نکات مهم انگل شناسی

Soroush Star

New member
فدات سروش گل :riz304:

من تست که میزنم بدجور ذهنم مشغول میشه ، واسم سوال پیش میاد زیااااااد ؛ میام این سوالات رو از شما میپرسم که استادانه جواب میدی مرسی سروش عزیزم :thanks:

حمید جان ، خجالتم میدی با این حرفات .

من 2 سال کاردانی هیچی بارم نبود چون دانشگاهم خوب نبود ( دانشگاه آزاد بابل ) توی دامپزشکی ضعیفه .

هرچه اطلاعات دارم مربوط میشه به اون زمان که واسه کاردانی به کارشناسی خوندم و 100 البته 2 سال که مشهد بودم . در کل تازه شد 4 سال و ببینیم آینده چطور پیش میره ...

وقتی دانشگاه شروع شد چون با اساتید قویتر برخورد دارم اطلاعاتمو بیشتر بروز ( جدید ) میکنم حتماً در اختیار قرارت میدم .

SH!LA

New member
این بحث رنگ آمیزی با لوگل برام خیلی جالبــه! دقت نکرده بودم.

کیست آنتاموبـا پـولکی رو یادمـه یه جایی از جــزوه ام بود که رنگ آمیزی با لوگل داشت که اجسام کروماتوئیدیش مشخص بود.

Hamidvet

New member
حمید جان ، خجالتم میدی با این حرفات .

من 2 سال کاردانی هیچی بارم نبود چون دانشگاهم خوب نبود ( دانشگاه آزاد بابل ) توی دامپزشکی ضعیفه .

هرچه اطلاعات دارم مربوط میشه به اون زمان که واسه کاردانی به کارشناسی خوندم و 100 البته 2 سال که مشهد بودم . در کل تازه شد 4 سال و ببینیم آینده چطور پیش میره ...

وقتی دانشگاه شروع شد چون با اساتید قویتر برخورد دارم اطلاعاتمو بیشتر بروز ( جدید ) میکنم حتماً در اختیار قرارت میدم .

لطف میکنی ... از بزرگواریته ؛ ممنون میشم با هم دیگه تبادل اطلاعات داشته باشیم.
ضمنا سروش تو کار دانشگاهیت (مقاله ، پایان نامه و ...) ترجمه لازم داشتی رو من حساب کن! :smiliess (3):

Hamidvet

New member
این بحث رنگ آمیزی با لوگل برام خیلی جالبــه! دقت نکرده بودم.

کیست آنتاموبـا پـولکی رو یادمـه یه جایی از جــزوه ام بود که رنگ آمیزی با لوگل داشت که اجسام کروماتوئیدیش مشخص بود.

آره همین طوره؛

طوری که در توضیحات کتاب i q b اومده ، محلول لوگول در رنگ آمیزی تک یاخته های روده ای برای بهتر دیده شدن ویژگی های هسته بکار میره ؛

ولی دوست دارم بیشتر در موردش بدونم.

Hamidvet

New member
سوال Ph.D پارسال :

کدام داروی زیر در درمان ژیاردیوز مناسب تر است؟

1) سولفادیازین

2) پارامومایسین

3) تری متوپریم

4) کیناکرین

SH!LA

New member
آره همین طوره؛

طوری که در توضیحات کتاب i q b اومده ، محلول لوگول در رنگ آمیزی تک یاخته های روده ای برای بهتر دیده شدن ویژگی های هسته بکار میره ؛

ولی دوست دارم بیشتر در موردش بدونم.

جـالبـــه!

من همیشه توجه اَم به رنگ آمیـزی باکتری ها بوده و به تک یاخته ها توجهی نداشتــم.

دنیــا چقدر پیچیده ست! خــدایـــا... هر روز که میگذره بیشتر یـاد میگیرم... شـکــر...

Hamidvet

New member
جـالبـــه!

من همیشه توجه اَم به رنگ آمیـزی باکتری ها بوده و به تک یاخته ها توجهی نداشتــم.

دنیــا چقدر پیچیده ست! خــدایـــا... هر روز که میگذره بیشتر یـاد میگیرم... شـکــر...

آره ؛ همون طور که سروش جان اشاره کردند رنگ آمیزی های زیادی در تک یاخته ها داریم من جمله :
سابین فلدمن (در توکسوپلاسما) ، MZN یا زیل نیلسون اصلاح شده که در مورد مایکوباکتریوم ها بکار میره و اینجا بر روی Cryptosporidium ، رنگ آمیزی های گروه رومانوفسکی مثل رایت ، گیمسا و ... (مثلا در تریپانوزوما و پلاسمودیوم) و .........

Hamidvet

New member
سروش جان ، انواع اشکال تریپانوزومی و جایگاه اونها رو در بیماری های خواب و شاگاس میتونی برام دقیق بگی ؟

میخوام یادداشت کنم ؛ ممنونت میشم عزیزم :rose:

b.nafas

New member
سوال Ph.D پارسال :

کدام داروی زیر در درمان ژیاردیوز مناسب تر است؟

1) سولفادیازین

2) پارامومایسین

3) تری متوپریم

4) کیناکرین

سلام حمید مرسی از تستای خوبی که می زاری ..
کیناکرین میشه ..ولی مترونیدازول هم مهون تاثیرو داره و تو اغلب بیماریهای انگلی استفاده میشه
جواب گزینه 4

Soroush Star

New member
سروش جان ، انواع اشکال تریپانوزومی و جایگاه اونها رو در بیماری های خواب و شاگاس میتونی برام دقیق بگی ؟

میخوام یادداشت کنم ؛ ممنونت میشم عزیزم :rose:

حمید جان ، منظورت اشکال مورفولوژی در تاژکداران خونی ( تریپانوزوما و لیشمانیا ، هر2 ) هست عایا ؟

b.nafas

New member
[SIZE=3]بچه ها ببخشید که میام وسط بحثتون ..با اجازه سروش
کلا تریپانوزوم و لیشمانیا به 4 شکل دیده میشن ...
1. شکل لپتومونایی ( پروماستیگوت ): ابتدایی ترین شکل / جسم انگل دراز و دوکی شکل هستش ..هسته نزدیک به مرکز و بلفاروپلاست نزدیک انتهای جلویی انگل قرار داره / تاژک خارج شده / تاژک از داناه بازال خارج شده و به شکل آزاد در میاد از انگل

2.شکل تریپانوزومی ( تریماستیگوت ) : دانه بازال انتهای عقبی / تاژک بعد از خروج از دانه در تمام طول بدن انگل کشیده شده و مهم ترین ویژگی این نوع داشتن غشای مواج هستش / هسته هم تغریبا مرکز

3.شکل کریتیدیایی ( اپی ماستیگوت ) : دانه ی بازال در جلو هسته قرار داره / دراای غشا مواج است اما در همان نزدیکی دانه بازال غشا در طول انگل کشیده نشده بر خلاف مورد 2 / و انتهای تاژک آزاد است و از انگل بیرون زده

4 . شکل لیشمانیای ( ژماستیگوت ) : انگل گرد یا تخم مرغی شکل است / هسته بزرگ / دانه بازال مقابل هسته / تاژک مثل یک ریسمان ظریف بین دانه بازال و جدار انگل قرار داره و ریزوپلاست نام داره / انگل در این شکل فاقد تاژک خارجی است ..
[/SIZE]

آخرین ویرایش:

b.nafas

New member
در مورد خواب و شاگاس .
تریپانوزوم آفریقایی بیماری خواب رو ایجاد میکنه و به 2 شکل تریپانوزومی و کریدیتیایی دیده میشه که در بدن میزبان مهره دار تنها به شکل تریپانوزومی هستش و در بدن پشه تسه تسه که میزبان بی مهره اون هستش به شکل کریدیتیایی .
در مورد شاگاس هم که از نوع تریپانوزوم آمریکایی هست .به شکل های مختلفی دیده میشه که ابتدای ورودش به بدن به سلول های رتیکولواندوتلیال ( سلول های ماکروفاژ ) میره و به شکل لیشمانیایی شروع به تکثیر میکنه بعد که وارد خون شد تبدیل میشه به اشکال لپتومونایی و کریتیدیایی باز هم تکثیر میشه تبدیل میشه به شکل تریپانوزومی که این شکلش در خون ثابت هست ..این انگل تو بدن انسان به هر 4 شکل دیده میشه ..اما این نکته خیلی مهمه که شکل لیشمانیاییش تو باف ت بدن اسانهست اما تو خون نیست ..در بدن میزبان ناقلش هم که ساسه به شکل تریپانوزومی هستش

Hamidvet

New member
سلام حمید مرسی از تستای خوبی که می زاری ..
کیناکرین میشه ..ولی مترونیدازول هم مهون تاثیرو داره و تو اغلب بیماریهای انگلی استفاده میشه
جواب گزینه 4

سلام نفس؛ قابل دوستان رو نداره ..
کیناکرین یا Atabrine به گمانم داروی اختصاصی عفونت ژیاردیاست.

Hamidvet

New member
حمید جان ، منظورت اشکال مورفولوژی در تاژکداران خونی ( تریپانوزوما و لیشمانیا ، هر2 ) هست عایا ؟

آره منظورم همینه ؛ هم اشکال هم جایگاهشون رو میخواستم بدونم ؛ واسه شاگاس و بیماری خواب و لیشمانیا ... مرسی

Hamidvet

New member
مهمترین گونه های ایجاد کننده DCL یا Diffuse Cutaneous Leishmaniasis :

در دنیای قدیم : Leishmania aethiopica

در دنیای جدید : Leishmania braziliensis

Hamidvet

New member
مرسی نفس بابت جوابت و سروش جان بابت تلاشت ..

بعد یک سوال : فرم آماستیگوت تریپانوزوماهای بیماری خواب هم گاهی در شبکه کوروئید دیده میشه، درسته بچه ها؟!

بالا