ღ تفسیر لام خون محیطی ღ

mohana

Well-known member
سلام
جمعه آفتابیتون ب خیر :)

تو این فیلد پوئی کیلوسیتوز/ هاول ژولی بادی دیده میشه

هاول ژولی در آنمی همولیتیک، مگالوبلاستیک و اسپلنکتومی دیده میشه.... فکر کنم در این بیمار اسپلنکتومی انجام شده

IL-2

Well-known member
دوستان یه صلوات بفرستید اینو بگید :)
اینم مشقیه :)

بچه ها اینو از یه وبلاگ برداشته بودم که اینو نوشته بود زیرش ...

گستره خون در الیپتوسیتوزیس ارثی پس از طحال برداری .بعضی از موارد الیپتوسیتوزیس ارثی تا حدی شدید هستند که طحال برداری را ضروری می سازند. در این تصویر انیزوسیتوزیس و پویکلوسیتوزیس شدید هاول ژولی بادی به همراه قطعات گلبول قرمز مشاهده میشوند.

سلام به il-2

این تصویر رو که دیدم اولین تصویری که به ذهنم اومد الیپتوسیتوز ارثی بود- چون واقعا شدیده- تا قبل از اسپلنکتومی تصویر خون محیطی شاید چیزی جز الیپتوسیت دیده نشه-

نکته ای که یادتون رفت اون رو بگید اینه که در اینجا ما شیستوسیت هم میبینیم که در امر تشخیص بسیار مهمه- دیدن حتی یک شیستوسیت در لام هر فرد باید بررسی و پیگیری بشه

IL-2

Well-known member
یعنی شیستوسیت نمیتونه ارتیفک باشه؟
اخه استادمون میگفت ما خیلی از سلولها با مرفولوژی غیرطبیعی رو ممکنه در لام انسان سالم ببینیم ولی با تعداد زیادشون ارزش.داره مثل اکینوسیت ها که میگن گزارش نکنید...

نه شیستوسیت نمیتونه آرتیفکت باشه- دیگه سلولی هست که به دلیلی تکه تکه شده و به ما داره یه هشدار رو میده

بله اکینوسیت میتونه آرتیفکت باشه

mohana

Well-known member
مهنا دخترم یه لام بذار که با تشخیص های درستم مستفیضتون کنم ...:motat:

لامو بی خیال والیبالو بچسب
partu3-smiley.gif

mohana

Well-known member
تبریـــــــــــــــــــــــــــــک
yaysmilesa-smiley.gif

2uge4p4.gif

نشویق کاله ای
19.gif
هورااااااااااااااااااااااااا
number11-smiley.gif

mohana

Well-known member
1-الیپتوسیت
2-تارگت سل
3- داکروسیت

اسفروسیت
شستوسیت
انیروکروم
آنیزوسیتوز
پلاکت های این فیلد هم کمه...
رنگ لام طبیعی نیس... برا همین نمیشه به زنگ سیتوپلاسم و هسته اعتماد کرد... بر اساس اینکه حاشیه سیتوپلاسم تیره نیس ...هستک هم ک دیده نمیشه میگم مونوسیته :|

مهنا خانوم 1 تا 3 رو درست گفتین

به نظرم اونا سلول هایی که گفتین اسفروسیت هستند؛ گلبول های هیپر کروم هستن با توجه به اینکه بیمار تالاسمی هست- احتمالا به خاطر ترانسفیوژن هست

لکوسیتی که در این تصویر هست با توجه به اندازش و سیتوپلاسم بازوفیلیش به یه لنفوسیت آتیپیک میخوره- همیشه که نباید گلبول های قرمز به لنفوسیت فشار بیارند- یه لنفوسیت آتیپیک پلاسماسیتوئید هست

هستک هم همیشه در لنفوسیت آتیپیک دیده نمیشه(گاهی دیده میشه)

سیتوپلاسم منوسیت ها آبی خاکستری ولی آتیپیک ها آبی کم رنگ تا بازوفیلی شدید هست

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: mohana

p5301

New member
HematologyOutlines - Atlas Multiple Choice Quiz - Peripheral Blood Components

درسته تست هاش آسونه..ولی خب خوبه قابل قبوله :)

02565525508542171549.png

z3ks_121.png

چی میبینین؟ در چه شرایطی این حالت دیده میشه؟
پدیده اقماری شدن پلاکت ها که به دلیل وجود یک فاکتور سرمی واکنش دهنده با ضد انعقاد EDTA هستش ، فک کنم فقط تنها عیبش شمارش کاذب پلاکت هستش [emoji54]

• Like

twilight

New member
سلام به همگی ,طاعاتتون قبول حق ...

با برد والیبال روحیه گرفتیم حالا بریم سر درس و مشقمون .

احتمالا پدیده پلاکت اقماری باشه که به خاطر وجود edta پلاکتا اطراف نتروفیل جمع میشن و کاهش کاذب پلاکت ایجاد میشه .
انگار استوماتوسیت و اسفروسیت هم وجود داره که شاید در اثر شرایط نا مساعد ایجاد شدن .

البته من مدتی فاصله گرفتم از لام و کار عملی, ان شا الله دوستان بگن چی بوده ما هم یاد بگیریم
:smilies-azardl (113

• Like

mohana

Well-known member
درست بود آفرین ب هردو :):smilies-azardl (113
پدیده اقماری شدن پلاکت ب واسطهEDTA ک باعث کاهش کاذب پلاکت میشه

p5301

New member
سلام بچه ها ، شان زیر مال جای خوبی از لام نیست متاسفانه ولی بهرحال میذارمش ، به نظرتون این لام متعلق به چه بیماری هستش ؟ دو تا از ویژگی های مهم این بیماری چیه ؟
d11fdc3952985dcaa2332c716c0af80c.jpg

بالا