احادیث ائمه

bahramian0935

New member
رسول اکرم صلى الله علیه و آله :
لاتَنظُروا إِلى کَثرَةِ صَلاتِهِم وَصَومِهِم وَ کَثرَةِ الحَجِّ وَالمَعروفِ وَطَنطَنَتِهِم بِاللَّیلِ، وَلکِنِ انظُروا إِلى صِدقِ الحَدیثِ وَأَداءِ المانَةِ؛

به زیادى نماز و روزه و حج و احسان و مناجات شبانه مردم نگاه نکنید، بلکه به راستگویى و امانتدارى آنها توجه کنید

بحارالأنوار، ج75، ص 114، ح5

bahramian0935

New member
پيامبر اکرم (ص) فرمودند :

هر كه گناهي را براي خدا و ترس از او ترك كند

خدا او را در روز قيامت خشنود گرداند .

bahramian0935

New member
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:

من در شگفتم از کسي که زنش را کتک مي زند
در حالي که خودش به کتک خوردن سزاوارتر از اوست

bahramian0935

New member
اميرالمومنين امام علی (عليه السلام) فرمودند:

خدایا به تو پناه می برم که ظاهرم در برابر دیده ها نیکو و درونم در آنچه که از تو پنهان می دارم زشت باشد

و بخواهم با اعمال و رفتاری که تو از آن آگاهی، توجه مردم را به خود جلب نمایم و چهره و ظاهرم را زیبا نشان داده ، با اعمال نادرستی که درونم را زشت کرده به سوی تو آیم تا به بندگانت نزدیک و از خشنودی تو دور گردم.

نهج البلاغه حکمت 276

- - - Updated - - -

امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمود:

آنها (زنان) نزد شما امانت هاى خدا هستند
آزارشان نرسانید و بر آنها سخت نگیرید

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: ZOT

bahramian0935

New member
خداوند از 6 چیز بیـــزار است:

1_زبانی که دروغ بگوید.
2_چشمی که با غرور و تبخیر به انسانها نگاه کند.
3_دستی که به ستم و جور دراز شود.
4_پایی که به طرف شرارت ها برود.
5_شاهدی که شهادت ناحق بدهد.
6_کسی که تخم دشمنی و نفاق را پخش کند.

برگرفته از کتاب فرامیر داوود

- - - Updated - - -

حکمت 135:

امام علی (ع) فرمود:
کسی را که 4 چیز داند از 4 چیز محروم نباشد:

1_با دعا از اجابت کردن
(مومن 60)

2_با توبه از پذیرفته شدن
(نساء 17)

3_با استغفار ار آمرزش گناه
(نساء 110)

4_با شکرگزاری از فزونی نعمت
(ابراهیم 7)

bahramian0935

New member
.....

گناهى كه بخشوده نشود

امام حسن عسکری (ع):

«مِنَ الذُّنُوبِ الَّتى لا تُغْفَرُ : لَیْتَنى لا أُؤاخَذُ إِلاّ بِهذا. ثُمَّ قالَ: أَلاِْشْراكُ فِى النّاسِ أَخْفى مِنْ دَبیبِ الَّنمْلِ عَلَى الْمَسْحِ الاَْسْوَدِ فِى اللَّیْلَةِ الْمُظْلِمَةِ.»:

از جمله گنـاهانى كـه آمرزیده نشود ایـن است كه [آدمى ] بگوید: اى كاش مرا به غیر از این گناه مؤاخذه نكنند. سپس فرمود: شرك در میان مردم از جنبش مورچه بر روپوش سیاه در شب تار نهانتر است.

- - - Updated - - -

امام عليّ بن ابی طالب(ع) در چندین روایت به گرفتاری(سرگردان شدن مردم ) اشاره دارند. در یك مورد می‌فرمایند:

«برای قائم ما دوره غیبتی هست كه مدّت زمان زیادی طول خواهد كشید. گویی شیعیان را هم اكنون با چشم خود می‌بینم كه در آن دوره، همانند گلّه‌ای بی‌سرپرست در دشت و صحرا پراكنده شده‌اند و دنبال سرپناه و محلّ امن و راحتی می‌گردند؛ امّا آن را پیدا نمی كنند. ای مردم! آگاه باشید در چنان شرایطی اگر كسی در دین خود ثابت قدم باشد و در نتیجه طولانی شدن دوره غیبت، قلب او قساوت پیدا نكند، در روز قیامت با من خواهد بود».1

یا در سخن دیگر می‌فرمایند:
«در غیبت امام زمان(ع)، مردم آن چنان دچار حیرت و سرگردانی می‌شوند كه عدّه زیادی از آنان گمراه می‌گردند. تنها كسانی كه به دامن عترت پیامبر اكرم(ص) چنگ بزنند، نجات پیدا می‌كنند و در مسیر هدایت باقی می‌مانند».2

در جای دیگر علی(ع)، ضمن ارائه تصویری از دوره غیبت امام مهدی(ع)، می‌فرمایند:
«فتنه‌ها و مشكلات گوناگونی در این دوره به وجود خواهد آمد، به عنوان مثال دشمنان شیعیان از آنها بدگویی كرده، افراد فاسق و شرور به شرارت و گمراه سازی مردم از مسیر صحیح خواهند پرداخت و اوضاع به اندازه‌ای آشفته و پریشان خواهد شد كه بعضی از مردم، دچار حیرت و سرگردانی خواهند شد».3

1_شیخ صدوق كمال الدین و تمام النعمه، ص 203.
2. شیخ طوسی، كتاب الغیبه، ص 202.
3. بحارال، ج 28، ص 70.

- - - Updated - - -

**منتظرالمهدی**

امام جواد (ع) فرمودند:

اِعلَم أنَّک لَن تَخلُوَ مِن عَینِ اللهِ، فَانظُر کیفَ تَکونُ.

بدان که از دید خداوند پنهان نیستی، پس بنگر چگونهای.
تحف العقول، ص 455

bahramian0935

New member
..........

این فرات بی وفا خود تشنه ی جانِ من است
مشکِ پاره مرحمِ طفلان عطشانِ من است
من کنارِ علقمه مادر نشسته در برم
هدیه ی دیدارِ‌ مادر اشکِ چشمانِ من است
جان دهم آهسته آهسته کنارِ علقمه
مادرِ پهلو شکسته چونکه مهمانِ من است
چون برادر آمده اکنون کنارِ پیکرم
هر دو دستش خون شده از خونِ دستانِ من است
منکه با صورت زمین خوردم ز روی مَرکبم
این چنین جان دادنم از لطفِ یزدانِ من است
گر ببیند زینبم این جسمِ صد چاکِ مرا
تا ابد ناله کنان پیوسته گریانِ من است
از سکینه من خجالت می کشم یاربّ مدد
چون که دانم تشنه لب هر دم پریشانِ من است
من که افتادم به خاک و دست من گشته جدا
دشمنم اکنون بدین حالم هراسانِ من است

السلام علیک یا ساقی العطاشا

bahramian0935

New member
15 سال بعد از عمليات «والفجر مقدماتي»، از دل خاک فکه، پيکر مطهر شهيدي را يافتند که اعداد و حروف نقش بسته بر پلاکش زنگ زده بود، ولي در جيب لباس خاکي اش برگه اي بود کوچک که نوشته هايش را با کمي دقت مي شد خواند:
«بسمه تعالي. جنگ بالا گرفته است. مجالي براي هيچ وصيتي نيست... تا هنوز چند قطره خوني در بدن دارم، حديثي از امام پنجم مي نويسم:
«به تو خيانت مي کنند، تو مکن.
تو را تکذيب مي کنند، آرام باش
تو را مي ستايند، فريب مخور
تو را نکوهش مي کنند، شکوه مکن
مردم شهر از تو بد مي گويند، اندوهگين مشو.
همه مردم تو را نيک مي خوانند، مسرور مباش… آنگاه از ما خواهي بود»
ديگر نايي در بدن ندارم؛ خداحافظ دنيا...

- - - Updated - - -

رسول اکرم صلى الله علیه و آله :
لاتَنظُروا إِلى کَثرَةِ صَلاتِهِم وَصَومِهِم وَ کَثرَةِ الحَجِّ وَالمَعروفِ وَطَنطَنَتِهِم بِاللَّیلِ، وَلکِنِ انظُروا إِلى صِدقِ الحَدیثِ وَأَداءِ المانَةِ؛

به زیادى نماز و روزه و حج و احسان و مناجات شبانه مردم نگاه نکنید، بلکه به راستگویى و امانتدارى آنها توجه کنید

بحارالأنوار، ج75، ص 114، ح5

bahramian0935

New member
امام حسین علیه السّلام :

خدایا! آنکس که تو را گم کرده چه به دست آورده، و آنکه تو را یافته چه از دست داده

فرازی از دعای عرفه

bahramian0935

New member
پیامبر اسلام فرمودند :

بر من بسیار صلوات بفرستید که صلوات بر من نوری در قبر، نوری در پل صراط و نوری در بهشت خواهد بود

بحار ال، ج ۷۹، ص 64

bahramian0935

New member
قالَتْ فاطِمَةُ الزَّهْراء سلام اللّه علیها:

امّا وَاللّهِ، لَوْتَرَكُوا الْحَقَّ عَلى اهْلِهِ وَاتَّبَعُوا عِتْرَةَ نَبیّه ، لَمّا اخْتَلَفَ فِى اللّهِ اثْنانِ، وَلَوَرِثَها سَلَفٌ عَنْ سَلَفٍ، وَخَلْفٌ بَعْدَ خَلَفٍ حَتّى یَقُومَ قائِمُنا، التّاسِعُ مِنْ وُلْدِ الْحُسَیْنِ عَلَیْهِالسَّلام .
(الا مامة والتبصرة : ص 1، بحارالا نوار: ج 36، ص 352، ح 224.)

به خدا سوگند، اگر حقّ یعنى خلافت و امامت را به اهلش سپرده بودند؛ و از عترت و اهل بیت پیامبر صلوات اللّه علیهم پیروى ومتابعت كرده بودند حتّى دو نفر هم با یكدیگر درباره خدا و دین اختلاف نمى كردند.

و مقام خلافت و امامت توسط افراد شایسته یكى پس از دیگرى منتقل مى گردید و در نهایت تحویل قائم آل محمّد عجّل اللّه فرجه الشّریف ، و صلوات اللّه علیهم اج مى گردید كه او نهمین فرزند از حسین علیه السلام مى باشد.

bahramian0935

New member
اميرالمومنين امام علی (عليه السلام) فرمودند:

آگاه باشید این پوست نازک تن طاقت آتش دوزخ را ندارد ، پس به خودتان رحم کنید ، شما مصیبت های دنیا را آزموده اید.

آیا ناراحتی یکی از نزدیکان خود را بر اثر خاری که در بدنش فرو رفته ، یا زمین خورده و پایش مجروح گشته ، یا ریگ های داغ بیابان او را رنج داده، دیده اید که تحمل آن چه مشکل است ؟

پس چگونه می شود تحمل کرد که در میان دو طبقه آتش در کنار سنگ های گداخته همنشین شیطان باشید ؟

آیا می دانید وقتی مالک دوزخ بر آتش غضب کند شعله ها بر روی هم می غلتند و یکدیگر را می کوبند و در میان درهای جهنم به هر طرف زبانه می کشد.

نهج البلاغه خطبۀ 183

bahramian0935

New member
قالَ الإمامُ الْحَسَنُ الْمُجتبي - عَلَيْهِ السَّلام - :السِّياسَةُ أنْ تَرْعي حُقُوقَ اللّهِ، وَحُقُوقَ الاْحْياءِ، وَحُقُوقَ الاْمْواتِ.

«بحارالأنوار، ج 73، ص 318، ح 6»

امام حسن مجتبي - عليه السلام - فرمود: ـ مفهوم و معناي ـ سياست آن است كه حقوق خداوند و حقوق موجودات زنده و حقوق مردگان را رعايت كني.

bahramian0935

New member
امام صادق صلوات الله علیه میفرمایند :
....ان الله تبارک و تعالی لم یخلق خلقا انجس من الکلب و ان الناصب لنا اهل البیت لانجس منه

....خداوند تبارک و تعالی موجودی نجس تر از سگ نیافریده است و دشمن ما خانواده
از سگ نیز نجس تر است (وسائل الشیعه جلد ۱صفحه ۱۵۹ باب۱۱ حدیث۵)

شاعری به نام "ابو علی اصفهانی" این روایت را به شعر آورده :

دیگران را گر عداوت زین و آن باشد بدل
در دل ما شیعیان بغض "عمر" تنهاستی

بزدلی گفتای استر مذهبک گفتم به او
سالک بولولوام نی از کسم پرواستی

یاد آرم یک حدیثی کز امام صادق(ع) است
دشمن ما خانواده انجس از سگهاستی ..

bahramian0935

New member
اعتراف ابوبکر به اشتباه خود

در این پست به برخی از روایات علمای اهل تسنن اشاره می کنیم که جملگی حاکی از آن است که ابوبکر در روزهای آخرعمرخود صراحتا به اشتباهش در مورد هجوم به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها اعتراف نمود:

1- ابن جریر طبری -تاریخ الامم والملوک-جلد دوم- صفحه 619 ( ابوبکر گفت: همانا برهیچ چیز ازدنیا تاسف نمی خورم مگر برسه کارکه انجام دادم و ای کاش انجام نمی دادم... ای کاش! به خانه فاطمه بیاحترامی نکرده بودم اگرچه علیه من اعلان جنگ می نمودند)

2-مسعودی مروج الذهب جلد2 صفحه 194( ابوبکر گفت: باکی برمن نیست مگربر سه چیز که انجام دادم وای کاش انجام نداده بودم... ای کاش! خانه فاطمه را مورد تفتیش قرار نداده بودم.)

3- طبرانی - المعجم الکبیر جلد1 صفحه 62 ( ابوبکر گفت: ای کاش! به خانه فاطمه حمله ور نشده بودم و آنجا را رها می کردم اگر چه علیه من پیمان جنگ بسته می بستند.)

وهمچنین این حدیث بطور مشابه در کتابهای زیر از اهل تسنن آمده:

ابن ابی الحدید-شرح نهج البلاغه جلد دوم صفحه 46
متقی هندی- کنزل العمال جلد 5 صفحه631

در پایان به برخی از علمای اهل تسنن که عباراتی مشابه عبارات فوق در کتابهای خود نقل نموده اند اشاره می کنیم:

دهلوی هندی-در ازالةالخفاء جلد 2 ص 29
ذهبی در میزان الاعتدال جلد2 ص 215
ابن حجر عسقلانی در لسان المیزان جلد 4 ص 219
ابن قتیبه دینوری در الامالة و السیاسة جلد 1 ص 18

bahramian0935

New member
با بودنت سلام علی یک جواب داشت
آن یک سلام هم پس از این بی جواب شد
با من حساب داشت عدو از غدیرخم
از من تورا گرفت و دگر بی حساب شد...
اللهم العنِ الجبت و الطاغوت

bahramian0935