ღ تفسیر لام خون محیطی ღ

mohana

Well-known member
به نظر من all-l3 نمیتونه باشه... l3 همه لنفوبلاست ها واکوئل دارن درسته؟؟؟ ولی تو این تصویراون سلول هایی که شبیه راکت هس واکوئل ندارن

homai

New member
سلام جناب همایی..ممنون از حضورتون...
امیدوارم همونطور که دوستان تو این تاپیک لطف میکنن.وقت میذارن و بهمون موارد بسیار خوبی رو آموزش میدن شما هم تجربیاتتون رو در اختیارمون بذارین...

اما در مورد تاپیک...گاهی اوقات تو بعضی سایت ها تصویر فیلدی رو گذاشتن بدون اطلاعات جانبی..خب برای یکی مث من سوال پیش میاد که سلول چیه...
به هرحال قراره همه به اطلاعاتمون اضافه بشه و هدف تاپیک هم همین هس
بچه ها اگر فکر میکنین (درمورد هر پستی) ممکنه باعث سردرگمی بشه..یا اصلا کمکی نکنه اطلاعات مفیدی نداشته باشه..حتما بگین که من اون پست رو حذف کنم...چون واقعا میخوام تک تک پست های این تاپیک برای همه مفید باشه..

ممنون از همه...
هدف شما عالی است و متعالی و ارزشمند

من به شما و تمامی دوستان وهمکاران عزیزم درود می فرستم

قبلا این جا حضور داشتم شاید خنده دار باشد یکی از دلایلی

که ترک این دیار کردم ،دقیقه به دقیقه سیستم مرا نمی شناسد

پس لازم است دوباره یوزر و پاس بزنم و وارد شوم نمی دانم اشکال

کجا اگر دوستی مشکل را می داند رفع آن را توضیح دهد ممنون

و غذر خواهی از طرح این سوال بی ربط در اینجا

homai

New member
به نظر من all-l3 نمیتونه باشه... l3 همه لنفوبلاست ها واکوئل دارن درسته؟؟؟ ولی تو این تصویراون سلول هایی که شبیه راکت هس واکوئل ندارن

ارادت دارم :riz304:
قرار نیست توی all-l3 همه لنفوبلاست ها تو سیتوپلاسمشون واکوئل داشته باشد
بحث گل می اندازد

mohana

Well-known member
هدف شما عالی است و متعالی و ارزشمند

من به شما و تمامی دوستان وهمکاران عزیزم درود می فرستم

قبلا این جا حضور داشتم شاید خنده دار باشد یکی از دلایلی

که ترک این دیار کردم ،دقیقه به دقیقه سیستم مرا نمی شناسد

پس لازم است دوباره یوزر و پاس بزنم و وارد شوم نمی دانم اشکال

کجا اگر دوستی مشکل را می داند رفع آن را توضیح دهد ممنون

و غذر خواهی از طرح این سوال بی ربط در اینجا

من قبلا این مشکل رو داشتم ولی خیلی وقته که حل شد..به ادمین پیام بدین این موضوع رو بگین..

ارادت دارم :riz304:
قرار نیست توی all-l3 همه لنفوبلاست ها تو سیتوپلاسمشون واکوئل داشته باشد
بحث گل می اندازد

خب اگه all.l3 بود آقای هماتولوژی نمیگفتن شاید اسم بیماری کمتر به گوشتون خورده باشه :))

سلام دوباره به همه عزیزان

هدف از گذاشتن این تصاویر این نبود تشخیص رو بگید- چون واقعا شبیه L3 هست و واکئول هم داره- برای تشخیص قطعی بایستی اول با مرفولوژی شک اولیه به یک رده کرد- با توجه به علائم بالینی بیمار و اطلاعات آزمایشگاهیش که متخصص اونا رو کنار هم میزاره برای تاییدش درخواست یه پانل فلوسیتومتری میده

خب جواب رو میگم:

تصویر بالایی همون طور که گفتید که یه سلول لنفوئید بزرگ با کروماتین رتیکولار، چندین هستک و سیتوپلاسم بازوفیلی و واکئول های سیتوپلاسمی هست

تصویر پائین: سلول های لنفوئید بزرگی رو میبینید که سیتوپلاسم بازوفیلیک همراه با واکئول های کوچک سیتوپلاسمی دارند و هسته اونها خارج مرکزی است.

در 3-10 موارد CLL که ممکنه در هر مرحله این بیماری رخ بده؛ CLL به یک لنفوم درجه بالا(high grade) تبدیل میشه و در غدد لنفاوی، مغز استخوان و خون محیطی گسترش پیدا میکنه

به این حالت: سندروم ریشتر(Richter's syndrome) می گویند.

در بیماران CLL: بیماریشون میتونه شدید بشه و بیشتر به سمت PLL و بعدش Large cell B Lymphoma که همون سندروم ریشتر هست؛ ترانسفورمیشن پیدا کنه.

در مورد واکئول های سیتوپلاسمی در ALL هم باید گفت که L1 و L2 به صورت متغیر هم واکئول دارند اما L3 واکئول های بارز داره

نکته دیگه ای که هست اینه که در L3 نمای کرماتین: fine یا ظریف هست.

homai

New member
در مورد واکئول های سیتوپلاسمی در ALL هم باید گفت که L1 و L2 به صورت متغیر هم واکئول دارند اما L3 واکئول های بارز داره

نکته دیگه ای که هست اینه که در L3 نمای کرماتین: fine یا ظریف هست.

ممنون:riz304:ارادت دارم

خدا از سر تقصیرات من و اونایی که توقع دارند

دانشجویان از روی شکل تشخیص بدهند بگذرد انشااله

homai

New member
بیایید قدر یکدیگر بدانیم

و نیت کنیم در کمک رسانی ودستگیری از بیماران

پیش قدم باشیم

mohana

Well-known member
خیلی جالب بود ممنون

لنفوم درجه بالا ینی چی؟
نمای آسمون پر ستاره ک میگن درمورد همه بلاست های l3 صدق میکنه یا اینکه ممکنه بعضی واکوئل نداشته باشن؟ یا اینکه همه واکوئل دارن اما تعداد متغیره؟
درمورد این سندرم اسمش انگاری برام آشناس...ولی تو هنری درموردش جیزی ننوشته درسته؟

آخرین ویرایش:
بیایید قدر یکدیگر بدانیم

و نیت کنیم در کمک رسانی ودستگیری از بیماران

پیش قدم باشیم

بله باید هم همینطور باشه- هدف ما باید همین باشه

و گرنه این اطلاعات به تنهایی و بدون کاربری که به درد سطل آشغال هم نمیخوره

اگه یه روز بتونیم با اینا به یه بیمار کمک کنیم و یکم از درداش کم کنیم و حداقل یه احساس رضایت رو ببینیم اون خیلی لذت بخش خواهد بود

خیلی جالب بود ممنون

لنفوم درجه بالا ینی چی؟
نمای آسمون پر ستاره ک میگن درمورد همه بلاست های l3 صدق میکنه یا اینکه ممکنه بعضی واکوئل نداشته باشن؟ یا اینکه همه واکوئل دارن اما تعداد متغیره؟
درمورد این سندرم اسمش انگاری برام آشناس...ولی تو هنری درموردش جیزی ننوشته درسته؟

گفتم مهنا خانوم تو توضیحاتم- لنفوم درجه بالا یعنی اینکه بسیار تهاجمی هست- مثل همین Large B cell Lymphoma، لنفوم بورکیت، DLBCL واینا...

بله حتما نباید همه لنفوبلاست ها در L3 که واکئول داشته باشند اما چیزی که هست اینه که واکئول در L3 بارز هست و خیلی بیشتر از L1 و L2 هست

این سندروم در هنری نیومده آره درسته

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: mohana

Dexter2009

New member
گفتم مهنا خانوم تو توضیحاتم- لنفوم درجه بالا یعنی اینکه بسیار تهاجمی هست- مثل همین Large B cell Lymphoma، لنفوم بورکیت، DLBCL واینا...

بله حتما نباید همه لنفوبلاست ها در L3 که واکئول داشته باشند اما چیزی که هست اینه که واکئول در L3 بارز هست و خیلی بیشتر از L1 و L2 هست

این سندروم در هنری نیومده آره درسته
ممنون...ولی خیلی سخت بود...فکر کنم لوسمی های مشکل و مشابه رو با مارکر ها تشخیص بدن...نه؟

بله قطعا همینطوره

مرفولوژی قدم اول و ضروری در تشخیصه و قدم های بعدی درست با توجه به تشخیص احتمالی درست مرفولوژی ما برداشته میشه

بسته به رده ای که شک میکنیم براش سیتوژنتیک هم باید گذاشت

خب مثلا فرض کنید تو مرفولوژی نتونستیم واقعا افتراق بدیم بعدش میریم فلوسیتومتری انحام میدیم- با بیان یا عدم بیان مارکرهای خاص هر رده میشه افتراق داد

بعضی از لوسمی ها نمای فلوسیتومتری اونها تیپیک هست- در اونهایی هم که واقعا باز در مارکرها هم پوشانی دارند میشه سیتوژنتیک گذاشت و اختلالات کروموزومی خاصی که ممکنه در یک بیماری باشه رو معلوم کرد

خلاصه همه چی رو از علائم بالینی، سابقه بیمار، تشخیص مرفولوژی، رنگ آمیزی سیتوشیمی، ایمنوفنوتیپ و سیتوژنتیک رو باید کنار هم گذاشت و تشخیص قطعی داد

سلام بچه ها
این سوال رو خودم طرح کردم- سوالایی که به عنوان کیسی در ارشد و دکتری طرح میشه بعضیاش واقعی هست و واسه بیمار و بعضیا هم حاصل اطلاعات و داده ها هست و طراحی میشه
البته اگه مشکلی در سوال بود که ببخشید(واقعا طرح سوال درست و بدون نقص کارسختیه و نیاز به تجربه داره)

مردی امریکایی60 ساله با گلایه از بی حالی خود به پزشک خانوادش در محل خودش(فقط ایران پزشک خانواده نداره ها) مراجعه میکنه.

پزشک در معاینه متوجه آدنوپاتی بدون درد حجیم در ناحیه گردن و هپاتواسپلنومگالی میشه

بررسی های آزمایشگاهی : سیتوپنی، Hb=9g/dl، لاکتات دهیدروژناز (LDH)سرمی افزایش یافته، بتا دو میکروگلوبولین سرمی(β2M) افزایش یافته، درگیری مغز استخوان و خون محیطی

ایمنوفنوتیپ: CD5-(منفی)، CD23-(منفی) ، CD10+(مثبت)، CD19+(مثبت) CD20+(مثبت)و SIg++

تصویر خون محیطی بیمار:

مشاهده فایل‌پیوست 8199

تشخیص خودتون(حالا احتمالی) رو بگید- تشخیص های افتراقی رو که شک کردین هم بیان کنید

آخرین ویرایش:

mohana

Well-known member
سلام
بر اساس علائم بالینی و آزمایشگاهی و ایمونوفنوتیپ میگم لنفوم فولیکولار :|

گزینه نداشت؟ :|

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: IL-2
نه گزینه نداره- تشریحی هست- خودم طرح کردم دیگه

تشخیص های افتراقی رو هم بگید

در ضمن فقط به ایمنو فنوتایپ نگاه نکنین- تمام کلمات سوال داره کمک میکنه- تصویر خون محیطی رو هم شرح بدین

وضعیت بالینی بیمار هم مهمه

mohana

Well-known member
نه گزینه نداره- تشریحی هست- خودم طرح کردم دیگه

تشخیص های افتراقی رو هم بگید

در ضمن فقط به ایمنو فنوتایپ نگاه نکنین- تمام کلمات سوال داره کمک میکنه- تصویر خون محیطی رو هم شرح بدین

وضعیت بالینی بیمار هم مهمه

نه دیگه فقط بر اساس ایمنوفنوتیپ که نگفتم

:smiliess (4):
تصویر:
سلول سمت چپ..لنفوسیت کوچک با هسته شکافدار :| سلول کناریش هم فک کنم بلاست باشه

تشریحی سخت میشه خب...
خو آخه با این ایمونوفنوتیپ فقط همین بیماری ب ذهن میرسه دیگه..بقیه اون مواردی که ایمنوفنوتیپ مشابه دارن علائم بالینی و ویژگی آزمایشگاهیشون به این مورد نمیخوره...

بچه ها کجایین بیاین دیگه :))))

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: IL-2
بالا