پرسش و پاسخ از دروس آماری

azno

New member
می دانیم که ضریب تغییرات =(x بار تقسیم برانحراف معیار )
می دانیم که ضریب تغییرات میانگین نمونه =(x بار ضرب در رادیکال n تقسیم برانحراف معیار )به عبارتی (X بار تقسیم بر انحراف معیار میانگین نمونه)
حال با دقت در سوال جواب که 25 هست بدست می آید .کمی کنکاش کنید .

سلام دوست عزیز
ضریب تغیرات :انحراف معیار تقسیم بر میانگین است.
شما جابجا نوشتید.

azno

New member
این رو هم میشه برام حل کنید؟
در یک منطقه نسبتا وسیع اگر درصد خانه های برق کشی شده بین 60 الی 80 درصد باشد، اندازه نمونه برای آنکه خطای معیار (se) برآورد نسبت خانه های برق کشی شده حداکثر 0.1 باشد چقدر است؟

این را من هم اشکال دارم. نمیدونم چرا در حل مقدار p را یک دوم گرفت.
سوال 24 آمارزیستی 80-81

epi_info

New member
این به نظرتون جوابش چیه؟
در یک جامعه 10 نفری یک نفر مبتلا به آنمی است. از این افراد 3 نفر را به طور تصادفی انتخاب می کنیم. احتمال اینکه فرد مبتلا در نمونه قرار گیرد؟

epi_info

New member
در یک آزمایش احتمال پاسخ مثبت برای افراد مبتلا به نوعی بیماری برابر 50 درصد است. احتمال اینکه یک فرد مبتلا با 3 بار آزمایش به تشخیص صحیح برسد؟

babak.stat1

New member
سوال اول:در توزیع فوق هندسی N=10,k=1,n=3,x==1 و
سول دوم هم با دوجمله ای منفی که در آن x=2 تعداد شکست r=1 تعداد موفقیت و احتمال موفقیت هم که مشخصه حل می شود

biosta

Well-known member
می دانیم که :

این رو هم میشه برام حل کنید؟
در یک منطقه نسبتا وسیع اگر درصد خانه های برق کشی شده بین 60 الی 80 درصد باشد، اندازه نمونه برای آنکه خطای معیار (se) برآورد نسبت خانه های برق کشی شده حداکثر 0.1 باشد چقدر است؟

جواب را با 6. قابل حل هست .
برای حداکثر شدن حجم بایستی مقداری را برای نسبت انتخاب کرد که به 5. نزدیک تر است .

biosta

Well-known member
به نظرم

;186833 گفت:
لطفا سوالو با گزینه هاش بزارید؟ من با p=0/7 حل کردم شما چطور؟
وقتی در سوال قید نشده و براساس بازه اطمینان مقدار عددی p بدستمی آید چرا باید p انتخاب کنیمکه حجم و نمونه ماکزیمم کند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

چه بسا بیشتر ابهاماتی دارید را بعد از قبولی با بحث و گفتگو با دوستان و استاد خود به جواب برسید
همه چیز را در کتاب ها نمی توان یافت بعضی نکات تجربی هستند و در عمل بایستی متوجه اش شد .

برای کم کردن خطایی که می تواند در بدست آوردن براورد نسبت باشه .
می دانیم که نوع روش نمونه گیری -دقت -خطای نوع اول و نوع دوم -هزینه بر حجم نمونه تاثیر گذار هستند (حجم جامعه تاثیر ندارد برحجم نمونه والبته قابل بحث هست )
حال نسبت را در نزدیک ترین مقدار به نیم در نظر می گیریم تا که حجم نمونه برای مقدار d, z, ثابت ماکزیمم شود چرا که یکی از عواملی که می تواند موجب افزایش اطمینان ما از قرار گرفتن براورد در بازه ی اطمینان هست افزایش حجم نمونه هست .

azno

New member
سوال اول:در توزیع فوق هندسی N=10,k=1,n=3,x==1 و
سول دوم هم با دوجمله ای منفی که در آن x=2 تعداد شکست r=1 تعداد موفقیت و احتمال موفقیت هم که مشخصه حل می شود

حل سوال اول را مطمن نیستم البته سوال کنکور فکر کنم باشه.
سوال دوم توزیع فوق هندسی نمیشود، توزیع هندسی با احتمال موفقیت یک دوم است، که جواب هفت هشتم بدست می آید.(سوال 50 سال 81-82)

babak.stat1

New member
حل سوال اول را مطمن نیستم البته سوال کنکور فکر کنم باشه.
سوال دوم توزیع فوق هندسی نمیشود، توزیع هندسی با احتمال موفقیت یک دوم است، که جواب هفت هشتم بدست می آید.(سوال 50 سال 81-82)

در توزیع فوق هندسی وقتی تعداد آزمایش 1 باشد به هندسی تبدیل می شود. فقط چون نگفت اولین پیروزی در سومین آزمایش ممکن است در اولین ، دومین و سومین آزمایش به پیروزی برسد که با جمع احتمالات به جوابی که ازنو جوان فرمودن یعنی هفت هشتم میرسیم.

biosta

Well-known member
سلام

در آزمون سال 88_89 که سوال :

در آزمون کای دو برای استقلال 2 متغیر بطور معمول ناحیه رد :

1. در دو انتهای توزیع
2. سمت راست
3. سمت چپ
4. بستگی به نوع متغیر دارد

جواب گزینه گزینه 2 که سمت راست منحنی هست زده و من یک سوال که دارم اینکه هر کدام از گزینه ها 1.2.3 ناحیه رد آزمون کای دو البته تحت شرایط آزمون فرضهای (0 . 1 ) میباشد و حال اینکه با توجه به چه موردی میتوان مشخص که شرط استقلال دو متغیر ناحیه رد سمت راست نمودار است سمت چپ یا دو انتهای نمودار نمیباشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/

لطفا هر کدام از شما دوستان جواب سوال میدونید واضحتر برام توضیح دهید با تشکر فراوان.

سلام . برای آزمون های کی دو مربوط به هم توزیع - استقلال - و بررسی برازش توزیع به داده ها همیشه سمت راست منحنی ناحیه ی بحرانی خواهد بود .
برای حالتی که از کی دو به ای نرمال استفاده می کنیم نیز چنین خواهد خود .
توزیع کی دو راست دامنه هست و مقادیر بزرگ آن باعث رد فرض صفر می شود

آخرین ویرایش:

biosta

Well-known member
نظر شما چیست .

جهت مقایسه فشار خون در زنان و مردان در یک منطقه که دامنه سنی وسیعی شامل می شود به نظر من از آنالیز واریانس استفاده می شود تا که عامل سن را تعدیل کنیم
در رگرسیون خطی ساده برآوردگرهای پارامتری مدل در صورتی از یک دیگر مستقل هستند که میانگین xها مساوی صفر باشد .چرا که در این حالت کوواریانس بین پارامتر آلفا و بتا صفر هست و از طرفی چون توزیع نرمال دارند پس مستقل هستند
فرض نرمال بودن متغییر وابسطه در رگرسیون خطی از نرمال بودن توزیع خطاها ناشی می شود .

NB92

New member
سلام دوستان
3)دادگاهی با احتمال 0.95% متهم گناهکار را محکوم می کند فرض کنیم 99% از متهمان گناهکارند.
الف) احتمال اینکه فردی که به تصادف انتخاب می شود گناهکار باشد و محکوم شود چقدر است؟
حل:احتمال اشتراک دو پیشامد را میخواد که میشه:0.99*0.95

ب)گناهکار نباشدو محکوم شود چقدر است؟

ج) گناهکار باشد و محکوم نشود چقدر است؟
حل:احتمال اشتراک دو پیشامد گفته شده را میخواد 0.99*0.05
دوستان من حل قسمت ب) را نمیدونم فکر کنم مفروضات مسئله کافی نیست. اگه حلشو میدونید بگید لطفا.
آیا قسمتهای دیگه به نظرتون درسته؟
ممنون
سلام azno
این سوال از طریق قانون بیز حل میشه جواب رو توی فایل پیوست نوشتم.بچه ها اگه فکر می کنید از راه دیگه ای حل میشه بگید

پیوست‌ها

• پاسخ سوال.jpg
    پاسخ سوال.jpg
    74.3 کیلوبایت · بازدیدها: 58
آخرین ویرایش:

pedram1986

New member
دوستان آمار اگر می تونید به من در مورد حل این مسئله با زبان خیلی ساده کمک کنید:
فردa در کلاس نمره 17 آورده و نفر سوم شده
فردb در کلاس نمره 16 آورده و نفر پنجم شده
فردc در کلاس نمره 14 آورده و نفر نهم شده
فردd در کلاس نمره 10 آورده و نفر بیستم شده

با چه فرمولی می تونم رتبه فردe را با نمره 7 پیش بینی کنم؟

ببخشید خیلی ساده س ولی با توجه به اینکه فاصله بین افراد یکسان نیست می خوام ببینم بهترین فرمول برای حل این مسئله چیه؟؟؟؟؟؟؟
حداقل تعداد نمرات در این فرمول چقدر باید باشه تا فرمول ما پیش بینی ایده آل تری بده

آخرین ویرایش:

sara11

New member
دوستان سال 88 :riz304:

در طرح مربع لاتین با r سطر و با r ستون و n تکرار درجه آزادی خطا چیشت؟

biosta

Well-known member
جواب درست این سوال چندان هم ساده نیست و سوال پر از نکته هست .سوال از کجاست؟

دوستان آمار اگر می تونید به من در مورد حل این مسئله با زبان خیلی ساده کمک کنید:
فردa در کلاس نمره 17 آورده و نفر سوم شده
فردb در کلاس نمره 16 آورده و نفر پنجم شده
فردc در کلاس نمره 14 آورده و نفر نهم شده
فردd در کلاس نمره 10 آورده و نفر بیستم شده

با چه فرمولی می تونم رتبه فردe را با نمره 7 پیش بینی کنم؟

ببخشید خیلی ساده س ولی با توجه به اینکه فاصله بین افراد یکسان نیست می خوام ببینم بهترین فرمول برای حل این مسئله چیه؟؟؟؟؟؟؟
حداقل تعداد نمرات در این فرمول چقدر باید باشه تا فرمول ما پیش بینی ایده آل تری بده

می دانیم که متغییری را که داریم یا به عبارتی متغییری که مقداری نسبت به متغییر دیگر راحت تر بدست می آید را متغییر مستقل می نامیم تا که با آن متغییر وابسطه را بیابیم .
مقداری که شما می خواهید پیش بینی کنید در دامنه مربوط به نمرات ( یعنی متغییر مسقل) نیست پس آیا اجازه استفاده از برون یابی را داریم
معمولا" برای وقتی که چندان از کمترین داده ویا بیشترین داده دور نشده ایم برای پیش بینی می توان برون یابی را به کار برد وغیر آن را یاد ندارم .
تعداد داده ها کم هست و اگر قرار باشد که بر تعدادی کم داده خط رگرسیون را برازش دهیم داده ها را چنان انتخاب می کنیم که دامنه داده ها ( برای متغییر توضیحی ) ماکزیمم شود و نیز برای نقاط ابتدا و انتها تکرار داشته باشیم .
در این سوال اگر که برای فرد dرتبه ی هفده ام را در نظر بگیریم با همین 4 عدد مقدار ضریب همبستگی را دقیقا" منفی یک بدست می آوردیم که در این صورت جواب برای فرد e در صورت اجازه استفاده ار برون یابی می شد 23
که می توانستیم بدون محاسبات بدست آوریمش همان طور که چند سال قبل از سوالات کنکور ارشد آمار زیستی بود .
آنگونه که من می دانم پیش بینی بایستی برای محدوده ای باشد که داده ها در آن قرار دارد تا که اعتبار داشته باشد پس باید نمرات را طوری انتخاب کنیم که شامل نمره ی هفت یا کمتر از آن هم باشد .
با نرم افزار spssبه خط رگرسیون 44+2.44X- می رسیم که با اجازه ی استفاده از برون یابی با گذاشتن نمره ی 7 در این خط رگرسیون به عدد 27 می رسیم .
می دانیم که فرمول های مختلفی با توجه به اطلاعات و نیازی که داریم وجود دارد اما حجم نمونه را در صورت چولگی کم جامعه و بدون استفاده از فرمول همان 30 بیان می کنند.

biosta

Well-known member
دوستان سال 88 :riz304:

در طرح مربع لاتین با r سطر و با r ستون و n تکرار درجه آزادی خطا چیشت؟
مربع لاتین بدون تکرار صفحه ی 185 منتگمری
مربع لاتین با تکرار صفحه ی 191 منتگمری
مربع یونانی لاتین صفحه ی 195 منتگمری
برای کنکور اگر سوالی بیاد از همان فرمول های محاسبه ی درجه آزادی مربع لاتین بدون تکرار می آید .

sara11

New member
ممنونم از جوابی که دادید خطا در مربع لاتین غیر تکراری میدونم ولی با تکرار ذقیقا متوجه نمیشم ...

سوال دیگه ای تیرماه 91
سوال 1. برای برسی تفاوت بین زمان ویزیت چهار نوع بیماری توسط پزشک، بیماران در سه گروه سنی (بلوک9 در نظر گرفته شده اند. اگر برای 54 بیمار ، مجموع مجذورات بلوک ، نوع بیماری ،خطا به ترتیب 25، 15 ، 96 باشد آماره f برای آزمون تاثیر نوع بیماری بر مدت زمان ویزیت بیمارن چیست؟

سوال 2. آزمون میانگین مدت زمان معاینه 3 نوع بیماری را توسط 3 پزشکمختلف ؟

یه سوالیکه در این مورد دارم
آیا درمسله 1 و 2 نوع طرح مربع لاتین هست یا بلوکهای کاملا تصادفی؟
در مسله 1 طرحهای مربع لاتین آیا بین تیمار و بلوک اثر متقابل برقرار است ؟
و منظور سوال در مسله 1 که اثر نوع بیماری بر مدت زمان ویزیت همان اثر متقابل هست؟

آخرین ویرایش:

sara11

New member
ببخشید که سوالاتمزیاد هست .

قسمت طرح آزمایشی دقیقا آزمونها رو متجه نمیشه و با اجازه سوالی دیگه از سال 91 تیرماه دارم.
سوال 39 ممنون میشم به سوالاتم جواب بدید .:riz304:

آخرین ویرایش:

biosta

Well-known member
ببخشید که سوالاتمزیاد هست .

قسمت طرح آزمایشی دقیقا آزمونها رو متجه نمیشه و با اجازه سوالی دیگه از سال 91 تیرماه دارم.
سوال 39 ممنون میشم به سوالاتم جواب بدید .:riz304:

آنالیز واریانس دو طرفه با تکرار
یا فرمول محاسبه ی درجه آزادی را برای هر مولفه ی مدل مستقیما" حفظ می کنید
یا این که بهتر هست مدل را بنویسید( در امتحان مدل را بنویسید ) و بعد درجه مولفه ای که می خواهند را حساب کنیم
توجه داریم که چون تکرار وجود دارد پس اثر متقابل وجود دارد ( چون تکرار داریم در این سوال اثر متقابل را به عنوان خطا در نظر نمی گیریم )
ودرجه آزادی خطا برابر (pqn-1) خواهد بود که جواب 36 هست و سوال بسیار آسان ست .

آخرین ویرایش:

biosta

Well-known member

ممنونم از جوابی که دادید خطا در مربع لاتین غیر تکراری میدونم ولی با تکرار ذقیقا متوجه نمیشم ...

سوال دیگه ای تیرماه 91
سوال 1. برای برسی تفاوت بین زمان ویزیت چهار نوع بیماری توسط پزشک، بیماران در سه گروه سنی (بلوک9 در نظر گرفته شده اند. اگر برای 54 بیمار ، مجموع مجذورات بلوک ، نوع بیماری ،خطا به ترتیب 25، 15 ، 96 باشد آماره f برای آزمون تاثیر نوع بیماری بر مدت زمان ویزیت بیمارن چیست؟

سوال 2. آزمون میانگین مدت زمان معاینه 3 نوع بیماری را توسط 3 پزشکمختلف ؟

یه سوالیکه در این مورد دارم
آیا درمسله 1 و 2 نوع طرح مربع لاتین هست یا بلوکهای کاملا تصادفی؟
در مسله 1 طرحهای مربع لاتین آیا بین تیمار و بلوک اثر متقابل برقرار است ؟
و منظور سوال در مسله 1 که اثر نوع بیماری بر مدت زمان ویزیت همان اثر متقابل هست؟

سلام سوال اول ات که سوال 37 کنکور 91 هست که در کلید نهایی حذف شده
علت حذف این هست که بایستی تعداد بیمار ها را در سوال به تعدادی بیان می کرد که در همه ی خانه ها تکرار های برابر داشته باشیم و در این جا با 12 ترکیب تیماری و 54 بیمار جور در نمی آید حال با در نظر گرفتن 48 نفر شرکت کنند سوال را حل کنید
در زیر لینک اصلاح کلید کنکور 91 گذاشته شده است

www.sanjeshp.ir/Archive_F/arshad_91/apx/key_changes.pdf

سوال 2 )سوال 38 کنکور 91 هست و جواب به راحتی همان طرح بلوکی کاملا" تصادفی هست
چرا که یکی از عوامل اغتشاش را که نوع بیماری یاعامل اغتشاش دیگر را که نوع پزشک هست اثرش را بر روی پاسخ که مدت زمان معاینه هست تعدیل کنیم
اگر بیان می کرد که در هر ترکیب تیماری سه تکرار داریم با توجه به این که شرایط انجام مربع لاتین فراهم می شد.(یکی از شرایط انجام مربع لاتین و مربع یونانی لاتین عدم وجود اثر متقابل هست به مدل این طرح ها مراجعه کنید در مدل یا جدول anova این طرح ها اثر متقابل دیده نمی شود .به لینک زیر مراجعه کنید و به تعدادی از شرایط انجام مربع لاتین و مربع یونانی لاتین پی خواهید برد
http://olumpezeshki.ir/forum/thread3114-8.html#post188246به نظرم گزینه ی 4 یعنی جواب مربع لاتین می شد .
مدت بیماری (متغییر پاسخ )بر متغییر مستقل نوع بیماری اثر متقابل ندارد اثر متقابل برای بین متغییر های مستقل هست .

آخرین ویرایش:
بالا