نکات مهم انگل شناسی

Soroush Star

New member
ساس زیبای بوسه زن - The Beautiful Triatomine Bug

1155_d2.jpg

مرسی از این تصویر ، این ساس از خانواده ردوویده ( تریاتوما ) هست . و در گروه استرکوراریا .

بجز تریپانوزوما کروزی ، تریپانوزوما اوانسی از این گروه بود عایا ؟
البته شاید اشتباه گفته باشم و ناقلین گونه اوانسی ( مگس ها ، استوموکسیس کالسی ترانس ) باشه .

در بین تریپانوزوماها :

- تریپانوزوما اکوئینوم ( کلاً فاقد کینتوپلاست ) ، تریپانوزوما لویسی ( ناقل : کک ) ، تریپانوزوما اکوئی پردوم ( انتقال از طریق تماس جنسی )

Hamidvet

New member
مرسی از این تصویر ، این ساس از خانواده ردوویده ( تریاتوما ) هست . و در گروه استرکوراریا .

بجز تریپانوزوما کروزی ، تریپانوزوما اوانسی از این گروه بود عایا ؟
البته شاید اشتباه گفته باشم و ناقلین گونه اوانسی ( مگس ها ، استوموکسیس کالسی ترانس ) باشه .

در بین تریپانوزوماها :

- تریپانوزوما اکوئینوم ( کلاً فاقد کینتوپلاست ) ، تریپانوزوما لویسی ( ناقل : کک ) ، تریپانوزوما اکوئی پردوم ( انتقال از طریق تماس جنسی )

راجع به Trypanosoma evansi :

1) واجد یک کاینتوپلاست ناقص یا Dyskinetoplast هست.

2) باعث بیماری سورا میشه بویژه در شترها.

3) انتقال با خانواده تابانیده همونطور که خودت اشاره کردی سروش جان!

Soroush Star

New member
مگس زیبا و البته خونخوار Tse Tse

16223-Tsetse-Fly-excreting-fluid-after-sucking-blood-white-background.jpg

- - - Updated - - -

Thanks for Picture of Tse Tse .

عجب عکس زیبایی شکار کردی حمید جان ، این حشره از خونخوارهای بالفطره هست .
100 هزار بار شکر که توی ایران نیست و جالب اینه که مختص آفریقاست .

Soroush Star

New member
راجع به Trypanosoma evansi :

1) واجد یک کاینتوپلاست ناقص یا Dyskinetoplast هست.

2) باعث بیماری سورا میشه بویژه در شترها.

3) انتقال با خانواده تابانیده همونطور که خودت اشاره کردی سروش جان!

درسته ، اطلاعاتم جا به جا شده ( دامپزشکی و پزشکی ) مطمئنم توی انگلهای دامپزشکی هم ساس تریاتوما ( ساس بوسه زن ) تک یاخته انتقال میداد ولی یادم نیست کدوم گونه تریپانوزوما بود . در انسان گونه کروزی هست .

Hamidvet

New member
نکته ای راجع به کاینتوپلاست :

1) کاینتوپلاست ناقص >>>> Trypanosoma evansi

2) فاقد کاینتوپلاست >>>> Trypanosoma equinoum

3) کاینتوپلاست میله ای شکل و باریک >>>> Trypanosoma lewisi و Trypanosoma duttoni

4) کاینتوپلاست کوچک >>>> Trypanosoma suis و Trypanosoma rangeli

5) کاینتوپلاست درشت >>>> Trypanosoma verseptilionis و Trypanosoma cruzi

- - - Updated - - -

Thanks for Picture of Tse Tse .

عجب عکس زیبایی شکار کردی حمید جان ، این حشره از خونخوارهای بالفطره هست .
100 هزار بار شکر که توی ایران نیست و جالب اینه که مختص آفریقاست .

قررررررررررربون دوستان :riz304:

بخدا آدم باید با چه چیزا دست و پنجه نرم کنه ؛ خدا رو شکر ....

Soroush Star

New member
گفته خودمو اصلاح میکنم .

گفتم که ناقل تریپانوزوما اوانسی ، مگس استوموکسیس کالسی ترانس هست که اشتباه شده و همونطور که حمید جان گفته از خانواده تابانیده ( تابانوس ) هست .

Hamidvet

New member
گفته خودمو اصلاح میکنم .

گفتم که ناقل تریپانوزوما اوانسی ، مگس استوموکسیس کالسی ترانس هست که اشتباه شده و همونطور که حمید جان گفته از خانواده تابانیده ( تابانوس ) هست .

راست میگیا منم اشتباه تاکید کردم "تو درست گفتی" ... اون میشه خانواده موسیده درسته؟!

Soroush Star

New member
راست میگیا منم اشتباه تاکید کردم "تو درست گفتی" ... اون میشه خانواده موسیده درسته؟!

درسته .

بحث الان شده حشره شناسی و البته کلیاتش و نه جزئیات این رشته .

در خانواده موسیده :

مگسهای جنس ( موسکا - فانیا - استوموکسیس و ... ) قرار دارن .

البته اگر اشاره به خانواده تابانیده نداشتی همچنان توی اشتباه بودم .

Hamidvet

New member
نکته:

در تریپانوزومیازیس آفریقائی (بیشتر فرم gambiense) عمدتا عقده های لنفی پس گردنی درگیر میشوند (Winterbottom sign) ؛

ولی در تریپانوزومیازیس آمریکائی عمدتا عقده های لنفی تحت فک بالائی درگیر هستند که همراه با ورم عموما یک طرفه چشم (Romana sign) ، تشکیل سندرم Ophtalmoglandular را میدهند.

Soroush Star

New member
راستی سروش منظور از مگس های اسب یا سوزن های پرنده چیه؟!

2 حالت داره :

- اگر منظور مگس اصطبل باشه ، استوموکسیس کالسی ترانس به این اسم نامیده میشه .

- اگر منظور مگس مختص ( اختصاصی ) اسب باشه ، جواب میشه گاستروفیلوس .

لارو این مگس به مدت 10-11 ماه در بدن اسب زندگی انگلی داره و از درون ، اسب رو نابود میکنه و ذره ذره اسب ناتوان و در نهایت مرگ داره ... در حالی که فرم بالغ اون فقط 1 ماه بصورت خارج بدن اسب دیده میشه .

گاستروفیلوس ، تسه تسه ، آنوفل ، فلبوتوموس ، پشه لوتزومیا و ... از قاتلین بالفطره هستن .

Hamidvet

New member
قول میدم سوال آخرم باشه امشب!! :riz481:

رنگ آمیزی لوگول برای کدوم تک یاخته ها بکار میره؟!

Soroush Star

New member
نکته:

در تریپانوزومیازیس آفریقائی (بیشتر فرم gambiense) عمدتا عقده های لنفی پس گردنی درگیر میشوند (Winterbottom sign) ؛

ولی در تریپانوزومیازیس آمریکائی عمدتا عقده های لنفی تحت فک بالائی درگیر هستند که همراه با ورم عموما یک طرفه چشم (Romana sign) ، تشکیل سندرم Ophtalmoglandular را میدهند.

درسته ، علامت رومانا ( ادم یکطرفه چشم ) از علائم بیماری شاگاس ( تریپانوزوما کروزی ) هست .

Hamidvet

New member
2 حالت داره :

- اگر منظور مگس اصطبل باشه ، استوموکسیس کالسی ترانس به این اسم نامیده میشه .

- اگر منظور مگس مختص ( اختصاصی ) اسب باشه ، جواب میشه گاستروفیلوس .

لارو این مگس به مدت 10-11 ماه در بدن اسب زندگی انگلی داره و از درون ، اسب رو نابود میکنه و ذره ذره اسب ناتوان و در نهایت مرگ داره ... در حالی که فرم بالغ اون فقط 1 ماه بصورت خارج بدن اسب دیده میشه .

گاستروفیلوس ، تسه تسه ، آنوفل ، فلبوتوموس ، پشه لوتزومیا و ... از قاتلین بالفطره هستن .

الان Horse Fly یا مگس اسب رو تو اینترنت سرچ کردم ، عکس Tabanus رو آورد ؛ پس تابانوس میشه آره؟! ...

Soroush Star

New member
قول میدم سوال آخرم باشه امشب!! :riz481:

رنگ آمیزی لوگول برای کدوم تک یاخته ها بکار میره؟!

سوالت سخته . باور کن الان حضور ذهن ندارم و در موردش نمیدونم .

راجب لوگول کم شنیدم . ببین Search کن واقعاً جالب بود بهش توجه نکردم .

در مورد سابین فلدمن ، تری کروم ، گیمسا ، اسیدفاست ، ذیل نلسون و .... میدونم ولی لوگول نه ...

حمید جان بدجوری ذهنمو درگیر کردی خوشم اومد :28:

Hamidvet

New member
الان باز ویکی پدیا رفتم خونم نوشته :

Horse Fly رایجترین اسم برای اعضای خانواده Tabanidae است .

Horse-fly is the most widely used English common name for members of the family Tabanidae. Apart from the common name "horse-flies", broad categories of biting, bloodsucking Tabanidae are variously known as breeze flies,[1] clegs or clags, deer flies, gadflies, or zimbs. In some areas of Canada, they also are known as Bull Dog Flies. In Australia some species are known as "March flies", a name that in other English-speaking countries refers to a very different Dipteran family, the non-bloodsucking Bibionidae.

جالبه حتی بهش مگس گوزن و مگس بول داگ هم میگن!

آخرین ویرایش:

Soroush Star

New member

الان Horse Fly یا مگس اسب رو تو اینترنت سرچ کردم ، عکس Tabanus رو آورد ؛ پس تابانوس میشه آره؟! ...

استوموکسیس ، گاستروفیلوس ، تابانوس و ... میتونن باشن بستگی به تست داره و اینکه کدوم اختصاصی تره .

از لحاظ اختصاصی بودن ( گاستروفیلوس ) اختصاصی تره .

Hamidvet

New member
فدات سروش گل :riz304:

من تست که میزنم بدجور ذهنم مشغول میشه ، واسم سوال پیش میاد زیااااااد ؛ میام این سوالات رو از شما میپرسم که استادانه جواب میدی مرسی سروش عزیزم :thanks:

Soroush Star

New member
کتاب بندپایان مربوط به دامپزشکی دارم . فردا در مورد این موضوع میگردم . شاید به جواب رسیدم .

ولی بازم توی تستها باید گزینه ها بررسی بشن .

بالا