اتحاد و گرفتن حق ضایع شده

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

fateme67

New member
اتفاقا سوال 74 بر طبق رفرنس به هر دو گزینه اشاره داره چرا که همونطور که میدونید آنزیم پپتیدیل ترانسفراز انرژی خودش رو در مرحله طویل سازی دقیقا دقیقا و دقیقا از هیدرولیز پپتیدیل-trna دریافت میکنه و نه از هیدرولیز atp .

توی مجد هم همین نوشته شده . اگر کسی مخالف لطفا با دلیل بگه پپتیدیل ترانسفراز انرژی خودش رو برای سوار کردنن زنجیر پلی پپتیدی روی آمینوآسیل-trna
از کجا میاره .

ضمنا علاوه بر رفرانس ذکر شده من سوال رو از دکتر ج نژاد پرسیدم و در جزوه ی دکتر عبادی هم موجوده . باز هم دلیل بیارم ؟؟؟؟؟؟

سوال 48 : هم که اگر توی آزمایشگاه ژنتیک و مراکز مشاوره هم یه رفت و اومد کوچیکی داشته باشید میبینید دقیقا اندیکاسیون های pgd چیه . در خود کتاب امری هم به این موضوع کاملا اذعان شده .
درسته نجما جان از انرژیatpاستفاده نمیشه تو مرحله طویل سازی از انژی هیدرلیز gtp استفاده میشه نه هیدرولیز پپتیدیل trna من تو مجد بخش پروتئین سازی رو دیدم.اگه حق با شما باشه در این صورت هر دو گزینه2و3درست باید باشن.شما نظرت اینه؟درمورد سوال 48هم قبول دارم که هردو گزینه2و4میتونن درست باشن.ولی خب گزینه 2 رو صحیح تر و پرکاربردتر میبینم تو pgd.چون تو گزینه 4 فقط بیماریهای وابسته به xمطرحه و گزینه2 جامع تر و کامل تره.

ne11833

New member
سلام به دوستان خوب علوم پزشکی
بچه ها من یه پیشنهاد جدی دارم و امیدوارم هر کسی که احساس مسئولیت میکنه بیاد و اینجا کمک کنه
دوستان هر کسی که واقعا دست نوشتن نامش خوبه و میتونه این رنجی که به مارفترو خوب تصویر کنه (اعم از قانون طرح اجباری و کنکور و کلید کنکور ) نامه ای بنویسه خطاب به شخص وزیر و همه مواردو توش توضیح بده.
از بابت رسیدن به دست وزیر هم نگران نباشید(مطمئن باشید بهش میرسه -کار تحویل نامه با من).
واقعا تا وقتی بخواهیم بشینیم اینجا و حرص بخوریم چیزی درست نمیشه بلکه باید مسئولین متوجه بشن که عده ای هستند که معترضند و اعتراض کردن هم بلدند!
دوستان بحث ما قبول شدن و نشدن نیست (یعنی حداقل برای خود من ) بلکه مسئله گرفتن حق و حقوقیه که واسش نه تنها 1 سال بلکه یه عمر تحصیلیمونو گذاشتیم.
اما 2 پیشنهاد
1-دوستان لطفا با هماهنگی یک نفرو انتخاب کنید بین خودتون که این کارو انجام بده و بتونه مفهومو منتقل کنه توی نامه
2-هر کس به طور دقیق از رشته تخصصیش از سوالات امسال که یا خارج از رفرنسا بودن یا کلیدشون اشتباه اومدرو اینجا بیاره که ضمیمه نامه بکنیم.

دوستان فک نکنید اینا شعاره گاهی بعضی حرکتا روند نظام آموزشیو عوض میکنه و اینو بدونید حق گرفتنیه
موفق باشید
جدا فکر کردید نتیجه میده؟
اونا تو موضع فدرت نشستن و هر تصمیمی بخوان میگیرن و به اعتراضات ما خارج از فوانین آزمون بعد از اعلام کلید نهایی هم اهمیت نمیدن
گفته باشم
خودتونو خسته نکنید

shayeste12

New member
اصلا احتمالش صفر هم که باشه دست کمش برای سالهای بعد حساب کار دستشون میاد . هدف اصلی ما اینه که نذاریم زحمت بچه ها حروم بشه . شب و روز درس خوندنا . از تفریح و شادی زدنا . استرس ها .
ما هم میتونستیم مثل خیلی از جوونا بیکار و علاف بگردیم . اما انرژی و وقت گذاشتیم .
حداقل برای کشورمون .....
ايني كه شما ميگين برامن نيست كه لب مرزم
اگه حقم ضايع بشه يه سال ديگه بايد بمونم دوباره سال ديگه معلوم نيست سوالها استاندارذ باشن يانه .....

shayeste12

New member
جدا فکر کردید نتیجه میده؟
اونا تو موضع فدرت نشستن و هر تصمیمی بخوان میگیرن و به اعتراضات ما خارج از فوانین آزمون بعد از اعلام کلید نهایی هم اهمیت نمیدن
گفته باشم
خودتونو خسته نکنید
نه صد در صد ولي اميدمون به خداست

ne11833

New member
بیوشیمی من شخصا به 10 سوال که مطمئن بودم حدافل 7-8 تاش تغییر میکنه اعتراض زدم ولی لطف کردن 5 تا سوال جمعا عوض شد که یکیش هم از زبان درست بود که با کلید نهایی تازه غلط شد!!!:smiliess (15):

fateme67

New member
فاطمه جان پس ممکنه بگی خط 5و6 پاراگراف 1 از صفحه ی 648 سلولی مولکولی مجد چی داره میگه ه ه ه ؟؟؟؟؟؟؟
و اینکه از یه رفرنس بگو پپتیدیل ترانسفراز انرژی خودشو در مرحله ی طویل سازی از کجا کسب میکنه .....
تو صفحه 469 نوشته که عملا انرژِ حاصل از هیدرلیزatpبرای برقراری پیوند پپتیدی استفاده می شود.ولی نکته اینجاس که تو سوال گفته شده هیدرولیز پپتیدیلtrnaبه کلمه هیدرولیز توجه کن که توسط عمل هیدرولازی پپتیدیل ترانسفراز انجام میشه و این عمل هیدرولازی هم تو مرحله خاتمه ترجمه اتفاق میفته که تو صفحه 652 مجد اشاره شده به عمل هیدرولازی و هیدرولیز این پیوند اشاره شده ولی تو اون قسمت که تو میگی به هیرولیز پیوند اشاره نشده.گزینه3 صحیح تره.

fateme67

New member
البته نجما جان شما میتونی این سوالارو اعتراض بدی و حرفتو بزنی منم ضرر نمیکنم چون درهر صورت گزینه هایی که زدم درستن ولی فقط نظرمو گفتم عزیز.من سوال 49 رو هم گزینه 1 رو انتخاب کرده بودم که تو کلید اولیه درس بود ولی خودم به اون سوال اعتراض دادم چون واقعا سوال غلط بود و 12 آکرو سنتریک نبود.امید بخدا.هرچی که خدا بخواد بهترینه.

fateme67

New member
تو هردو سوال هردو گزینه میتونن به نوعی درست باشن ولی تو سوال 48 گزینه2و تو سوال 74 هم با توجه ب صورت سوال گزینه3 درست ترن و کامل تر.موفق باشی عزیز:ad54ad:

آخرین ویرایش:

najma

New member
درسته نجما جان از انرژیatpاستفاده نمیشه تو مرحله طویل سازی از انژی هیدرلیز gtp استفاده میشه نه هیدرولیز پپتیدیل trna من تو مجد بخش پروتئین سازی رو دیدم.اگه حق با شما باشه در این صورت هر دو گزینه2و3درست باید باشن.شما نظرت اینه؟درمورد سوال 48هم قبول دارم که هردو گزینه2و4میتونن درست باشن.ولی خب گزینه 2 رو صحیح تر و پرکاربردتر میبینم تو pgd.چون تو گزینه 4 فقط بیماریهای وابسته به xمطرحه و گزینه2 جامع تر و کامل تره.

عزیزم من عین متن کتاب مجد رو به همراه عین متن جروه ی دکتر عبادی براتون میذاریم . قضاوت با خودتون . ضمن اینکه لازمه قبلش متذکر بشم پپتیدیل ترانفراز یک ریبوزیمه .
بله در مرحله ی طویل سازی GTP مصرف میشه ولی نه به وسیله ی پپتیدیل ترانسفراز بیچاره بلکه به وسیله دو فاکتور زیر :
یک ATP برای هر اسید امینه توسط EF-TU به جهت جدا کردن خودش از آمینو آسیل-TRNA و ایجاد چرخش 180 درجه در بازوی پذیرنده ی آمینو آسیل TRNA .
یک ATP برای هر اسید آمینه توسط EF-TS به جهت تبادل نوکلئوتید و تبدیل EF-TU-GDP که در مرحله ی قبل ایجاد شد و تبدیل مجدد آن به EF-TU-GTP
پس در مرحله طویل سازی در مجموع 2Xn-1atp (که از نظر انرژیایی معادل gtp هستند صرف میشه)

توجه داشته باشید این دو ماده ی پر انرژی در علم بیوشیمی کاملا مشابه همن .

متن کتاب دکتر مجد صفحه ی 648 پاراگراف 2 سطر 5و 6 : انرژی لازم برای برقراری این پیوند پپتیدی از گسسته شدن پیوند کووالانسی بین اسید آمینه و trna ای که در جایگاه p قرار گرفته تامین میشود .
کدوم اسید آمینه و trna توی جایگاه p قرار میگیره : پپتیدیل-trna

جزوه ی دکتر عبادی (ایشون شاگرد دکتر مجد و بهترین در سلولی هستند ) : فعالیت پپتیدیل ترانسفرازی نیاز به صرف انرژی زیستی ندارد و آنزیم پپتیدیل ترانسفراز اولین اسید آمینه را در جایگاه p از trna جدا کرده و به دومین اسید آمینه در جایگاه a متصل میکند .

najma

New member
تو هردو سوال هردو گزینه میتونن به نوعی درست باشن ولی تو سوال 48 گزینه2و تو سوال 74 گزینه3 درست ترن و کامل تر.موفق باشی عزیز:ad54ad:

اتفاقا بنده معتقدم گزینه 2 در سوال 74 درست تره چرا که مرحله طویل سازی بسیار طولانی تره و هیدرولیز پپتیدیل-trna در اون بارها و بارها تکرار میشه ولی در مرحله پایان این اتفاق فقط یکبار رخ میده آنهم به کمک rf ها که رفتار همون آمینو آسیل -trna رو در که در مرحله طویل سازی وجود داشت تقلید میکنن (اصطلاحا گفته میشه میمیک آمینو آسیل -trn هستن ) و آنزیم پپتیدیل ترانفراز رو گول میزنن تا پپتیدیل - trna رو هیدرولیز کنه .....

راجع به سوال 48 : چه فرقی میکنه برای هر دو حالت pgd میذارن دیگه .

navid_gadim

New member
جوی عزیز فعلا نامتو تا کن بذار تو طاقچه! فقط 1 سال طول میکشه بچه های ژنتیک هماهنگ شن ! تازه رشته های دیگه هم نیومدن...

najma

New member
اين دليلي كه راجع بهpgd گفتين براجلوگيري از تولد نوزاد مبتلا به بيماريه وابسته به ايكسه؟يااينكه روشي برا شناخت بيماريهايي مثل ديستروفي وجودنداره ازاين روش استفاده ميكنن؟ اينو واقا برا افزايش اطلاعاتم پرسيدم

ببین زهرا جان همونطور که میدونی بعضی ژن ها طولانی هستن و تشخیص جهش توی اونها یک مقدار مشکله . مثلا ژن دیستروفین که بزرگترین ژن انسانه . ضمن اینکه حتی اگر بخوان از روش آنالیز پیوستگی استفاده کنن باز هم به دلیل بزرگ بودن ژن و احتمال 12 در صدی وقوع نوترکیبی کار سخت میشه . خلاصه اینکه نمیشه به جواب قطعی رسید .
حالا اینها برای اینکه کار رو یکسره کنن از بین تخم هایی که ایجاد کردن با یک آزماش ساده یک دختر رو انتخاب و اونرو توی رحم مادر میذارن بدون اینکه دیگه نیازی به آنالیز ژن باشه . چرا ؟ چون این دختر در بدترین حالت ناقله و مسلما مبتلا نمیشه .

mahdieh

New member
جوی عزیز فعلا نامتو تا کن بذار تو طاقچه! فقط 1 سال طول میکشه بچه های ژنتیک هماهنگ شن ! تازه رشته های دیگه هم نیومدن...

چرا اینو میگید..خیلی هامون میدونیم که ممکنه برای امسال تاثیری نداشته یاشه اما حداقل تاثیرش اگر دقت در طرح سوال و گرینه ها باشه سودش به نفع همه هست
شاید اصلا اعتراضات رو نخونن ..ولی حداقل میفهمن دانشجوها نسبت به سوال ها اعتراض دارن....

reza.n

New member

خواهشا منبع رو ذکر کنید . من که به شخصه منظرم . بفرمایید . مقالات رو هم اگر link بذارید برای اطلاع بیشتر بچه هایی که دوست دارن عالیه ....
Osteogenesis Imperfecta - Athena Diagnostics
dakhelesh khodesh maghalate pubmed ro ham link dade.lahne sohbatetun ro ham avaz konid bad nist.kasi inja ghasd nadare ba doroogh be hadafesh berese dooste hamechiz dane man:thumbsdownsmileyani

najma

New member
Genetic testing for OI-associated loss-of-function mutations in COL1A1 and COL1A2 can diagnose OI with a sensitivity similar to that of biochemical testing, but in as little as two to three weeks and based on a single blood draw
اینهم برای اینکه ثابت بشه با حرفتون موافقم .

این جمله نشون میده مواردی از استئوژنزیز ایمپرفکتا به جهت جهش های از دست دادن عملکرد ایجاد میشن .

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا