به دنبال راهی برای رهایی از بن بست پرستاری

ariya.21

New member
من کاری به جامعه ندارم بذار تو عصر قجر بزین،من بحثم پرستاریه،بابا این همه فوق لیسانس بیکار ریخته بی انصافاااااااااا فوق لیسانس برقش بیکاره شما هر وقت اراده کنی با مدرک لیسانس می ری سر کار ناشکری نکنید رشته ما از همه رشته های علوم پایه بهتره

متاسفانه باید بگم که با حرف هایی دوستی که این تاپیک رو راه انداخته موافقم.من خودم آدمی بودم که تا قبل از ورود به محیط کار مثل خیلی از دوستانی که الان مخالفت میکنن به دور از هر گونه تعصب حسابی از رشته م و هویت حرفه ایم دفاع میکردم،چون چیزهایی که ما تو کتابامون از پرستاری میخوندیم صرفا یه تصویر مجازی به دور از واقعیت فعلی جامعه رو تو ذهنمون ایجاد میکرد.اما از وقتی وارد محیط کار شدم خیلی چیزها رو به عینه دیدم و واقعیت ها رو لمس کردم.پارسال همین موقع ها بود که شروع به طرح کردم.فارغ التحصیل یکی از دانشگاه های تیپ یک و صاحب رتبه در ranking وزارت بهداشت بودم،جایی که برای یه مدرک کارشناسی پوستمونو ورق ورق کندن و از لحاظ علمی بالتبع رو خودم خیلی حساب میکردم! کارمو با بخش اعصاب و روان شروع کردم.اون روزها تا اومدم استانداردهای مراقبتی و nursing careهای باربارا بوئر و محسن کوشانی رو اجرا کنم بهمون فهموندن که محیط کار جای این قرتی بازی ها نیست و اینجا کار من اینه که فقط مریضا رو به ترتیب صدا بزنم واسه ویزیت پزشک و قرصاشونو بهشون بدم و در کنار نگهبان بخش مواظب باشم که همدیگه رو لت و پار نکنن!!!
بعد از چند ماه به زور رفتم icu که به خیال خودم فضای علمی تری داشت.اونجا هم اوایل سرم تو این بود که بر اساس ABG و بالین بیمارم setting دستگاه ها رو عوض کنم وبه قول خودم care ویژه بدم.اما کم کم همکارام بهم فهموندن که زیاد به دستگاه ها دست نزنم.اینجا خیلی مهم نیست که تو چقدر از ونتیلاتور و مد دستگاه ها بلدی،پزشک صبح به صبح setting دستگاه رو تعیین میکنه و ما فقط پیچاشو بر اساس دستور میچرخونیم،هر چی هم بلدی واسه خودت بلدی!!!همه چیز حتی پوزیشن بیماران طبق اوردر پزشک پیش میره و تو فقط دارو میدی و عوضش آخر شیفت کار سنگین تر و تخصصی تری انجام میدیم:آخر هر شیفت گان و چکمه میپوشیدیم و ملحفه و پمپرز مریضا رو عوض میکردیم و می شستیمشون!!! هیچوقت یادم نمیره دم صبح هایی رو که با دل خالی موقع عوض کردن مریضا چقدر عق میزدم و vomit میکردم و همکارام دلداریم میدادن که بالاخره عادت میکنی!!!
یادم نمیره همچین مواقعی،منی که به زعم خودم 4سال تو یکی از دانشگاه های برتر درس خونده بودم،زیر نگاه ترحم آمیز و تاسف بار همرا ه بیمار از پشت پنجره ذره ذره خورد شدم،یادم نمیره چقدر پشت تریبون ها از قداست و اهمیت حرفه ما گفتن ولی در عمل اینقدر دون شانمون کردن که وقتی در مقابل اصرار همراه بیمار برای ورود به icuمقاومت منطقی میکردم تهش بهم میگفتن خوبه یه پرستار بیشتر نیستی!!! یادم نمیره وقتی نصف شب ها واسه یه سردرد ساده مریض به دکترش زنگ میزدم بعد از کلی جواب ندادن، واسه تجویز تلفنی یه استامینوفن چقدر نق میزد و منت میذاشت با وجود اینکه حق آنکالی هم میگرفت!!!
الان تو بخش داخلی شیفت میدم.حدود ده تا شب کاری تو یک ماه با کلی شیفتهای صبح-شب یا شب –عصر.شب کاری هایی با 26 مریض و 3تا پرسنل.بارها بخاطر این وضعیت شیفت های سنگین واضافه کاری های تحمیلی زیاد،بخاطر عدم اجرای قانون ارتقای بهره وری، ندادن چهار ماه به چهار ماه اضافه کاریها و کارانه ها اعتراض کردم و بخاطر اینکارم پرونده م پرشده از تذکرات حراست بیمارستان به جرم ایجاد آشوب!!!
الان روز به روز تنفرم از حرفه م بیشتر میشه و خودمو به خاطر انتخاب اشتباه و استعداد به هدررفته م سرزنش میکنم و به امید خدا قصد تغییر رشته دارم...

mehran35

New member
دوست عزیز چند سال پشت کنکور ریپ زدی تا اومدی پرستاری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟اگه تواناییت بیشتر از اینه چرا یه رشته دیگه نمیخونی؟؟؟؟؟؟همه که مثه تو به حرفای پزشک گوش نمیدن و ....!همین افراد بی تعصب مثل شما رشته مارو خراب کردین دیگه
محض اطلاع شما دوست عزیز من بار اول کنکور قبول شدم شما که نفست از جای گرم در میاد تا حالا یه شیفت شب دادی؟؟؟؟؟؟//کسی درد رو میفهمه که تعصب وغیرت داره ومیدونه حق ما این نیست که همراه مریض یهمون بگه من حقوقتو میدم مگه under table پزشکو نمیده چرا به اونا این حرفو نمیزنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

aohm

New member
بچه هاچندتاسوال دارم رشته هاعلوم پایه اگرشغل گیرشون بیادشیفت شب دارند؟
خطرابتلابه هپاتیت واچ ای وی دارند؟حقوقشون باحقوق مافوقشون 15 برابرکمتر؟
کسی بهشون توهین میکنه؟
باجون ادماسرکاردارندکه اگراتفاقی بیفته90میلیون دیه بدند؟
بعدازدواج بچه شون شباتوخونه تنهاست؟
ازصبح تااخرشیفت سرپاهستند؟

واقعا شغل سختيه،قبول دارم
سالي كه وارد دانشگاه شده خوابگاهمون روبروي icu بيمارستان بود و بهش ديد داشتيم.شب كه ميرفتيم بالاي تختامون كه بخابيم،ناخودآگاه يه مدتي خيره ميموندم به اين پرستارا كه مرتب از اين ور به اون ور ميرفتن و......
تصور كه ميكردم تا صبح بايد همينطور ادامه بدن....ميخابيدم و فقط خدا رو شكر ميكردم كه پرستاري نيستم!!
البته خيلي كار باارزشيه...هر كس با سختيهاش كنار بياد واقعا يه كار خداپسند رو انجام ميده

این رو هم بگم که من با لیسانس پرستاری و 4 سال تحصیلات آکادمیک پایه حقوقم 700 هزار تومنه و همکار هجده ساله م با دیپلم بهیاری و یک سال سابقه کار فیش حقوقیش 950 هزارتومنه،کارمون هم یکیه و تازه من بخاطر پرستار بودنم مسئولیتم تو شیفت از اون خیلی بیشتره و تنها تفاوتمون تو رنگ مقنعه و شلوارمونه!!! حقوق کارگر خدمات بخشمون هم 850 هزار تونه!!!!
دوستانی که سر کار هستن این حرف الان من رو خیلی خوب لمس میکنن.بچه ها دانشگاه یه محیط خیلی فانتزی و شیکه.واقعیت جامعه خیلی توش پیدا نیست.واقعیت اینه که حرفه ما از دید پایین ترین اقشار جامعه هم یه شغل پر زحمت کم شانه،یه چیز هایی تو مایه کارگری! البته من خودم شخصا این نوع نگاه رو قبول ندارم و برای یه کارگز زحمتکش یه عنوان یه انسان که نون حلال در میاره خیلی هم ارزش قائلم اما ما تو جامعه زندگیم میکنیم و خواه ناخواه مورد قضاوت اجتماع واقع میشیم و نمیتونیم بگیو این چیزا اهمیتی نداره.مشکل از اجتماع هم نیست چون مردم اون چیزی رو که میبینین میسنجن،مشکل از طراحی سیستم پرستاری تو کشور ماست.
چندوقت پیش واسه یه مریض فوق العاده بد رگ دوبارtry کردم و نتونستم رگ بگیرم.همراهش به قدری جلوی بقیه بهم توهین کرد وتحقیرم کرد که گفتم من دیگه واسه مریضت کاری نمیکنم.بهم گفت برو بگو یکی که بلده بیادو تو یه پرستاری و وظیفته و ازت شکایت میکنم و پولشو میگیری و...
فرداش همون مریض دکترش اومد واسش تپ مایع پلور انجم بده هفت بارtry مرد تا تونست نیدل رو بزنه سر جاش و ده سی سی مایع بکشه و جالب اینه که در حالیکه مریض از شدت درد داشت faintمیکرد وهمراهش میدونست که پزشکش نتونسته به هر دلیلی کارش رو خوب انجام بده سه بار از پزشکش تشکر کرد!!!!
قصدم زیر سوال بردن توانایی هایی یه پزشک نیست،رو حساب یه مورد هم قضاوت نمیکنم چون این فقط یه نمونه از این موارد بود،خواستم نوع نگاه جامعه به حرفه مون رو تبیین کنم...

آخرین ویرایش:

mehran35

New member
من کاری به جامعه ندارم بذار تو عصر قجر بزین،من بحثم پرستاریه،بابا این همه فوق لیسانس بیکار ریخته بی انصافاااااااااا فوق لیسانس برقش بیکاره شما هر وقت اراده کنی با مدرک لیسانس می ری سر کار ناشکری نکنید رشته ما از همه رشته های علوم پایه بهتره
میدونی چرا وضعیت معلما هر روز بهتر میشه چون همیشه همشون با هم اتحاد دارن ولی مشکل پرستارا اینه که از هم دیگه حمایت نکردن وهمیشه به وضع موجود قانع بودن وتوسری خور بار اومدن!همیشه سرپرستارا به خاطر موقعیتشون به جای حمایت فقط اطاعت کردن!!!!

دوست عزیز درسته که خیلی ها هم با رتبه ده هزار پرستاری میخونن ولی من خودم با رتبه 1800 و از سر بی اطلاعی اومدم پرستاری.این جور قضاوت کردن درست نیست.خیلی وقتها شرایط تعیین کننده است نه استعداد و توانایی ها.سالی که ما کنکور دادیم پیک جمعیت کنکوری ها بود(سال 86) اما برای مثال همین امسال با رتبه 2100 تو شهر ما دندونپزشکی قبول شدن!!!

شفيع

Well-known member
من پرستاري نخوندم اما بازار كار پرستاري از پزشكام بيتشره چندي پيش اعلام كردن پرستار بيكار در عرض 24 ساعت استخدام ميشن.

mehran35

New member
با تشکر از پرستار پشیمان عزیز
دمت گرم که کلی وقت میذاری تا همه بدونن با وضعیت موجود چه اجحافی در حق پرستارا میشه به گناه این که توی کنکور فقط چند تا تست از رقباشون عقب موندن!!!!!!

کاش همه افرادی که پرستاری رو دوست ندارن مثل شما منطقی تصمیم بگیرن اوونوقت رشته ما هم وجهه کاری پیدا میکنه هم شخصیت اجتماعی
دوست عزیز میشه لطفا شما بگید آیا مشغول به کار هستید یا نه؟ تصوراتتون تقریبا مشابه افکار دوران دانشجویی منه.درسته که بخشی از مشکل از عملکرد خود پرستاران آب میخوره اما همه چیز هم این نیست.پرستاری که اینقد شب کاری و شیفت های سنگین پشت سر هم داره و تازه مشکلات زندگی شخصیش هم هست زمان و پتانسیل این رو نداره که به این مسائل بپردازه و متاسفانه اکثر اوقات ترجیح میده سکوت کنه و دردسر همون شیفت اومدن رو به بدبختی های اعتراض کردن ترجیح میده!!! با رفتن این آدما هیچی درست نمیشه چون پاش بیفته شاید 90 درصد پرستارا الان ناراضی و بی علاقه باشن

من پرستاري نخوندم اما بازار كار پرستاري از پزشكام بيتشره چندي پيش اعلام كردن پرستار بيكار در عرض 24 ساعت استخدام ميشن.
دوست عزیز! اولا که همه چیز کار و بازار کاری و پول درآوردن نیست.شان و حرمت و مسایل روانی و رضایت شغلی خیلی مهم تره که تو رشته ما این مسئله خیلی کمرنگه.تازه همین الانش مثل تراکتور اضافه کاری میریم تون وقت چهار ماه بعد اضافه کاری یک ماهمون رو میدن!!!
تو ماه رمضون به نیروهای مسلح سبد کالا داده بودن شامل انواع اقلام غذایی مرغوب من جمله مرغ که اون موقع کیمیا شده بود!!!! اون وقت چند وقت پیش با هزار منت سبد کالای ما رو هم دادن:بیست کیلو برنج هندی،شش تا ماکارونی و دوکیلو شکر که باید یک ساعت تو صف می ایستادی تا واست کیلو کیلو بکش و ازت امضا بگیرن و بهت بدن!!!! من که بخاطر حفظ حرمت خوندم نگرفتم ولی تو خود حدیث مفصل بخوا ناز این مجمل!!!
ضمنا اگر اعلام کردن حاضرن در عرض 24 ساعت پرستار استخدام کنن از اون طرف تو بیمارستان ما که از زور بی نیرویی شیفتاش نمیچرخه 30 تا نیروی تبصره ای رو بخاطر تبصره ای بودنشون اخراج کردن والن علی مونده و حوضش!!! ما هم گردنومن خورد باید شیفتای خالی شده اونا رو هم کاور کنیم!!!!

Persian-Masoud

New member
من که هنوز توی عرصه 2 هستم و همین مدتی که توی بیمارستان کار کردم تا آخرشو خوندم! به قول دوستان نه شیفت شبی دادم و نه مسئولیتی بر دوشم بوده!
عمرا! یعنی 100 سال سیاه بیکار باشم حاضر نیستم برم بیمارستان با این وضعیت کار کنم.
خیلی ها هم بهش علاقه دارن و به هیچ وجه نمیخوام کسی رو قانع کنم که این رشته بده! نه! هرکسی میتونه آزادانه راهشو انتخاب کنه.
منکه دارم میخونم تا انشالله از این رشته بیام بیرون.

همیشه با خودم فکر میکنم که ای کاش زمانی که من انتخاب رشته میکردم یک نفر بود که بهم بگه جنبه داشته باش و به سریال پرستاران در حد یه سریال تلویزیونی نگاه کن و جو گیر نشو!!!!
نمیدونم چرا درست زمانی که انتخاب کردم وهمه چیز تموم شد کانال تلویزیون رو عوض کردم و تازه چشمم افتاد به سریال های وطنی که توشون تصویری که از یه پرستار ارائه میدن اغلب یه مشت آدم بیکاره که همیشه در حق مریض کوتاهی کرده و مدام تو استیشن نشستن و در حال غیبت کردن یا حسادت کردن به پزشکا هستن!!!!!

mehran35

New member
من که هنوز توی عرصه 2 هستم و همین مدتی که توی بیمارستان کار کردم تا آخرشو خوندم! به قول دوستان نه شیفت شبی دادم و نه مسئولیتی بر دوشم بوده!
عمرا! یعنی 100 سال سیاه بیکار باشم حاضر نیستم برم بیمارستان با این وضعیت کار کنم.
خیلی ها هم بهش علاقه دارن و به هیچ وجه نمیخوام کسی رو قانع کنم که این رشته بده! نه! هرکسی میتونه آزادانه راهشو انتخاب کنه.
منکه دارم میخونم تا انشالله از این رشته بیام بیرون.
دوست من از چاه در نیای بیفتی توی چاله؟یعنی بهداشت از پرستاری بهتره؟

mehran35

New member
وای چه میکنه این پزستار پشیمان با دل من!!!!!!!!!!!توکجابودی تا حالا؟؟؟؟؟؟؟؟؟انگار تمام حرفای دل منو میزنی!!!!!!!!!

بالا