چرا حال عبادت نداریم

'Reza'

New member
گفت: برای هر کاری حال دارم، اما هنگام نماز و قرآن و این جور اعمال، بی حال میشم. نمیدونی چرا حال عبادت ندارم؟
گفتم: به خاطر اعمالته.
گفت: یعنی چی؟ منظورت چیه؟
گفتم: یک نگاهی به دعای ابوحمزه ثمالی بنداز، امام سجاد علیه السلام عوامل بی حالی در عبادت را شمردند:

اللَّهُمَّ إِنِّی کُلَّمَا قُلْتُ قَدْ تَهَیَّأْتُ وَ تَعَبَّأْتُ وَ قُمْتُ لِلصَّلاةِ بَیْنَ یَدَیْکَ وَ نَاجَیْتُکَ أَلْقَیْتَ عَلَیَّ نُعَاسا إِذَا أَنَا صَلَّیْتُ وَ سَلَبْتَنِی مُنَاجَاتَکَ إِذَا أَنَا نَاجَیْتُ مَا لِی کُلَّمَا قُلْتُ قَدْ صَلَحَتْ سَرِیرَتِی وَ قَرُبَ مِنْ مَجَالِسِ التَّوَّابِینَ مَجْلِسِی عَرَضَتْ لِی بَلِیَّةٌ أَزَالَتْ قَدَمِی وَ حَالَتْ بَیْنِی وَ بَیْنَ خِدْمَتِکَ،سَیِّدِی لَعَلَّکَ عَنْ بَابِکَ طَرَدْتَنِی وَ عَنْ خِدْمَتِکَ نَحَّیْتَنِی أَوْ لَعَلَّکَ رَأَیْتَنِی مُسْتَخِفّا بِحَقِّکَ فَأَقْصَیْتَنِی أَوْ لَعَلَّکَ رَأَیْتَنِی مُعْرِضا عَنْکَ فَقَلَیْتَنِی أَوْ لَعَلَّکَ وَجَدْتَنِی فِی مَقَامِ الْکَاذِبِینَ [الْکَذَّابِینَ‏] فَرَفَضْتَنِی أَوْ لَعَلَّکَ رَأَیْتَنِی غَیْرَ شَاکِرٍ لِنَعْمَائِکَ فَحَرَمْتَنِی أَوْ لَعَلَّکَ فَقَدْتَنِی مِنْ مَجَالِسِ الْعُلَمَاءِ فَخَذَلْتَنِی أَوْ لَعَلَّکَ رَأَیْتَنِی فِی الْغَافِلِینَ فَمِنْ رَحْمَتِکَ آیَسْتَنِی أَوْ لَعَلَّکَ رَأَیْتَنِی آلِفَ مَجَالِسِ الْبَطَّالِینَ فَبَیْنِی وَ بَیْنَهُمْ خَلَّیْتَنِی أَوْ لَعَلَّکَ لَمْ تُحِبَّ أَنْ تَسْمَعَ دُعَائِی فَبَاعَدْتَنِی أَوْ لَعَلَّکَ بِجُرْمِی وَ جَرِیرَتِی کَافَیْتَنِی،أَوْ لَعَلَّکَ بِقِلَّةِ حَیَائِی مِنْکَ جَازَیْتَنِی...(1)

خدایا هر وقت گفتم الآن آماده شدم‏ و در پیشگاهت به نماز ایستادم و قصد مناجات با تو را داشتم، چرتى بر من افکندى، و حال مناجات را از من گرفتى، مرا چه شده؟ هروقت گفتم درونم شایسته شد، و جایگاهم به‏ جایگاه توبه ‏کنندگان نزدیک گشت، برایم گرفتارى پیش آمد، بر اثر آن گرفتارى پایم لغزید و میان من و خدمت به تو مانع شد. سرور من:

1. شاید مرا از درگاهت رانده ‏اى و از خدمتت عزل کردی
2. یا مرا دیده ‏اى که حقّت را سبک‏ مى ‏شمارم پس از پیشگاهت دورم ساختى
3. یا شاید مرا روى ‏گردانان از خودت مشاهده کردى پس مرا مورد خشم قرار دادى
4. یا شاید مرا در جایگاه دروغگویان یافتى، پس به دورم انداختى
5. یا شاید مرا نسبت به نعمتهایت ناسپاس دیدى، پس محرومم نمودى
6. یا شاید مرا از همنشینى با علما غایب یافتى، پس خوارم نمودى
7. یا شاید مرا در گروه غافلان دیدى، پس از رحمتت‏ ناامیدم کردى
8. یا شاید مرا انس یافته با مجالس بیکاره ‏ها دیدى. پس مرا به آنان وا گذاشتى
9. یا شاید دوست نداشتى دعایم را بشنوى پس دورم کردی
10. یا شاید به خاطر جرم و جنایتم، کیفرم نمودى
11. یا شاید براى کمى‏ حیایم از تو مجازاتم نمودى.

و بعد ادامه دادم: دوست من، حالا فهمیدی چرا حال عبادت نداری؟...

برگرفته از ghasedoon.blog.ir

رونـاک

New member
حد اقل 4 موردش در مورد من صدق می کنه
حالا چیکار کنیم که حال عبادت داشته باشیم؟

paeez

New member
اره کاملا درستن.......
راه چاره چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:smilies-azardl (181

'Reza'

New member
تا جایی که به ذهن این حقیر میرسه و توصیه های بزرگان هست اینچنین باید باشه که:
اول از همه پشیمنی واقعی و توبه از کارایی ک کردیم در حد استتغفار که میتونید درموردش ی سرچ اجمالی داشته باشید
واجبات مون رو بجا بیاریم اول وقت مخصوصا نماز که در رابطه با نماز اول وقت ایت الله بهجت اینطور فرمودن اینو ببینید:
کلیپ: نظر آیت الله بهجت درباره نماز اول وقت
اگر نماز درست بشه بقیشم درست میشه

امین18

New member
هر وفت پدر ومادر صدامون میزنه سریع میگیم بله؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ولی چراوقتی واسه نماز خداصدامون میزنه انگار نمیشنویم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

امین18

New member
خدایا مرا وپدر مادر مرا بیامرز وبرانها رحمت فرست که انان در خردسالی مربی من بودند وبه پاداش احسانهای انها که به من کردند در حقشان احسان بفرما

امین18

New member
خدایا دینم را از شر شیطان رانده شده محفوظ دار وپیوسته عمرم را به کار وطاعت خود ورسولت پایدار بدار.

امین18

New member
عاشق نوجونیمم.وقتی نماز میخوندم انقد غرق ارامش بودم که باورم نمیشد نمازم تموم شد از سر شوق بازم چند رکعت دیگه مستحبی میخوندم .ولی الان انگاری شده از سر وظیفه !!!!!!!!!!!!!!!!!

'Reza'

New member
پس همه هم دردیم...:sad:
واقعا باید چی کار کنیم؟
Reza شما که میگی نماز اول وقتو بخونیم درست میشه وقتی حسشو نداریم چی؟وقتی اصن یادمون میره بعضی وقتا که خدایی هم هست؟وقتی انقد سرمون شلوغه که نمیفهمیم اصن امروز چندشنبه بود؟کی شب شد؟آدم ی وقتایی با اینکه میدونه مثلا موهاش بیرون باشه گناهه یا هرچیز دیگه ولی بازم به کار غلطش ادامه میده دیگه واسش عادی میشه.بعد ی مدت می بینه علاقشم به عبادت از دست داده...واسه من که اینجوریه دیگه خیلی چیزا واسم مثه قبل مهم نیست.قبلا مثلا ختم قرآن انجام میدادیم الان بهم بگن میگم نه چه فایده ای داره...
:sadsmiley:
درست ولی واقعا اینهمه سرمون شلوغ میشه ک بالا سری یادمون نباشه؟
ب قول ایت الله بهجت فقط صلوات بفرست
منکه شرمندشم ولی سعیم بر اینه هر اینه ب یاد خدا باشم ول یخب راه سختیه هرچند

شفق بانو

New member
ما بنده های بد قول برای خدا
سلام

یادتونه روز ازل بعد اینکه اون بار که آسمان و زمان بر دوش نگرفتند را، من و شما به دوش گرفتیم و خدا ازمون قول بندگی گرفت و ما قبول کردیم؟

یادتونه که چقدر از بدقولی و دیر اومدن یک دوست و آشنا سر قرار، یا حتی یک مهمان که منتظرش بودیم، چقدر دلگیر یا حتی نگران شدیم؟ هرچند که

اون قرار و مهمونی با اون یکی دوساعت یا حتی بیشتر تاخیر افتادن، آنچنان خراب نمیشد؟

حالا شما که کم و بیش این دو مورد بالا رو یادتونه، یه چیزو میشه به من که نه، به خودتون صادقانه بگید؟

شما چقدر یادتونه که از دیر خوندن یا حتی قضا شدن نماز اندازه دومورد بالا ناراحت شده باشید از خودتون؟

چقدر فکر کردید که میشه که خدا از دیر خوندن یا نماز خوندن شما ناراحت بشه؟

چقدر حق میدید که یکی بگه، خدا بهترین دوسته؟ و باید زود رفت سرقرار با این دوست خوب؟ که کلی چیز ازش می گیریم همیشه سر همین قرار ها؟

چقدر تا حالا ناراحت شدید از کسی که بهتون یادآوری کرده نمازتون رو اول وقت بخونید یا قضا نشه؟

یا چقدر ناراحت شدید از کسی که سر افطار و شام توی مهمونی قبل شروع کردن غذا رفته سر مهم ترین قرار؟

بگذریم، همین قدر کافیه، کلاه خودتون قاضی، همون طور که در آخرت خداوند غفور، خودمون رو قاضی نامه اعمال خودمون میکنه.

همون روز که عاجز می مونیم از حساب کتاب اعمال خودمون خدای نکرده!

حاسبوا قبل ان تحاسبو

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: 'Reza'

امین18

New member
ای خدا به عهد وپیمان اسلام به سوی تو توسل جسته و به حرمت قران وایمان به ان درگاهت اعتماد میطلبم و به دوستیم تسبت به پیامبر نزد تو تقرب میجویم که از گناهانمان در گذری و دلهای مارا پس از انکه هدایت یافتیم به تاریکی و گمراهی میفکنی.

امین18

New member
امان ..............ازاینکه دانستیم راه حق چیست .اما ندانستیم راه خودمان چیست!!!

امین18

New member
خدایا امروز شیطان را با اعمالم شاد ساختم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟یا تورا؟؟؟؟؟؟؟؟؟وای بر من اگر شیطان از من راضی باشد!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mohammad63

Well-known member
کلا این بحث عبادت و عبادت کردن رو برای ما سخت کردن .......... میگن برای اجابت دستا رو به سمت آسمون بالا ببریم، یعنی خدا آن بالاست بو ما این پایین، اما خدا خودش میگه من از رگ گردن به شما نزدیکترم ...... میگن با دای بلند فریاد بزن اما وقتی خدا اینقد نزدیک ما هست چرا با صدای بلند فریاد بزنیم .....
کلا عبادت را برای ما سخت کردن ........... و گرنه به هر طرف که رو کنیم خدا آنجاست . کنار ما از رگ گردن به ما نزدیکتر ............

امین18

New member
ای خدا از تو درخواست میکنم که دلم را مملو از دوستی خود گردانی وسراسر قلبم راپر از خوف وخشیت خود وتصدیق به کتاب خود وایمان کامل به حضرتت گردانی و دلم را پر از غم واندوه خود وشوق لقای خویش سازی .امییییییییییییییییییییییییییننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننن

امین18

New member
ای خدا از تو درخواست میکنم که دلم را مملو از دوستی خود گردانی وسراسر قلبم راپر از خوف وخشیت خود وتصدیق به کتاب خود وایمان کامل به حضرتت گردانی و دلم را پر از غم واندوه خود وشوق لقای خویش سازی .

'Reza'

New member
ندایی روحانی برمی‌خیزد و خطاب می‌رسد:
اَلا یا اَهْلَ العالَم قَدْ ظَهَرَ مَهْدِیُّ آلِ مُحَمَّدٍ (ص) فَاتَّبِعُوه

bahramian0935

New member
وقتي گفته شد اسماعيل را قرباني كن ، منظور خود اسماعيل نبود ، منظور وابستگي به فرزند بود ، منظور اين بود كه يك چنين وابستگي را حاضري در پيشگاه او قرباني كني ؟؟؟
خداوند تشنه ي خون نيست كه قرار باشد فرزندي سر بريده شود تا او راضي بشود
بحث قرباني كردن وابستگي هاست ، كه اينجا يك سمبلش را به عنوان نمونه معرفي كرده اند
شايد از با ارزش ترين چيزهايي كه ميتوانيم به پيشگاهش ببريم ؛ غرور ، منيت ، حسادت و قرباني كردن آن وابستگي هايمان است

آتشین

Well-known member
تقبل الله حاجی
پـــــــــــــیـــــــــــه تو چقد خوبی دختر
من داغووونم خخخخخخ
کسی راهکاری داد منم در جریون بزار

بالا