گفتگو درباره آزمون جامع علوم پایه اسفند 90

drdevil

New member
این همه اطلاع رسانی کردن بچه ها بازم از 300 نفر صد نفر هم نیومدن..خسته نباشن...من خودم هم نرفتم ولی میگن
نتیجه خوب نبود...سراج گفت نمره نمیدن به کسی

drdevil

New member
این همه اطلاع رسانی کردن بچه ها بازم از 300 نفر صد نفر هم نیومدن..خسته نباشن...من خودم هم نرفتم ولی میگن
نتیجه خوب نبود...سراج گفت نمره نمیدن به کسی

dr.mahdi

New member
از 100 نفر کمتر اومده بودن
نماینده ها رو انتداختن بیرون از وزارت
کسی و هم راه ندادن
فردا هم بچه ها دارن میان
اعتراض فردا از وزارت از اونجا هم به مجلس میرند.

dr.mahdi

New member
از 100 نفر کمتر اومده بودن
نماینده ها رو انتداختن بیرون از وزارت
کسی و هم راه ندادن
فردا هم بچه ها دارن میان
اعتراض فردا از وزارت از اونجا هم به مجلس میرند.

حمید

New member
آزمون علوم پایه به نقل از سایت پاویون!

پاویون:همانطور که میدانید آزمون علوم پایه برای رشته های دکتری حرفه ای پس از گذراندن مرحله اول تحصیل (علوم پایه) از دانشجویان گرفته میشود و دانشجو می بایست تمامی دروس تدریس شده در این مرحله را به صورت 200 تست چهار گزینه ای ( تا قبل از شهریور 90 میزان تعداد سوالات 210 عدد بوده است.) پاسخگویی نماید.

حد نصاب قبولی این امتحان از شهریور ماه 90 همراه با کاهش تعداد سوالات و تغییر در شیوه طرح سوالات انجام شد و از شیوه قبلی به شیوه ی نوین که دانشجو باید 50 درصد سوالات آزمون را پاسخگویی نماید ، تغییر یافت در حالیکه در دوره های پیش از آن حتی 75 هم حد نصاب قبولی به حساب می آمد.

حال پس از گذشت دو دوره از شیوه نوین امتحان هنوز سر وصداهایی پیرامون اعتراض به امتحان علوم پایه برقرار است. دانشجویان در شهریور 90 هفته ها در وزارت بهداشت تجمع کرده و خواستار لغو این قانون شده بودند.

تا اینکه وزارت با تاخیر چند روزه ای نمرات را به دانشگاه ابلاغ کرد و از اعلام آن توسط سایت سنجش پزشکی خودداری نمود.

بر این اساس به دانشجویان بالای 65 نمره قبولی تعلق گرفت و عده زیادی از دانشجویان قبول و راهی مرحله بعد شدند.

در اسفند ماه 90 نیز دانشجویان از روز بعد از امتحان به وزارت رفته و با تحصن و یا تجمع خواستار لغو قانون و بازگشت آن به شیوه گذشته شده اند. آنها مدعی هستند که اگر شیوه گذشته غلط بوده است چگونه بیش از 40 دوره امتحان به همان روال گرفته میشده ؟!.

اگر چه وزارت نمره دادن به دانشجویان را رد کرده و اعلام کرده در اسنفد ماه 90 هیچ نمره به دانشجویان تعلق نگرفته است اما عدم وجود نمره میان 91 تا 100 و اقرار برخی از داوطلبینی که نمره خود را در این بازه میپنداشتند و یا افرادی که با نمرات بالای 100 قبول شده بودند و افزایش 10 نمره ای را در نمرات خود مشاهده کردند نشان میدهد که وزارت به افراد بالای 91 ، حداقل 10 نمره داده است تا قبول شده و راهی مرحله بعد گردند. و این 10 نمره حتی به دانشجویان 90 شده تعلق نگرفت تا با نمره 100 قبول شوند!!! .

البته این اعتراضات با وجود عدم اعلام نمرات در سایت آموزش پزشکی و ارسال آن در روز 28 اسفند ماه به دانشگاها فروکش نکرد و دانشجویان از همان روز 28 اسنفد ماه تجمع خود را آغاز کرده اند.

تعطیلات نوروز هم نتوانست مانعی برای این تجمع گردد و دانشجویان از سراسر ایران از روز 5 فروردین دوباره به وزارت رفته اند و درخواست نمره قبولی مینمایند.

البته وزارت نیز با پذیرش نمایندگانی از تمامی انواع دانشگاه ها (آزاد-سراسری-بین الملل - دانشجویان خارج از کشور) تلاش خود را برای شنیدن حرف دانشجویان اعلام کرد. و وعده داد تا 14 یا 15 فروردین نتیجه نهایی را به نمایندگان اعلام نماید.

البته هنوز نگرانی های زیادی وجود دارد و دانشجویان اعلام کردند در صورت عدم گرفتن نمره باز هم به تجمع خود در وزارت یا در جلو مجلس شورای اسلامی ادامه میدهند.!!

اما باید به یک سوال پاسخ داد: این روند چرا اینقدر مسئله ساز بوده است؟!

نخست این امتحان در ذهن تمامی دانشجویان یک امتحان فرمایشی به حساب می آمد حتی پس از شهریور 90 دانشجویان در اسنفد 90 به امید حد اقل 15 نمره اضافه شدن سر جلسه امتحان حاضر شدند.

دوم: دانشگاه های کشور ( سراسری- آزاد- بین الملل) از امکانات یکسان و اساتید مجرب برابری برخوردار نیستند.

پس نمیتوان انتظار داشت که سطح علمی تمامی دانشجویان در یک سطح باشد.برابر این نمیتوان انتظار داشت نمرات دانشگاه شهید بهشتی یا تهران با دانشگاههای تیپ 3 برابر باشد!!

سوم: سرفصلهای تعیین شده توسط وزارت با ساعات تدریس درسها همخوانی ندارد. برای مثال در درس روان شناسی سرفصل وزارت کتاب هیلگارد میباشد. کتاب هیلگارد یک کتاب جامع روان شناسی به حساب می آید و هم اساتید و هم دانشجویان نمی توانند در هفته ای 1 جلسه ( درس 2 واحد) به صورت جامع و کامل بر روی این کتاب تمرکز و یا حتی با وجود درسهایی نظیر بیو شیمی و آناتومی در طول یک ترم آن را یکبار مطالعه نمایند. البته این شامل بسیاری از دروس میشود.

چهارم: در ابتدای ثبت نام و در ترم یک به دانشجویان اعلام نمیشود که بعد از گذر مرحله علوم پایه ، دانشجو باید به تمامی کتابهای تعیین شده مسلط باشد و به جزوه و یا خلاصه ها اکتفا نکند.

پنجم : امتحان علوم پایه یک امتحان بدون نمره منفی است یعنی احتمال شانس در این امتحان بسیار بالاست نسبت به سایر امتحانات . پس معیار علمی و سطح عملی دانشجویان پایین می آید و نمی تواند سطح علمی را مشخص کند. به عنوان مثال دانشجو میتواند یک درس مانند بیوشیمی را ((ج)) پرکند و 7 نمره به دست بیاورد در صورتیکه اگر ((ب)) پرکند تنها 4 نمره به دست می آورد. یا آناتومی در شهریور 90 ، 11 سوال با جواب ((ب)) داشت که اگر فردی ((ب)) پر میکرد به 11 سوال از 25 سوال پاسخ صحیح میداد!!

ششم : به نظر میرسد تنها معیار علمی ( البته نه قطعی) میزان میانگین معدل دانشجوست. زیرا همانطور که در تمامی دنیا شیوه تک امتحانی لغو شده است و معیار سنجش دانشجویان به صورت پیوسته است ( در چند ترم) باید برای این مرحله نیز میزان معدل تاثیر بیشتری داشته باشد تا افرادی که در طول 5 ترم پزشکی درس بیشتری خوانده اند به مرحله بعد راه بیابند ( راه منطقی ایست!). یا حداکثر میتوانند با تاثیر 20 تا 50 درصدی معدل در امتحان، دانشجویان درس خوان را یاری کنند. زیرا ممکن است فردی با معدل بالا براثر شرایط خاصی نتوانند درس را جمع بندی نماید و دانشجویی با معدل پایینتری فقط به خاطر 3 هفته درس خواندن وارد مرحله بعد شود و وی از راهیایی با وجود تلاش گسترده تر باز بماند!

در پایان امید است که تمامی دانشجویان پزشکی موفق و سر بلند باشند و به درس خود اهمیت بیشتری دهند زیرا با جان انسانها سر و کار دارند.!

سایت خبری، آموزشی پزشکی پاویون.

afshin

New member
.

حالا دیگه محاله "تجمع" جواب بده

دلم نمیخواد جو اینجارو بازم متشنج کنم اما پیشنهاد میکنم اسمی از فردا نیارین

تلاشمونو کردیم نتیجه نداد جای سرزنش نداریم ...

...برید بخونید...

drdevil

New member
افشین به خدا اگه گردنت جلوی چشمم بود...
تو که تلاشت همین قدر بود... دستت درد نکنه دیگه به بقیه پیشنهاد نده....خیلیا تازه میخوان فردا بیان...

dr.mona

New member
آقا افشین؟ واسه امتحان علوم پایه هم همین قدر تلاش کردید؟ چرا باید دوره های قبل با ارفاق پاس بشن ماها 2باره امتحان بدیم؟ چون یهو یادشون افتاده باید پزشک با سطح علمی بالا تربیت کنن؟ هیچ سالی با نمره خام 80 نه 90 کسی نیفتاده که ماها بخوایم با قبول این مسئله 6 ماهه دیگه درسای علوم پایه رو بخونیم...من پنجم و هشتم وزارت بودم فردا اگه لازم بشه پس فرداو...هم میرم , حداقل به ما بگن چرا؟؟؟

afshin

New member
.

واقعا شرمندم

همش تقصیر من بود شما پاس نشدید.

درخواستتون مورد قبول واقع نشد اونم تقصیر من بود .

گردنمون از مو باریکتر بفرما بشکن.

هاه! این دکتر مونا! ببین کی داره مارو نصیحت میکنه

اما کار رو از این که هست بدتر نکنید.

baran kia

New member
سلام به همگی!
من تازه عضو شدم !از علوم پایه چه خبر؟بالاخره نمره اضافه میکنن؟اگه اضافه بشه به همه و همه شهرا اضافه میشه؟ :
لطفا یکی جواب بده!

آخرین ویرایش:

nilufar_par

New member
هانی* افشین رزیتا مونا کسی* نیس خبری بده دوستان عزیز منتظرتون هستیم

admin

Active member
پرسنل مدیریت
دانشجویان علوم پزشکی در رشته های داروسازی، دندانپزشکی و پزشکی که در آزمون های جامع علوم پایه اسفندماه 90 شرکت کردند در ادامه اعتراضات خود به نتایج این آزمون در برابر وزارت بهداشت تجمع کردند. در پی اعلام نتایج آزمونهای جامع علوم پایه و پیش کارورزی رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، دانشجویان از ابتدای سال 91 با تجمع در برابر وزارت بهداشت، نسبت به روند آزمون و نتایج اعلام شده اعتراض کردند. این دانشجویان علاوه بر اعتراض به اعلام لزوم کسب 50 درصد نمره از سوی دانشجو، به حذف ارفاقات همیشگی که تا دوره های پیش مرسوم بوده، نیز اعتراض داشتند. این گروه از دانشجویان یادآور شده اند اگر چنانچه شیوه قبلی نادرست بوده است، چرا اجازه داده شده فارغ التحصیلان با شیوه ای نادرست ادامه تحصیل دهند و اگر آن شیوه درست بوده، پس چرا تغییر داده شده است. "هدر رفتن 6 ماه و بعضا یک تا یک سال و نیم از عمر دانشجویان به بهانه عدم موفقیت در آزمونهای جامع و انتظار 6 ماهه جهت آزمون بعدی که اکثرا با دور کردن دانشجویان از فضای درس، همراه است" از دیگر موارد اعتراضی دانشجویان محسوب می شود. این دانشجویان معترض در مطالبات خود خواستار حذف آزمونهای جامع علوم پایه و پیش کارورزی در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و حذف 6 ماه انتظار برای آزمون بعدی، لغو بخشنامه لزوم کسب 50 درصد نمره و بازگشت ارفاقات همیشگی شدند. دکتر جبرائیل نسل سراجی - رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این اعتراضات این گروه از دانشجویان با وارد ندانستن اعتراض این افراد یادآور شد: خواسته های این گروه از دانشجویان غیرمنطقی است و دادن نمره ارفاقی هم به آنها، بی مورد است. وی با اشاره به روند برگزاری آزمون افزود: آزمون در نهایت صحت برگزار شد و بر اساس ادعای همکاران هیات علمی و اعضای بورد های تخصصی، آزمون از نظر علمی مشکلی نداشت. پس از انتشار کلید اولیه به اعتراضات داوطلبان درباره سئوالاتی که چند جوابی بودند پاسخ داده شد و در هر رشته حدود 3 تا 4 سئوال مشکل مفهومی داشت که نمره آنها نیز برای تمام افراد در نظر گرفته شد. نسل سراجی یادآور شد: پس از انتشار کلید، آنالیز فنی و آماری نسبت سطح دشواری سئوالات هم صورت گرفت و که بر اساس استاندارد به آنها نمره داده شد و برخی از مردودین هم به کمک این ارفاق نمره لازم را کسب کردند. وی در پاسخ به این خواسته دانشجویان که چرا چون گذشته به آنها ارفاق نشده است، گفت: از نظر من به عنوان رئیس مرکز سنجش اگر دانشجویی نتواند نیمی از نمره را کسب کند شایستگی ادامه تحصیل در این رشته را ندارد چرا که ارفاق در حد 3 تا 5 نمره طبیعی است نه 20 نمره. رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی گفت: در هر دوره حدود 5 درصد از شرکت کنندگان مردود می شوند و در رشته دندانپزشکی این درصد کمی بیشتر است که آن نیز به این دلیل است که به دوره علوم پایه در این رشته کمتر اهمیت داده می شود. وی با اشاره به موضوع لزوم کسب 50 درصد نمره آزمون از سوی دانشجویان گفت: شورای عالی برنامه ریزی مصوبه ای داشت که هر دانشجو باید 50 درصد نمره را بیاورد که این موضوع منطقی بوده و از سوی وزارت بهداشت به همه دانشگاههای علوم پزشکی نیز ابلاغ شده است. نسل سراجی گفت: کف نمره ای که ملاک قرار گرفته است نشان داده که تعداد مردودین در زمان اعمال این کف نمره تغییری نداشته است. از سوی دیگر اینکه گفته می شود که برای دانشجویان داخل کشور و فارغ التحصیلان خارج از کشور تفاوت کف نمره قائل شده ایم، دروغ محض است. وی خاطرنشان کرد: اعتراضات قانونی در مهلت مقرر پاسخ داده شده است و اعتراضات این گروه وارد نیست.
تاریخ خبر:
۱۳۹۱/۰۱/۱۵
منبع خبرگزاری مهر

تجمع شرکت کنندگان آزمون علوم پایه اسفند 90 / مرکزسنجش:اعتراض وارد نیست

fatemeh.j

New member
پس با اين حساب 6 ماه در خدمت خانواده و دروس علوم پايه خواهيم بود. سراجي اگه انصاف داشت و ميديد بچه ها از شهراشون اومدن و نيازمند كمكش هستن هيچ وقت بچه ها رو نا اميد روانه ي شهرشون نميكرد.:sad:

afshin

New member
هانی* افشین رزیتا مونا کسی* نیس خبری بده دوستان عزیز منتظرتون هستیم

سلام دوستان!
از ابتدای تشکیل این تاپیک هرچی فکر کردم نتونستم بفهمم این نیلوفر چرا بین نوشته هاش هی ستاره * میذاره. حتی هیچ نظمی هم نیافتم

اما یه چیزی رو فهمیدم و اون اینه که ...
داشتن یک علم... و دانستن یک چیز به تنهایی کافی نیست. به همون اندازه توانایی انتقالش هم مهم است.
در حالی که همه شواهد نشان می داد امسال اعتراض ها کارآمد نیست، همه دوستان ازجمله همین Admin شنل قرمزی دیگران را تشویق به اعتراض کردند. در حالیکه اگر به صورت خواهش منطقی همراه با دلایل آمیخته با کرنش مطرح می شد احتمال بیشتری در پذیرش وجود داشت.
حیف است که دیگر این هانی و آن دوست موهومش احتمالا به این تاپیک سر نخواهند زد. نه اینکه فکر کنید منتظرم تا پیش بینی هامو تائید یا تشویق کنند بلکه... منتظرم تا ببینم در نهایت عصبانیت چه نوع کلمات برازنده ای به کار می برند.

به هرحال نیلوفر خانم ! همان اتفاقی افتاد که پیش بینی کرده بودم... اعتراض بی حاصل بود و درخواست رد شد. ادامه اش هم بی فایده است... بایدبری سراغ کتاب میر ... حوصله داشتی جزوه هات..
پیشنهاد می کنم این تاپیک رو همینجا تمومش کنیم و از همه اعضای باقیمانده این تاپیک دعوت میکنم تا با ایجاد یک تاپیک به نام "مردودین آزمون اسفند90" برای دوره های بعد "عبرت" باشند!

nilufar_par

New member
سلام افشین خوب من فونت فارسی ندارم از طریق سایت فارسی نویس یا فارسی ساز هرچی* که اسمشه متن کپی* می*کنم در کپی* این ستاره*ها میاد که دلیلشو نمی*دونم. به هرحال اتفاقی که افتاده خوب میشد هانی* و بقیه هم میومدن آخرین تاپیکشونو مینوشتن بازم جالب بود.دل کندن از اینجا هم سخت شده:د بازم ممنونم از همتون اگه خبری شد در جریان بذارین مرسی*.

از آشنایی با تک تکتون خوش*حال شدم دوستانی که این تاپیک میخونن خوب درس بخونین و منتظر ارفاق نباشین

behrooz

New member
من به عنوان کسیکه از پس آزمون اسفند 90براومده،برای دوستانی که امسال امتحان دارند چند توصیه دارم:1)درسهایی که در ترم آخر میگذرونید رو علاوه بر اینکه به خوبی مسلط میشین حتما با توجه به تستهای ازمون های سال 86 به
بعد مرور کنید.2)کسایی که اسفند امتحان دارن سعی کنن فقط یکی دو درس مهم تر مثل فیزیولوژی و آناتومی رو توی تابستون بخونن به خصوص در مورد فیزیولوژی حتما نمودارها و شکلهای کتاب گایتون رو بهش توجه ویژه کنن ولی متن رو
از روی یک کتاب خلاصه تر مثل -تو ایی- و حدالامکان از روی درسنامه بخونن.3)در مورد آناتومی قبل از خوندن یه بخش حتما از روی تصاویر یه اطلس -ترجیحا نتر-مجاورت ها ،محل اتصال عضلات ، انشعابات شریان ها ،وعناصر مهم یک عضو مثلا در حفرات قلب رو از روی شکل به خاطر بسپرن.4)برای بقیه درسها خوندن تستهای سال 86 به بعد البته با دقت و به خاطر سپردن دقیق پاسخ های تشریحی برای قبول شدن کفایت میکنه ولی اگر از روی درسنامه درسهای ایمونولوژی
بهداشت وانگل رو بتونید بخونید خیلی بهتره .5)هر درسی رو چه از روی پاسخ تشریحی تست ها یا جزوه و درسنامه و...میخونید حتما نکته هایی رو که حس میکنید احتمال فراموشیش زیاده خیلی منظم و دسته بندی شده یادداشت کنید
خلاصه برداری از مطالبی که میخونید برای مرور و یادآوری فوق العاده با اهمیته.
امیدوارم در همه مراحل زندگیتون موفق باشین

بالا