شفيع
Well-known member
ما انتخاب میکنیم...اونم از روی اختیار خودمون.ولی اختیار ما مطلق نیست.این که ما چه چیزی رو به اختیار خودمون انتخاب کنیم هم دست تقدیرمونه
پس شانس در كار نيست درسته؟ما انتخاب ميكنم براساس تقديرمون؟
ما انتخاب میکنیم...اونم از روی اختیار خودمون.ولی اختیار ما مطلق نیست.این که ما چه چیزی رو به اختیار خودمون انتخاب کنیم هم دست تقدیرمونه
ايا شانس هم قابل تغييره؟
بله!اگر کمی منطقی بتونی استدلال کنی از صحبتم این نتیجه بر میاد!
فرشته چرا عصبي ميشي؟داريم بحث ميكنيم خب.
بنظرت ميشه گفت شانسي در كار نيست اما تقدير و انتخاب وجود دارن و دخيلند؟
عصبی نشدم که!علامت تعجب رو برای تاکید استفاده کردم.
ببین تقدیر خیلی چیز ظریفیه.مثلن تو برای امتحان یه کتابی رو میخونی ولی توی امتحان از اون چیزی سوال نمیاد.خوب بدشانسیه.ولی شانس نمیتونه نتیجه نهایی رو تعیین کنه!مثلن فرض کن میدونیم که تقدیرت اینه که قبول شی!حالا با این وضع چطور ممکنه!؟..مثلن ممکنه استاد نمره ها رو ببره رو نمودار و تو در هر صورت با وجود بد شانسی ای که آوردی و با وجود انتخاب اشتباهت امتحان رو قبول بشی
عصبی نشدم که!علامت تعجب رو برای تاکید استفاده کردم.
ببین تقدیر خیلی چیز ظریفیه.مثلن تو برای امتحان یه کتابی رو میخونی ولی توی امتحان از اون چیزی سوال نمیاد.خوب بدشانسیه.ولی شانس نمیتونه نتیجه نهایی رو تعیین کنه!مثلن فرض کن میدونیم که تقدیرت اینه که قبول شی!حالا با این وضع چطور ممکنه!؟..مثلن ممکنه استاد نمره ها رو ببره رو نمودار و تو در هر صورت با وجود بد شانسی ای که آوردی و با وجود انتخاب اشتباهت امتحان رو قبول بشی
ببخشید اومدم وسط بحثتون.اما میشه تقدیر رو تعریف کنی؟
بيا توهم بحث كن خوشحال ميشيم.اما پرنيان جان جواب سوالشو بده
من خیلی تو روانشناسی سررشته ندارم خب... به خاطر همین زیاد وارد نمیشم
ببخشید اومدم وسط بحثتون.اما میشه تقدیر رو تعریف کنی؟
به اين ميگن انتخاب .خودت اشتباه انتخاب كردي و خودت مسببشي.اگه قوبل كني كه منابع بيشتري رو ميخوندي بدون شك قبول ميشدي در واقع اين نظر تو به نظريه اسناد برميگردهesnadيعني درون گرا برون گرايي مطرح ميشه يعني هر موفقيتي باشه من انجام دادم و هرناكامي باشه ديگران انجام دادن در واقع بحث شانس همينه اگه به شانس اعتقاد داشته باشي ناكامي خودت رو به بيرون اسناد ميدي اما اگه به انتخاب اعتقاد داشته باشي موفقيت و شكست رو متوجه خودت ميدوني
خوش اومدی.عجب سوال فلسفی سنگینی پرسیدیا!!!توضیح دادنش سخته.تقدیر یه چیزی مثل درونمایهه ی یک داستانه.حالا بپرس درونمایه چیه!!!نه شوخی کردم نپرسیا!
پس تو میخوای همه ی ناکامی ها رو به خودت نسبت بدی!؟چجوری میتونی؟!مگه قبول نداری بعضی انتخاب ها غلط از آب در اومدنش دست خود آدم نیست؟فرض کن تو الان میری ماشین میخری.پس فردا دلار از این که هست ارزونتر میشه و تو میخوای ماشینتو بفروشیو کلی ضرر میکنی همش که تقصیر تو نبوده!تو انتخاب درستی کردی بر اساس شرایط خودت.ولی حوادث موافق و مخالف زیادی وجود دارن که به انتخاب های ما معناهای متفاوتی میدن. ..
از این جهت پرسیدم که کلا تقدیر رو رد کنم.
خیلی از ما "دوست داریم" بگیم اتفاقات خوب یا بدی که قراره برامون بیفته از قبل برنامه ریزی شده استو دست خودمون نیست.اما به نظر من این فقط یه تفکری هست برای فرار از بار مسئولیت.برای اینکه نخوایم مسئولیت کارهامون رو به دوش بگیریم میگیم تقدیر بوده
تصادف میکنیم و میگیم قسمت بوده و به این فکر نمیکنیم که میشد از پل عابر پیاده هم رد شد...
امتحان رو خراب میکنیم و میگیم قسمت بوده
فقط میخوایم بگیم تقصیر ما نبوده و "باید" اینطوری میشد
نظرت راجع به حرفم چیه؟
از این جهت پرسیدم که کلا تقدیر رو رد کنم.
خیلی از ما "دوست داریم" بگیم اتفاقات خوب یا بدی که قراره برامون بیفته از قبل برنامه ریزی شده استو دست خودمون نیست.اما به نظر من این فقط یه تفکری هست برای فرار از بار مسئولیت.برای اینکه نخوایم مسئولیت کارهامون رو به دوش بگیریم میگیم تقدیر بوده
تصادف میکنیم و میگیم قسمت بوده و به این فکر نمیکنیم که میشد از پل عابر پیاده هم رد شد...
امتحان رو خراب میکنیم و میگیم قسمت بوده
فقط میخوایم بگیم تقصیر ما نبوده و "باید" اینطوری میشد
نظرت راجع به حرفم چیه؟
اقا جون من يكيكه شيفتت شدم البته شيفته حرفاتها.باهات كاملا موافقم.
ببین اتخاب های ما و حوادث دیگه که دست ما نیستن همه دست اندر کار ساختن تقدیر هستن.میتونه انتخاب تو تو رو به تقدیر بدت نزدیکتر کنه و یا نکنه. فرض کن اصن تقصیر تو نبوده و از پل هوایی رد شدی ولی پل هوایی یه جاش زنگ زده میافتی پایین دور از جون.
ببین اتخاب های ما و حوادث دیگه که دست ما نیستن همه دست اندر کار ساختن تقدیر هستن.میتونه انتخاب تو تو رو به تقدیر بدت نزدیکتر کنه و یا نکنه. فرض کن اصن تقصیر تو نبوده و از پل هوایی رد شدی ولی پل هوایی یه جاش زنگ زده میافتی پایین دور از جون.
بله دقيقا من تمام موفقيت ها وتمام ناكامي هاي خودمو ميپزيرم و هيچ كس رو درش شريك نميدونم.الن مثال دلار و ماشين رو ميزني خب اگه من انتخاب درستي داشتم اينطور نميشد من چرا بايد دلار رو كالايي بدونم كه روش سرمايه گذاري كنم؟ريسكش بالاس و ما تحريميم پس نميشه روش حساب باز كرد و اگه امروز دلار 2500 هست فردا شايد 5000 تومن شه و اين به نوع بينش و شم اقتصادي هركس برميگرده