و باز هم، به نقل از گمانه!
“تصویر دخترک عراقی در یکی از یتیم خانه های این کشور”، ” دخترک آغوش مادر را در حمله آمریکا به عراق از دست داده است”، ” حرکتی تکان دهنده از یک دختر بچه عراقی و … از جمله عناوینی است که سایت ها و صفحات فارسی و انگلیسی و متاسفانه گاه صفحات معتبر با هدف همیشگی جذب لایک و یا حتی بهره برداری های سیاسی در توصیف این عکس آورده اند.
چند نمونه از تحریف نام و موضوع ببینید:
فردا نیوز.
شفاف نیوز.
شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه).
داستان کودکی که در آغوش نقاشی گچی مادر خوابیده چیست؟
ارسال شده در 7 آگوست, 2013 توسط ادمین «R»
عکس منسوب به کودک عراقی
“تصویر دخترک عراقی در یکی از یتیم خانه های این کشور”، ” دخترک آغوش مادر را در حمله آمریکا به عراق از دست داده است”، ” حرکتی تکان دهنده از یک دختر بچه عراقی و … از جمله عناوینی است که سایت ها و صفحات فارسی و انگلیسی و متاسفانه گاه صفحات معتبر با هدف همیشگی جذب لایک و یا حتی بهره برداری های سیاسی در توصیف این عکس آورده اند.
چند نمونه از تحریف نام و موضوع ببینید:
فردا نیوز.
شفاف نیوز.
شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه).
160653_157
اما واقعیت چیست؟
نه خبری از عراق است و حمله آمریکا و نه فقدان مادر. کودکی ایرانی با عکاسی ایرانی . عکس هم برنده چند جایزه بین المللی است.
این عکس یکی از آثار شناخته شده خانم بهاره بیشه هنرمند جوان اصفهانی با نام “من یک مادر دارم” است که در جشنواره مقدونیه مدال نقره گرفته است و در جشنوار ابوظبی هم در کتاب جشنواره و در بخش عمومی به نام ایشان به چاپ رسیده است.
این اثر را در سایت جشنواره مقدونیه در صفحه ۶۸ ببینید.
و همچنین صفحه ۹۰ این سایت.
روزنامه ژاپنی که به این اثر پرداخته است.
چنین دروغپردازی هایی ابعادی فراتر از یک شایعه دارند و به حقوق پدیدآورنده نیز آسیب جدی می رسانند. تا آنجا که به گفته خانم بیشه متاسفانه حتی شهرداری تهران هم بدون کسب اجازه از آفریننده آن، این عکس را مدتی در یکی از بیلبوردهای شهر نصب کرده بود.
بد نیست یادآور شویم که اگر عکس ها و نوشته های شما نیز در فیسبوک اینچنین قربانی نقض کپی رایت شده از طریق آموزش کاملی که پیش تر در این زمینه آماده کردیم و لینک های مفید همراه آن این موارد را به فیسبوک گزارش دهید:
http://on.fb.me/19BlD09
توضیحات بیشتر درباره این عکس از زبان آفریننده آن خانم بهاره بیشه:
«عکس در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۱ گرفته شده است. این عکس یکی از عکسهای مجموعه «من یک مادر دارم» می باشد که در آن کودکی در دنیای امروزی سعی دارد به وسیله عنصر گچ صحنه هایی را به تصویر بکشد که در واقعیت برای او بحران است بنابراین رویاهایش را نقاشی می کند همچون زمان جنین و با لباسی سرتاسر سفید که نشانی از پاکی، رویا و آرامش باشد. کودک حتی زمانی که وارد رویاهایش (نقاشی گچی) می شود کفشهایش را در می آورد که این نمادی از جدا شدن و دوری کردن از امکانات دنیای واقعی و این دنیا در عکس است. کودک خودش را در آغوش حیوانات و عناصر مختلف قرار میدهد تا آرامشش را پیدا کند ودر آخرین صحنه این مجموعه تصویری از یک زن می کشد و در آغوش زن می رود تا همچون زمان جنین بودنش آرامش خود را بدست آورد.»
پروفایل و رزومه خانم بهاره بیشه را از اینجا می توانید ببینید
مجموعه آثار خانم بیشه در کانال Flickr ایشان در این جا قابل مشاهده است.
آلبوم دنیای گچی من.
شاید عکس دیگری را هم که با علامت ضربدر مشخص کرده ایم و تم موضوعی تقریبا مشابه با عکس خانم بیشه دارد را هم دیده باشید. درباره این عکس پیش تر با عنوان “کودکی عراقی با نقاشی کردن طرح مادرش هنوز شبها در آغوش او میخوابد” اطلاع رسانی کرده بودیم. در آن مطلب هم عکسی از یک برنامه تلوزیونی را دست مایه چنین شایعه ای قرار داده بودند.
کودکی عراقی با نقاشی کردن طرح مادرش هنوز شبها در آغوش او میخوابد. | گُمانه
یا
http://on.fb.me/1bRx1qu
منبع:
داستان کودکی که در آغوش نقاشی گچی مادر خوابیده چیست؟ | گُمانه