رفع اشکال درس سلولی-مولکولی مخصوص رشته بیوتکنولوژی

sa@@ra

New member
آخه ی سوالی پرسیدی عجیب!!!!!الان سوالاتو شمارش بندی کن تا بتونیم جوا بدیم آخه!!!!

میخوام بدونم کسی اینو خونده یا جایی دیه باهاش اشنایی داره؟
اخه یه جوری هس
یه جا میگه نسبت متفاوت تو کروماتینه بعد میگه بخش ثابت از نظر ساختاری کروماتین رو میسازه؟منظورش چیه؟
بعد مگه پروتئین اسیدی میشه؟که گفته پروتئن اسیدی؟:21:

Immunity

Well-known member
بچه ها یک سوال داشتم این جملات تو جزوم بود اگه میشه یکی توضیج بده اینو:
در رشته های کروماتینی مختلف یا حتی در بخش های مختلف یک رشته کروماتینی نسبت pro اسیدی به rna ها متفیر است
اما درکروموزوم های مختلف یا یک کروموزوم خاص همواره نسبت ثابتی از dna دو رشته ای و pro های هیستونی وجود دارد(خوب این که اکی هست )
اما زیرش میگه:
بخش های ثابت از نظر ساختاری یک رشته کروماتینی را میسازنند منظورش چی هست؟:dadad4:
منظور از پروتیین اسیدی پروتیینهای دخیل در همانندساری و رونویسیه..مثه rna یاdna پلی مراز...پروتتینهای بازی هم همون هیستونها و پروتامین هاس که دارای امینو اسیدهای بازی درنتیجه دارای بار مثبت هستند...در مورد این جمله "در رشته های کروماتینی مختلف یا حتی در بخش های مختلف یک رشته کروماتینی نسبت pro اسیدی به rna ها متفیر است" باید بگم درسته چون در یه زمان فقط بخشهایی از ژن رونویسی میشه ک سلول به پروتیین های اون نیاز داشته باشه پس الزاما از تموم بخشهای کروماتین رونویسی نمیشه...
در مورد جمله دومم باس بگم مثلا توی کروموزوم 1 همه انسانها یه نسبت هیستون وجودداره...تو یه گونه مشخص این نسبت یکسانه

rahaaaaa

New member
بچه ها کس می تونه راجع به smp DNA و bend DNA برام توضیح بده لطفا؟و همینطور راجع به شکاف بزرگ DNA؟
مرسی.

elissa

New member
پس چرا سلولز که از گلوکز تشکیل شده پیوندش بتاست؟درصورتی که گلوکز آلفاست؟

عزيزم
مونومر كلوكز مي تونه به دو فرم D , L (بسته به اينكه توز فرم خطي OH كدوم سمت كرخ عاملي باشه )از نظر انانتيومري باشه
وقتي به فرم حلقوي در مياد بر اساس اينكه موقعيت OH كربن انومري نسبت به كروه عاملي جيه به دو فرم الفا و بتا تقسيم مي شه خب؟
هميشه كه اين كلوكز ما به شكل الفا نيست . مثلا تو كلوكوزان هاي ذخيره اي (مثل نشاسته)الفا كلوكز به يه الفا كلوكز ديكه متصل مي شه
اما تو كلوكوزان هاي ساختماني (مثل سلولز) بتا كلوكز ها به هم متصل مي شن

بس:وقتي قراره بيوندي بين دوتا كلوكز تشكيل بشه اين oh ها هستن كه به هم متصل مي شن (و يك اب توليد مي كنن) بسته به اينكه اين او هاش ها بالا باشن يا بايين ملكولي كه ساخته مي شه متفاوت خواهد بود

elissa

New member
ببخشید منظورتون از نقطه دوم همانند سازی همون نقطه دوم موجود در چنگال همانند سازی هس دیگه؟؟؟؟؟؟
مي دوني!
همانند سازي رشته هاي دي ان ا ي ميتوكندري همزمان انجام نميشه
اول يك مقدار از همانند سازي رشته ي اول انجام مي شه
بعد كه اوري رشته ي دوم باز شد اون هم همانند سازي ميشه فكر كنم منظور شون از نقطهي دوم اوري دوم بود

sa@@ra

New member
مي دوني!
همانند سازي رشته هاي دي ان ا ي ميتوكندري همزمان انجام نميشه
اول يك مقدار از همانند سازي رشته ي اول انجام مي شه
بعد كه اوري رشته ي دوم باز شد اون هم همانند سازي ميشه فكر كنم منظور شون از نقطهي دوم اوري دوم بود

دقیقا هر رشته دو تا ori داره که مستقل از هم داره یکی برای رشته سنگین یا h ودیگیری برای رشته سبک L
ابتدا از روشته ی سنگین همانندسازی شروع میشه وقتی که 67% همانندسازی شد مبدا رشته سبک فعال میشه وقتی سنتز h تمام شد رشته L 33 درصد ساخته شده که بعد توصط توپوایزومراز جدا میشن و همانند سازی هاشون کامل میشه و همانندسازی در جهت عکس هم هست در دو رشته:smilies:

Aysel

New member
سلام
بازم یه چن تا سوال
1) گرفتن انرژی ازاد شده از انتقال الکترون ها برای انجام فسفوریلاسیون اکسیداتیو در غشا داخلی میتوکندری به عهده کدام است؟
الف)oscp ب) pf1
گزینه ب رو زده ، ولی مگه نباید الف درس باشه؟؟

2) در مورد میتوکندری کدام صحیح است؟
الف)ابتدا h2o سپس atp و co2 تولید میشود
ب) ابتدا co2 سپس atp و h2o تولید میشود
گزینه ب رو زده اینجام مگه نباید گزینه الف صحیح باشه؟؟

یکی هم اینکه آیا محصول فتوسیستم 2 مولکول اکسیژن است؟؟؟

Immunity

Well-known member
سلام
بازم یه چن تا سوال
1) گرفتن انرژی ازاد شده از انتقال الکترون ها برای انجام فسفوریلاسیون اکسیداتیو در غشا داخلی میتوکندری به عهده کدام است؟
الف)oscp ب) pf1
گزینه ب رو زده ، ولی مگه نباید الف درس باشه؟؟

2) در مورد میتوکندری کدام صحیح است؟
الف)ابتدا h2o سپس atp و co2 تولید میشود
ب) ابتدا co2 سپس atp و h2o تولید میشود
گزینه ب رو زده اینجام مگه نباید گزینه الف صحیح باشه؟؟

یکی هم اینکه آیا محصول فتوسیستم 2 مولکول اکسیژن است؟؟؟

سوال سختی پرسیدیاااااا.......موندم توش!!!
سوال 1 منظور از oscpچیه؟؟؟ سوال 2 هم سوال بسیار سختیه ک جوابشو توکتاب مبانی سلولی آلبرت صفحه 513پیدا کردم.. ب درسته اول co2تولید میشه تویه چرخه اسید سیتریک که در نهایت nadh2تولید میشه میاد تو زنجیره انتقال الکترون..ولی بعد از این شک دارم ک atp تولید میشه!!!!!
زیر فتوسیستم2 آنزیم تجزیه کننده اب وجود داره ک 2e..2H...اکسیژن تولید میکنه

آخرین ویرایش:

Aysel

New member
سوال سختی پرسیدیاااااا.......موندم توش!!!
سوال 1 منظور از oscpچیه؟؟؟ سوال 2 هم سوال بسیار سختیه ک جوابشو توکتاب مبانی سلولی آلبرت صفحه 513پیدا کردم.. ب درسته اول co2تولید میشه تویه چرخه اسید سیتریک که در نهایت nadh2تولید میشه میاد تو زنجیره انتقال الکترون..ولی بعد از این شک دارم ک atp تولید میشه!!!!!
زیر فتوسیستم2 آنزیم تجزیه کننده اب وجود داره ک 2e..2H...اکسیژن تولید میکنه
oscp پروتئینی است که در قسمت ساقه اکسیزوم وجود داره!!ولی فک کنم همون ب درس باشه چون اگه بجای oscp ساقه میگفت میشد این گزینه رو زد!!!
سوال 2 هم اره حق با شماست من اصلا چرخه کربس یادم نبود. atp هم توسط اکسیزوم ها تولید میشه در اخر انتقال الکترون میتوکندری
ولی فتوسیستم رو متوجه نشدم اکسیژن چطور تولید میشه!!!

Immunity

Well-known member
oscp پروتئینی است که در قسمت ساقه اکسیزوم وجود داره!!ولی فک کنم همون ب درس باشه چون اگه بجای oscp ساقه میگفت میشد این گزینه رو زد!!!
سوال 2 هم اره حق با شماست من اصلا چرخه کربس یادم نبود. atp هم توسط اکسیزوم ها تولید میشه در اخر انتقال الکترون میتوکندری
ولی فتوسیستم رو متوجه نشدم اکسیژن چطور تولید میشه!!!

ای وایه من!!!! نگااین واکنش انجام میشه h2oمیشه....2الکترون..2پروتون...و یدونه اکسیژن

Immunity

Well-known member
oscp در بخش f0 هست . باعت جساسیت به الیگومایسین میشه همین و جواب pf1 هست

سلام شما زیست رو از چ کتابی میخونین؟؟ مهدوی درباره اکسیزوم ها صحبتی نکرده...باس ی نگا باون کتابم بندازم

saaabaaa

New member

آلفا و بتا نوعی ایزومر هستن که مربوط به فرم حلقوی منوساکارید‌ها می‌شه.
برای تعیین آلفا و بتا بودن یک منوساکارید باید به صورت زیر عمل کنیم:
اگر oh متصل به کربن انومری همجهت با ch2oh باشد یا به اصطلاح با همدیگر سیس باشند، منوساکارید بتا خواهد شد. یعنی‌ اگر oh با ch2oh با هم به طرف بالای حلقه باشند، ایزومر بتا میشود. حال باز هم اگر oh متصل به کربن انومری به طرف پایین حلقه باشد و ch2oh هم به طرف داخل حلقه (پایین) باشد، با همدیگر سیس هستند پس باز هم بتا میشود.
حال اگر oh با ch2oh حالت ترانس داشته باشند یعنی‌ یا oh پایین و ch2oh بالا و یا oh بالا و ch2oh پایین در هر دو حالت ترانس محسوب میشوند پس آلفا میشود.

نکته‌ای که اکثرا به اون توجه نمیکنن اینه که خیلیا فقط به بالا یا پایین بودن oh متصل به کربن انومری نگاه میکنند یعنی‌ اگر بالا بود سریع میگن بتا و اگه پایین بود میگن آلفا، که کاملا غلطه. در حالیکه باید به سیس یا ترانس بودن oh کربن انومری با ch2oh نگاه کنیم.

حالا برای تعیین نوع پیوند آلفا و یا بتا برای یک دی ساکارید به صورت زیر عمل می‌کنیم:
بررسی می‌کنیم که کدام منوساکارید کربن انومری خود را درگیر پیوند کرده است، آن را طبق روش بالا آلفا یا بتا بودنش را تعیین می‌کنیم هرکدام بود، نوع پیوند بین ۲ منوساکارید همان میشود و پس از نوع آلفا یا بتا شماره‌های کربن‌های درگیر پیوند گلیکوزیدی را می‌نویسیم.

مرررررسی:ad54ad:

sa@@ra

New member
بجه ها من تصحیح میکنم جواب همون oscp میشه oscp همون زیر واحد گامای بخش ساقه هست که چون تو ستانداران به الیگومایسین حساس هست به این نام خوانده میشه oligomycine sensibility compartment protein
و این بخش هست که انرزی انتقال الکترون را درسافت و به بخش سر میده
معادل گاما در باکتری دلته هست که فاقد حساسیت به الیگو هست
در ضمن تو باکتری ها زیر واخد اپسیلون هم نداریم:smiliess (8):

Aysel

New member
سلام شما زیست رو از چ کتابی میخونین؟؟ مهدوی درباره اکسیزوم ها صحبتی نکرده...باس ی نگا باون کتابم بندازم

چرا اتفاقا من از رو مهدوی خوندم اکسیزوم ها رو
بخاطر اونم به این سوال شک کردم

Aysel

New member
واما یه سوال دیگه :smilies:
docking protein ها چه نقشی دارن ودر کجا قرار دارن؟؟
من که هرچی گشتم پیدا نکردم میشه کتابی که در مورد این پروتئین ها گفته رو هم بگین
مررررسی

sa@@ra

New member
واما یه سوال دیگه :smilies:
docking protein ها چه نقشی دارن ودر کجا قرار دارن؟؟
من که هرچی گشتم پیدا نکردم میشه کتابی که در مورد این پروتئین ها گفته رو هم بگین
مررررسی

تا جایی که من خوندم در ER برای sRP گیرنده اختصاصی هست که بهش قبلا DOCKING PROTEIN میگفتند که الان شده SRP RECEPTOR
SRP برای بروتئین های که میخواهند ترشح بشوند از ER سیگنا پیام هست

بالا