سوالات شما از یک مهندس صنایع غذایی...

negar91

New member
مرسي دوست عزيز
ولي من هنوز يه مشكل دارم اونم اينكه آب معدني اينطور كه من برداشت كردم داراي املاح بيشتري نسبت به آب لوله كشي هستش اين ازدياد املاح منجر به بيماري هاي كليه مثل سنگ كليه نميشه ؟
 

TaTi

مدیر بخش
منظور از شير با ويتامين d چيست ؟ و ويتامين d چگونه به شير اضافه مي‌شود ؟


ويتامين d به عنوان يكي از ريز مغذيهاي ضروري براي بدن شناخته شده است
كه متاسفانه شير و فرآورده هاي لبني به لحاظ ميزان ويتامين d فقير بوده
و لذا جهت جبران اين كمبود ويتامين d به صورت يك پودر استاندارد شده و به ميزان محاسبه شده
( حدود 25% نياز روزانه به ويتامين d در ازاي هر ليوان شير معمولي ) به شير اضافه مي‌گردد .

به عبارت ديگر شير با ويتامين d ، شيري است كه به ميزان مشخص و معمولي از ويتامين d بر اساس نياز روزانه تصويب شده ( rda ) غني شده باشد!
 

bluerosy

New member
مرسي دوست عزيز
ولي من هنوز يه مشكل دارم اونم اينكه آب معدني اينطور كه من برداشت كردم داراي املاح بيشتري نسبت به آب لوله كشي هستش اين ازدياد املاح منجر به بيماري هاي كليه مثل سنگ كليه نميشه ؟

اینطور که یادمه کلسیم در آب های معدنی و پی اچی که داره، خودشون مانع از سنگ کلیه می شن و برای بیماران سنگ کلیه اصلا آب معدنی توصیه میشه. البته مانع از سنگ های کلیه ای می شه که اکثر سنگ ها رو تشکیل می دن ( که سنگ اگزالاتی کلسیمی هستن.)
دوستان صنایع غذایی ببخشید از دخالتی که کردم.:smiliess (3):
 

TaTi

مدیر بخش
مرسي دوست عزيز
ولي من هنوز يه مشكل دارم اونم اينكه آب معدني اينطور كه من برداشت كردم داراي املاح بيشتري نسبت به آب لوله كشي هستش اين ازدياد املاح منجر به بيماري هاي كليه مثل سنگ كليه نميشه ؟


آب معدني اينطور كه من برداشت كردم داراي املاح بيشتري نسبت به آب لوله كشي هستش اين ازدياد املاح منجر به بيماري هاي كليه مثل سنگ كليه نميشه ؟

مسلما جواب این سوال بر میگرده به میزان مصرف آب معدنی توسط افراد!!!
تحقیقات زیادی در این رابطه صورت گرفته و متخصصان نظرات خودشون رو اعلام کردند...به راحتی نتایج تحقیقات رو سرچ کنید!
مثلا:http://www.salamatiran.com/pdf/salamat/271_32.pdf
آب معدنی برای همه هم خوب نیست!!!
خصوصا برای افرادی که دارای ناراحتی های کلیوی و قلبی عروقی هستند!
در مجموع به افرادی که از بیماری های خاص رنج می بردند توصیه میشه که قبل از اقدام به مصرف مداوم آب معدنی حتما با پزشک خودشون مشورت کنن!


قبلا برخی از فواید آب معدنی رو هم بر شمردیم......!

دی اکسید کربن موجود در آب معدنی منجر به تسریع هضم غذا میشه!
آب های آهن دار برای درمان کم خونی فقر آهن مفیدند.
آبهای گوگردی برای درمان روماتیسم و بیماری های پوست
و مسمومیت های فلزی
خصوصا در مناطق شهری بسیار مفیدند.
آب های ید دار برای دستگاه گوارش و عملکرد بهتر غده ی تیروئید مفیدند.
آب های آهک دار برای درمان نارسایی کلیه و سیستم عصبی مفیدند!
آب های رادیو اکتیو منجر به ترمیم سلولی بدن شده
و باعث ازدیاد کلسیم سازی می شود.
از طرفی رگ های خونی را گشادتر کرده و خاصیت باکتری کشی هم دارند.
همینطور مدر بوده و آرام بخشند.
آب های آرسنیک دار به دلیل کم بودن این فلز در آنها مسمومیت ایجاد نکرده
بلکه برای رفع کم خونی ناشی از کمی غذا مفیدند!

 

TaTi

مدیر بخش
منظور از شير بازساخته چيست ؟


شيري است كه از تركيب (( شير خشك + چربي شير + آب آشاميدني )) حاصل ميشود و عمدتاً در مناطقي كه دسترسي به شير تازه مقدور نباشد، قابل عرضه و مصرف خواهد بود!
 

TaTi

مدیر بخش
آيا ميتوان شير را منجمد كرد و مصرف نمود؟

شير را ميتوان منجمد كرد
و سپس يخ آن را در يخچال يا آب سرد باز كرد!!!

ولي
اين عمل توصيه نميشود !!!
زيرا بر كيفيت شير تأثير سوء ميگذارد!
پروتئين شير ناپايدار است و ذره ها ممكن است بصورت شناور پديدار شوند .
راه حل بهتر اين است كه شير براي مصرف كوتاه خريداري شود ... اگر زیاده از حد مصرف دارید چرا به همسایه هاتون نمی دین تا بخورن؟؟؟!!!
:smiliess (11):
 

TaTi

مدیر بخش
آيا به شيرهاي پاستوريزه و استريليزه مواد نگهدارنده اضافه ميشود ؟


خير، افزودن هر گونه مواد نگهدارنده به شير پاستوريزه و استريليزه مجاز نيست!!! بخدا مجاز نیست ! :rolleyessmileyanim: ولی نمی تونم قسم بخورم که همه ی شرکتها چیزی بهش اضافه نمی کنن!!!
:smiliess (6)::whistle:
 

نوتر

New member
اینطور که یادمه کلسیم در آب های معدنی و پی اچی که داره، خودشون مانع از سنگ کلیه می شن و برای بیماران سنگ کلیه اصلا آب معدنی توصیه میشه. البته مانع از سنگ های کلیه ای می شه که اکثر سنگ ها رو تشکیل می دن ( که سنگ اگزالاتی کلسیمی هستن.)
دوستان صنایع غذایی ببخشید از دخالتی که کردم.:smiliess (3):



کاملا درسته.
دوستان عزیز آب معدنی دارای کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ...هستش که برای سنگ کلیه هم خوب هست.

البته ببخشید دخالت میکنما سمینار دوره ی کارشناسی من و بحث پاتوفیزیولوژی تو دوره ی ارشد که من داشتم سنگ کلیه و بیماری های کلیه بود(یه سوادی کوچولویی تو بحث سنگ کلیه دارم)

هیچ وقت فکر نکنید آب معدنی برای سنگ کلیه بده. بلکه بستگی به میزان مصرف آب و نوع سنگی داره که اون فرد داره. و البته به شکل روتین آب معدنی برای افرادی که سنگ کلیه دارند توصیه میشه:riz304::riz304:.


از تاپیک خوبی که ایجاد شده تشکر میکنم. خیلی خیلی خوبه. توضیحاتت عالیه. من که به شخصه ازش استفاده میکنم:riz304:
 

TaTi

مدیر بخش
طريقه گرفتن اسيديته و آب در شير چگونه است ؟

اسيديته شير ناشي از تبديل لاكتوز شير به اسيد لاكتيك است
كه به روش رنگ سنجي حجمي ( تيتراسيون ) با سود اندازه گيري مي شود.
حجم مصرفي سود براي خنثي كردن معادل اسيد لاكتيك موجود در شير ميباشد !!!

براي اندازه گيري آب داخل شير:
به روش عمومي اندازه گيري رطوبت فرآورده هاي لبني عمل مي شود.
ولي چنانچه هدف اندازه گيري آب اضافه شده به شير به منظور تقلب باشد بايد به روش اندازه گيري نقطه انجماد شیرعمل نمود كه در اين صورت دستگاه كرايوسكوپ مورد استفاده قرار مي گيرد !
 

نوتر

New member
چرا پنیر خاکستر اسیدی داره ولی شیر خنثی؟؟؟

در طی پنیر سازی، ph شیر «7/6-6/6» از طریق استفاده از اسید لاکتیک تولید شده ی باکتری پایین می آید.
که با تولید اسید لاکتیک و ph پایین حدود 3/5، شیر تخمیر می شود.

چرا لاکتوز ماست کمتر از شیره؟؟؟

در طی پروسه ی تولید ماست ، قند لاکتوز (موجود در شیر) به اسید لاکتیک تبدیل می شود.
که اسید لاکتیک موجود در ماست به جذب بهتر کلسیم کمک می ‌کند
و محیط مناسب بیولوژیکی را برای بهبود جذب کلسیم و ویتامین ‌ها فراهم می ‌آورد.

البته ببخشید دوست خوبم یه مطلب رو من بگم. بحث خاکستر اسیدی و خاکستر قلیایی مربوط به PH خود مواد غذایی نمیشه. مثلا مرکبات که خیلی هم اسیدی هستند خاکستر قلیایی تولید میکنند. منظور از خاکستر قلیایی خاکستر قلیایی ادرار هست که بحث کاملا متفاوته با PH خود مواد.

اینم بگم دوستان تغذیه ای دقت کنند آلو که قبلا جزو مواد با خاکستر اسیدی بوده رفته و در کراوس 2012 در گروه خاکستر بازی قرار گرفته:riz304:
 
آخرین ویرایش:

TaTi

مدیر بخش
چرا ماست آب مي اندازد ؟


بافت ماست يك شبكه سه بعدي از پروتئين‌هاي منعقدشده شير است!
در فضاي ما بين این پروتئین ها آب به دام افتاده است...
با پاره‌شدن اين شبكه پروتئيني سه بعدی (طی پروسه ی تولید ماست)، آب ميان بافتي ماست ، شروع به خارج‌شدن ميكند....(خب برا همین چیزاس که بهش شیرخشک میزنن تا انسجام بافتش حفظ بشه! :smiliess (3):)
.............كه اصطلاحاً می گویند : ماست ، آب انداخته است!
......................و همش هستو همین آبی که بعضیا ""خدای نکرده"" دور میریزنش!!!
:eek:t0837h0nn8zfqu8ult
 
آخرین ویرایش:

نوتر

New member
حالا دوست خوبم یه سوال هم من ازت دارم.
به نظرت چرا ماست باعث کاهش فشار خون میشه؟


اولین جوابی که به ذهن متخصصین تغذیه و پزشکان و ... میرسه اینه که ماست دارای کلسیم است و کلسیم ماست باعث کاهش مقاومت عروق میشه.

در حالی که میدونیم این جواب صحیح نیست. چون اگه قرار بود کلسیم باعث این قضیه بشه پس چرا شیر که از غنی ترین منابع کلسیم هست باعث کاهش فشار خون نمیشه؟؟

شما بعنوان یک مهندس صنایع غذایی جوابش رو فکر میکنید چی باشه؟

البته من جوابشو میدونم میخوام شمام یه حدسی بزنید. مرسی:28:
 
آخرین ویرایش:

bluerosy

New member
آيا به شيرهاي پاستوريزه و استريليزه مواد نگهدارنده اضافه ميشود ؟


خير، افزودن هر گونه مواد نگهدارنده به شير پاستوريزه و استريليزه مجاز نيست!!! بخدا مجاز نیست ! :rolleyessmileyanim: ولی نمی تونم قسم بخورم که همه ی شرکتها چیزی بهش اضافه نمی کنن!!!
:smiliess (6)::whistle:

تاتی جان. چه نوع شیر هایی مواد نگهدارنده دارن؟ درسته که شیرهای زمان دار مواد دارند؟ کلا توصیه می شه چه نوع شیری بیشتر خریداری بشه؟
 

bluerosy

New member
چرا پنیر خاکستر اسیدی داره ولی شیر خنثی؟؟؟

در طی پنیر سازی، ph شیر «7/6-6/6» از طریق استفاده از اسید لاکتیک تولید شده ی باکتری پایین می آید.
که با تولید اسید لاکتیک و ph پایین حدود 3/5، شیر تخمیر می شود.

چرا لاکتوز ماست کمتر از شیره؟؟؟

در طی پروسه ی تولید ماست ، قند لاکتوز (موجود در شیر) به اسید لاکتیک تبدیل می شود.
که اسید لاکتیک موجود در ماست به جذب بهتر کلسیم کمک می ‌کند
و محیط مناسب بیولوژیکی را برای بهبود جذب کلسیم و ویتامین ‌ها فراهم می ‌آورد.

دوست خوبم ممنون از مطلب مفیدتون. می شه بگید چرا ماست با وجودی که اسید لاکتیک داره پی اچش قلیاییه؟ اینم همیشه برام سوال بوده
 

TaTi

مدیر بخش
- با توجه به سمومي كه به علوفه زده ميشود و دامها از آن تغذيه ميكنند ، آيا شير آنها سم زدايي ميشود و سالم است ؟

اصولاً امكان جداسازي تركيبات شيميايي كه وارد شير ميشه چه از طريق آلودگي خود شير و چه از طريق خوراك دام وجود نداره!!!
دريافت شير توسط كارخانه بر مبناي ضوابطيه كه بر اون اساس شير دريافتي از دامدار با رعايت كليه ضوابط بهداشتي و ايمني دام ، تحت نظارت دامپزشك و در شرايط بهداشتي صورت میگیره!
مانند:
خوراك سالم
وضعيت نگهداري
دوشش
انتقال شير و.....

بنابراين حداكثر كوشش صورت مي گيره تا شير تحويلي به كارخانه از ويژگيهاي شير طبيعي و سالم برخوردار باشه!
 

TaTi

مدیر بخش
- چرا داخل جعبه بستني هاي يك ليتري، بر خلاف 2 ليتري، از كيسه فريزر استفاده نميشود ؟


بدليل :
1. كم‌بودن قطر داخلي مقواي يك ليتري نسبت به 2 ليتري
2. سرعت زياد عمليات
بسته‌بندي امكان وارد نمودن كيسه فريزر به داخل آن نيست‌ !
البته سطح داخلي كارتن‌هاي بستني يك‌ ليتري داراي يك لايه پلي اتيلن ميباشد!
 

TaTi

مدیر بخش
- چرا بستني‌هاي صنعتي، بافت ضعيف دارد و شبيه كف است ؟

در توليد بستني به روش صنعتي مقداري هوا ((در حد تعريف‌شده و قابل قبول)) در داخل بستني تزريق ميشه!
بنابراین بافت بستني‌صنعتي در مقايسه با بستني‌سنتي كمي نرم‌تره...
البته كف آلود بودن و ضعيف بودن بافت بستني ميتواند بدليل فرآيند هوا‌دهي نامناسب و يا كاربرد يك پايداركننده نامناسب در تركيب آن باشد ، كه بعنوان يك نقص تلقي ميشه!

معمولا در انتقال بستني از مراكز توليدي تا محل مصرف
به محصولات صنعتي شوكهاي متعددي وارد ميشه
ولي معمولاًتوليد كنندگان سنتي محصولات خود را اصطلاحاً از توليد به مصرف عرضه ميكنند!
 

TaTi

مدیر بخش
-تفاوت بستني با ديگر محصولات لبني در چيست؟

به علت تقويت بافت بستني با (( شير خشك )) و بعضا قطعات میوه و وجود شكر در اين محصول ارزش تغذيه‌اي آن بيشتر از مواد لبني ديگر است!
که در مورد افراد دیابتی به علت وجود گلوكز و ساكاروز در تركيبات بستني ، مصرف آن توصيه نمي شه!
براي بيماران ديابتي و افرادي كه به رژيمهاي غذايي پايبند هستند بستني هاي بدون قند وچربي توصيه ميشه...
 

TaTi

مدیر بخش
- چه اختلافي بين پنير سفيد آب نمكي وپنير ( uf ) وجود دارد ؟

توليد پنير با جداسازي بخش اعظم سرم شير و تغليظ ماده خشك شير صورت مي‌گيره...

در پنير سفيد معمولي : جداسازي سرم بعد از انعقاد و برش دلمه اتفاق ميافته...
در حالي كه
در پنير فتا : تغليظ ماده خشك شير به وسيله غشاء و قبل انعقاد انجام ميشه...
 

TaTi

مدیر بخش
- ماست بايو چيست ؟

فرآورده هاي كه مايه بايو به آنها افزوده شده ازفواید ويژه اي براي سلامتی انسان در همه سنين برخوردارند ...
مايه بايو گونه اي پروبيوتيك است كه هضم و جذب مواد خوراكي درون دستگاه گوارش به كمك آنها انجام مي شه!

اين پروبيوتيك هاي سودمند همچنين سيستم ايمني طبيعي بدن را برمي انگيزد تا بهتر بتواند در برابر عوامل بيماري زا مقاومت كند!
ويژگي های پروبيوتيك ها سبب شده است كه خانواده ها به مصرف ماست و شير بايو روي بياورند خصوصا در کشورهای توسعه یافته!
بايو ماده اي طبيعي است كه به رشد كودكان ، بزرگسالان ، جوانان و تامين تندرستي آنان كمك مي كنه!

ماست بايو يك فرآورده پروبايوتيكي با فرمول ويژه است .
كه دستگاه گوارش را با باكتري هاي سودمند پوشش ميده.
ماست بايو به حفظ توازن محيط روده كمك مي كنه!
روند بهبود پس از بيماريها ،
مصرف آنتي بيوتيكها
و بهبود عوارض هرگونه استرس را سرعت مي‌بخشه!

مسافرت و تغييرات رژيم غذايي و آب و هوایی ميتواند اثر تخريبي بر دستگاه گوارش و سيستم ايمني بدن داشته باشد که با استفاده از ماست بايو بهترين شانس براي سازگاري با اين دگرگوني ها را خواهید داشت!
 
بالا