مرموزترین روستای ایران

maxin

Well-known member
روستای ایستا واقع در شهرستان طالقان شاید مرموزترین روستای ایران باشد، روستایی در خاک البرز که مردمانش در زمان توقف کرده اند.

سکوت حکمفرماست و کسی کاری به کار کسی ندارد. در کوچه ها اثری از رد پای تکه آهنهایی که در شهر "خودرو" نامیده می شود نیست. مردمانی که چون تابلو نقاشی زندگی و آداب و رسوم گذشته را در عصر ارتباطات یدک می کشند.نه تنها شبها پای تلویزیون نمی نشینند که به شب نشینی هم اعتقادی ندارند.



sh7u5ua6tdg5xtqjontg.jpg


عروسی و عزا ندارند و مراسمی چون جشن تولد، سالگرد ازدواج و... برای آنان معنا و مفهومی ندارد.مهمان‌نواز هستند به شرطی که احدی از زنان قصد ورود به روستای آنان را نداشته باشد. همانطور که تا کنون کسی از دنیای بیرون زنان آنان را ندیده است. متمول هستند و از طریق فروش زمینهای پدریشان در تبریز روزگار می گذرانند.شناسنامه ندارند و جزو آمار جمعیت ایران به حساب نمی آیند. هیچگونه خدمات دولتی را دریافت نمی کنند.

جایی که هرگونه امکانات دنیای جدید را نمی پذیرند ایستا است؛ مرموزترین روستای ایران! جایی که هیچگونه امکانات دنیای جدید را نمی‌پذیرند و بدون آب لوله کشی، گاز، برق، درمانگاه، ماشین آلات، وسایل ارتباطی و ... زندگی می کنند.


q72ehao21izurym8bei2.jpg



گروهی از پیروان میرزا صادق مجتهد تبریزی، فقیه مشهور دوره مشروطه که با الهام از آرای تجددستیز او چنین زندگی را در زمانه تسلط مدرنیته سامان داده‌اند. میرزا صادق مجتهد تبریزی از فقهایی بود که در هر دو حیطه نظر و عمل، بسیار بر طرد مطلق اندیشه تجدد و دستاور‌هایش تاکید می‌کرد و تا پایان عمر بر عدم جواز استفاده از ابزار تکنولوژیک و امور جدید و مدرن فتوا می‌داد. اهالی روستای ایستا واقع در شرق طالقان اوقات شرعی نماز را با شاخصه‌های خود استخراج کرده و آغاز و پایان ماه مبارک رمضان را نیز با رویت خویش تعیین می‌کنند، به رویای صادقانه معتقدند، آنان به شدت منتظر ظهور امام مهدی ‌(عج) هستند. فرزندان آن بعد از رسیدن به سن تکلیف مختارند که با آنان زندگی کنند یا به شهر تبریز بازگردند، هیچگونه فعالیت‌ سیاسی و اجتماعی نداشته و باورهای خود را تبلیغ نمی‌کنند.


xx0rr2hizb7azca65o5t.jpg



اهالی روستای ایستا شناسنامه ندارند و از امکانات رفاهی جدید مانند آب لوله کشی، گاز، برق، تلفن، رادیو و تلویزیون و... استفاده نمی‌کنند. کودکان آن روستا به سبک سنتی و مکتبخانه‌ای با فراگیری دروسی همانند واجبات و محرمات فقهی، خوشنویسی و اصول عقاید سواددار می‌شوند.



cjbrvczz5wrdy9xpfi3u.jpg


ساعت مچی و دیواری در محل زندگی «اهل توقف» وجود ندارد و سیمان و آهن در معماری خانه‌های آنان به کار نرفته است. آنان به نحو اسرارآمیزی از مردم فاصله می‌گیرند و کمتر کسی را به خانه خود راه می‌دهند. از هر نوع مظاهر مدرنیته و تکنولوژی دوری می‌کنند و با این عزلت‌گزینی و انتخاب زندگی رهبانی، هاله‌ای از شایعات و سخنان عجیب را در اطراف خود پراکنده‌اند. اهالی بومی طالقان که به درستی نمی‌دانند اینان از کجا آمده‌اند و چه مرام و مسلکی دارند، گاه آنان را مذهب و زمانی دراویش ترک دنیا گفته قلمداد می‌کنند که در انتظار ظهور امام زمان(عج)هستند.

*******************************************************************************************************
روستای ایستا واقع درعرض جغرافیایی 36 10 38 و طول جغرافیایی 50 46 59 و 1840 متر ارتفاع از سطح دریا از روستاهای بخش میان طالقان، از شهر طالقان بوده و از سمت شمال با روستای خسبان از سمت شرق با روستای اوانک از سمت جنوب با روستای جزن و از سمت غرب با روستا ی پردسر همجوار میباشد.

این روستا در فاصله 1700 متری شمال شرقی از مرکز شهر طالقان قرار دارد و دارای مساحت 180000 متر مربع و یا 18 هکتار میباشد. جمعیت آن حدود 40 نفر میباشد.
این روستا دارای 9 باب خانه متحد الشکل به ابعاد 20 متر در 50 متر و 400 متر مربع زیر بنا که هر کدام دارای یک باغ به ابعاد 20 متر در 30 متر که در ضلع جنوبی خود میباشند، تشکیل شده است.
یک ساختمان مرکزی به شکل f که بازوی بزرگ آن به طول 54 متر و هریک از بازوهای کوچک آن به طول 20 متر میباشد و شاخه های کوچک آن به سمت جنوب قرار گرفته است در ضلع جنوب غربی روستا قرار دارد.
این روستا دارای 30 قطعه زمین کشاورزی به ابعاد 25 متر در 80 متر و مساحت 2000 متر مربع میباشد.

همچنین خیابان اصلی روستا خاکی و به طول 180 متر میباشد.

این روستا به نام روستای ایستا یا روستای منتظران و یا روستای اهل توقف مشهور گردیده است.
مردم روستای ایستا عروسی و عزا ندارند، تولدشان را جشن نمی گیرند و مراسمی مثل سالگرد ازدواج برایشان بی معناست. آنها مهمان نواز هستند اما تا وقتی که یک زن قصد ورود به روستای شان را نداشته باشد. بنابراین برای سفر به روستای ایستا نمی توانید خانوادگی راهی شوید. این یک سفر کاملا مردانه است.
ایستایی ها شناسنامه هم ندارند و هیچ خدماتی از دولت نمی گیرند. آنها در مقابل امکانات جدید و تکنولوژی جبهه می گیرند و حاضر نیستند هیچ چیز جدیدی را بپذیرند حتی آب لوله کشی، برق، گاز، خدمات درمانی و تلفن.



روستای درختان تبریزی
در روستا زنان هم زندگی می کنند اما به ندرت از خانه خارج می شوند. در واقع فقط وقتی مجبور هستند از خانه بیرون می روند. با تمام این دنیای بسته ای که ایستایی ها برای خودشان دست و پا کرده اند، آنها ثروتمندند و منبع درآمدشان هم فروش زمین های پدری است که در تبریز داشته اند. آنها زمین کشاورزی در روستا دارند. دور زمین هایشان را با درختان تبریزی محصور کرده اند و مایحتاجشان را از این زمین ها تامین می کنند. ایستا روستای منظم و تمیزی است که از دور شبیه به یک دهکده کوچک سبز به نظر می رسد.
آنها تقویم و ساعت ندارند و زمان و ماه و سال را با محاسبات خورشیدی بدست می آورند. در این روستا نشانی از سیمان و آهن نیست و خانه های گلی این مردم از هر غریبه ای خالی است. اگر گذارتان به این روستا بیفتد می بینید که مردم از اینکه به حریمشان نزدیک شوید خوشحال نمی شوند و ترجیح می دهند شما را به خانه هایشان راه ندهند. از این جماعت نباید سوالی بپرسید. سوال های شما درباره این روستا و سبک زندگی مردم و فرقه و اصولشان بی جواب خواهد ماند.
در سرتاسر ایستا مدرسه نمی بینید. بچه های این روستا به مکتب خانه ها می روند و احکام و خوشنویسی را یاد می گیرند. مردم روستا به فرزندانشان این اختیار را می دهند که بعد از رسیدن به سن تکلیف برای ماندن در روستا و زندگی با پدر و مادر یا رفتن از آنجا تصمیم بگیرند. در این صورت بچه ها باید به شهر تبریز برگردند، هیچگونه فعالیت‌ سیاسی و اجتماعی نداشته باشند و باورهای خود را تبلیغ نکنند.


ایستایی ها چه فرقه ای هستند؟
مردمان ایستا گروهی از پیروان میرزا صادق مجتهد تبریزی، فقیه مشهور دوره مشروطه هستند که از عقاید تجددستیز او الهام گرفته اند و از 22سال قبل این روستا را تشکل داده اند. آنها زمانی که به روستا آمدند 9 خانواده پر جمعیت بودند اما حالا به دلیل آنکه مایل نیستند کسی از آنها سرشماری کند، تعداد دقیق شان مشخص نیست. این جماعت حتی در آمارهای ملی و سرشماری ها هم به حساب نمی آیند. ایستایی ها می گویند که به شدت منتظر آخرالزمان هستند اما اگر از اهالی بومی طالقان درباره آنها بپرسید، به شما می گویند که خودشان هم هنوز دقیقا نمی دانند ایستایی ها چه کسانی هستند. از کجا آمده اند، دینشان چیست و منتظر چه هستند. بعضی می گویند مذهب این مردم است و برخی دیگر آنها را دراویش تارک دنیا می دانند.
 
آخرین ویرایش:

AWWA

New member
جای جالبی باید باشه! احتمالا برای اعتکاف برم اونجا:) البته اگه رام بدن

بعضی وقتا نیازه آدم از دنیای مدرن دور باشه
 

mahsaa

New member
وااای چقد جالب ولی ی ذره هم ترسناکه !! نه؟!! چون که گفتن اعتقادات عجیبی هم به شایعاتو سخنان عجیب قریب دارند و اینکه خیلی به رویاهای صادقه اعتقاد دارند ! مامانم ی چیزایی از اون تفکرات و اعتقادات پدربزرگ مادربزرگاشون ک تعریف میکنه بعضی جاهاش ترسناکه و واقعا سختشون بوده
البته از ی لحاظ هم خوش ب حالشون که از خیـــلی چیز ها دورند !

مرسی جالب بود:rose:
 

goo

New member
چی میخورن؟چی می پوشن؟باید همه تبریز مال اونا باشه که هی بفروشن و درامد داشته باشن.تا با یکی از خودشون صحبت نکرد نمیشه واقعا از دلیل کارشون سر در اورد.
 

م.صفری

New member
حالا اب و برق و گاز هیچی چطوری بدون اینترنت زندگی میکنن!!!:shocked:
 

مجید دیجی

مدیر بخش
به نظرم این ها بیشتر به کمک احتیاج دارن
مگه میشه کسی جزو آمار نباشه... من یادم هست وقتی آمار گیری می کردن حتی از بی خانمان هایی که شناسنامه نداشتن هم آمارگیری می کردن.... حتی از اتباع بیگانه که مجوز زندگی تو ایران نداشتن هم آمارگیری می کردن...
 

behnaz.h

New member
والله من تبریزی هستم اصلا همچین چیری نشنیدم پس اون ویلاهارو چطوری ساختن اگه با تکنولوژی و مردم سروکار ندارن
اتفاقا تبریز کلانشهر هست و مهاجر پذیر اکثر دکترها و آدم حسابی های تبریز زاده ی همین حاشیه ها هستن
 

مجید دیجی

مدیر بخش
عکس های واقعی از این روستا
ista%201.jpg

ista%202.jpg

ista%203.jpg

تو آپارات هم از این روستا یه فیلم کوچیک هست .
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: maxin
بالا