رفع اشکال درس سلولی-مولکولی مخصوص رشته بیوتکنولوژی

sanaz alizadeh

New member
در غشا پلاسمایی کدامیک از عدم تقارن بیشتری برخوردار است؟

فسفاتیدیل اتانل امین گالاکتوسربروزید اسفنگولیپید کلسترول

sanaz alizadeh

New member
کدام فسفولیپید سبب خمیدگی و جوانه زنی غشا پلاسمایی می گردد؟

فسفاتیدیل اینوزیتول فسفاتیدیل سرین فسفاتیدیل اتانل امین فسفاتیدیل کولین

- - - Updated - - -

sanaz alizadeh

New member
اجسام نیسل در سلول های عصبی حاوی کدام یک از ارگانل های زیر است؟
شبکه اندوپلاسمی زبر و گلزی، شبکه اندوپلاسمی صاف و ریبوزوم ها ، شبکه اندوپلاسمی زبر و گلزی ، شبکه اندوپلاسمی صاف و میتوکندری

- - - Updated - - -

شبکه اندوپلاسمی زبر و گلزی، شبکه اندوپلاسمی صاف و ریبوزوم ها ، شبکه اندوپلاسمی زبر و گلزی ، شبکه اندوپلاسمی صاف و میتوکندری

alireza-ja

New member
حضور کدام یون برا عملکرد پمپ سدیم پتاسیم لازمه؟

ca mg so4 hpo4

با گوشی نوشتم علامت مثبت منفی یونهارو نشد بنویسم

بنظرم منیزیم میشه. چون این پمپ atp لازم داره پس باید منیزیم هم وجود داشته باشه. میدونیم که atp در صورتی روش کار انجام میشه که با منیزیم کمپلکس تشکیل بده.

بهتره که بقیه دوستان هم نظرشون رو بگن
Untitled-1.jpg

alireza-ja

New member

- - - Updated - - -

این سوال مشابهشو توی آزمون شماره 1 سوال 43 بهتون داده بودم توی همون تاپیک هم توضیحشو دادم.

43. یک سلول در معرض حمله یک ویروس قرار گرفته است. پس از میانکنش لیگاند- رسپتور، ویروس از طریق وزیکول به داخل سلول جوانه می¬زند. بنظر شما در محل وزیکولاسیون مقدار کدام فسفولیپید بیشتر است؟
a. فسفاتیدیل کولین
b. فسفاتیدیل اتانول آمین
c. اسفنگومیلین
d. کاردیولیپین

جواب: b

alireza-ja

New member

- - - Updated - - -

گزینه 1 و 3 (جفتش مثل همه) چون شبکه اندوپلاسمی زبر که حتما هستش

A Nissl body, also known as Nissl or tigroid substance, is a large granular body found in neurons. These granules are rough endoplasmic reticulum (RER) with rosettes of free ribosomes, and are the site of protein synthesis.

The functions of Nissl bodies is thought to be the same as that of the rest of the ER and the golgi apparatus

alireza-ja

New member
چنتا دیگه از غشا بپرسم؟؟؟؟؟
علیرضا خان استاد سلولی ازون توضیحا میخام......

عدم تقارن گلیکولیپید های غشایی در کجا ایجاد میگردد؟
بخش لومنی گلژی بخش لومنی شبکه اندوپلاسمی بخش سیتوزولی گلژی بخش سیتوزولی شبکه اندوپلاسمی

تا جایی که میدونم در اندوپلاسمی عدم تقارن بین فسفولیپیدها برقرار نمیشه چون اونجا به سرعت داره فسفولیپید ساخته میشه و این فرصت پیش نمیاد که فلیپاز بیاد بر طبق قاعده فسفولیپیدها رو در غشای اندوپلاسمی پخش کنه فقط صرفا بر اساس تعداد اینکاررو انجام میده تا غشای اندوپلاسمی از هم پاشیده نشه. حالا تا جایی که من میدونم این عدم تقارن در خود غشای سیتوپلاسمی توسط فلیپاز و فلاپاز و اسکرمبلاز ایجاد میشه. که توی گزینه ها نیست.

ولی خوب بنظرم چون گفته گلیکولیپید یعنی اینکه فسفولیپید قنددار شده. عملیات گلیکوزیلاسیون هم توی لومن گلژی انجام میشه پس شاید 1 بشه.

زیاد مطمئن نیستم بقیه نظرشون رو بگن.

آخرین ویرایش:

mahsa khanum

New member
نحوه عمل گیرنده های موسکارینی و ؟ استیل کولینیو توضیح بدید استاد:riz304:

استاد من پیوند هیدوفوبی هیدروژنی استری کوالانسی وهر چنتا پیوند دیگه که هست با هم دیگه قاطی میکنم :13:میشه توضیح بدید چی ب چیه؟؟؟؟؟؟؟:bunnyearsmiley:

سلولی

New member
سلام خواهشا به سوالات من هم جواب بدهید 1.علت پیدایش سیناپس؟ الف کروموزوم هولوگرام تبادل دی آن ای را آغاز کنند بهشون تفکیک کروموزومی را انجام دهند 2.کدام مورد برای پایداری ومانند ضروریه؟ الف کرومونما ب تلومر 3. ساختمان شیمیایی سازمان دهنده هستکی؟ ا

mahsa khanum

New member
سلام خواهشا به سوالات من هم جواب بدهید 1.علت پیدایش سیناپس؟ الف کروموزوم هولوگرام تبادل دی آن ای را آغاز کنند بهشون تفکیک کروموزومی را انجام دهند 2.کدام مورد برای پایداری ومانند ضروریه؟ الف کرومونما ب تلومر 3. ساختمان شیمیایی سازمان دهنده هستکی؟ ا

سوال 1 از نظر من هر دوش میشه ..علیرضا اینجور سوالا رو چطور ج بدیم؟ ولی الف و انتخاب میکنم

2.تلومر ....حالا جواب اصلیو خودت بگو کوم میشه

alireza-ja

New member
نحوه عمل گیرنده های موسکارینی و ؟ استیل کولینیو توضیح بدید استاد:riz304:

استاد من پیوند هیدوفوبی هیدروژنی استری کوالانسی وهر چنتا پیوند دیگه که هست با هم دیگه قاطی میکنم :13:میشه توضیح بدید چی ب چیه؟؟؟؟؟؟؟:bunnyearsmiley:

خواهشا از کلمه استاد واسم استفاده نکنید. ببخشید
گیرنده های استیل کولین دو دسته اند:
1. موسکارینیک اسیدی (مونومر)

2. نیکوتینیک اسیدی (پنتامر بتا گاما دلتا آلفا2)

کلا گیرنده های استیل کولین در حقیقت کانال سدیم هستند.

توضیح مکانیسمش طولانیه توی لودیش خوب گفته.

پیوندها تعدادشون زیاده فقط اونایی که توی بیوشیمی و سلولی زیاد کاربرد دارند میگم بقیه دوستا هم کاملش کنند.

استری: پیوند بین الکل و اسید
اتری: پیوند بین الکل و الکل
آمیدی: پیوند بین آمین و اسید
انهیدریدی: پیوند اسید و اسید

alireza-ja

New member

سوال 1 از نظر من هر دوش میشه ..علیرضا اینجور سوالا رو چطور ج بدیم؟ ولی الف و انتخاب میکنم

2.تلومر ....حالا جواب اصلیو خودت بگو کوم میشه

والا من که اصلا نتونستم منظورشو بفهمم توی نگارش سوالش بنظرم مشکل داره.

سلولی

New member
نگارش سوالم مشگل داشت 1.علت پیدایش سیناپس کرموزومی؟ الف کروموزوم های همولوگ تبادل dna را اغاز کنند ب شروع تفکیک کروموزومی انجام شود
من دریک کتاب دیدم جواب زده الف دریکی دیگر ب زده است

Aysel

New member
1) ژنی دارای سه اگزون میباشد ، وقوع کدامیک از جهش های زیر برای موجود خطرناکتر است؟؟
الف) حذف یک نوکلئوتید در ابتدای اگزون سوم
ب) حذف یک نوکلئوتید در انتهای اگزون اول

2) نقش انزیم توپوایزومراز یک چیست؟
الف ) ایجاد فشردگی در دی ان ای تک رشته ای
ب) مانع فشردگی در دی ان ای تک رشته ای
ج) ایجاد فشردگی در دی ان ای دو رشته ای
د) مانع فشردگی در دی ان ای دو رشته ای

3 ) ناحیه YAG در اینترون چیه؟؟

کدامیک از snrna های زیر دو اگزون را به هم وصل میکند؟؟
الف ) U5
ب) U6

sanaz alizadeh

New member
گزینه 1 و 3 (جفتش مثل همه) چون شبکه اندوپلاسمی زبر که حتما هستش

A Nissl body, also known as Nissl or tigroid substance, is a large granular body found in neurons. These granules are rough endoplasmic reticulum (RER) with rosettes of free ribosomes, and are the site of protein synthesis.

The functions of Nissl bodies is thought to be the same as that of the rest of the ER and the golgi apparatus

اولی شبکه اندوپلاسمی و ریبوزوم بود

بالا