورده‌اى به تو بازمی‌گردانم و اگر این شمشیرم را از غلاف بکشم آن‌را غلاف نمی‌کنم تا این‌که تو را هلاک نمایم. عمر جا خورد و ساکت شد؛ زیرا می‌دانست على هر گاه سوگند بخورد طبق سوگند خود عمل خواهد کرد...».[4]
[1]. ابن شهر آشوب مازندرانی، مناقب آل أبی طالب(علیهم السلام)، ج 3، ص 363، علامه، قم، چاپ اول، 1379ق؛ طبرسی، فضل بن حسن، اعلام الوری بأعلام الهدی، ج 1، ص 300، مؤسسه آل البیت، قم، چاپ اول، 1417ق؛ شیعى سبزوارى، حسن بن حسین، راحة الأرواح در شرح زندگانى، فضائل و معجزات ائمه اطهار(علیهم السلام)، ص 79، اهل قلم، تهران، چاپ دوم، 1378ش.
[2]. به نقل از: مناقب آل أبی طالب(علیهم السلام)، ج 3، ص 363.
[3]. «قال ابن عمر: و حدثنا عبد الرحمن بن عبد العزیز عن عبد الله بن ابى بکر ابن محمد بن عمرو بن حزم عن عمره بنت عبد الرحمن، قالت: صلى العباس ابن عبد المطلب على فاطمه بنت رسول الله، و نزل فی حفرتها، هو و على و الفضل بن العباس»؛ طبری، أبو جعفر محمد بن جریر، تاریخ الامم و الملوک(تاریخ طبری)، تحقیق: ابراهیم، محمد أبو الفضل، ج 11، ص 598، دار التراث، بیروت، چاپ دوم، 1387ق.
[4]. مجلسی، محمد باقر، بحار الأنوار، ج 43، ص 199، دار إحیاء التراث العربی، بیروت، چاپ دوم، 1403ق.

bahramian0935

New member
پیامبر اکرم به حضرت زهرا فرمود: شب موقع خواب سه بار سوره ي
اخلاص بخوان که یک ختم قرآن است، یک تسبیحات اربعه بگو که یک عمره است،همه ي انبیا را از خود راضی کن با گفتن اللهم صل علی محمد وآل محمد وصل علی جمیع الانبیاء والمرسلین وبرای همه ی مومنین ومومنات نیزطلب مغفرت کن با گفتن اللهم اغفر للمونین والمومنات
مصباح الهدی ص 274

- - - Updated - - -

ابن ابى الحدید دانشمند برجسته اهل عامّه مى گوید:

از استادم على بن فارقى پرسیدم :
آیا فاطمه راستگو و صادق بود؟
پاسخ داد : آرى.

گفتم: پس چرا خلیفه اول « فدك » را به ایشان برنگرداند؟

استادم لبخندى زد و گفت: اگر در آن روز فدك را به فاطمه علیهاالسلام داده بود،
در روز بعد فاطمه خلافت شوهرش را ادّعا مىكرد و او نمىتوانست هیچ عذرى بیاورد؛
چرا كه یقین داشت فاطمه در مورد خلافت شوهرش راست مىگوید

شرح نهج البلاغة، همان(ابن ابی الحدید )، ج16، ص284

bahramian0935

New member
امام صادق سلام الله علیه : :

مَن سَبَّحَ تَسبیحَ فاطِمَةَ الزَّهراءِ علیهاالسلام قَبلَ أن یَثنِیَ رِجلَیهِ مِن صَلاةِ الفَریضَةِ غَفَرَ اللّهُ لَهُ.

هر كس پس از نماز واجب، پیش از آن كه پاهایش را از حالت نماز خارج سازد، تسبیحات فاطمه زهرا سلام الله علیها را بگوید، خداوندْ او را مىآمرزد.

کافی: ج 3 ، ص 342 / نهج الذكر: ج2، ص89

bahramian0935

New member
سْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَ أَهْلِكْ عَدُوَّهُمْ مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِين.

السَّلامُ عَلَیْکُم وَرَحْمَةاللّه وَبَرَکاتُه

ختم قرآن؛ شفاعت؛ دعای مؤمنیــن؛ حج در لحظه خواب

عَنْ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ علیها السلام قالَتْ: دَخَلَ عَلَىَّ رَسُولُ اللّهِ صلى الله علیه وآله وسلم وَ قَدْ إِفْتَرَشْتُ فِراشى لِلنَّوْمِ، فقالَ:
یا فاطِمَةُ لا تَنامى إلاّ وَ قَدْ عَمِلْتِ أَرْبَعَةً:خَتَمْتِ القُرآنَ، وَ جَعَلْتِ الاَْنـْبِیاءَ شُفَعائَکِ، وَ أَرْضَیتِ الْمُؤْمِنینَ عَنْ نَفْسِکِ، وَ حَجَجْتِ وَ اعْتَمَرْتِ،
قالَ هذا وَ أَخَذَ فِى الصَّلوةِ، فَصَبَرْتُ حَتّى أَتَمَّ صَلاتَهُ، قُلتُ: یا رَسُولَ اللّهِ أَمَرْتَ بِأَرْبَعَة لا أَقْدِرُ عَلَیها فى هذَا الْحالِ!
فَتَبَسَّمَ (صلى الله علیه وآله وسلم) وَ قال:
إِذا قَرَأْتِ قُل هُوَ اللّهُ أَحَدٌ ثَلاثَ مَرّات فَکَأنَّکِ خَتَمْتِ القُرْآنَ، وَ إِذا صَلَّیتِ عَلَىَّ وَ عَلَى الاَْنـْبِیاءِ قَبْلى کُنّا شُفَعاءَکِ یوْمَ الْقِیمَةِ، وَ إِذا اسْتَغْفَرْتِ لِلْمُؤْمِنینَ رَضُوا کُلُّهُمْ عَنْکِ، وَ إِذا قُلْتِ:سُبْحانَ اللّهِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ وَ لا إِلَهَ إِلاَّ اللّهُ وَ اللّهُ أَکْبَرُ، فَقَدْ حَجَجْتِ وَ اعْتَمَرْتِ.

حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها فرمودند: در وقتى که بستر خواب را گسترده بودم، رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم بر من وارد شد، فرمود:
اى فاطمه! نخواب مگر آن که چهار کار را انجام دهى: قرآن را ختم کنى، پیامبران را شفیعت گردانى، مؤمنین را از خود راضى کنى، و حجّ و عمره اى را به جا آورى!!
این را فرمود و شروع به خواندن نماز کرد، صبر کردم تا نمازش تمام شد.

گفتم: یا رسول اللّه! به چهار چیز مرا امر فرمودى در حالى که بر آنها قادر نیستم!
آن حضرت تبسّمى کرد و فرمود:

چون قل هو اللّه را سه بار بخوانى مثل این است که قرآن را ختم کرده‌اى.

چون بر من و پیامبران پیش از من صلوات فرستى، شفاعت کنندگان تو در روز قیامت خواهیم بود.

چون براى مؤمنین استغفار کنى، آنان همه از تو راضى خواهند شد.
و چون بگویى: سُبحانَ اللّه وَ الحَمدُ للّه وَ لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ وَ اللّهُ اکبرُ، حجّ و عمره‌اى را انجام داده‌اى.

« بحـارالانـوار، جلد ۱ صفحه ۳۰۴»

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَی فاطِمةَ وَأبیها وَبَعْلُها وَبَنیها وَالسّرَالمُسْتَوْدِعَ فیها بِعَدَدَ مَا أحاطَ بِهِ عِلْمُکْ.

bahramian0935

New member
یکی از دوستان اهل بیت که تنگدست بود
چندبار خدمت حضرت صادق علیه السلام رسید و عرض کرد فقیرم
حضرت فرمودند:تو فقیر نیستی.بار آخر سؤال کردچطور من فقیر نیستم؟
فرمودند:حاضری همه دنیا را بگیری و مقداری ازمحبت اهل بیت رابدهی؟
عرض کرد نه آقاجان، محبت شما را با همه ی عالم عوض نمی کنم.
حضرت فرمودند: دیدی فقیر نیستی، چه ثروتی عظیم تر از این؟
تمام شیعیان امیرالمؤمنین (ع) سرانجام با محبت شهید می شوند

bahramian0935

New member
امام باقر عليه السلام از پدران خود نقل مى كند:
فاطمه سلام الله عليها در روزهاى آخر عمر كوتاهش سخت مى گريست، اميرالمومنين عليه السلام به او فرمود: چرا گريه مى كنى؟
حضرت فاطمه سلام الله عليها فرمود:
اَبْكي لما تٌلْقي بَعْدي- گريه ام براى غم ها و مصائبى است كه بعد از من به تو مى رسد.

بحار ال ج43 ، ص218

بالا