نکات مهم انگل شناسی

Hamidvet

New member
خواهش میکنم حمید جان :riz304:

در مورد شیستوزوما مانسونی ، تعداد بیضه در جنس نر رو ببین ( 2 محدوده متفاوته ) این حالت تقریبی هست . بعضی وقتها اعصابم از اینکه محدوده دقیقی وجود نداره اینجوری میشه :smiliess (2):

ولی باید شرایطو قبول کرد ، خود محققین توی این اعداد موندن . نمونه های دیگه ( میزان تولید روزانه تخم توسط انگل بالغ ، طول عمر انگل ) و یا در مورد سستودها تعداد قلاب در ناحیه روستلوم از اسکولکس و همچنین در مورد تنیاها تعداد انشعابات جانبی رحم در بند بالغ و ....
گاهی وقتها باید این اعداد رو دقیق بدونیم چون از طراح کنکور هیچی بعید نیست مخصوصاً طراح کنکور Ph.D .

راجب شیستوزوما اینترکالاتوم ، مکونگی ، اسپینداله ، ژاپونیکوم فردا پیام میذارم . البته الان توی سایت میمونم .

آره واقعا حق داریم که :smiliess (2): بشیم با این همه عدد و آمار که اونم به قول تو رنج دقیقی ندارند ....

Soroush Star

New member
شیستوزوما اینترکالاتوم

- موقعیت جغرافیایی : در ایران گزارش نشده ، فقط در آفریقا ( در بعضی کشورهای آفریقایی ) .

- تخم ها ، شبیه تخم گونه هماتوبیوم ولی خار انتهایی آنها کمی انهنا داره .

- دفع تخم از طریق مدفوع هست .

- در بین شیستوزوماها ، فقط تخم گونه اینترکالاتوم با روش ( زیل-نلسون ) رنگ میگیره .

- میزبان واسط : حلزون بولینوس ( همانند گونه هماتوبیوم ) .

- تعداد بیضه در جنس نر : تعداد 2-7 عدد .

- گونه اینترکالاتوم ، فقط مربوط به انسان هست ( آنتروپونتیک ) ، البته در بعضی رفرنس ها گونه هماتوبیوم را نیز فقط مربوط به انسان بیان کردن .

شیستوزوما اسپینداله

تا الان فقط 1 نکته ازش برداشت کردم و اینکه ، تخم این گونه از شیستوزوما به حالت 3 گوش (مثلثی) هستن .
باید بیشتر روی این گونه کار کنم ... :smilies-azardl (181

Soroush Star

New member
شیستوزوما ژاپونیکوم

- موقعیت جغرافیایی : فقط محدود به کشورهای شرقی و جنوب شرقی آسیا ( بعد از گونه های مانسونی و هماتوبیوم ، دارای بیشترین شیوع و اپیدمی هست )

- کرم بالغ ، در هر روز حدود 3500 عدد تخم تولید میکنه ، بیشترین میزان در بین شیستوزوماها .

- بزرگترین شیستوزومای انسانی به حساب میاد .

- نام بیماری در نقاط اندمیک : بیماری کاتایاما هست .

- خطرناک ترین گونه در بین شیستوزوماها هست و میتونه بیشترین عوارض رو ایجاد کنه ( به 2 دلیل ) :
1. تخمهای گونه ژاپونیکوم به حدی ریز هستن که میتونن وارد جریان خون شده و از طریق جریان خون به سمت مغز مهاجرت و عوارض مغزی نظیر انسفالیت ایجاد کنن .
2. میزان تولید روزانه تخم توسط انگل بالغ بسیار زیاد هست .

- میزبان واسط : حلزون ( اونکوملانیا : که حلزون 2 زیست هست یعنی میتونه هم در روز و هم در شب ، سرکر تولید کنه ) .

- تعداد بیضه در جنس نر : تعداد 7 عدد هست .

- در جنس ماده : موقعیت تخمدان در میانه بدن هست .

- تنها گونه زئونوز ( مشترک ) در بین شیستوزوماها گونه ژاپونیکوم .

- دفع تخم ، از طریق مدفوع صورت میگیره .

- به 3 علت کنترل و پیشگیری گونه ژاپونیکوم ، از بقیه گونه های شیستوزوما مشکلتر هست :
1. زئونوز بودن
2. وجود حلزون 2 زیست در چرخه .
3. میزان تولید تخم که زیاد هست .

Soroush Star

New member
شیستوزوما مکونگی

- موقعیت جغرافیایی : فقط کشورهای جنوب شرقی آسیا ( تایلند ، لائوس ، مالزی ، کامبوج )

- دارای کوچکترین تخم در بین شیستوزوماها ، حتی کوچکتر از گونه ژاپونیکوم . ولی مشکلات جدی ایجاد نمیکنه .

- تخمهای گونه مکونگی شبیه گونه ژاپونیکوم هست .

- میزبان واسط : حلزون ( نئوتریکولا آپرتا : Neotricula aperta ) .

- تعداد بیضه در جنس نر : تعداد 7 عدد ( همانند گونه ژاپونیکوم ) ، خوشبختانه این عدد ثابت هست .

- در جنس ماده : تخمدان در نیمه خلفی بدن قرار داره .

Soroush Star

New member
وضعیت تگومنت در جنس نر گونه های شیستوزوما :

- گونه های مانسونی ، هماتوبیوم ، اینترکالاتوم : تگومنت خار داره .

- گونه های ژاپونیکوم و مکونگی : تگومنت صاف و بدون خار هست .

نکته زیر تکمیل کننده مطلب فوق هست :

- در گونه مانسونی ، جنس نر دارای تگومنت با برجستگی درشته .

- در گونه های هماتوبیوم و اینترکالاتوم ، جنس نر دارای تگومنت با برجستگی ریزه .

Hamidvet

New member
نام یک بیماری انگلی که و نام داروئی که از Side Effect های آن "درد در ناحیه اپی گاستر" است ، را نام ببرید؟! ... :smilies:

b.nafas

New member
چه سواله سختی حمید ...جوابش چی میشه ..کم کم دارم میترسم و نا امید خیلی سخته ...خدا کمک کنه ....

Hamidvet

New member
چه سواله سختی حمید ...جوابش چی میشه ..کم کم دارم میترسم و نا امید خیلی سخته ...خدا کمک کنه ....

خب انگلش که راحته >>>> Giardia lamblia
داروئی هم که از اثرات جانبی اون ایجاد همین ضایعه هست در درمان بیماری شاگاس بکار میره بنام >>>>> آلوپورینول

Soroush Star

New member
محققین و دانشمندان ، برای اولین بار در مورد کدامین انگل دریافتند که در انتقال انگل ، بندپایان نقش دارن ؟

الف) پلاسمودیوم فالسیپاروم
ب) لیشمانیا دونووانی اینفانتوم
ج) ووشرریا بانکروفتی
د) اونکوسرکا وولولوس

این تست طراحش خودم بودم ( البته با استناد به کتاب مارکل ووگ ) و اینکه در کتاب تست iqb نیست .

b.nafas

New member
من عاشق ژیاردیام .:thanks:..
هههههه من اصلا سول رو بد متوجه شدم ..فکر کردم که اسم این دارو با اسم این انگل یکی هست ...خوبه تو آزمون اصلی این شکلی بخونم سوالا رو ..

Hamidvet

New member
محققین و دانشمندان ، برای اولین بار در مورد کدامین انگل دریافتند که در انتقال انگل ، بندپایان نقش دارن ؟

الف) پلاسمودیوم فالسیپاروم
ب) لیشمانیا دونووانی اینفانتوم
ج) ووشرریا بانکروفتی
د) اونکوسرکا وولولوس

این تست طراحش خودم بودم ( البته با استناد به کتاب مارکل ووگ ) و اینکه در کتاب تست iqb نیست .

به به جناب سروش جان! تو اصفهان دنبالت بودیم اینجا پیدات کردیم!! خخخخخخ
منظورت تو انتقال یکی از این انگل ها ، یا کل انگل ها؟؟؟!
من نمیدونم چرا گزینه دال رو میخام!! :riz481:

- - - Updated - - -

من عاشق ژیاردیام .
هههههه من اصلا سول رو بد متوجه شدم ..فکر کردم که اسم این دارو با اسم این انگل یکی هست ...خوبه تو آزمون اصلی این شکلی بخونم سوالا رو ..

منم عاااااااااشق ژیاردیام مخصوصا تروفوزوآیت و کیست خوشگلش!! :thanks::4d564ad6::4d564ad6:

Soroush Star

New member
قربانت حمید جان ، اختیار داری ، 23 شهریور قراره برم اصفهان

منظورم همین 4 گزینه بود ، یکی از این 4 گزینه جواب قطعی تست میشه . نه گزینه 4 (د) نیست ( اینم راهنمایی :riz481: )

نفس ، توام بیکار نمون ، جوابو بگین ...

Hamidvet

New member
قربانت حمید جان ، اختیار داری ، 23 شهریور قراره برم اصفهان

منظورم همین 4 گزینه بود ، یکی از این 4 گزینه جواب قطعی تست میشه . نه گزینه 4 (د) نیست ( اینم راهنمایی :riz481: )

نفس ، توام بیکار نمون ، جوابو بگین ...

آقا میدوون امام اصفهان که رسیدی منم دعا کن ... :riz481:
پس گزینه ب چطور؟
البته من هیچ کدوم از اینارو نخوندم هنوز ها ...

Soroush Star

New member
گزینه الف نمیشه ..فکر کنم اون باشه ها :smiliess (11):

آقا میدوون امام اصفهان که رسیدی منم دعا کن ... :riz481:
پس گزینه ب چطور؟
البته من هیچ کدوم از اینارو نخوندم هنوز ها ...

چشم حمید جان :riz304:

هردو تون روی هم 3تا گزینه رو گفتین ، بجز گزینه صحیح :13:

گزینه درست ( ج : ووشرریا بانکروفتی )

بالا