نگاهی به تفاوت استانداردهای مراقبت های پرستاری در ایران و جهان

okay

New member
سلامت مقوله ای است چند بعدی که عوامل مختلفی برآن تاثیرگذار بوده و به نوعی با آن در ارتباط هستند و گاهی نیز تهدیدکننده آن محسوب می شوند...

امروزه در استانداردهای جهانی، نیروی انسانی حرف اول را می زند. امروزه استاندارد تعداد پرستار به بیمار از راه های مختلفی سنجیده می شود. به عنوان مثال گفته شده باید تعداد پرستاران ۳ برابر تعداد پزشکان یا ۲ برابر تعداد تخت های بیمارستانی بوده یا در ازای هر هزار نفر جمعیت، ۳ پرستار وجود داشته باشد.

● کمبود نیروی کار و حقوق

متوسط جهانی نیروی پرستار به تعداد تخت ۵۶/۲ است. در کشور استرالیا، آمریکا و کانادا این رقم حدود ۷/۶ است و حتی در بعضی نقاط به ۷ هم می رسد، اما متاسفانه در کشور ما و در بعضی بیمارستان ها، این نسبت ۵/۰ تا ۷/۰ بوده و همین باعث شده آنطور که شایسته است، خدمات پرستاری به بیماران ارایه نشود.

طی سال های گذشته در ایران در ازای هر ۲ پرستاری که بازنشسته شده یا به هر شکلی از چرخه کار خارج می شدند، یک پرستار وارد سیستم می شده است. همین عامل باعث شده به تدریج نیروی پرستاری کم شود. با پیگیری های انجام شده توسط سازمان نظام پرستاری، اکنون به ازای هر یک خروجی، یک ورودی داریم. به همین دلیل این نسبت به ۹/۰ رسیده که باز هم با استانداردهای جهانی فاصله زیادی وجود دارد.

ازسویی، در حال حاضر در کشور ۱۱۲ هزار و ۸۰۰ تخت وجود دارد که با احتساب ۲ پرستار برای هر تخت، باید بیش از ۲۲۰ هزار پرستار شاغل به کار وجود داشته باشد، اما اکنون حدود ۱۴۰ هزار پرستار داریم که از این تعداد، افراد زیادی نیز شاغل نیستند. علت اصلی آن در درجه اول، حقوق بسیار پایین این قشر است. به طور مثال در دانشگاه تهران در اسفند سال ۸۷ حقوق دریافتی یک پرستار تازه استخدام شده، ۴۷۰ هزار تومان بوده است. در حالی که در سال ۸۸ تا همین زمان، این رقم به ۳۷۰ هزار تومان رسیده است. یعنی همین عامل باعث شد بسیاری از پرستاران تازه استخدام شده، ترک کار کنند.

علاوه بر این که نیروی انسانی در کشور ما تعداد کمی را تشکیل می دهند (که به خاطر سختی کار است)، این میزان حقوق کم هم عامل مهمی شده تا پرستاران ترک کار کرده و به کشورهای دیگری مهاجرت کنند. در حال حاضر بیشتر پرستاران ایرانی به آمریکا، کانادا و استرالیا رفته و در آنجا حقوقی به مراتب بالاتر از ایران دریافت می کنند. به طوری که متوسط حقوق پرستار در ایران که حدود ۵۰۰ هزار تومان است، در همین کشورها، حداقل ۳ تا ۵ میلیون تومان دریافت می کند.

طبق آخرین اطلاعات ماه می ۲۰۱۰، کمترین حقوق پرستاران با کمترین میزان تحصیلات در آمریکا، ۵۲ تا ۵۵ هزار دلار در سال است و بالاترین آن ۱۸۶ هزار دلار در سال.

این نکته را هم باید در نظر داشت که در آن کشورها، میزان تورم بسیار کم است. باید در نظر داشت هزینه آموزش یک پرستار در ایران تا زمان فارغ التحصیلی، حدود ۱۴ تا ۱۵ میلیون تومان است، حال همین فرد که در این کشور برای وی سرمایه گذاری شده، به دلیل مشکلات کاری به کشور دیگری مهاجرت می کند و آنجا شاغل می شود. آنجا قدر پرستاران ایرانی را خوب می دانند، چون هزینه ای برایشان صرف نشده، از طرفی خود پرستاران نیز بسیار راضی بوده و کار خوب و رضایت بخشی ارایه می دهند. درواقع نظر کلی این کشورها نسبت به پرستاران ایرانی بسیار مثبت است.

در حال حاضر، تعداد عضویت در سازمان نظام پرستاری، حدود ۹۰ هزار نفر است که از این تعداد، افرادی بازنشسته هستند و تعدادی هم عضو شده اند تا بتوانند به خارج از کشور بروند. بنابراین اگر متوسط را بگیریم، حدود ۱۲۰ هزار پرستار شاغل در کشور ما هستند و اگر به نسبت تعداد تخت هم بسنجیم، حدود ۱۲۰ هزار پرستار کم داریم.

در کشورهای مختلف بین رشته های کارشناسی، گاهی بالاترین و گاهی دومین حقوق مربوط به پرستاران است که تنها میزان حقوق حقوقدانان یا مهندسان، به ویژه مهندس مکانیک یا حسابرسان از پرستاران بالاتر است. ازسویی، بالاترین حقوق پزشک (که متعلق به جراح قلب است) ۶۶۵ هزار دلار در سال بوده و کمترین حقوق پزشک ۱۱۷ هزار دلار در سال. در همان کشورها، حقوق پرستاران نیز حداکثر ۱۸۶ هزار دلار در سال، یعنی به نسبتی حدود ۳ تا ۴ برابر، اما در ایران این اختلاف گاهی به ۴۰۰ برابر می رسد.

نکته دیگر اینکه حداکثر حقوق پرستار که ۱۸۶ هزار دلار در سال است، نسبت به حداقل حقوق پزشک که ۱۱۷ هزار دلار در سال است، ۸/۰ می شود. یعنی در بعضی از بخش ها گاهی پرستاران حتی بیشتر از پزشکان دریافت می کنند. از طرف دیگر استانداردهای جهانی نشان می دهد در بخش داخلی و جراحی، هر ۴ تا ۶ بیمار باید یک پرستار داشته باشند (که در کشور ما، هر ۱۲ بیمار یک پرستار دارند). در زایشگاه برای هر ۸ مادر و نوزاد، یک پرستار لازم است.

در بخش icu و ccu، هر ۱ یا ۲ بیمار یک پرستار دارند یا میزان ساعت کار که متوسط جهانی آن ۳۵ ساعت است، رعایت می شود. البته ساعات روزهای تعطیل، بین ۵/۱ تا ۲ برابر یا شب کاری ۵/۱ برابر یا زمان تعطیلات سال نو و اعیاد مهم، همگی ۲ برابر حساب می شود، اما در ایران هیچ تفاوتی میان ساعات کاری روز تعطیل و غیرتعطیل پرستاران وجود ندارد و حقوق پرستاران بسیار کمتر از استانداردهای جهانی است.

نتیجه آن هم چیزی نیست جز اینکه پرستاران آنگونه که شایسته است، نمی توانند خدمات را ارایه دهند. حتی اگر بخواهند براساس وجدان کاری خود عمل کنند، نتیجه آن می شود که آسیب های شغلی مانند کمردرد، پادرد، میگرن و بیماری هایی که پرستاران را زودتر از موعد بازنشسته می کنند، گریبانگیر آنها می شود. در پژوهشی که در سازمان پرستاری انجام شده، مشخص شد تقریبا پس از ۱۲ سال کار، پرستاران به یکی از آسیب های شغلی گرفتار می شوند. بنابراین در حال حاضر کمبود نیرو به شدت جلب توجه می کند.

امروزه دانشگاه های دولتی و آزاد مجموعا حدود ۶ تا ۵/۶ هزار نفر فارغ التحصیل در سال دارند که از آنها، تعدادی جذب مراکز درمانی نمی شوند، یعنی به محض تمام شدن طرح نیروی انسانی، مشاغل دیگر مانند کار در شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی را به دلیل استرس کم کار و حقوق بالاتر ترجیح می دهند.

ازسویی، پرستاران به دلیل حقوق بالاتر در برخی از مراکز خصوصی، مایلند زودتر مراکز دولتی را ترک کرده و وارد بخش خصوصی شوند. البته بعضی مراکز خصوصی هم هستند که پرستاران را استثمار کرده که یا تعدادشان کم است یا از افرادی استفاده می کنند که تخصص کمتری دارند تا حقوق کمتری بدهند. بنابراین درخواست ما هم این است که نسبت به تحصیلات پزشک و پرستار، نسبت خوبی میان میزان حقوق ها برقرار باشد تا لااقل تناسب جهانی حفظ شود.

برهمین اساس سازمان نظام پرستاری به دنبال تعیین تعرفه پرستاری است. البته در کل دنیا همه گروه ها تعرفه دارند، ولی پرستاری حرفه ای است که تعرفه ندارد و فقط مراقبت در منزل است که تعرفه برایش تعریف شده، بنابراین در ایران هم به دنبال تعیین تعرفه هستیم. البته در ابتدا مخالفت هایی با این امر وجود داشت، چون گفته می شد مشابه آن در کشورهای دیگر وجود ندارد، در صورتی که استدلال ما این بود که اگر در ایران ساعات کاری و حقوق و نسبت پرستار به تخت مانند کل دنیا شود، پس ایران هم تعرفه نمی خواهد.

همه این مدارک و مقایسه ها در ایران و جهان در خرداد ۱۳۸۶ به مجلس ارایه شده و براساس آنها تعرفه ها مشخص و استانداردهای پرستاری هم تهیه شده که سازمان نظام پرستاری به دنبال اجرایی شدن و ضمانت اجرایی آنها است و نتیجه آن دلگرم شدن بیشتر پرستاران و رضایت خاطر آنها و افزایش حقوق و دستمزد پرستاران و نتیجه مستقیم آن بر ارتقای نظام سلامت است. در این صورت پرستاری از بیمار مراقبت می کند که خودش سالم و بانشاط است. درواقع هم پرستار راضی است و هم مخاطبان اصلی که بیماران هستند و نتیجه اصلی آن، بهبود سلامت جامعه است. اگر هر کشوری به سلامت جامعه اش علاقه مند است، باید ۷۰ درصد نیروی بخش بهداشت و درمان را که جامعه پرستاری است، راضی نگه دارد.

موضوع دیگری که باعث ترک خدمت پرستاران می شود، تعدی به آنهاست؛ چه تعدی کلامی و چه فیزیکی. حتی موارد زیادی از تعدی کلامی از سوی پزشکان و سایر همکاران گزارش می شود. به عنوان مثال به تازگی در بیمارستانی در یکی از شهرستان ها، همراهان یک بیمار، پرستاری را چنان کتک زده اند که به کوری او منجر شده است. بنابراین اگر این وضعیت به همین منوال ادامه یابد، در آینده نزدیک با شرایطی مواجه می شویم که بسیاری از پرستاران ترک خدمت می کنند، مگر اینکه ارتقای بهره وری که در مجلس نیز تصویب شده و وزارت بهداشت نیز پیگیر آن است، اجرایی شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی علمی ایرانیان؛ سمانه پرموز

Persian-Masoud

New member
درود.
این مقاله رو بارها و بارها خوندم و فقط افسوس...
البته باید بدونیم کجای دنیا داریم زندگی میکنیم! پرستاری سختی های زیادی داره اما در مقایسه با رشته های دیگه بازم بهتره!
تقریبا بازار کار تضمینی داره! درآمد 1 الی 3 میلیونی برای یک مدرک لیسانس در کشور ما عالی محسوب میشه!
اگه نخوای اضافه کاری کنی توی یک ماه با 7 تا شیفت شب و 2 تا عصر و یدونه صبح کاری که جمعا 10 روز از 30 روز ماه میشه میتونی به وظیفه قانونی خودت عمل کنی!
حالا سوال اساسی! کدوم رشته با مدرک لیسانس و کار 10 روز از 30 روز ماه حدود 1.5 میلیون حقوق داره؟

nazgol-khanom

New member
پرستارای تازه استخدام شده و اونایی که طرحشونو میگذرونند 860.000 تومن حقوق میگیرند. مبالغی که من خوندم فک کنم مال چندین سال پیش باشه. :smilies:

Persian-Masoud

New member
پرستارای تازه استخدام شده و اونایی که طرحشونو میگذرونند 860.000 تومن حقوق میگیرند. مبالغی که من خوندم فک کنم مال چندین سال پیش باشه. :smilies:

این فقط حقوقه! شما کل پولی که میگیرند رو حساب کنی بین 1200 تا 1500 میشه.

rainsavor

New member
درود.
این مقاله رو بارها و بارها خوندم و فقط افسوس...
البته باید بدونیم کجای دنیا داریم زندگی میکنیم! پرستاری سختی های زیادی داره اما در مقایسه با رشته های دیگه بازم بهتره!
تقریبا بازار کار تضمینی داره! درآمد 1 الی 3 میلیونی برای یک مدرک لیسانس در کشور ما عالی محسوب میشه!
اگه نخوای اضافه کاری کنی توی یک ماه با 7 تا شیفت شب و 2 تا عصر و یدونه صبح کاری که جمعا 10 روز از 30 روز ماه میشه میتونی به وظیفه قانونی خودت عمل کنی!
حالا سوال اساسی! کدوم رشته با مدرک لیسانس و کار 10 روز از 30 روز ماه حدود 1.5 میلیون حقوق داره؟

با احترام

غیر ممکن هست هم چین چیزی

من از زمان شروع بکارم که بیمارستان های زیادی کار کردم هرگز هم چین چیزی ندیدم به احتمال زیاد شما دانشجو هستین یا دوره طرح رو نگدروندین
کمترین ساعات اضافه کار که برای پرسنل با سابقه در بیمارستانهای مختلف در نظر گرفته میشه 40 ساعت هست اون هم بعد از کلی سابقه
من بطور متوسط 120 تا 130 ساعت اضافه کار اجباری دارم 1500 کجا حقوق میدن ؟؟؟؟؟

حول برتون نداره .....
حکم های بیمارستانهای دانشگاهی 720 تومن نهایتش هست ساعات اضافه کاری به ازای هر ساعت 2800 هزار تومن میدن این کجاست به صرفه است
وارد بازار کار بشین بعد نظر بدین

بیشترین حقوق پرستاری مر بوط به پرستارهای بخش آی سیو قلب باز هست . من خودم توی این بخش شاغلم فیش حقوقی من توی این بخش + تمامی مزایا و 120 ساعت اضافه کاری 1300 هست با این توضیح که جز شیفت و خواب فواصلش هیچ چی از زندگی نمیشه فهمید

10 شب شبکاری فقط توهم کسایی هست که وارد بازار کار نشدن می تونین از بقیه دوستان چه پرستار چه ماما هم سوال کنید

آخرین ویرایش:

mehran35

New member
این فقط حقوقه! شما کل پولی که میگیرند رو حساب کنی بین 1200 تا 1500 میشه.
میشه بگین این محاسباتو چه جوری انجام دادین؟؟؟؟؟؟؟؟اولا که شیفت موظف مسعودخان تعداد روزای ماهه منهای روزای تعطیلی!!!!!!!!وتو بیمارستانای دولتی که اینقدر نیرو کم دارن عمرا بذارن طبق قانون بهره وری شیفت بدی!!!!!!تازه پایه حقوقم که 600تا700 حالا اگه کلی اضافه کاری هم بری وخوب بهت کارانه بدن نهایت به یه میلیون برسه!!!!!!!!

rainsavor

New member
در ضمن اجرای قانون ارتقا بهره وری همراه با افزایش ساعات کاری هست یعنی 175 ساعت موظفی شده 195 ساعت

mahsa.

New member
با احترام

غیر ممکن هست هم چین چیزی

من از زمان شروع بکارم که بیمارستان های زیادی کار کردم هرگز هم چین چیزی ندیدم به احتمال زیاد شما دانشجو هستین یا دوره طرح رو نگدروندین
کمترین ساعات اضافه کار که برای پرسنل با سابقه در بیمارستانهای مختلف در نظر گرفته میشه 40 ساعت هست اون هم بعد از کلی سابقه
من بطور متوسط 120 تا 130 ساعت اضافه کار اجباری دارم 1500 کجا حقوق میدن ؟؟؟؟؟

حول برتون نداره .....
حکم های بیمارستانهای دانشگاهی 720 تومن نهایتش هست ساعات اضافه کاری به ازای هر ساعت 2800 هزار تومن میدن این کجاست به صرفه است
وارد بازار کار بشین بعد نظر بدین

بیشترین حقوق پرستاری مر بوط به پرستارهای بخش آی سیو قلب باز هست . من خودم توی این بخش شاغلم فیش حقوقی من توی این بخش + تمامی مزایا و 120 ساعت اضافه کاری 1300 هست با این توضیح که جز شیفت و خواب فواصلش هیچ چی از زندگی نمیشه فهمید

10 شب شبکاری رو فقط توهم کسایی هست که وارد بازار کار نشدن می تونین از بقیه دوستان چه پرستار چه ماما هم سوال کنید

داداش شماره حساببدم

rainsavor

New member
اره داداش بیا ادرس بگیریم این شهر دوستان بریم شیفت بدیم والا!!!!!!!

ای بابا راست میگی استخدام پیمانی بخوره تو سرمون داداش آدرس بده بیام 20 شب کشیک میدیم بجای 10 شب ولی 1500 بدین نامردی نکنین 700 تومن مالیات کم کنین :25r30wi:

raha 24

New member
میشه بگین این محاسباتو چه جوری انجام دادین؟؟؟؟؟؟؟؟اولا که شیفت موظف مسعودخان تعداد روزای ماهه منهای روزای تعطیلی!!!!!!!!وتو بیمارستانای دولتی که اینقدر نیرو کم دارن عمرا بذارن طبق قانون بهره وری شیفت بدی!!!!!!تازه پایه حقوقم که 600تا700 حالا اگه کلی اضافه کاری هم بری وخوب بهت کارانه بدن نهایت به یه میلیون برسه!!!!!!!!

تازه اگه برسه.........

raha 24

New member
احتمالا آقا مسعود دانشجو هستن .
ما هم دانشجو بودیم از این حرفا زیاد شنیدیم و باور کردیم. ببخشید که اینو می گم اما به قولی در باغ سبز نشونمون دادن اما بعدا متوجه شدیم که از این خبرا نیست.
من یک ساله که از طرحم می گذره ماه های اول طرحم 370 دستم میومد و به عنوان یه تحصیلکرده خیلی بهم برخورده بود. نزدیکای عید که حقوقهای کل ملت رفت بالا حقوقم به 600 رسید .
خلاصه که با اضافه کاری فک نکنم از 800 بیشتر بشه دوست گرامی.

Persian-Masoud

New member
عجب! عجب! پس اگه کل زندگیتون توی بیمارستان دارین کار میکنید و اونم 600 700 تومن میندازن جلوتون چرا استعفا نمیدین؟ نه؟ چرا استعفا نمیدین؟ خب بیاین بیرون! اگه درآمد شما ماهی 700 تومنه بهتون پیشنهاد میدم توی بازار جوراب بفروشین! درآمدش بیشتره! شیف شب و اضافه کاری و استرس و مسئولیت هم نداره!
دوست من! اینقد دانشجو دانشجو نکن! انگار خودت 140 ساله توی بیمارستانی! درضمن کل بیمارستان و سختی هاشو با یه هفته اونجا بودن میشه درک کرد! لازم نیس حتما 10 12 سال اونجا باشی تا بفهمی چی به چیه!
درضمن شما اگه دوست نداشه باشی اضافه کاری کنی رئیس جمهور و امثالهم هم نمیتونن شمارو مجبور به اضافه کاری کنن چه برسه به مسئول بخش! شما وظیفه قانونی خودت که 146 یا 149 ساعته برو بقیه بگو نمیام! ببینم کی میتونه شمارو مجبور کنه کع اگه اضافه کاری نکنی اخراج میشی!!!! فقط یه بیسواد و از همه جا بیخبرو میتونن مجبور کنن اضافه کار کنه!

Persian-Masoud

New member

اونموقع که من دفتر پرستاری بودم و فیش حقوق پرستارهارو میبردم کمترین پولی که میدیدم 1200 بود! بیشترین هم 1800 بود! بقیه هم 1400 1500 1300 همه اینجوری بودن! البته این مبالغ جمع حقوق + پورسانتو اضافه کار و.. بود! خلاصه کمتر از 1200 ندیدم!
توی بیمارستانی که من میبینم خیلی ها فقط توی ماه 8 تا شیفت شب دارن که تازه 2 تاشم میفروشن! + سه چهارتا عصر و یکی دوتا صبح! تمام!

rainsavor

New member
عجب! عجب! پس اگه کل زندگیتون توی بیمارستان دارین کار میکنید و اونم 600 700 تومن میندازن جلوتون چرا استعفا نمیدین؟ نه؟ چرا استعفا نمیدین؟ خب بیاین بیرون! اگه درآمد شما ماهی 700 تومنه بهتون پیشنهاد میدم توی بازار جوراب بفروشین! درآمدش بیشتره! شیف شب و اضافه کاری و استرس و مسئولیت هم نداره!
دوست من! اینقد دانشجو دانشجو نکن! انگار خودت 140 ساله توی بیمارستانی! درضمن کل بیمارستان و سختی هاشو با یه هفته اونجا بودن میشه درک کرد! لازم نیس حتما 10 12 سال اونجا باشی تا بفهمی چی به چیه!
درضمن شما اگه دوست نداشه باشی اضافه کاری کنی رئیس جمهور و امثالهم هم نمیتونن شمارو مجبور به اضافه کاری کنن چه برسه به مسئول بخش! شما وظیفه قانونی خودت که 146 یا 149 ساعته برو بقیه بگو نمیام! ببینم کی میتونه شمارو مجبور کنه کع اگه اضافه کاری نکنی اخراج میشی!!!! فقط یه بیسواد و از همه جا بیخبرو میتونن مجبور کنن اضافه کار کنه!

از شیوه صحبت کردنت معلوم میشه ترم 4 بیشتر نباشی که کار بالینی بهت نمی دادن فیش حقوقی پخش میکردی
:25r30wi:

بزار لااقل یک ماه طرح بری اونم نه استخدام پیشکشت بعد نظر بده

در ضمن نظرات سودمندتم هم برای خودت نگه دار بکارت میاد چند سال دیگه طرحت شروع شد میتونی جوراب فروشی هم باز کنی

وارد جامعه هم نشدی که بفهمی نون سفره در آوردن بی سواد با سواد نمیشناسه مجبور هستی موافقت کنی با این شرایط والا همین کارت رو هم از دست میدی یانه یک موقعیت بدتر برات درست میشه. دانشجو هستی نمی دونی چیزی داریم به نام مشارکت پرسنل تو فیش حقوقی که دست سرپرستار و مترون هست می تونی اصلا اضافه کار نیای یا مخالفت کنی و شیفت های دلخواهت رو بیای زمانی که نمره ی مشارکتت رو زیر صفر دادن می فهمی همون حقوقت هم نصفه شده معلوم هست که از همه جا بی خبر هستی که تنها با دیدن یک فیش حقوقی بدون هیچ سابقهی کاری رسمی اینطور نظر میدی . البته دست خودت هم نیست دانشجو هستی هیچ مسئولیتی هم نداری . درکت می کنیم عزیزم

saber

New member
اونموقع که من دفتر پرستاری بودم و فیش حقوق پرستارهارو میبردم کمترین پولی که میدیدم 1200 بود! بیشترین هم 1800 بود! بقیه هم 1400 1500 1300 همه اینجوری بودن! البته این مبالغ جمع حقوق + پورسانتو اضافه کار و.. بود! خلاصه کمتر از 1200 ندیدم!
توی بیمارستانی که من میبینم خیلی ها فقط توی ماه 8 تا شیفت شب دارن که تازه 2 تاشم میفروشن! + سه چهارتا عصر و یکی دوتا صبح! تمام!

واقعا خنده دار کدوم بیمارستان رو میگی .؟؟؟؟ بگو تا این همه هزینه برای گرفتن RN نکنم . 8 شب تازه دوتا شبش رو هم میفروشن ؟؟؟؟؟؟ حتما بقیه ایام ماه رو مسافر کشی میکنن :25r30wi:

saber

New member

از حماقت همین بس که پرستاری رو با جوراب فروشی مقایسه میکنی . واقعا متاسفم برای جامعه پرستاری که همچین افرادی می خوانی عضوش بشن .

Persian-Masoud

New member
پرستار تو سری خور به شماها میگن! مثل .... سرتونو میندازین پایین و مثل ربات ازتون کار میکشن بعد سر برج چندرغاز میندازن جلوتون میگن جیکتون درنیاد! شمام میگین چشم!
نه عزیز من! اگه از روز اول از حقتون دفاع کنین هیچکس نمیتونه حرف زور بهتون بزنه. بگو میترسم برای همین چیزی نمیگم!
درضمن مترون و سرپرستار وزیر بهداشت نیستن که اخراجت کنن! طبق قانون شیفت خودتو برو و یک دقیقه اضافه نرو ببینم کی میتونه مجبورت کنه؟ طبق کدوم قانون مجبورت میکنن؟
محض اطلاعتون توی اسفند ماه حکم استخدامیم میاد.

@saber : شما خفه! کسی صدات زد پریدی وسط؟

بالا