نظرات شرکت کنندگان آزمون کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی بیوالکتریک اردیبهشت 94

bioelectric

Active member
سلام دوستان
در مورد کنکور وزارت بهداشت چندتا نکته را یادآوری کنم
یکی اینکه تو این کنکور برای تعیین رتبه افراد از نمره استفاده میشه و نه تراز، وارزش همه تست ها چه اون درس سخت بوده باشه چه آسان یکی هست. البته به جز درس زبان که هر دوتا تستش معادل یه تست از درسهای دیگه هست.
در مورد کسب حداقل 30 در صد از نمره کل، این قانون امسال برای اولین بار قراره که اعمال بشه، که اونم برا رشته مهندسی پزشکی خیلی قانون مناسبی نیست و از نظر من باید حذف بشه
در مورد تعداد شرکت کننده های این رشته ، این رشته یکی از پرطرفدارترین رشته های وزارت بهداشته و از اون طرف هم یکی از کم ظرفیت ترین رشته های وزارت بهداشت محسوب میشه
در مورد سوالاتی هم که اشتباه بود می تونید اعتراض بزارید ، بعضی هاش!! حذف میشه

bioelectric

Active member
سلام دوستان شبتون بخیر
نمره کل چجوری محاسبه میشه؟

- - - Updated - - -

سلام دوستان شبتون بخیر
نمره کل چجوری محاسبه میشه؟

{تعداد پاسخ های صحیح (همه دروس به جز زبان) ضرب در 3 ، منهای تعداد پاسخ های غلط( همه دروس به جز زبان) }+{{ تعداد پاسخ های صحیح درس زبان ضرب در 3 ، منهای پاسخ های غلط درس زبان } تقسیم بر 2}

bioelectric

Active member
دوستان می تونید کلید دروس زبان عمومی، سیگنال و آناتومی را از اینجا نگاه کنید

آخرین ویرایش:

DAVID_H

New member
دوستان می تونید کلید دروس زبان عمومی، سیگنال و آناتومی را از اینجا نگاه کنید

همون طوری که من قبلا تو پستای قبلی گفتم سوالای 46 و 56 گزینه صحیح ندارن.سوال 54 هم واسه این استاد امینی گفته خالی از اشکال نیست که مخرج کسر
s^2-2s+2 هست پس این تست هم غلط با وجود اینکه گزینه الف نزدیک به گزینه صحیح هستش.به هر حال j-1 قطب هیچ کدوم از گزینه ها نیست.به نظرتون نباید حذف بشه؟

تست 60 هم متاسفانه استاد امینی گزینه رو غلط زدن .گزینه ب صحیح نه گزینه ج .اصلا خروجی (u(t نداره.اینو باید بگیم استاد امینی اصلاح کنه
با این کلید من 56 درصد سیگنال زدم

آخرین ویرایش:

bme eng

New member
همون طوری که من قبلا تو پستای قبلی گفتم سوالای 46 و 56 گزینه صحیح ندارن.سوال 54 هم واسه این استاد امینی گفته خالی از اشکال نیست که مخرج کسر
s^2-2s+2 هست پس این تست هم غلط با وجود اینکه گزینه الف نزدیک به گزینه صحیح هستش.به هر حال j-1 قطب هیچ کدوم از گزینه ها نیست.به نظرتون نباید حذف بشه؟

تست 60 هم متاسفانه استاد امینی گزینه رو غلط زدن .گزینه ب صحیح نه گزینه ج .اصلا خروجی (u(t نداره.اینو باید بگیم استاد امینی اصلاح کنه
با این کلید من 56 درصد سیگنال زدم

با کلید آقای امینی 56 درصد زدین؟ یعنی اگه اون دو تا سوالی که با کلید آقای امینی مشکل دارین تغییر کنه ممکنه حتی بالای 60 درصد بزنین؟؟؟ خیلی خوبه!

امیدم

New member
درموردسوال68نظربدیدچون اصلاحرفی ازVbeوBنزد!پس میشه گفت غلطه!
وسوال 70جوابش چی میشه (درحل به تفاوت حروف بزرگ وکوچک isوIsدقت کنید)

امیدم

New member
درسته چون حضورuعاملی برای ردگزینه الف وج است
درمورد46مربوط به ازادمهندسی پزشکی 84ودرسوالات درس سیگنال معمولامنظورازlogهمان ln است شاید

XFX

New member
درموردسوال68نظربدیدچون اصلاحرفی ازVbeوBنزد!پس میشه گفت غلطه!
وسوال 70جوابش چی میشه (درحل به تفاوت حروف بزرگ وکوچک isوIsدقت کنید)

راجب سوال 68، معمولا زمانی که حرفی از این ثابت ها زده نمیشه حالت ایدال مد نظره، یعنی Vbe صفر و بتا بی نهایت. البته قبول دارم باید قید بشه ولی گاهی طراحا حال ندارن ظاهرا یا خوششون میاد ادمو تو دوراهی بندازن.

DAVID_H

New member
درموردسوال68نظربدیدچون اصلاحرفی ازvbeوbنزد!پس میشه گفت غلطه!
وسوال 70جوابش چی میشه (درحل به تفاوت حروف بزرگ وکوچک isوisدقت کنید)

راجب سوال 68، معمولا زمانی که حرفی از این ثابت ها زده نمیشه حالت ایدال مد نظره، یعنی vbe صفر و بتا بی نهایت. البته قبول دارم باید قید بشه ولی گاهی طراحا حال ندارن ظاهرا یا خوششون میاد ادمو تو دوراهی بندازن.

خب این نشون دهنده بی سوادی و تسلط نداشتن طراح به دروس تخصصی برقه
واسه سوال 68 معمولا وقتی اعداد مور نیاز رو نمیدن ,دیفالت این اعداد رو در نظر میگیرن. دیفالت هم v be صفر و b بینهایت نیست xfx جان

دیفالت v be 0.6 و b =100 در نظر گرفته میشه.امید جان با این اعداد حلش کن اگه گزینه درست نبود سوال غلط هست.ما که نمیتونیم اعداد مورد نظر طراح رو حدس بزنیم که

سوال 70 رو من آماده حلش شدم ولی یه نگاه به گزینه ها کردم
به گزینه ها دقت کنید.اون اعداد 3.4 3 5 اهم جدا از مقاوت اصلی گزینه ها که زیر 3 تا از گزینه های الف ب ج نوشته چی هستن؟!!! اصلا مقاوت دیگه ای توی شکلا نیست که اون پایین یه عدد بدون وجود مقاوت نوشته.کلا بیخیال سوال شدم.اینم مدل جدید طراح عزیزه

آخرین ویرایش:

DAVID_H

New member
با کلید آقای امینی 56 درصد زدین؟ یعنی اگه اون دو تا سوالی که با کلید آقای امینی مشکل دارین تغییر کنه ممکنه حتی بالای 60 درصد بزنین؟؟؟ خیلی خوبه!

اونقدام خوب نیست.درصد سیگنال من با این کلید یا با حذف سوالا یا با کلید اصلی که میاد .احتمالا چیزیه بین 50 تا 60 نه کمتر نه بیشتر

XFX

New member
واسه سوال 68 معمولا وقتی اعداد مور نیاز رو نمیدن ,دیفالت این اعداد رو در نظر میگیرن. دیفالت هم v be صفر و b بینهایت نیست xfx جان
اگه تو منبع جریان آیینه ای b ر بینهایت بزاریم که اصلا سوال حل نمیشه همه چی میشه صفر
دیفالت v be 0.6 و b =100 در نظر گرفته میشه.امید جان با این اعداد حلش کن اگه گزینه درست نبود سوال غلط هست.ما که نمیتونیم اعداد مورد نظر طراح رو حدس بزنیم که

سوال 70 رو من آماده حلش شدم ولی یه نگاه به گزینه ها کردم
به گزینه ها دقت کنید.اون اعداد 3.4 3 5 اهم جدا از مقاوت اصلی گزینه ها که زیر 3 تا از گزینه های الف ب ج نوشته چی هستن؟!!! اصلا مقاوت دیگه ای توی شکلا نیست که اون پایین یه عدد بدون وجود مقاوت نوشته.کلا بیخیال سوال شدم.اینم مدل جدید طراح عزیزه

حواست کجاست داوود جان!! وقتی بتا ترانزیستور بی نهایت میشه در واقع یعنی بیس جریان نمیکشه. تو اینه جریان هم حد جریان اینه وقتی بتا به بینهایت میره جریان شاخه ایینه با شاخه مرجع کاملا منطبق میشه. ولتاژ بیس-امیتر هم حالت ایدال صفره!! حالت دیفالت نه داوود جان حالت ایدال!! به هرحال به نظر من سوال ایراد طراحی داره ولی غلط نیست! جواب هم 3 میلی امپر میشه

DAVID_H

New member

حواست کجاست داوود جان!! وقتی بتا ترانزیستور بی نهایت میشه در واقع یعنی بیس جریان نمیکشه. تو اینه جریان هم حد جریان اینه وقتی بتا به بینهایت میره جریان شاخه ایینه با شاخه مرجع کاملا منطبق میشه. ولتاژ بیس-امیتر هم حالت ایدال صفره!! حالت دیفالت نه داوود جان حالت ایدال!! به هرحال به نظر من سوال ایراد طراحی داره ولی غلط نیست! جواب هم 3 میلی امپر میشه

دقیقا مشکل همینجاست.از کجا معلوم ایده آل هست؟آیا b داده شده؟در منبع جریان آیینه ما همیشه فکر میکنیم جریان خروجی برابر با جریان رفرنس هست ولی این فقط واسه b بزرگ به قول شما بی نهایت به قول من وقتی ندادن 100 که مقدار پیش فرض(دیفالت) زمانی که ندادن هست.ولی فرمول اصلی و دقیق منبع جریان آیینه
I=b/(b+2) I ref
هست یعنی کاملا به b وابستست اگه b زیاد بینهایت یا حتی 100 باشه درسته جریان رفرنس و خروجی برابر میشن.ولی الان با b =49 چی؟همین جواب از فرمول بدست میاد؟مسلما که نه(پس سوال در کل ایراد داره)

در مورد V BE باید بگم که ما کلا منبع جریان آیینه رو وقتی به کار میبریم که تمام ترانزیستور های آیینه در حالت فعال باشن.
پس V BE در حالت فعال 0.7 یا 0.6 در نظر گرفته میشه.مگه ترانزیستور خاموشه یا اشباع هست که V BE =0 بشه؟؟؟!
اگه با V BE =0.6 یعنی پیش فرض وقتی ترانزیستور فعال و مقدار رو به ما ندادن و B بینهایت (یا به قول من 100 ) این عدد رو بدست آوردی میشه گفت سوال درسته و طراح زیر بار نمیره

XFX

New member

دقیقا مشکل همینجاست.از کجا معلوم ایده آل هست؟آیا b داده شده؟در منبع جریان آیینه ما همیشه فکر میکنیم جریان خروجی برابر با جریان رفرنس هست ولی این فقط واسه b بزرگ به قول شما بی نهایت به قول من وقتی ندادن 100 که مقدار پیش فرض(دیفالت) زمانی که ندادن هست.ولی فرمول اصلی و دقیق منبع جریان آیینه
i=b/(b+2) i ref
هست یعنی کاملا به b وابستست اگه b زیاد بینهایت یا حتی 100 باشه درسته جریان رفرنس و خروجی برابر میشن.ولی الان با b =49 چی؟همین جواب از فرمول بدست میاد؟مسلما که نه(پس سوال در کل ایراد داره)

در مورد v be باید بگم که ما کلا منبع جریان آیینه رو وقتی به کار میبریم که تمام ترانزیستور های آیینه در حالت فعال باشن.
پس v be در حالت فعال 0.7 یا 0.6 در نظر گرفته میشه.مگه ترانزیستور خاموشه یا اشباع هست که v be =0 بشه؟؟؟!
اگه با v be =0.6 یعنی پیش فرض وقتی ترانزیستور فعال و مقدار رو به ما ندادن و b بینهایت (یا به قول من 100 ) این عدد رو بدست آوردی میشه گفت سوال درسته و طراح زیر بار نمیره

لزومی نداره بتا رو بده تا پی به ایدال بودنش ببریم. وقتی حرفی زده نمیشه پیش فرض اول حالت ایداله!! این که واضحه. من که نمیدونم پیوند سیلیسیومیه یا ژرمانیوم پس حالت ایدال رو در نظر میگیرم. از طرفی هم تو اینه جریان به کار بردن ترانزیستور با بتای 40 غیر منطقیه اصولا اینه جریان میسازیم که جریان خروجی با مرجع یکی باشه پس تا اینجا میشه اصلا توجهی به مقدار بتا نداشت و جریان اینه رو کاملا با مرجع برابر دونست.
مقدار ولتاژ استانه فعال بودن یک ترانزیستورو تعیین نمیکنه، شما با ولتاژ بیس امیتر .3 هم میتونی ترانزیستورو تو ناحیه فعال بایاس کنی یا با .6 یا با .2 که در حالت ایدال این مقدار صفره. یعنی اصلا این ولتاژ استانه تو تعیین ناحیه فعالیت ترانزیستور دخیل نیست.
شما همش میگی پیش فرض ما پیش فرضی نمیتونیم لحاظ کنیم چون کلی حالت هست به قول شما ولی فرض شرایط ایدال کاملا منطقیه و تو موارد دیگه ای هم دیدم که همچین اتفاقی میوفته و شما باید توپولوژی مساله رو با فرض ایدال جلو ببری.

bme eng

New member
کلا طراحان عزیز بعضی سوالات رو به صورت سلف سرویس دادن و ما خودمون باید تصمیم بگیریم که B , Vbe رو چقدر در نظر بگیریم. حالا شما تصور کن سر جلسه باید همه حالات رو بررسی کنیم تا به جواب درست برسیم. اگر هم در چند حالت به چند تا گزینه درست رسیدیم باید قرعه کشی کنیم و بالاخره یک گزینه رو به قید قرعه انتخاب کنیم.
چیزی که جالبه من توی تمامی کتاب هایی که خونده بودم Vbe پیش فرض رو در حالت روشن بودن ترانزیستور 0.7 در نظر میگرفتن. حالا بعضی از شماها میگید باید با 0 حلش کنیم. بعضی هم میگید باید با 0.6 حلش کنیم.
خلاصه این که همینطور باید ورودی های مختلف بدیم تا بلکه به یکی از گزینه ها برسیم.
آقای طراح دستت درد نکنه !!!

bme eng

New member
لزومی نداره بتا رو بده تا پی به ایدال بودنش ببریم. وقتی حرفی زده نمیشه پیش فرض اول حالت ایداله!! این که واضحه. من که نمیدونم پیوند سیلیسیومیه یا ژرمانیوم پس حالت ایدال رو در نظر میگیرم. از طرفی هم تو اینه جریان به کار بردن ترانزیستور با بتای 40 غیر منطقیه اصولا اینه جریان میسازیم که جریان خروجی با مرجع یکی باشه پس تا اینجا میشه اصلا توجهی به مقدار بتا نداشت و جریان اینه رو کاملا با مرجع برابر دونست.
مقدار ولتاژ استانه فعال بودن یک ترانزیستورو تعیین نمیکنه، شما با ولتاژ بیس امیتر .3 هم میتونی ترانزیستورو تو ناحیه فعال بایاس کنی یا با .6 یا با .2 که در حالت ایدال این مقدار صفره. یعنی اصلا این ولتاژ استانه تو تعیین ناحیه فعالیت ترانزیستور دخیل نیست.
شما همش میگی پیش فرض ما پیش فرضی نمیتونیم لحاظ کنیم چون کلی حالت هست به قول شما ولی فرض شرایط ایدال کاملا منطقیه و تو موارد دیگه ای هم دیدم که همچین اتفاقی میوفته و شما باید توپولوژی مساله رو با فرض ایدال جلو ببری.

فکر کنم غیر از الکترونیک ، برای حل بعضی از سوالات باید منطق و فلسفه هم بلد باشیم !!!

XFX

New member
کلا طراحان عزیز بعضی سوالات رو به صورت سلف سرویس دادن و ما خودمون باید تصمیم بگیریم که b , vbe رو چقدر در نظر بگیریم. حالا شما تصور کن سر جلسه باید همه حالات رو بررسی کنیم تا به جواب درست برسیم. اگر هم در چند حالت به چند تا گزینه درست رسیدیم باید قرعه کشی کنیم و بالاخره یک گزینه رو به قید قرعه انتخاب کنیم.
چیزی که جالبه من توی تمامی کتاب هایی که خونده بودم vbe پیش فرض رو در حالت روشن بودن ترانزیستور 0.7 در نظر میگرفتن. حالا بعضی از شماها میگید باید با 0 حلش کنیم. بعضی هم میگید باید با 0.6 حلش کنیم.
خلاصه این که همینطور باید ورودی های مختلف بدیم تا بلکه به یکی از گزینه ها برسیم.
آقای طراح دستت درد نکنه !!!

اصلا یه چیزی میگم تا قضیه براتون جا بیوفته!! :-d
البته با کسب اجازه از شما بزرگان
مگه غیر اینه که ترانزیستور دوتا پیوند دیودی داره؟! خب دیود حالت ایدال چطوره؟ اون مقدار .7 ولتاژ استانه دیود سیلیسیومی در حالت واقعیه، یه دیود ایدال مگه ولتاژ استانه صفر نداره؟! خب ترانزیستورم همینه دیگه. پایه های ترانزیستوریتون لرزید فک کنم :-d
سوال دوحالت داشت یا باید مقدار بتا و ولتاژ استانه رو میداد، یا میگفت ایدال که طراح خیره سر نگفت! حال مقدار رو که نداد پس منظور ایدال بوده و تمام. حالا اعتراض بزنید شاید حذف کردن. من فقط میخوام قضیه روشن شه و دید فلسفیتون نسبت به ترانزیستور تغییر کنه

muogen

New member

این سوالُ با vbe صفر حل کنید میشه 3.با .6 یا .7 هم نزدیک ترینش میشه سه.در هر صورت سوال غلط نیست به هیچ وجه.

DAVID_H

New member
این سوالُ با vbe صفر حل کنید میشه 3.با .6 یا .7 هم نزدیک ترینش میشه سه.در هر صورت سوال غلط نیست به هیچ وجه.

من دیگه در مورد این سوال بحث نمیکنم.من که فیلسوف نیستم من یه دانشجوی ساده ام.اصلا من به این سوال جواب ندادم حذف بشه یا نشه هم فرقی به حال من نداره.من فقط نظرم رو گفتم.به قول شما با هر کدوم از این اعداد گزینه 3 mA صحیحه.پس چرا بحث بیخودی میکنیم؟

حرف دروست رو bem eng زد.به نظر من اصلا چرا طراح کاری کنه که ما متوسل به قرعه کشی بین 4 گزینه بشیم؟؟؟
کلا سنجش پزشکی بیاد به جای امتحان گرفتن. از بین تمام شرکت کننده ها قرعه کشی انجام بده 20 30 نفر رو از گوی در بیاره انتخاب کنه.به جای اینکه انقدر خودشو کارمندان سخت کوشش و طراح عزیز و دانشمندمونو به زحمت بندازه که سوالی طراحی کنه که انقدر مفهومی و دقیق !!! طراحی شده باشه.
به نظر شما این روش گزینش منطقی تر نیست؟؟؟

آخرین ویرایش:
بالا