نحوه مطالعه درس ژنتیک برای داوطلبان ژنتیک انسانی

آیا با ایجاد برنامه مطالعه گروهی برای آزمون ژنتیک انسا?

• مجموع رای دهندگان
    0

fateme67

New member
بچه ها هیچ چی مثل خود رفرنس کامل نیست و خود رفرنسا کمک کننده س علاوه بر این تو ارشد شما باید با اطلاعات و تسلط کامل تو کلاسا حضور داشته باشین پس خوندن رفرنس علاوه بر موفقیت در کنکور در بالا بردن سطح دانش شما هم تاثیر داره...شما از الان تا کنکور 9 ماه وقت دارین ک اگه درست برنامه ریزی کنین میتونین رفرنسارو خوب بخونید و دوره کنید حتما باید یادداشت برداری کنین تا مثلا 1 ماه مونده ب کنکور یادداشتاتون رو هر روز مطالعه کنین..من توصیه میکنم خود کتاب امری رو تا روز قبل از کنکورتون مرورو کنین جدولا رو فلش کارت کنین تا ملکه ذهنتون بشه..شما حتی اگه 1 سوال بیشتر از بقیه بزنین ممکنه رتبه تون خیلی فرق کنه امری کتابیه که واقعا نمیشه فقط به خلاصه برداریش تکیه کردد شما باید کتاب رو مرور کنین..تا روز قبل کنکورتون کتاب دستتون باشه اونوقت میبینین حتی شماره صفحه کتابم یادتونه!!ایشالا تو پستای بعدی مهم ترین قسمتای هر فصل رو با کمک دوستان براتون مشخص میکنیم
bd3.gif

yyy

New member
مرسی فاطمه جان از یادآوری خیلی مهمت!!!!!!!!!!!!!!!!
من بیان ژن در پروکاریوتها رو الان خوندم
مخم پیادددددددددددده شد بچه ها
:1dco2x0p1lilzhfpg1t

najma

New member
اگه برا بیوشیمی کتاب خلاصه دیباج و بخونیم جواب نمیده؟؟؟؟؟؟؟؟

اصلا سراغ کتاب های خلاصه نرید و اگر واقعا قصد دارید چیزی رو خلاصه کنید خودتون با دستان خودتون و تحلیل خودتون اینکار رو انجام بدید . اونم به قول فاطمه جان الان که شما وقت دارید اصلااااااا صلاح نیست خلاصه بخونید . خلاصه نوسیی کنید اماااااااا مرور خلاصه ها فقط یکماه تا 15 روز آخر .

آخرین ویرایش:

najma

New member
دوستان عزیزم اگر توصیه یا راهکاری راجع به نحوه مطالعه امری دارید یا در آنالیز کتاب نکاتی به ذهنتون میرسه بفرمایید تا دیگه کم کم بریم سر مطالعه هر فصل ...

najma

New member
مطالعه فصل اول ژنتیک امری :
با نگاه سطحی به این فصل شاید با خودتون فکر کنید این بیشتر شبیه تاریخچه ژنتیکه و نباید ازش سوال بیاد . اما جالبه که در اکثر سال ها حتما یک سوال از این فصل اومده . از اونجایی که سرنوشت شما میتونه با یک سوال هم تغییر کنه پس از خوندن این فصل منصرف نشید . ضمنا دوستان به دلیل اینکه کلا فصل یه جوری ! هست من سعی کردم با توجه به تجربیاتم بخش های مهمش رو براتون در بیارم .
من نکات مهم این فصل رو به تفکیک صفحه براتون آوردم . البته ممکنه از بعضی نکاتی که ذکر میکنم سوال نیومده باشه تا امروز ولی اغلب مورد توجه اساتید بوده و ممکنه در سال های آتی سوال باشه .
صفحه 36 :
مطالعه لون هوک و دیگراف
مطالعه دی مائو پتریس
تحقیق مندل روی نخود فرنگی و انتشار اصول مندل در سال 1865
واژه های ژن ، پن ژن ، پن ژنزیز و ابداع کننده آنها
صفحه 37 :
تعریف هموزیگوس ، هتروزیگوس ، آلل (اللومورف)
اصول سه گانه مندل
مطالعه ساتن و بوورای و سال انتشار آن
صفحه 38:
در سال 1956 تجیو ولوان عدد 46 را برای تعداد کروموزم انسان پیشنهاد کردند (سوال بوده)
در 1953 ارائه مدل مارپیچ دو رشته dna توسط واتسون وکریک (سال ارائه سوال بوده )
کشف ترانسفورماسیون توسط گریفیت سال 1938
صفحه 39 :
اولین اختلال ژنتیکی که در سطح مولکولی و با تعیین توالی پروتئین شناسایی شد آنمی داسی بود .
مزیت های مگس سرکه در مطاله ژنتیک (مناسب ترین موجود برای بررسی نوترکیبی ها مگس سرک است : کنکور امسال – منبع نامشخص )
مطالعات جان دالتون
صفحه 40 :
اولین اختلال تک ژنی کشف شده ، تعریف واژه خطای مادر زادی متابولیسم در این اختلال
انواع اختلالت ژنتیکی
راه اندازی omim توسط ویکتور مک کیوسیک (چند بار تا امروز سوال بوده)
اولین ناهنجاری کروموزمی شناسایی شده
صفحه 41 :
اشاره به تکنیک های مطالعه کروموزم
مطالعات گالتون پسر عموی داروین
تفاوت سه واژه مادرزادی ، ژنتیکی و وراثتی (سوال بوده)
تفاوت بروز و شیوع و فراوانی (سوال بوده )
صفحه 42 :
کاربرد فارماکوژنومیک
طرح ژنوم انسان (دارای فصل مجزا در هزاره ) و طرح بیو بانک انگلستان
صفحه 43 :
تعریف بیوانفورماتیک (سوال بوده )

najma

New member
Dead.Man عزیز ممنون از اینکه به جمع بچه ها پیوستید . پستتون به تاپیک معرفی منابع انتقال داده شد . همینطور پاسخ های دوستان به این پست .
دوستای خوبم سوال و جواب برای انتخاب منابع رو از تاپیک زیر دنبال کنید . ممنونم .

http://olumpezeshki.ir/forum/thread548.html

آخرین ویرایش:

rozi

New member
مرسی بچه هاااااااااااااا بابت توضیحاتتون . به نظرم هر کی یه مدلیه . مهم اینه کامل بخونیم . و به موقع مرور کنیم . موفق باشین:thanks:

najma

New member
دوستان عزیز فاطمه جان نکات فصل دو رو براتون آماده کردن که انشاءالله فردا توی سایت قرار میدن .
منم چند روزی میرم اصفهان برای انجام کارام .
امیدوارم توی این چند روز خوب درس بخونید . و این دو فصل اول رو تموم کنید . اگر سوالی ایرادی هم بود ما در خدمتیم .
:bunnyearsmiley:

fateme67

New member
بچه ها ببخشید که نکات فصل 2 طول کشید من تبریز بودم دسترسی ب نت نداشتم...لازمه بگم فصل 2 علیرغم حجم کمش هر سال تعداد زیادی سوال رو ب خودش اختصاص میده امسال فکر کنم حدود 5 تا سوال از مطالب مربوط ب همین فصل داشتیم پس باید خوب بخونیدش..من توصیخ میکنم چون این فصل حجمش اونقد زیاد نیس خلاصه برداری نکنید اگرهم میکنید حتما متن خود کتاب رو مرور کنید..حالا بریم سراغ مطالب مهم این فصل
انواع توالی های DNAکه تو این فصل اومده بسیار مهم هستن و باید به طور کانل خونده بشن..حتما همه عدهای مربوط به این بخشارو بخونید منظورم اینه که مثلا چند درصد ژنوم شامل ژنهای تک نسخه ایه و مثالایی از این قبیل چون رو این عددا مانور میدن تو طرح سوال و ماها معمولا توجه نمیکنیم!!!
درمورد خانواده های چندژنی توجه کنین که کدوما کلاسیکن کدوما ابر خانواده..این که کدوما سراسر ژنوم پراکنده هستن و کدوما تو یه قسمت کروموزوم جمع شدن..مثلا ژنهای رمز کننده rRNAروی کروموزومای آکروسانتریک در نواحی سازمان دهی هستکی NOR قرار دارند ولی ژنهای رمز کننده tRNAدر سراسر ژنوم پراکنده هستن..از این قسمت تو کنکور 90 سوال اومده بود..چگونگی تشکیل ژنهای کاذب رو خوب بلد باشین..ژنوم برون هسته ای و کارکردش رو بدونین..سال90 از همین سوال اومده بود...درمورد DNA های ماهواره ای و مینی و میکرو ها حتما در صدا و عددهارو بلد باشین بهتره بخش مربوط به اینارو همراه امری هزاره رو هم بخونین فصل 15 رو بخش مربوط به ماهواره ها تا همه موارد رو یاد بگیرین..اینکه ریزماهواره ها شامل تکرار های دونوکلئوتیدی CA هستند و اینکه چند درصد از ژنوم رو تشکیل میدن رو خوب بلد باشین سال 90 از همین سوال اومده بود...پردازش مولکول RNA رو هم حتما علاوه بر اونچه در امری هست هزاره رو هم بخونید اگه از تو کتابای سلولی و مولکولی هم بخونید بهتره امسال 1 سوال از همین قسمت اومده بود...کتترل رونویسی رو کامل بخونید..این مطلب رو هم همیشه یادتون باشه که عناصر تنظیمی پروموتور به صورت cis عمل میکنند و فاکتورای رونویسی به صورت trans عمل میکنند..cis یعنی اینکه این عناصر تنها روی بیان ژن مجاور خود اثر دارند و لی در trans فاکتور ها روی هر دو نسخه یک ژن روی هر کروموزوم اثر دارند..
نظریه قانون اصلی cenral dogma یعنی انتقال اطلاعات از DNA به RNA و بعد به پروتئین..اینو یادتون باشه چون حول این نظریه سوال طرح میشه..جدول مربوط به جهش ها، رده و گروه و نوعشون رو حفظ باشین سال90 دقیقا 2تا سوال از همین جدول اومده بود..جدول مربوط به جهش های CFTR رو حتما خوب بخونید تو سالای قبل از این جدول سوال اومدهتو این جدول نوع جهش و پیامدشه ک خیلی مهمه. جدول مربوط به جهش های تکرار 3 نوکلئوتیدی رو بخونید این رو بدونید که همه این بیماریها وراثت غالب دارند و فقط آتاکسی فردریش هست که آتوزوم مغلوبه و در اینترون ژن مورد نظر اتفاق میفته..
جهش ها رو از امری و هزاره باهم بخونید و خلاصه برداری کنید..فراوانی جهش های جور نام بیشتر از ناجورنامه..این نکته مهمیه یادتون باشه..
دو موردی که جهش های از دست دادن کارکرد رو به صورت غالب نشون میده ناکافی بودن هاپلوئیدی و جهش های بارز منفیه این تو سال 89 یکی از سوالای این فصل بود.
درمورد گیرنده تیروزین کینازی RET بسته به اینکه جهش به دست آوردن کارکرد باشه یا از دست دادن کارکرد پیامدش فرق میکنه..درمورد افزایش کارکرد بیماری کارسینومای مدولای تیروئید خانوادگی و از دست دادن کارکرد باعث بیماری هیرشپرونگ میشود.امسال از همین سوال اومده بود.
در آخر جدول مربوط به مسیرهای ترمیم رو خوب بخونید..نوع ترمیم و مکانیسم و ژن مورد نظر و بیماریهای مربوطه رو بلد باشین از این جدول سوال زیاد میاد..بازم اگه سوالی از فصل 2 هس بپرسین جواب میدیم.

fateme67

New member
بچه ها چون فصل 2 مهمه من عمدا خیلی موردی ننوشتم تا شما همه فصل رو بخونین همونطور که گفتم این فصل حجمش کمه و بهتره کامل خونده بشه..تو پستای بعدی هر چیز جدیدی راجع به این فصل به دست آوردم حتما بهتون میگم..:ad54ad:

yyy

New member
بچه ها چون فصل 2 مهمه من عمدا خیلی موردی ننوشتم تا شما همه فصل رو بخونین همونطور که گفتم این فصل حجمش کمه و بهتره کامل خونده بشه..تو پستای بعدی هر چیز جدیدی راجع به این فصل به دست آوردم حتما بهتون میگم..:ad54ad:
مرسی فاطمه جان!
برای همه دوستای خوبم ارزوی یه دنیا موفقیت دارم.:riz304:

بالا