ختم موضوعی قرآن کریم(ویژه نیمه دوم ماه مبارک رمضان)

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

حسان

Well-known member
آیات 52 تا 105 سوره ی اعراف

راجع به رشته ام چیزی پیدا نکردم ....اما.....
images

آیه ی 55 سوره ی اعراف:
پروردگار خود را از روی تضرع، و در پنهانی ، بخوانید.

images

آیه ی 58 سوره ی اعراف:
سرزمین پاکیزه (و شیرین) ، گیاهش به فرمان پروردگار میروید؛ اما زمین های بد طینت (وشوره زار) جز گیاه ناچیز و بی ارزش ، از آن نمیروید. این گونه آیات (خود) را برای آنها که شکر گزارند ،بیان میکنیم.​

images

AWWA

New member
منم میخوام بخونم باید چی کار کنم

سلام سیمین جان....اسم شمارم به لیست اضافه کردم
89)30 مین........آیات 50 تا 97 سوره طه

فقط لطفا یه روز مونده به عید فطر حتما اتمام قرائتتون رو اطلاع بدین. مرسی

setareh58

New member
سلاااااااااااااااااااااااااااااام آوا جون ممنونم عزیزم:thanks:

خندید و رفت...

si606u_535.jpg

گفتم کجا؟
گفتا به خون! گفتم:که کی؟
گفتا کنون! گفتم : چرا؟
گفتا : جنون! گفتم:نرو...
خندید ورفت...

شادی روحشون صلوات...

celine

New member
سلام دوستان عزیزم منم خوندم و تنها آیه ای که یه کم ربط داشت همین بود آیات 72 و 73 سوره احزاب

إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَى السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالْجِبَالِ فَأَبَيْنَ أَن يَحْمِلْنَهَا وَأَشْفَقْنَ مِنْهَا وَحَمَلَهَا الْإِنسَانُ إِنَّهُ كَانَ ظَلُومًا جَهُولًا ﴿۷۲﴾

ما امانت [الهى و بار تكليف] را بر آسمانها و زمين و كوهها عرضه كرديم پس از برداشتن آن سر باز زدند و از آن هراسناك شدند و[لى] انسان آن را برداشت راستى او ستمگرى نادان بود (۷۲)

لِيُعَذِّبَ اللَّهُ الْمُنَافِقِينَ وَالْمُنَافِقَاتِ وَالْمُشْرِكِينَ وَالْمُشْرِكَاتِ وَيَتُوبَ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا ﴿۷۳﴾

آرى چنين است] تا خدا مردان و زنان منافق و مردان و زنان مشرك را عذاب كند و توبه مردان و زنان با ايمان را بپذيرد و خدا همواره آمرزنده مهربان است (۷۳)

<<

sakar

New member
سلام منم سهممو خوندم
با ارزوی قبولی طاعات و عبادات همگی

سوره طه
يَوْمَئِذٍ يَتَّبِعُونَ الدَّاعِيَ لَا عِوَجَ لَهُ ۖ وَخَشَعَتِ الْأَصْوَاتُ لِلرَّحْمَٰنِ فَلَا تَسْمَعُ إِلَّا هَمْسًا ﴿١٠٨﴾
در آن روز همه انسان‏ها دعوت كننده را كه هيچ انحرافى ندارد [براى ورود به محشر] پيروى مى‏كنند و صداها در برابر [خداى] رحمان فرو مى‏نشيند و جز صدايى آهسته [چيزى] نمى‏شنوى .«108
نبود آلودگی صوتی

سوره واقعه
أَفَرَأَيْتُمُ الْمَاءَ الَّذِي تَشْرَبُونَ ﴿٦٨﴾ أَأَنْتُمْ أَنْزَلْتُمُوهُ مِنَ الْمُزْنِ أَمْ نَحْنُ الْمُنْزِلُونَ ﴿٦٩﴾ لَوْ نَشَاءُ جَعَلْنَاهُ أُجَاجًا فَلَوْلَا تَشْكُرُونَ ﴿٧٠﴾
به من خبر دهيد آبى كه مى‏نوشيد ،«68» آيا شما آن را از ابر باران‏زا فرود آورده‏ايد يا ما فرود آورنده‏ايم ؟«69» اگر بخواهيم آن را تلخ مى‏گردانيم ، پس چرا سپاس گزارى نمى‏كنيد؟«70»
مربوط به بحث چرخه آب

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: AWWA

sakar

New member
کل سوره واقعه
وجود 3 دسته افراد در روز واقعه
بیان نتایج(عواقب و پاداش) هر کدام
بیان شرایط وجوب هر کدام
بررسی شرایط
اوردن دلایل با پرسیدن سوالات استفهامی و در نهایت انتخاب....
کل این سوره بحث مدیریت و اولویت بندی هاست بحثی که یک اقتصاددان بهداشت باید براحتی از پسش بربیاد

nanaz

New member
سلام دوستان . منم سهمم را خوندم . درمورد رشته الانم آیات مرتبطی پیدا نکردم. اما آیاتی که به رشته لیسانسم(بیولوژی)مربوط هستن را میذارم :
سوره مبارکه انعام:
آیه 95
إِنَّ اللَّهَ فَالِقُ الْحَبِّ وَ النَّوَى يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَ مُخْرِجُ الْمَيِّتِ مِنَ الْحَيِّ ذلِكُمُ اللَّهُ فَأَنَّى تُؤْفَكُونَ‏

ترجمه مشکینی
همانا خداوند شكافنده دانه و هسته است، زنده را از مرده بيرون مى ‏آورد (گياهان را از بذرها، حيوانات را از نطفه‏ ها، ارواح انسان‏ها را از كالبدها، فرزندان مؤمن را از كفار) و بيرون‏ آورنده مرده از زنده است (حبوبات و ميوه‏ جات خشك را از گياه سبز، اجساد مرده را از زنده، اولاد كافر را از نسل مؤمنين)، اين است خداوند (تواناى دانا) پس به كجا و چگونه (از حق) باز گردانده مى‏ شويد؟

منتخب تفاسیر:
*إن الله فالق الحب و النوى
‏خداوند شكافنده دانه ‏ها و هسته‏ ها براى روييدن است.

«حب» به دانه‏ هايى مانند گندم و جو گفته مى ‏شود و «نوى»، جمع «نواة»، به معناى هسته‏ ها است.

*يخرج الحى من الميت و مخرج الميت من الحى
پديد آمدن موجود زنده از دل مردگان و مرده از دل زندگان، قانونى مستمر در طبيعت است.

كلمات «يخرج» در «يخرج الحى» و «مخرج» در «مخرج الميت من الحى» دال بر استمرار است.

*لقد جئتمونا فردى‏ كما خلقنكم أول مرة ... إن الله فالق ... مخرج الميت من الحى‏
قدرت خداوند بر روياندن گياه زنده از دل دانه و هسته مرده، نمودى از قدرت او بر زنده ساختن آدمى پس از مرگ است.

*إن الله فالق الحب و النوى‏ ... ذلكم الله فأنى‏ تؤفكون‏
مطالعه در طبيعت و نظام آن، راهى براى رسيدن به توحيد است.

*از امام صادق (ع) روايت شده است: ... خداوند عزوجل مى‏فرمايد: «يخرج الحى من الميّت و مخرج الميت من الحى» (زنده را از مرده پديد مى‏آورد، و پديد آورنده مرده از زنده است)، مقصود از «حى» (زنده) مؤمنى است كه طينت او از طينت كافر بيرون مى‏آيد و مراد از «ميت» (مرده)، كافرى است كه طينت او از طينت مؤمن خارج مى‏گردد ....

آیه 99

وَ هُوَ الَّذِي أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ نَبَاتَ كُلِّ شَيْ‏ءٍ فَأَخْرَجْنَا مِنْهُ خَضِراً نُخْرِجُ مِنْهُ حَبّاً مُتَرَاكِباً وَ مِنَ النَّخْلِ مِنْ طَلْعِهَا قِنْوَانٌ دَانِيَةٌ وَ جَنَّاتٍ مِنْ أَعْنَابٍ وَ الزَّيْتُونَ وَ الرُّمَّانَ مُشْتَبِهاً وَ غَيْرَ مُتَشَابِهٍ انْظُرُوا إِلَى ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَ يَنْعِهِ إِنَّ فِي ذلِكُمْ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ‏

ترجمه مشکینی
و اوست كه از آسمان آبى (به صورت باران و برف و تگرگ) فرو فرستاد، پس به وسيله آن گياه همه چيز را (روييدنى همه بذرها را از زير خاك) بيرون آورديم، آن گاه از آن جوانه و ساقه‏اى سرسبز درآورديم كه از آن دانه‏ هاى متراكم و روى هم چيده (حبوبات) را بيرون مى ‏آوريم، و از درخت خرما از شكوفه آن خوشه‏ هايى است نزديك به هم و نيز باغ‏هايى از درختان انگور و (همچنين درختان) زيتون و انار شبيه به هم و بى‏ شباهت به هم را (بيرون مى‏آوريم)، هنگامى كه ميوه مى‏ دهد به ميوه و طرز رسيدن آن بنگريد به يقين در آنها نشانه‏ هايى (از توحيد و قدرت و حكمت او) است براى گروهى كه ايمان مى ‏آورند.

منتخب تفاسیر:
*أنزل من السماء ماء فأخرجنا به نبات كل شى‏ء
رويش گياهان به وسيله آب باران، نمود تدبير خداوند

*أنزل من السماء ماء فأخرجنا به نبات كل شى‏ء
خداوند در اداره امور عالم طبيعت و چرخش حيات آن از طريق اسباب عمل مى‏كند.

*فأخرجنا منه خضرا نخرج منه حبا متراكبا
خداوند از گياهان سبز، سنبله‏ه ايى با دانه‏ هاى چيده شده بر روى هم بيرون مى ‏آورد.

*فأخرجنا ... و من النخل من طلعها قنوان دانية
خداوند با باران از شكوفه ‏هاى نخل، خوشه ‏هايى سر فروهشته و در دسترس را مى ‏روياند.

«طلع» به معناى شكوفه خرما و «قنوان» نيز به معناى خوشه است، «قنوان دانية» يعنى خوشه ‏هاى نزديك و در دسترس.‏

*و الزيتون و الرمان مشتبها و غير متشبه‏
درختان و ميوه‏ هاى زيتون و انار، در عين تشابه، با يكديگر متفاوت هستند.

*و هو الذى ... و الزيتون و الرمان مشتبها و غير متشبه‏
گوناگونى درختان يك ميوه و تفاوت ثمره‏ هاى آن، در عين شباهت با يكديگر، از آيات خداشناسى و توحيد است.

*و من النخل ... من أعناب و الزيتون و الرمان ... أنظروا إلى‏ ثمره إذا أثمر و ينعه إن فى ذلكم لأيت‏
دوران ثمردهى تا رسيدن ميوه نخل و تاك و زيتون و انار، شايان مطالعه و تأمل و راهى براى خداشناسى است.

*أنظروا إلى‏ ثمره إذا أثمر و ينعه‏
لزوم مطالعه و تحقيق در چگونگى ثمر دادن و رشد و رسيدن ميوه‏هاى درختان‏

*و هو الذى أنزل ... إن فى ذلكم لأيت لقوم يؤمنون
مؤمنان داراى زمينه لازم براى درك آيات خداوند در طبيعت هستند.
‏‏
*الأيت لقوم يعلمون ... لقوم يفقهون ... لقوم يؤمنون‏
تحصيل ايمان از راه مطالعه در طبيعت نشانه علم و فهم است.

آخرین ویرایش:
سلام و تشکر مجدد از همه که این تاپیک رو همراهی می کنن مخصوصا آوای عزیزم
منم خیلی وقت بود که سهممو خوندم اما انجمن حضور نداشتم اطلاع بدم
در مورد رشته من مطالبی نبود اما چند آیه برام خاص بودن که دوست دارم بدونین

مثلا :)

و باید از میان شما کسانی باشند که مردم را به نیکی فراخوانند و آنان را به کار پسندیده وا دارند و از کار زشت و نکوهیده نهی کنند
اینانند که نیک بخت خواهند بود

104 آل عمران

آخرین ویرایش:

mj1919

New member
بنده هم قرائت کردم
بزودی بخش هایی رو همنیجا می ذارم

التماس دعا

آخرین ویرایش:
و مثلا :)

ای کسانی که ایمان آورده اید به غیر همکیشان خود اعتماد نکنید و آنان را همراز خود نگیرید
آنان در حق شما از هیچ شر و فسادی کوتاهی نمی کنند
دوست داشته اند که شما در رنج بیفتید و سخت زیان ببینید. دشمنی از دهان هایشان و لحن سخنانشان آشکار است و آنچه سینه هایشان از دشمنی شما پنهان می دارد - که در بیان نمی گنجد - بزرگ تر است.
همانا ما ایات و نشانه ها را برای شما به روشنی بیان کردیم؛ اگر خرد را به کار گیرید در می یابید

118 آل عمران

آخرین ویرایش:
و مثلا :)

ای کسانی که ایمان آورده اید به غیر همکیشان خود اعتماد نکنید و آنان را همراز خود نگیرید
آنان در حق شما از هیچ شر و فسادی کوتاهی نمی کنند
دوست داشته اند که شما در رنج بیفتید و سخت زیان ببینید. دشمنی از دهان هایشان و لحن سخنانشان آشکار است و آنچه سینه هایشان از دشمنی شما پنهان می دارد - که در بیان نمی گنجد - بزرگ تر است.
همانا ما ایات و نشانه ها را برای شما به روشنی بیان کردیم؛ اگر اگر خرد را به کار گیرید در می یابید

118 آل عمران

آمریکا و اسراییل رو می فرمایند ها :)

s.ahang

New member
سلام:rose:
طاعات وعبادات همگی قبول:rose:
آیات 36 تا 80 سوره نساء را خواندم
متاسفانه راجع به رشته ام چیزی پیدا نکردم​
:sadsmiley:​

mw.ashel

New member
با عرض سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه شما(آشل ............علق ، قلم ، مزمل ، مدثر، فاتحه ، مسد)خوانده شد.
6aqqj5c.gif

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ ﴿۱خَلَقَ الْإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ ﴿۲اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ ﴿۳

به نام خداوند رحمتگر مهربان
بخوان به نام پروردگارت كه آفريد (۱)انسان را از علق آفريد (۲)بخوان و پروردگار تو كريمترين [كريمان] است (۳)

از همه شما دوستان خوبم ممنونم به خصوص آوا خانم و آقای نوتر و التماس دعا
:rose:

آخرین ویرایش:
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا