نحوه مطالعه درس ژنتیک برای داوطلبان ژنتیک انسانی

آیا با ایجاد برنامه مطالعه گروهی برای آزمون ژنتیک انسا?

• مجموع رای دهندگان
    0

najma

New member
نه یعنی مثل فصلای 3و7 که بین خودتون تقسیم کرده بودین فصلای مونده رو هم تقسیم کنید ! اخه خیلی به درد بخورن حیف همه فصلا نباشن

ایشالا حتما تقسیم میکنیم ولی از تاخیرم عذر خواهی میکنم چون ما سری اول امتحانات ترممون شروع شده !!!!

najma

New member
سلام دوستان عزيز
در هفته اي كه گذشت اتفاقي براي من افتاد كه واقعا تحملش برام سخت بود و هست. اين تجربه تلخ رو بتون نميگم كه برام كسي دلسوزي يا ترحم كنه فقط ميگم كه واقعا تجربه اي كه به قيمت يك سال عمر من تموم شد:
از ابتداي مسال كه كنكور وزارت علوم را در 25 فروردين دادم، مطلبي رو خوندم كه دكتراي وزارت علوم 25 اسفند و وزارت بهداشت 18 آبانه. (اينجاي داستان رو داشته باشيد). از اول امسال نميدونم من چم شده بود كه به تمام نزديكان دوتان و... گفته بودم كه تاريخ امتحانم 25مه. از استاد راهنما گرفته تا ... . تا اينكه شنبه 20ام داشتم با يكي از اساتيدم صحبت ميكردم كه گفت اشتباه ميكني امتحان پنجشنبه پيش بود هي از اون اصرار هي از من انكار. خلاصه با سرعت به سايت وزارت بهداشت رفتم و... . داشت قلبم واميستاد ولي كاريش نميشن بكني. بقول شاعر اين نيز بگذرد ولي نكات جالب اين اتفاق:
1. من حتي كارت ورود بجلسه رو گرفته بودم و حتي 10بارم خونده بودمش حتي دفترچه رو ولي اين مغزي كه بهش ميباليم دقت كنيد چقدر زود شرطي ميشه.
2. روز 18 من بحساب خودم داشتم تست مروري 90 كار ميكردم
3. جمعه 26 يكي از دوستام زنگ زده بود خداقوت بگه كه تركوندم آزمونو. زهي خيال باطل
4. از همه مهمتر اگه دوستان درساشونو مثل كامنت من ميخونن عمرن قبول بشن. دوستان عزيز شما نگفتين اين آدم عاقل 25ام رو از كجا آورده اينجا نوشته
ولي خاهشن شما اين مسايل كوچيك رو كوچيك نبينيد اين نيز بگذرد

به نظر من گاهی ذهن آدم انقدر خسته میشه که دچار چنین اشتباهاتی میشه . برای من هم پیش امده . انشالله که از این اتفاق ظاهرا منفی نتایج مثبتی در آینده بگیرید .

Ehsann

New member

حتی یه لحظه هم نمیتونستم خودمو به جای شما فرض کنم واقعا سخته!حق با شماست ما هیچ کدوم به تاریخی که میگفتین دقت نکرده بودیم شاید به خاطر اینکه همه تمرکزمون رو ارشد هستش به تاریخ آزمون دکترا دقت نمیکنیم!ولی وقتی همه کائنات دست به دست هم میدن تا تاریخش رو اشتباه کنید حتما حکمتی داشته

خيي جالبه من اون روز براي كاراي آزمايشگاه و پايان نامم هم قرار بود برم دانشگاه فردوسي ولي گفتم بشينم يكم به حساب خودم تست مروري بزنم

Ehsann

New member
واییییییی!!! این جورشو دیگه ندیده بودم !ینی شما هیچ دوستی نداشتین که با هم واسه کنکور بخونید که حداقل اون یاداوری کنه؟ اینجور مواقعه که از همه میشنوی حتما قسمت نبوده...:dadad4:

نكته همينه
يكي از دوستام بعد 4 روز زنگ زده ميگه : راستي تو چرا نيومدي:21:

Ehsann

New member
دوستان من بكل بيخيال اين قضيه شدم
اگه كمكي ز دستم براي خلاصه ها بر مياد بگين.
الان برنامه رو خلاصه كدوم فصلاست؟

fateme67

New member
سلام بچه ها ببخشید ک دیر شد دیشب اینترنت خیلی سرعتش کم بود.
ژنتیک جمعیت
اولین موردی ک تو ژنتیک جمعیت ب اون برخورد میکنیم قانون هاردی- واینبرگ هست ک خلاصه ش اینه: ثابت ماندن فراوانی های نسبی ژنی و ژنوتیبی در یک جمعیت بزرگ در طی نسل ها.ک اگه این حالت وجود داشته باشه میگیم جمعیت در تعادله...توجه داشته باشین برای اینکه جمعیت در تعادل باشه هم فراوانی ژنی و هم فراوانی ژنوتیبی باید در طول نسل ها ثابت بمونه.
ما عملا در جمعیت های انسانی همچین حالتی رو نداریم چون همیشه مسایلی هستن ک این تعادل رو ب هم میزنن.
مواردی ک تعادل رو ب هم میزنن:
1.تغییرات سیستماتیک
2.تغییرات تصادفی
هرکدوم از این ها خودشون انواع مختلف دارن ک بررسی میکنیم..اولی مختص جمعیت های بزرگ و دومی مختص جمعیت های کوچکه.
تغییرات سیستماتک شامل این موارده:
1.جهش :میدانیم ک فراوانی جهش های رفتی بیشتر از جهش های برگشتیه بنابراین در طول نسلها جهش باعث حذف برخی الل ها میشود و فراوانی ژنی و ژنوتیبی را ب هم میزند.
2.مهاجرت: وقتی یک جمعیت جدید وارد جمعیت مبدا میشود فراوانی ژنی را تحت تاثیر قرار داده و تعادل را ب هم میزند.
3.گزینش: این مورد با جهش در ارتباط است و گزینش و جهش باهم در تعادلن ک فرمولای خاصی داره ک ب درد کنکور نمیخوره ایشالا تو ارشد میخونین...وقتی جهش باعث میشه یک الل مناسب با بقا نباشه گزینش باعث میشه فردی ک اون الل نامناسب رو داره نتونه ژن های خودش رو ب نسل بعد انتقال بده و دچار مرگ ژنتیکی میشه بنابراین فراوانی ها تغییر میکنه و در نهایت تعادل ب هم میخوره.
تغییرات تصادفی در جمعیت های کوچکع و ناشی از خطای نمونه گیری گامت هاست...این تغییرات باعث افزایش هموزیگوسی در جمعیت میشود ک ب حد نهایی اون دریفت ژنتیکی میگوییم..این در نهایت باعث افزایش هموزیگوسی و ب هم خوردن فراوانی های ژنی و در نهایت ب هم خوردن تعادل میشود.
درمورد تغییرات سیستماتیک هم مقدار تغییرات و هم جهت تغییرات را میتوان بیش بینی کرد ولی در تغییرات تصادفی جهت تغییرات را نمیتوان بیش بینی کرد.
شایستگی جمعیت و بار ژنتیکی:
وقتی شخصی توانایی باروری نداشته باشه و نتونه ژن هاش رو ب نسل بعد انتقال بده درواقع دچار مرگ ژنتیکی میشه و در اکثر موارد این ناشی از وجود الل های زیان بار در جامعه است ک ب اون بار ژنتیکی یا genetic load میگوییم.وقتی ک این فرد نتونه ژن های خودش رو ب نسل بعد بده مسلما ژن های مفیدی هم داشته ک نتونسته ب نسل بعد بده بنابراین شایستگی نسبی کل جمعیت کاهش میابد.
مورد بعدی ک تعادل رو ب هم میزنه آمیزش غیر تصادفیه.
ابتدا انواع آمیزش هارو بررسی میکنیم: آمیزش ها دو نوع هستند؛ تصادفی و غیر تصادفی
آمیزشهای غیر تصادفی خودشون ب دو دسته خویشاوندی و غیرخویشاوندی تقسیم میشوند.
آمیزشهای خویشاوندی2دسته اند:
جور: اگر دو نفر از نظر الل های ب ارث رسیده تشابه زیادی داشته باشند این آمیزش جور و در غیر این صورت ناجور خواهد بود.
در بین تمام این آمیزشها (ب غیر از تصادفی ) همه انواع باعث افزایش هموزیگوسی میشود ب غیر از خویشاوندی ناجور...این مورد سال 90 یکی از سوالای کنکور بود بچه ها..
برتری هترو زیگوتی:در بیشتر موارد درمورد بیماریهای آتوزوم مغلوب و مواردی از آتوزوم غالب و وابسته ب x میبینیم ک ژنوتیب هتروزیگوت از نظر فراوانی ب ژنوتیب هموزیگوت غالب برتری دارد..این ب خاطر سازش بیشتر این ژنوتیب با شرایط محیطی مربوط ب هر منطقه است..مثال بارزش درمورد بیماری کم خونی داسی شکله ک در مناطقی ک مالاریا زیاده ژنوتیب هتروزیگوتش برتری داره...جدول مربوط ب این برتری هتروزیگوتی رو حتما بخونید خیلی مهمه..
حالا چندتا مورد رو بررسی میکنیم ک باعث تنوع ژنتیکی در بین افراد یک گونه میشه:
1.جهش (mutation)
2.نوترکیبی در طی میوز (recombination)
3.دریفت ژنتیکی (genetic drift)
4.مهاجرت (migration)
بنابراین همون مواردی ک باعث ب هم زدن تعادل هاردی- واینبرگ میشه باعث ایجاد تنوع هم میشه.
اگر فراوانی ژنوتیبی در جمعیت در حال تعادل مطرح باشه ب این صورته: AA=p² و Aa=2pq وaa=q²
اما اگر در جمعیتی بخواهیم فراوانی هترو زیگوت را ب دست آوریم ک در تعادل نیس فراوانی هتروزیگوت برابر خواهد بود با 2q

آخرین ویرایش:

fateme67

New member
البته دوستان عزیزم این موارد رو فعلا بخونین...ایشالا باز هم درمورد جمعیت مطالب خوبی درمورد محاسبه هم خونی و ضریب خویشاوندی براتون مینویسم..ولی اون چون فرمول و اینا داره باید رو word درست کنم بعد بنویسم...ایشالا تا هفته بعد اونا رو هم مینویسم..

fateme67

New member
دوستان من بكل بيخيال اين قضيه شدم
اگه كمكي ز دستم براي خلاصه ها بر مياد بگين.
الان برنامه رو خلاصه كدوم فصلاست؟
خوب کار میکنین بیخیال بشین بهتره..چون دیگه کار از کار از گذشته حتما حکمتی بوده...شما خودتون پیشنهاد کنین کدوم فصل رو میخواین خلاصه کنین...هنوز بیشتر فصلا مونده

DNA.2013

New member
ژنتیک جمعیت
اولین موردی ک تو ژنتیک جمعیت ب اون برخورد میکنیم قانون هاردی- واینبرگ هست ک خلاصه ش اینه: ثابت ماندن فراوانی های نسبی ژنی و ژنوتیبی در یک جمعیت بزرگ در طی نسل ها.ک اگه این حالت وجود داشته باشه میگیم جمعیت در تعادله...توجه داشته باشین برای اینکه جمعیت در تعادل باشه هم فراوانی ژنی و هم فراوانی ژنوتیبی باید در طول نسل ها ثابت بمونه.
ما عملا در جمعیت های انسانی همچین حالتی رو نداریم چون همیشه مسایلی هستن ک این تعادل رو ب هم میزنن.
1.تغییرات سیستماتیک
2.تغییرات تصادفی
هرکدوم از این ها خودشون انواع مختلف دارن ک بررسی میکنیم..اولی مختص جمعیت های بزرگ و دومی مختص جمعیت های کوچکه.
1.جهش :میدانیم ک فراوانی جهش های رفتی بیشتر از جهش های برگشتیه بنابراین در طول نسلها جهش باعث حذف برخی الل ها میشود و فراوانی ژنی و ژنوتیبی را ب هم میزند.
2.مهاجرت: وقتی یک جمعیت جدید وارد جمعیت مبدا میشود فراوانی ژنی را تحت تاثیر قرار داده و تعادل را ب هم میزند.
3.گزینش: این مورد با جهش در ارتباط است و گزینش و جهش باهم در تعادلن ک فرمولای خاصی داره ک ب درد کنکور نمیخوره ایشالا تو ارشد میخونین...وقتی جهش باعث میشه یک الل مناسب با بقا نباشه گزینش باعث میشه فردی ک اون الل نامناسب رو داره نتونه ژن های خودش رو ب نسل بعد انتقال بده و دچار مرگ ژنتیکی میشه بنابراین فراوانی ها تغییر میکنه و در نهایت تعادل ب هم میخوره.
تغییرات تصادفی در جمعیت های کوچکع و ناشی از خطای نمونه گیری گامت هاست...این تغییرات باعث افزایش هموزیگوسی در جمعیت میشود ک ب حد نهایی اون دریفت ژنتیکی میگوییم..این در نهایت باعث افزایش هموزیگوسی و ب هم خوردن فراوانی های ژنی و در نهایت ب هم خوردن تعادل میشود.
درمورد تغییرات سیستماتیک هم مقدار تغییرات و هم جهت تغییرات را میتوان بیش بینی کرد ولی در تغییرات تصادفی جهت تغییرات را نمیتوان بیش بینی کرد.
وقتی شخصی توانایی باروری نداشته باشه و نتونه ژن هاش رو ب نسل بعد انتقال بده درواقع دچار مرگ ژنتیکی میشه و در اکثر موارد این ناشی از وجود الل های زیان بار در جامعه است ک ب اون بار ژنتیکی یا genetic load میگوییم.وقتی ک این فرد نتونه ژن های خودش رو ب نسل بعد بده مسلما ژن های مفیدی هم داشته ک نتونسته ب نسل بعد بده بنابراین شایستگی نسبی کل جمعیت کاهش میابد.
جور: اگر دو نفر از نظر الل های ب ارث رسیده تشابه زیادی داشته باشند این آمیزش جور و در غیر این صورت ناجور خواهد بود.
در بین تمام این آمیزشها (ب غیر از تصادفی ) همه انواع باعث افزایش هموزیگوسی میشود ب غیر از خویشاوندی ناجور...این مورد سال 90 یکی از سوالای کنکور بود بچه ها..
برتری هترو زیگوتی:در بیشتر موارد درمورد بیماریهای آتوزوم مغلوب و مواردی از آتوزوم غالب و وابسته ب x میبینیم ک ژنوتیب هتروزیگوت از نظر فراوانی ب ژنوتیب هموزیگوت غالب برتری دارد..این ب خاطر سازش بیشتر این ژنوتیب با شرایط محیطی مربوط ب هر منطقه است..مثال بارزش درمورد بیماری کم خونی داسی شکله ک در مناطقی ک مالاریا زیاده ژنوتیب هتروزیگوتش برتری داره...جدول مربوط ب این برتری هتروزیگوتی رو حتما بخونید خیلی مهمه..
1.جهش (mutation)
4.مهاجرت (migration)
بنابراین همون مواردی ک باعث ب هم زدن تعادل هاردی- واینبرگ میشه باعث ایجاد تنوع هم میشه.
اگر فراوانی ژنوتیبی در جمعیت در حال تعادل مطرح باشه ب این صورته: AA=p² و Aa=2pq وaa=q²
اما اگر در جمعیتی بخواهیم فراوانی هترو زیگوت را ب دست آوریم ک در تعادل نیس فراوانی هتروزیگوت برابر خواهد بود با 2q

واقعا ممنون فاطمه جون به درد آزمون امروزمم خورد مطالبت خیلی عالی بودن :thumbsupsmileyanim:

shahrzad67

New member
ژنتیک جمعیت
1.تغییرات سیستماتیک
2.تغییرات تصادفی
1.جهش (mutation)
4.مهاجرت (migration)

merc fatemeh jan:riz304::riz304:

melodi6908

New member
سلام
من نمیدونم کدوم فصلهای از کلاسیک تا ژنومیک رو باید بخونم؟
کمکم میکنین؟

mahnam

New member
سلام
من نمیدونم کدوم فصلهای از کلاسیک تا ژنومیک رو باید بخونم؟
کمکم میکنین؟

عزیزم همه ی فصلای این کتاب جز سرفصلا هست!!!
با خودته که بخوای از کدوم مبحث رد بشی مثلا اگه نمی خوای ژنتیک میکرو ارگانیسم ها رو بخونی می تونی از فصل 15 بگذری (اما می دونی که جز سرفصلا هست)
پس اگه بخوای به همه ی سرفصلا تسلط داشته باشی باید کلشو بخونی!
من چیز اضافی توش ندیدم

Ehsann

New member
هنوز كه هنوزه خيلي از دوستان ميگن نمدونيم از چي كتاب و چقد ازش بخوونيم!
به نظر بنده اگر واقعا قصد قبولي در آزمون رو داريد حتما به قول دانشگاهييا بايد امري رو جوويده باشيد.
اين جزو لاينفك آزمون هاست. حالا اگه اين كارو كرده باشيد الويت به نگاه زودگذر توام با دقت به هزاره ميرسه. هزاره رو بايد ورق بزنيد و اگر نكته ديديد از تو كتاب بقاپينش و اين در صورتي امكان پذيره كه شما 100 در 100 امري رو مسلط باشيد. ببخشيد دوستان اساعه ادب كردم ولي در حد خودم لازم دونستم حداقل خيالتونو از ژنتيك راحت كرده باشم.
ولي با تمام اين اوصاف از ساير درسهايي كه 3تا دوست فعال اين سابجكت بيشتر در موردش اطلاع دارند، غافل نباشيد

DNA.2013

New member
به نظر بنده اگر واقعا قصد قبولي در آزمون رو داريد حتما به قول دانشگاهييا بايد امري رو جوويده باشيد.
اين جزو لاينفك آزمون هاست. حالا اگه اين كارو كرده باشيد الويت به نگاه زودگذر توام با دقت به هزاره ميرسه. هزاره رو بايد ورق بزنيد و اگر نكته ديديد از تو كتاب بقاپينش و اين در صورتي امكان پذيره كه شما 100 در 100 امري رو مسلط باشيد. ببخشيد دوستان اساعه ادب كردم ولي در حد خودم لازم دونستم حداقل خيالتونو از ژنتيك راحت كرده باشم.
ولي با تمام اين اوصاف از ساير درسهايي كه 3تا دوست فعال اين سابجكت بيشتر در موردش اطلاع دارند، غافل نباشيد

:riz304:

ممنون از اینکه هر نکته ی مفیدی که به ذهنتون میرسه به ماها انتقال میدید.موفق باشین

arezoye khob

New member
نجما جون خیلی کارت درسته عزیزم لطفا بیشتر راهنمایی کن تو خودت از کی شروع کردی .برای ضریب 2 سلولی لودیش رو خوندی یا مردم خالصی رو ؟ روزی چند ساعت درس میخوندی؟

najma

New member
نجما جون خیلی کارت درسته عزیزم لطفا بیشتر راهنمایی کن تو خودت از کی شروع کردی .برای ضریب 2 سلولی لودیش رو خوندی یا مردم خالصی رو ؟ روزی چند ساعت درس میخوندی؟

خواهش میکنم عزیزم شما لطف داری . من امری رو از مهر سال قبل میخوندم . زبان هم از قبلش . ولی چون ترم آخر 24 واحد داشتم متاسفانه سلولی و بیوشیمی رو اواخر بهمن یا اسفند شروع کردم .
عزیزم نه کتاب مهدوی و نه کتاب مریم خالصی به تنهایی جواب نمیدن . من به نظرم میاد اکثر سوالات از لودیش میاد ولی گویا دوستان امسال یه کتای دارن به نام لودیش 2e که ازش راضین . ازشون بپرسید خوبه یا نه . ولی خب اگر وقتتون اجازه میده خود لودیش خوبه .
من میگرن داشتم ، زیاد به خودم فشار نمیآوردم . تا زمانی که سرم درد نگرفته بود میخوندم . حالا شاید یک روز 3 ساعت یک روز 9 ساعت . این که چقدر توانایی داشته باشی به خودت بستگی داره . ولی نه خیلی کند بخون که آخرش ببینی عقبی و کلا نا امید بشی و نه خیلی تند و شدید که خدایی نکرده کم بیاری و درس زده بشی .

آخرین ویرایش:

najma

New member

مرسی احسان جان خیلی خیلی راهنمایی هاتون مفیده . همیشه به ما افتخار بدید و راهنماییمون کنید .

بالا