هه...
اصن موضوع تاپیک خنده داره!!
بعد گذشت سه ماه از شروع خوندنم واس کنکور بیوتک الان تازه چشمم باز شده آینده شغلی واس بیوتک همش کشکه!
جذب برای هیات علمیش خیلی کمه چون وقتی بیوشیمیست ها و یکی دوتا متخصص رشته دیگه باشه هیچ دانشگاهی سراغ پی اچ دی بیوتک حتی واس خود دانشجوهای بیوتکشون نمیره.میدونین چرا؟؟چون بیوتک تازه تاسیسه و اصن ی درس تخصصی درست و حسابی ک فقط مخصوص همین رشته باشه ک بقیه توش حرفی نداشته باشن نداره!پس پی اچ دی های بیوشیمیست هم از پس تدریس بیوتک برمیان!
تنها زمینه شغلی دیگه واس بیوتک میمونه مراکز تحقیقاتی و بقول معروف دانش بنیان!!
ک اینم فقط رو کاغذ زمینه اشتغال حساب میشه وگرنه یک رویا و بهتر بگم یک سراب بیشتر نیس!آخه تو کشور مگه کلا چن تا شهر مرکز تحقیقاتی دانش بنیان داره وهر مرکز کلا مگه ب چن تا تازه وارد نیازمند میشن ک بخان این جماعت عظیم فارغ التحصیل بیوتک رو حمایت و استخدام کنن؟؟ینی هر مرکزی بیش تر از دوسه نفر؟؟
راه سومی واس فارغ التحصیلان بیکار بیوتک میمونه و اونم فقط وفقط تاسیس ی شرکت خصوصیه ک در این صورت فک میکنین چی ملاکه؟؟؟؟
خب مسلما "پووووووول"!!!
اونم نه چن میلیون!سرمایه میلیاردی میخاد!!ینی عملا غیر ممکنه!
پس لطفا کسانی که میاین تو این تاپیک از آینده شغلی بیوتک صحبت میکنین لطفا واقعیت های حال حاضر رو بنویسین نه افق های بیکران رویاهاتون رو!!!
نیاین بنویسین من چون علاقه دارم پس میتونم!والا ماهم ب دندون علاقه داشتیم اما نتونستیم!
نیاین بنویسین بیوتک فعالیت هاش گستردس پس اشتغالش هم بالاس!بله فعالیت هاش گستردس اما نه اینجا!
نیاین بنویسین چن سال دیگه رشته بیوتک قراره بترررررکونه چون خیلی رشته کاربردی و توپی هس!والا من یادمه از وقتی دبیرستان بودم بهمون میگفتن تا چن سال دیگه بیوتک تو مملکت میترررررکونه ولی اون چن سال دیگه نمدونم چرا نمیاد!اینو ک گفتم مطمئنا ی عده میان مینویسن تو خودت باید اون افق رو عملی کنی و همه دس رو دس بذاریم هیچوقت نمیاد.بله خودم در جریان همه اینا هستم اما من تو دوحالت میتونم واس رسالت تخصصم کار کنم(فرضا اگه فارغ التحصیل پی اچ دی باشم منظورمه).اول اینکه یا دولت ازم حمایت کنه و منو استخدام کنه و دوم اینکه ی سرمایه ی توپ داشته باشم ک حداقل از پس خرج دستگاه ها و آزمایشات واس پروژه های خصوصیم بر بیام!مورد اول ک هیچی کلا توهمی بیش نیس(حداقل تو این دولت پزشک پرست ک تمام بودجه وزارتو گذاشته رو حقوق پزشک خانواده ک ی دفه از ماهی یک و پونصد میره ب ماهی 17 تومن!!)میمونه مورد دوم ک اونم فقط واس بچه پولداراس.یک فارغ التحصیل با علم کافی اما بدون سرمایه هم ک هیچی باید بره کشکشو بسابه!
بنابراین فقط و فقط یک خواهش دارم.وقتی صحبت از آینده شغلی این رشته میشه و 4 نفر سردرگم واس انتخاب رشته ارشدشون چشمشون ب قلم شماس نیاین شعار بنویسین غیرممکن ها ممکن میشود اگر خودت بخاااهی و، مثبت نگرررر باشید و ، افکار منفی را از خود دوور کنید و چن تا حرف قشنگ دیگه که فقط قشنگن همین!
رویاها گاهی واس همیشه رویا میمونن چون واس واقعی شدنشون ب دوتا عامل بستگی داره ک یکیش خود شخصه.اما ی دومی هم هس ک اون محیطه، محییییط!خوبه گاهی هم واقعیت هارو ببینم..
تمام!
دوست عزیز فکر نمی کنید با ۳ماه خوندن تازه واسه کنکور بیوتک نباید این طور شتاب زده نظر بدید؟! من ترم ۵ ارشد بیوتک هستم.خدا بخواد تا یکی دو ماه دیگه دفاع می کنم.مطلقا همچین فضاى ناامید کننده ای که شما میفرمایید نیست.درسته که نمیشه رو هيئت علمی حساب کرد چون اساسا نیاز به این همه استاد نیست.بیوتک هم رشته کاملا کاربردیه و کلا فیلد کاریش کارهای تحقیقاتی و دانش بنیانه نه تدریس تو دانشگاهها.خوشبختانه بنده افراد موفق بسیار زیادی رو میشناسم که از همون مراکز تحقیقاتی با حقوق واقعا ناچیز شروع کردن و با یاد گرفتن تکنیک الان دارن دارن با چند شرکت دانش بنیان همکاری می کنن و از حقوقشون هم راضین.این کمترینشه.با اون افرادی که با تولید محصول دارن میلیاردی در میارن کاری ندارن.
واسه کار هم لزوما نیاز به مدرک دکتری نیست.توانایی های شما، پایان نامه قوی،توانایی انجام کار گروهی و البته یک معرف خوب (که عموما استاد راهنمای شماست و شما رو بخوبی میشناسه) میتونه کار شما رو با ارشد تا حدودی جلو ببره. من از ترم چهار ارشد کلی دعوت به همکاری دارم. از کارهای پاره وقت و جزئی (که قبلا اصلا نمیدونستم بابت این کارا هم پول به آدم میدن) گرفته تا کار تو شرکت های دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی.تازه هنوز دفاع نکردم و سی وی خاصی هم ندارم.اصلا خیلی ها میگن اول بیا سر کار بعد برو دنبال دکتری یا همزمان هر دو رو انجام بده تا بعد دکتری فارغ التحصیل بی تجربه نباشی.
شهرستان هم هستم.فارغ التحصیل دانشگاههای برتر تهران هم نیستم شرکت دانش بنیان هم زیاد اینجا نیست سرمایه میلیاردی هم ندارم ولی از تکنیک هایی که برای پیدا کردن کار هست استفاده می کنم هموح تکنیک هایی که برایان تریسی آموزش میده.البته چون شهرمون ارشد بیوتک داره زمینه کاریش هم تا حدودی هست و شخصا این رشته رو واسه ساکنین شهرهای کوچک و کسانیکه امکان کار تو شهر دیگه رو ندارن پیشنهاد نمی کنم.
کلام اخر اینکه این تاپیک واسه اینه که افراد با دیدگاههای مختلف و تجربیات متفاوت نظراتشون رو بگن و کسی نمیتونه بگه کی چی بگه چی نگه. خواننده خودش میتونه با خوندن نظرات مختلف نتیجه گیری کنه.
با ارزوی موفقیت واسه هممون.انشاا... منتظر من باشید.خدا بخواد تجربم که بیشتر شد میام اینجا میگم اگر هم اهدافم توهمی بیش نبود باز میام میگم.