من خلاصه نویسی رو...

shimidoost

New member
از ترم یک لیسانس شروع کردم.و الان اگه بشینم و درست و درمون! روزی 7-8 ساعت درس بخونم تا 80 صفحه رو میتونم خلاصه کنم.(البته نه برای زیست و بیو چون برای من کارشناس شیمی سخت هستن)اما برای منی که تازه شروع به خوندن برای ارشد کردم کمی وقت گیره و امااااااااا(همش که شد اما) من غیر از این هم نمیتونم انجام بدم.داشتم توی نت میچرخیدم ببینم میتونم یه کم سریعتر اینکارو انجام بدم یا نه؟؟؟؟؟؟

- - - Updated - - -

که به این مطلب برخوردم
"جدیدترین و کاربردی ترین شیوه نوت برداری (خلاصه نویسی) ابداع شده توسط یک دکتر ایرانی از دانشگاه MIT"

آخرین ویرایش:

shimidoost

New member
مطلب فروشی بود...کسی چیزی از این مساله میدونه عایا؟

آخرین ویرایش توسط مدیر:

shimidoost

New member
اگه چیزی هم راجع به سریعتر نوشتن خلاصه میدونین بگین به خدا خیلی نیاز دارم

مجید دیجی

مدیر بخش
از ترم یک لیسانس شروع کردم.و الان اگه بشینم و درست و درمون! روزی 7-8 ساعت درس بخونم تا 80 صفحه رو میتونم خلاصه کنم.(البته نه برای زیست و بیو چون برای من کارشناس شیمی سخت هستن)اما برای منی که تازه شروع به خوندن برای ارشد کردم کمی وقت گیره و امااااااااا(همش که شد اما) من غیر از این هم نمیتونم انجام بدم.داشتم توی نت میچرخیدم ببینم میتونم یه کم سریعتر اینکارو انجام بدم یا نه؟؟؟؟؟؟

- - - Updated - - -

که به این مطلب برخوردم
"جدیدترین و کاربردی ترین شیوه نوت برداری (خلاصه نویسی) ابداع شده توسط یک دکتر ایرانی از دانشگاه MIT"

خوب بسته به کتاب داره ... هر کتابی رو نمی شه خلاصه برداری کرد ... اما خلاصه برداری خودش به تنهایی نمی تونه باعث موفقیت بشه ...

من در مورد روش بالا که گفتی نمی دونم اما میتونی سرچ انگلیسی کنی ببینی ...

نکته :

تهیه «نقشه محتوا» یا Mindmap است. ایده این نقشه ها جدید نیست اما کسی که نخستین بار این ایده را به صورت فراگیر مطرح کرد تونی بوزان بود. نمونه های Mindmap را حتماً زیاد دیده اید. نرم افزارهایی نظیر Mindmanager و Mindmapper و .. نیز برای اینکار طراحی شده اند. ام احساس این است که نوشتن، مطلب را بهتر در ذهنم ثبت میکند!

awholenewmind1.jpg

Mindmap.gif

خلاصه نویسی سریع با تند خوانی هم مرتبط هست ...

یک روش دیگر استفاده از نرم افزارهایی است که با شنیدن صدای شما حروف را تایپ می کنند... دیگر زمانی را برای نوشتن از دست نمی دهید ...

shimidoost

New member
bale.mamnoon.man aval kholase nevisi mikonam baad be soorate derakhte zehni daresh miaram.too site haye moshavere va ... didam neveshte in behtarin raveshe...va man azash fogholade natije gereftam to daneshgah....search kardam esmesh hast cornel.ama chize ziadi dastgiram nashod :(((((

shimidoost

New member
خلاصه نویسی انواع زیادی داره مثل خلاصه نویسی سان چارت-شبکه ای-خطی-جدولی و همه اینارو در خوندن یه کتاب باید رعایت کنی من چند تا راهکار میگم که شاید سرعتت یکمی افزایش پیدا کنه پس از اونم سعی میکنیم که شما از وقتی که میذارید بهره ی بیشتری ببرید مثلا بتونید 20 بار بیشتر از حالت عادی بهره ببرید

سوالارو شرو میکنم شما قبل از این که شرو به مطلالعه کنین ایا با مطلالب اشنایی دارین؟ینی ایا قبلا حداقل یه بار درسارو خوندی؟؟

خب پس تا حدودی اشنا هستین ...ببین وقتی شرو میکنی به مطالعه برای افزایش سرعت باید چند نکترو رعایت کنی

1-منبع شما برای خواندن دروس مختلف بیشتر از یک منبع یا فقط از یک کتاب استفاده میکنی؟؟

اگر برای برای هر درس فقط یک منبع(کنکوری و جامع)داشته باشین فوق العاده اس

باید وقتی مطالعه میکنی و روی خطوط حرکت میکنی از شیوه تند خوانی استفاده کنی

1اولا باید در هنگام مطالعه زمزمه نکنی و فقط با چشمات بخونی....2سر کلا ثابت خواهد بود و این چشم ها هستن که به روی خطوط حرکت خواهند کرد 3در ضمن باید حواس به کل جمع باشد برای این کار میتونی یه مداد برداری و اونو زیر خطوط حرکت بدی تا گم کردن خطوط باعث از دست رفتن حواست نباشه4اصلا نباید موقع خواندن بایستی و زیاد به عمق مطلب توجه کنی5نباید این فکر به ذهنت بیاد که وای وای یاد نگرفتم پس بذار از اول بخونم
منظورم اینه که وقتی که داری میخونی کند حرکت نکن یک پاراگرافو تند خوانی کن و همراه اون با مدادای که داره زیر خطوط حرکت میکنه زیر کلمات مهم خط بکش و یا دور کلمات مهم دایره بکش و بعد خلاصه نویسی رو اغاز کن الان برای خلاصه نویسیم راه میگم....تا اینجا حله؟؟؟
همون طور که گفتم خلاصه نویسی روشهای زیادی داره....الان فرض ما بر این است که تو تند خوانی کردی و زیر کلمات مهم خط کشیدی و کلمات مهم الان تو دستته
با توجه به متن باید ببینی کدوم خلاصه نویسی برای این پاراگراف بهتره
در اکثر موارد و در بسیاری از پاراگرافها از خلاصه خطی استفاده میکنی خلاصه نویسی خطی به شکلی است که تا حد توان نباید از فعل استفاده کنی و کلمات مهمو طبق سلیقه خودت پشت سر هم قرار بدی و بین کلمات فلش بداری یه شکلی که الان یه نمونه مینویسم در ضمن بدون خلاصه نویسی یه کار شخصیه و میتونی کلماتی رو برای فهم بهتر خودت کم یا اضافه کنی البته این کلمات نباید کلمات کلیدی باشن

آخرین ویرایش:

shimidoost

New member
مثلا زیست شناسی دبیرستان:: جانداران=>5 فرمانرو=>گیاهان-قارچها-جانوران-باکتریها-اغازیان
=>ساقه (=>غشا(دیواره*)
=>ریشه =>سیتوپلاسم
=>برگ

shimidoost

New member
شاید بیشترین مشکل شما هم مثل من وسواس توی مطالعه باشه: میترسم ساختار کلی جمله رو حذف کنم...یعنی فعل ها رو حذف میکنم ولی باز فرضا جمله ی 10 کلمه ای تو 6 کلمه خلاصه میشه...اما نترسین.

shimidoost

New member
http://s4.picofile.com/file/8172923742/2014_06_18_155017.png
روش شبکه ای
زمانی استفاده میشه که یک چیز دارای انواع مختلفیه و برای هر کدوم توضیحات و مثالهایی گفته شده

- - - Updated - - -

روش خورشیدی یا سان چارت
http://s4.picofile.com/file/8172925042/%D9%82%D8%BA%D8%A7.png
از روش خورشیدی جایی استفاده میکنی که یک موردی رو گفته و بعدا ویژگیاشو

shimidoost

New member
ببین من فرقی نداره که در کدوم مورد از کدوم روش استفاده کنی و کدوم رو کجا بکار ببری ذهنتو زیاد درگیر نکن در ضمن من گفتم اول تند خوانی کن بعدش خط زیر کلمات مهم و بعد خلاصه.......در صورتی که ممکنه شما هم مثل من در گذشته همراه با خواندن کلمات مهمو وارد یه صفحه دیگه میکنی.این روش تو یه جاش اشتباهش زیاد بود و اون اینکه همش از روش خطی استفاده میکردی و حتی به ذهنت اجازه فکر کردن به روشهای شبکه ای و غیررو نمیدادی با روشی که من گفتم این کار انجام میشه بعدا با روش خودت وقتی همش داشتی کلمات کلیدیو وارد صفحه بعد میکردی و از یاد گیری خبری نبود ولی با این روش اول یاد میگیری بعدا کلماتو وارد صفحه دیگه میکنی با این کار انگار داری پاراگرافو دوباره مرور میکنی

- - - Updated - - -

شاید بپرسین میشه به جای پاراگراف چند صفحه خوند و بعد...؟میشه ولی زیاد طولانیش نکن

shimidoost

New member
ببین وقتی خلاصه هارو نوشتی یه مشکلی پیش میاد حجم زیاد خلاصه ها و مرور انها که با گذشت زمان فراموش میشن.البته قبل از اون بگم که یادت باشه یه a4 رو 4 قسمت کن و خلاصه هاتو تو اون بنویس(به قطعات کوچیک برش بزن).خب راه حل اینه که از همین الان شرو به مرور کنی البته چند مرور ساده که چند لحظه بیشتر وقتتو نمیگیره.1-ورق زدن در 5 دقیقه بلافاصله بعد از اینکه خواندن و خلاصه نویسی یه قسمتی رو تموم کردی مثلا امروز اومدی 5 صفحه زیست خوندی و خلاصش کردی بلافاصله که تمومش کردی خلاصه هاتو یه ورق بزن. بعد که زیستو تموم کردی و میخوای بری مثلا شیمی آلی بخونی .شیمی الی رو شرو نکن اول چشاتو ببند و هر چی که از زیست یادت میادو بیار تو ذهنت و تو 5 دیقه مرور کن.بعد برو سراغ شیمی الی با اونم مثل زیست برخورد کن ورق زدن خلاصه ها و مرور چشم بسته قبل از شروع درس بعدی.تا شب هر درسیرو خوندی باهاش اینطوری باش اخر شب تو تخت خواب که خوابیدی همه درس هایی رو که خوندیرو یه بار دیگه بیار تو ذهنتو بخواب چون هنگام خواب ذهن تو حالت الفاس و هر چی که بخونی میره تو ذهنت و فوق العاده تثبیت میشه.مروراخر مثلا امروز که زیست خوندی فردا یا پس فردا یا حالا هر موقع دیگه که خواستی دوباره زیست بخونی قبل از این که شرو کنی یه بار از اول خلاصه هاتو بخون و عین یه معلم برا خودت توضیح بده وو بعدش بروو سراغ شروع به خواندن زیست البته شاید بگی بابا شاید یه روزی اومد که خلاصه هام شد 200 صفحه اون وقت باز اگه خواستم فردا دوباره زیست بخونم تمام 200 صفحه خلاصرو از اول بخونم؟؟؟میگم اره نترس چون صفحات اولو انقد از اول خوندی که حتی خوندن 150 صفحه اول یک دیقه هم طول نمیکشه بیشتر وقتتو بذار برای صفحات اخر.
.

shimidoost

New member
برای من اینطوره...زیست شناسی خیلی تصویر داره...خیلی هم سختن.بهتره به صورت ساده رسمشون کنم یا علامت بذارم موقع خوندن به کتاب رجوع کنم؟
علامت بذار موقع خوندن برو سراغ کتاب شکل ها رو بکشی خیلی وقت گیره در ضمن اگه وقت کناره کتابت جای خالی داره میتونی خلاصه هاتو تو حاشیه ها بنویسی اینطوری راحت تر و بسیار سریعتره اوناییم که آسوننو توی متن زیرشون خط بکش اینطوری بازم سرعتت میره بالا سعی کن حساسیت زیادی نداشته باشی

- - - Updated - - -

برای درسنامه ی زبان هم به جای خلاصه نویسی یا حاشیه نویسی که البته میتونی تو خیلی جاها ازشون استفاده کنی به نظرم از این کاری که میگم استفاده کن:::درسنامه رو بخون و زیر نکات اصلیش خط بکش (نکات اصلیرو با نکات مهم اشتباه نگیر یادت باشه من گفتم نکات اصلی) و برای فرمول های گرامر هم این کارو بکن دورش یه دایره بکش داخلشو هاشور کن....

shimidoost

New member
برای حفظ لغت:
روش جمله سازی به دو روش فارسی و انگلیسی مثلا coach یعنی کالسکه::میگی عشایر با کالسکه کوچ میکنند در این جمله هم کوچ(coach)هست و هم کالسکه یا جمله انگلیسی teach یعنی یاد گرفتن اموختن میتونی براش یه جمله انگلیسی بسازی i teach biologi very bad
2تصویر سازی که به دو شکل واقعی و فرضی انجام میشه::Fashionableینی رایج مد خب اینو زیاد دیدی پسر هایی که سرشونو تو خیابون فشن میکنن یا rejectیعنی جواب رد دادان اینم وقتی یکی بهت میزنگه تو گوشیت هست که با اون به تماس طرف رد میدی اینا واقعی بودن بعضیا هم شاید واقعیت نداشته باشن ولی تو فرض کن و تو ذهنت تصویرشو بیار مثلاpushینی هول دادن تو فرض کن داری تو خیابون میریو ماشین یه اقای سیبیلویی خرابه میگه اهای خانوم بیا یه هولی بده تو هم میریpushمیدی ماشینرو خب این واقعیت نداره چون خانوما رو برا هول دادن دعوت نمیکنن اگرم بکنن برا تو اتفاق تیوفتاده برای تصویر سازی میتونی کنار بعضی لغات یه شکل هم بکشی
3 رمز گردانی مثلا میگم چیز خاصی یادم نیس مثلا schoolکه س داره مدرسه که س داره البته این مثال خوبی نیس ولی چیزی یادم نبود فقط خواستم بگم که رمز گذاری یا کدینگ ینی چی
پس شد جمله سازی شکل کشی رمز گذاری تصویر سازی...در ضمن لازم نیس در جمله سازی جملاتت دقیق و معنا دار باشه فقط چیزی باشه که یادت بمونه و لغتو ببره تو حافظت.البته جملات مسخره هم نساز که به هر کلمه ای بخوره مثلا بگی من ایرانو دوس دارم من داداشمو دوس دارم من خانه را دوس دارم.

- - - Updated - - -

تست هارو خلاصه نکن فقط اگه نکته ای توشه که تو کتاب و خلاصه ها نبوده کنار خلاصه ها بنویس

shimidoost

New member
ردینگ دوتارو میگم بقیرو بعدا میگم چون هنوز اونارو یاد نگرفتم اول سوالاتی که میگن بهترین عنوان برا متن فقط دو خط اول و دو خط اخرو بخون دوم برای ردینگ اول برو سوالو بخون و بعد برو سراغ خود ردینگ به این شکل که کلمات اصلی سولو نگا کن برو ببین کجای متن میتونی اونارو پیدا کنی همونجارو معنا کن البته گزینه هارم ببین هر کدومشونو بررسی کن و زیر اسم ها و فعل ها خط بکش و ببین کدومشون بیشتر با قسمتی از متن که پیدا کردی مطابقت بیشتری داره و اسم ها و فعل های بیشتری رو با متن مشابه داره...

خط کشی زیر مطالب مهم حاشیه نویسی رمز گذاری تند خوانی تصویر سازی خلاصه نویسی همش وجود داره ولی بعضیشون تو یه درس بیشتر استفاده میشن بعضیا کمتر استفاده میشن این به این معنا نیس که تو زبان فقط خط بکش تو زیست قفط خلاصه کن....همرو تو یه درس استفاده کن تو متناسب با درس از یکی بیشتر و از یکی کمتر

shimidoost

New member
این ها حاصل گفتگوی من با یه بچه کنکوری 17-18 ساله در یک سایت دیگه اس.روش هاش عااااااااااالییییییییییییی جواب داد. وسرعتم فوق العاده بالا رفت.ببخشید اگه خوب ویرایششون نکردم.گفتم بذارم اینجا دوستان استفاده کنن.

خزر

New member
مرسی دوست عزیز

روشهای کاربردی عالی رو معرفی کردی

موفق باشی:riz304:

shimidoost

New member
خواهش میکنم.همچنین.دعاشو به جون اون بچه کنکوریه بکنین.ایشالا هر چی و هرجا دوست داره و صلاحشه قبول شه

بالا