نکات مهم انگل شناسی

Hamidvet

New member
به به ، چه زیبا و البته خیلی خطرناک ...

حدود فروردین امسال بود که یه پشه خاکی ( فلبوتوموس ) رو از نزدیک توی خوابگاه دانشگاه مشهد دیدم ولی جان به جان آفرین تسلیم کرده بود :25r30wi:

آره منم چند شبه زیاد میبینم همین طور جلوم میچرخه واسه خودش ؛ جالبه هنوز سالک نگرفتم ؛ شایدم اهلی بوده طفلی!!! .. خخخخخخخخخ :25r30wi:

Soroush Star

New member
5 اسم انگلی که واقعاً یادگیریشون برام زمانبر بود (البته زمانبر از بقیه )

- بایلیس آسکاریس پروکیونیس

- نانوفایتوس (تروگلوترما) سالمین کولا

- ماکراکانتورینکوس هیرادیناسئوس ( نوعی آکانتوسفالا )

- آنژیوسترونژیلوس کانتونن سیس

- سنتروروئیدس اسکالپتوراتوس ( نوعی عقرب )

و این داستان همچنان ادامه دارد ....

Hamidvet

New member
5 اسم انگلی که واقعاً یادگیریشون برام زمانبر بود (البته زمانبر از بقیه )

- بایلیس آسکاریس پروکیونیس

- نانوفایتوس (تروگلوترما) سالمین کولا

- ماکراکانتورینکوس هیرادیناسئوس ( نوعی آکانتوسفالا )

- آنژیوسترونژیلوس کانتونن سیس

- سنتروروئیدس اسکالپتوراتوس ( نوعی عقرب )

و این داستان همچنان ادامه دارد ....

عاشق اینجور اسم هام مخصوصا وقتی به قیافشون بیاد ....

Soroush Star

New member
سروش جان ، نفس که رفت ؛ شما بگو عایا درسته یا نه؟!

درسته .

2 فرم آماستیگوت و تریپوماستیگوت در میزبان مهره دار دیده میشه :

فرم آماستیگوت در سیستم رتیکولواندوتلیال و قلب و عضلات هست و فرم تریپوماستیگوت در جریان خون وجود داره .

اگه دقت کنی ، به فرم تریپوماستیگوت ( اشکال تریپانوزومایی ) هم میگن و همونطور که یادته تریپانوزومی ها در جریان خون دیده میشدن .

Hamidvet

New member
درسته .

2 فرم آماستیگوت و تریپوماستیگوت در میزبان مهره دار دیده میشه :

فرم آماستیگوت در سیستم رتیکولواندوتلیال و قلب و عضلات هست و فرم تریپوماستیگوت در جریان خون وجود داره .

اگه دقت کنی ، به فرم تریپوماستیگوت ( اشکال تریپانوزومایی ) هم میگن و همونطور که یادته تریپانوزومی ها در جریان خون دیده میشدن .

آخه نفس ی چیز دیگه گفته بود ؛ گفته بود هر 4 فرم انگل در میزبان مهره دار میتونن دیده بشن!

Soroush Star

New member
آخه نفس ی چیز دیگه گفته بود ؛ گفته بود هر 4 فرم انگل در میزبان مهره دار میتونن دیده بشن!

نفس درست گفته ، مطلبی که نفس گفته در واقع وارد جزئیات شد . حمیدجان بذار واسه فردا مفصل راجبش بحث میکنیم .

ضمن اینکه من تا شنبه صبح به اینترنت آنلاینم بعدش باید برم اصفهان واسه ثبت نام ...

Hamidvet

New member
نفس درست گفته ، مطلبی که نفس گفته در واقع وارد جزئیات شد . حمیدجان بذار واسه فردا مفصل راجبش بحث میکنیم .

ضمن اینکه من تا شنبه صبح به اینترنت آنلاینم بعدش باید برم اصفهان واسه ثبت نام ...

ایشالا ، منم یا آخر هفته بعد یا هفته بعدترش باید برم به دیار کویر ...

ان شاالله به سلامتی سروش جان .. باشه حتما بحث میکنیم ؛ ممنون موفق باشی عزیزم :rose:

Hamidvet

New member
جالبه!

تا اینجا از تک یاخته هائی که خوندم، 2 تاشون Antigenuria (وجود آنتی ژن در ادرار) دارند و راههای تشخیصی بر این مبنا براشون وجود داره:

Trypanosoma cruzi و Cutaneous Leishmaniosis :4d564ad6:

Soroush Star

New member
سلام حمید جان ، شرمنده با وقفه 1 روزه بهت جواب میدم .

در مورد تریپانوزوما کروزی :
این تک یاخته در چرخه زندگی خود دارای 4 مرحله ( پروماستیگوت ، اپی ماستیگوت ، تریپوماستیگوت ، آماستیگوت ) هست که مراحل ( پروماستیگوت و اپی ماستیگوت ) در روده ساسهای ناقل و مراحل ( تریپوماستیگوت و آماستیگوت ) در بدن انسان و پستانداران آلوده دیده میشن .

Soroush Star

New member
جالبه!

تا اینجا از تک یاخته هائی که خوندم، 2 تاشون Antigenuria (وجود آنتی ژن در ادرار) دارند و راههای تشخیصی بر این مبنا براشون وجود داره:

Trypanosoma cruzi و Cutaneous Leishmaniosis :4d564ad6:

مرسی از این نکته ، بهش دقت نکرده بودم ...

Cutaneous Leishmaniosis شامل همون مجموعه لیشمانیا تروپیکا ( تروپیکا ، ماژور ، اتیوپیکا ) و مجموعه لیشمانیا مکزیکانا و مجموعه لیشمانیا برازیلین سیس و لیشمانیا شاگاسی و لیشمانیا اینفانتوم هست دیگه ؟

مجموعه لیشمانیا برازیلین سیس ( در نوع جلدی ) .

البته لیشمانیا اینفانتوم و لیشمانیا شاگاسی ( مشترک ) بین نوع جلدی و نوع احشایی هستن .

Hamidvet

New member
سلام حمید جان ، شرمنده با وقفه 1 روزه بهت جواب میدم .

در مورد تریپانوزوما کروزی :
این تک یاخته در چرخه زندگی خود دارای 4 مرحله ( پروماستیگوت ، اپی ماستیگوت ، تریپوماستیگوت ، آماستیگوت ) هست که مراحل ( پروماستیگوت و اپی ماستیگوت ) در روده ساسهای ناقل و مراحل ( تریپوماستیگوت و آماستیگوت ) در بدن انسان و پستانداران آلوده دیده میشن .

سلام عزیزم فدات عیب نداره ...

شما که گفته بودی خانوم نفس درست گفته و اون کاملشه پس این چی بود دیگه؟! ....

Hamidvet

New member
مرسی از این نکته ، بهش دقت نکرده بودم ...

Cutaneous Leishmaniosis شامل همون مجموعه لیشمانیا تروپیکا ( تروپیکا ، ماژور ، اتیوپیکا ) و مجموعه لیشمانیا مکزیکانا و مجموعه لیشمانیا برازیلین سیس و لیشمانیا شاگاسی و لیشمانیا اینفانتوم هست دیگه ؟

مجموعه لیشمانیا برازیلین سیس ( در نوع جلدی ) .

البته لیشمانیا اینفانتوم و لیشمانیا شاگاسی ( مشترک ) بین نوع جلدی و نوع احشایی هستن .

آره دقیقا همین طوره که میگی سروش جان!

بابت نکته، قابل دوستان رو نداشت ... :thanks:

Hamidvet

New member
اینو یک روز که واسه درس "اصول معاینه دام" رفته بودیم فیلد پیدا کردن بچه ها، به من دادند منم ازش عکس گرفتم ؛

حالا که خوب نگاش میکنم فکر میکنم که جزو "سوزن های پرنده" (خانواده مگس های خونخوار تابانیده) باشه.

140420121542.jpg

Soroush Star

New member

سلام عزیزم فدات عیب نداره ...

شما که گفته بودی خانوم نفس درست گفته و اون کاملشه پس این چی بود دیگه؟! ....

من گفته نفس خانمو از این جهت تایید کردم که تریپانوزوما کروزی دارای 4 مرحله هست ولی با جزئیاتش دقیقاً همینیه که راجبش گفتم .

Hamidvet

New member
من گفته نفس خانمو از این جهت تایید کردم که تریپانوزوما کروزی دارای 4 مرحله هست ولی با جزئیاتش دقیقاً همینیه که راجبش گفتم .

آها پس نفس اشتباه گفته بود و منم اشتباه یادداشت کردم ؛ خب منم منظورم همین بود ... مرسی الان تصحیحش میکنم!

Soroush Star

New member
اینو یک روز که واسه درس "اصول معاینه دام" رفته بودیم فیلد پیدا کردن بچه ها، به من دادند منم ازش عکس گرفتم ؛

حالا که خوب نگاش میکنم فکر میکنم که جزو "سوزن های پرنده" (خانواده مگس های خونخوار تابانیده) باشه.

140420121542.jpg

نمای سطح شکمی این حشره دیده میشه ... از روی رگبالها میشه تشخیصش داد .
که مهمترین جنس از خانواده تابانیده ( تابانوس : خرمگس ) هست .

Hamidvet

New member
نمای سطح شکمی این حشره دیده میشه ... از روی رگبالها میشه تشخیصش داد .
که مهمترین جنس از خانواده تابانیده ( تابانوس : خرمگس ) هست .

Aristae (سومین بند آنتن) هم خیلی بلنده که از ویژگی های تابانوسه به گمانم ...

Soroush Star

New member
Aristae (سومین بند آنتن) هم خیلی بلنده که از ویژگی های تابانوسه به گمانم ...

درسته ، از ویژگیهای تابانوس :

- یک جفت چشم قهوه ای رنگ که رنگ یکنواخت هست .

- بالهای شفاف که در حالت استراحت بر روی بدن قرار میگیرن .

- شاخکهای 3 بندی که بند دوم و سوم دارای زوائد کوچک و مشخصی هستن .

- بند سوم آنتن برآمدگی پشتی مشخصی داره .

بالا