ღ تفسیر لام خون محیطی ღ

p5301

New member
اون چیزی که من میدونم مونوسیت هسته اش شل و وارفته تره و چین و چروک داره اما لنف آتیپیک هسته اش جمع و جور و متراکم هستش ، بقیه موارد تقریبا عین هم هستن

mohana

Well-known member
عه هستک داره :))
شکل rbc رو هم گرفته...
ی لنف آتپیک خوشجیله :)

ولی چرا سیتوپلاسمش این رنگه؟؟

IL-2

Well-known member
عه هستک داره :))
شکل rbc رو هم گرفته...
ی لنف آتپیک خوشجیله :)

ولی چرا سیتوپلاسمش این رنگه؟؟

خداروشکر...
میگم من شک کردم به لنف آتیپیک ولی خب فک کردم اشتباه میکنم...

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: mohana

mohana

Well-known member
خواستم تستتون کنم:whistle:
تازشم همه آموزش ها ک نباید هماتولوژی باشه...نکات آموزشی جوابم این بود که اولا به خودتون اعتماد داشته باشین..دوما حواستون باشه یوخ با طناب پوسیده یکی دیگه نرین تو چاه:whistle:
بد کاری کردم درس زندگی بهتون دادم؟؟؟ :whistle:

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: IL-2
سلولی که مشاهده میکنید دارای هستک هست- ستوپلاسم زیادی داره

کروماتین خشن تر از منوسیت ها هست- با توجه به لام احتمال زیاد یک لنفوسیت آتیپیک هست که در تماس با گلبول های قرمز، سیتوپلاسم فرورفتگی پیدا کرده و حاشیه اون پر رنگ تر شده

نکته ای که باید توجه کنید اینه که من خودم سلول هایی دیدم که به نظر لنفوسیت آتیپیک بودند و سیتوپلاسم زیادی داشتند- هستک داشتند اما اونا لنفوبلاست های تیپ l2 بودند- سلوله دیگه عجیب و غریبه- در حالی که بلاست ها n/c بالایی دارند- این تشخیص ها نیاز به تجربه داره واقعا و باید بر اساس کل لام و علایم بالینی بیمار و سابقه اون اظهار نظر کرد

p5301

New member
این شانی که دیدید یکی از ایستگاه های امتحان پایان ترم هماتولوژی عملی 2 بود ، قسمت ب هم داشت که گفته بود این سلول تو چه بیماری افزایش پیدا می کند ؟

mohana

Well-known member
مثلا تو عفونت ویروسی...مثل مونونوکلوئوز عفونی...

این سلول ها در موارد زیر دیده میشن:

1- بیماری های ویروسی به ویژه عفونت ebv(منونوکلئوز عفونی)، عفونت با cmv، ایدز، سرخک و هپاتیت ویروسی
2- عفونت های باکتریایی مثل: عفونت های استرپتو کوک، سیفلیس، تب مالت و سل.
3- بیماری های پروتوزایی مثل: مالاریا و توکسوپلاسموز
4- لوپوس، پیوند عضو، ایمونیزاسیون و واکسیناسیون و گاهی در واکنش های دارویی

mohana

Well-known member
این چیه؟؟؟

lb1crfrk5qr0scp7n7vi.jpg

یخورده کم حوصله شدم الان

حوصله داشته باشم براتون سوال کیسی بیمار طرح میکنم با یه فیلد لام میکروسکوپی- باید فکر کنم

mohana

Well-known member
ممنون...
بعد ی سوال دیگه...
من ی چی خوب یادم نمیاد...استادمون میگفتن تو ی بخش هایی از لام که فشردگی سلول ها زیاد هس دیف کردن صحیح نیس...ینی اصلا تشخیص سلولی هم درست نیس...الان اینجا هم رولو دیده میشه..سلول ها هم انگاری خیلی ب هم نزدیکن...بررسی تو ی همچین شانی درسته؟

آره درست گفتن

ولی خب همیشه که لام استاندارد تهیه نمیشه- ببینید الان این فیلد تقریبا خوبه- آره یکم بعضی گلبول ها رو هم رفتن اما قابل دیف هستند- اونجایی که شما منظورتونه کلا گلبول ها رو هم هستند و اندازه گلبول های سفید هم کوچکتر و فشرده تره

ایده آل اینطوریه که گلبول های قرمز یه گلبول از هم فاصله داشته باشند

mohana

Well-known member
سلام
عااااالی بود ممنون دوستم

اینم از مشقی امروز :smilies-azardl (113

cnuv_instagram.png

IL-2

Well-known member
ســــــــــلام ...
اولم :ad54ad:

یه ائوزینوفیل ترکیده و یه لنف آتیپیک ترکیده :)

mohana

Well-known member
ســــــــــلام ...
اولم :ad54ad:

یه ائوزینوفیل ترکیده و یه لنف آتیپیک ترکیده :)

هوراااااا
number11-smiley.gif

ائورینوفیله ترکیده دژنره شده ولی لنفوسیته نترکیده هااااا ب نظرم؟ همچین یوخده زیادی آتپیکه :)))

سلام عزیزان

خانوم il-2 سایت جالبی رو گفتند- حدود 17 تا کیس گذاشته- البته چند تا نمونه بیوپسی هم هست ولی بیشترش خون محیطی و آسپیره هست

جوابشم که گذاشته-سوالا به نظرم ساده هستند ولی برای مرور شما خوب هستند

هر کدومو مشکل داشتین؛ کل سوال رو با توضیحات اینجا بنویسین و تصویرشم بذارید تا بحث بشه

بالا