am-ml
New member
مطمئنا حرف شما درسته ولی این یعنی اینکه تحصیلکرده هایی مثل شما و اون صاحب ایمیل و هممون برای کشورمون تلاش کنیم ،من نمی گم کسی نره تو خارج از کشور درس بخونه (پیامبر ما گفتن برای علم تا چین هم برین - چین هم خیلی دور بود و از دین خبری نبود -) ولی اگه واقعا دیدتون اینه که ما نیاز به آموزش داریم و نیاز داریم چیزای جدید یاد بگیریم ،باید خودمون دست به کار بشیم ،کسی دلش برای ما نمیسوزه جز خودمون ...من یک زمانی خیلی به این شعار اعتقاد داشتم، اینکه اگه مردم خودشون رو اصلاح کنند جامعه درست میشه!
ولی الان می بینم، یک جوری این شعار، یک راه در رو واسه ی توجیه همهی مشکلات شده، هر چی پیش میاد، می گن مردم اشکال از خودشونه!
بعد که میای واکاوی میکنی، می گی مردم ذاتشون مشکل داره؟ می گن این حاصل عرب و عجم و فلان و فلان هست که ذات مارو عوض کردن!
بعد که میای دلیل اونو میگردی چیه، می بینی که اونم یک توجیهی واسش میارن!
فلا ش بک با اول:
نه منظورم مقایسه ی دینی نبود، نمی گم چون ما مسلمونیم و اونا نیستن، پس ما عقب مونده و اون پیشرفته ان! نه این اشتباهه!
یک مثال دیگه از ژاپن:
توی ژاپن زلزله 6.5 ریشتر بیاد چی میشه؟ هیچی فوقش 2 نفر از ترس غش کنند! اونم بالای 60 ساله!
توی بم چی شد؟ 60 هزار نفر مردند!
چجوری شد اینطوری شد؟ از اول اینا اینقدر منظم بودند؟
نه.
بعد از جنگ دوم ملل (نه به اشتباه جهانی) ژاپنی ها یک قانون نوشتند واسه ی مقاوم سازی.
مث الان ایران،
همه باید اجرا میکردند، ولی هیچکی در واقع اجراش نمی کرد، زلزله اومد تازه فهمیدند که چه کلاهی سرشون رفته!
کل شهر به ظاهر ایمن، خراب شد!
بعد دیدن که باید درک مردم رو از طریق آموزش ببرند بالا!
نه اینکه قانون فلا ن بذارند!
الان چی شده؟ نتیجه ی 70 سال آموزش این شده!
الانم من میگم ، که جامعه که یک نفر نیست که مثلا از امشب تصمیم بگیره خودشو اصلاح کنه!
باید مدیریتش کرد!
یک مثال عینی:
یکمی همه فکر کنیم!
ایده آل های جوانان سال 91 با ایده آلهای جوانان سال 83 چه فرق هایی داره؟
فکر کن، سیاسی، اجتماعی، ....
همه ی اینها حاصل مدیریت کلان کشور هست!
یه مثال رو میخوام اینجا بگم ولی لطفا تو مثالش نمونین ،رضا خان پیشرفت های ترکیه رو دید و دید که همسر آتا ترک برهنه است و البته توانمند ،ابینقدر نتونست بفهمه و نخواستن بفهمه که توانمندی اون ربطی به برهنگیش نداره ...
اما انگلیسی ها و فرانسوی ها چی اونا هم اینو نمیدونستن که پیشرفت و برهنگی ربطی به هم ندارن ؟
آیا اونا به ما به غیر از یک مصرف کننده نگاه میکنن ،حالا یه موقع کالای فروشیشون کلاه و مد هست ،یه موقع دیگه فیلم هایی بی هدف که خودشون هم نگاهش نمی کنن و برای سلامت بچه هاشون بد میدونن ...و هر روز یک چیز جدید ...
به نظر من باید بین مردم جوامع پیشرفته و سیاستمداران و تاجران اون تفاوت قائل شد ،اونوقت شاید بشه از اونا یاد گرفت ،اگرچه ما الگو و علم زندگی کم نداریم ولی یا جاهل هستیم (غالبا) یا تنبل ...