مطالعه گروهی (بیوشیمی بالینی )ارشد 92

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

بهنوش

New member
سلام به همگی بچه ها من شیمی آلی جلد اول موریسونو تمام کردم به نظرتون اگه جزوه شیمی آلی موسسه دکتر خلیلیو بخونم میتونم بالا 50 % بزنم؟

f.abbasi

New member
سلام به همگی بچه ها من شیمی آلی جلد اول موریسونو تمام کردم به نظرتون اگه جزوه شیمی آلی موسسه دکتر خلیلیو بخونم میتونم بالا 50 % بزنم؟
بنظرم جزوه هاي دكتر خليلي خوبن.پارسال بيوشيميشو خوندم خيلي از سوالا از جزوه ايشون اومد.
منم دنبال جزوه شيمي آلي ايشون هستم.داري؟منم ميخوااااام:rose:

konjkave

New member

سلام دوست عزیز.من که این جزوه رو نخوندم ولی یه توصیه ای دارم اگه یه نگاهی به تستای چند سال اخیر شیمی بندازی میبینی که هر سال سهم شیمی آلی کمتر و عمومی بیشتر میشه مخصوصا امسال پس فقط رو آلی سرمایه گذاری نکن.شیمی آلی نادری میگن خوبه.

konjkave

New member
بچه ها كلا خسته شدم.ديگه انگيزه ندارم.خودموباختم.نميدونم چرا

سلام دوست عزیز.این حسی که شما دارید اکثر بچه های کنکوری بهش دچار میشن حالا یکی نزدیک کنکور یکی مثه شما از الان این یه امر طبیعی اما مضر.من خوندن از اول تابستون شروع کردم.خیلیم خوب شروع کردم تا وسطای مهرم میشه گفت خیلی خوب پیش رفتم ولی همین حسی که الان داری من اون موقع داشتم و با همین حس بیخود قبولی که تا قبل از اون شک نداشتم بدست میارم حالا باید با احتمال پنجاه پنجاه شایدم کمتر منتظرش باشم.دوستانه دارم میگم از هر لحظه ای که این صحبتای منو خوندی نا امیدی بذار کنار و فقط یه برنامه خوب برای خودت بریز نگو نمیشه تواناییهای مغز ما خیلی بیشتر از این چند تا کتاب که یکسال خودمون اسیرشون میکنیم فقط باید به خودمون ایمان بیاریم که میتونیم وحتی یک لحظه هم شک نکنیم.باور کن شعار نمیدم فقط میخوام یه چیزایی رو برای خودمون یاد آوری کنم.حرف آخرمم اینه که انسانهای موفق خواستن و تلاش کردن و آدمای خارق العاده ای نبودن.توکلت به خدا باشه موفق باشی.

داش محسن

New member
کجا رفیق؟مرد که کم نمیاره تا الان خوندی این چن ماه باقیمونده رو هم بخون حیفه دیگه از این فرصتا پیش نمیاد

داش محسن

New member
سلام
دوستان زیاد وقت خودتونو با این کتابای حجیم تلف نکنید من موریسونو شروع کردم دیدم اصلا واسه کنکور مناسب نیست گذاشتمش کنار
دوست من که رتبه 16 کشوری بود جان مک موری رو خونده بود اون یکی دوستم فقط 7 فصل از نادری سهی خونده بود 40 درصد زده بود که به نظر من برای قبولی کافیه .شیمی آلی و شیمی عمومی امسال به احتمال زیاد نصف به نصف یعنی از هر کدوم 12 سوال.ببنید ارزششو داره به خاطر 12 تا سوال بشینید کل 2 جلد موریسون بویدو بخونید حالا با خوندن این 2 جلد ببینیند چن سوال از 12 سوال میتونید بزنید واقعا ارزششو داره؟ضریبشم که 2 هست
اگه درصد زبان زیست و شیمی رو بالا بزنید بیوشیمیتون پایین باشه خدای نکرده احتمال قبولیتون خیلی کم پس بیوشیمی تعیین کننده ست .بیشتر وقتتونو تو درس بیوشیمی بذارید اگه بیوشیمیتون بالا باشه مطمئن باشید که احتمال قبولیتون بالاست
من بیوشیمی لنینجرو به همراه ضروریات ،پارسال تو سربازی بعد ظهرا میخوندم امسالم چون این 2 کتاب تقریبا مطالبش برام آشنا بود در عرض 50 روز اینا خوندم تموم کردم الانم دارم هارپرو کنار بیوشیمی پوران پزوهش میخونم تقریبا نصف این 2 کتابم خوندم بیشتر وقتمو صرف بیوشیمی میکنم بعدش زبان بعدشم شیمی درس زیست میمونه بعد یه ماه شروع کنم چون رشته م زیست ازش زیاد هراس ندارم :auizz3ffy9vla57584x:auizz3ffy9vla57584x

سلام به بچه هاي گل انجمن بيوشيمي همانطور كه گفتم به دليل يك سري مشكلات نميتونم درس بخونم هر كي خواست ميتونم جزوات خودم رو با قيمت كم بهش بدم
جزوات شامل جزوه بيوشيمي سنا كه خداييش عاليه -جزوه زيست عمومي سنا و زيست عمومي سنجش و دانش كه با خوندن اين و تست بالاي 70 ميزني- جزوه شيمي عمومي و الي سنا كه كه خيلي خلاصه و مفيد گفته - كتاب زبان عمومي دكتر رحيمي+ لغات مهم ازمون ارشد پزشكي (همش روي هم 130 هزار تومان) هر كي خواست پيام خصوصي بذاره
خداحافظ

آلدوز

New member
یک تست نسبتا سخت تالیفی خودم :)

کدام جمله زیر صحیح نیست؟

الف ) هر کدام از آلدوهگزوزها 3 اپیمر دارند.

ب) درمحلول گلوکز ، درصدِ فرم گلوکوفورانوز کمتر از فرم زنجیرۀ باز است.

ج) چرخش نوری در آلفا (دی) گلوکوپیرانوز و بتا (دی) گلوکوپیرانوز یکسان نیست

د) در برخی مونوساکاریدها آنانتیومرها با یکدیگر اپیمرند.

vizviz

New member
یک تست نسبتا سخت تالیفی خودم :)

کدام جمله زیر صحیح نیست؟

الف ) هر کدام از آلدوهگزوزها 3 اپیمر دارند.

ب) درمحلول گلوکز ، درصدِ فرم گلوکوفورانوز کمتر از فرم زنجیرۀ باز است.

ج) چرخش نوری در آلفا (دی) گلوکوپیرانوز و بتا (دی) گلوکوپیرانوز یکسان نیست

د) در برخی مونوساکاریدها آنانتیومرها با یکدیگر اپیمرند.

گزینه ی 1 صحیحه چون آلدوهگزوزها 6 کربنه هستند. کربن 1 و 6 در ساختار خطی قابل تغییر نیستند. کربن 5 هم بیانگر d و l بودنه. می مونه 3 کربن. مثال: گلوکز با مانوز و آلوز و گالاکتوز اپی مره.
گزینه ی 2 صحیحه چون فرم گلوکوفورانوز بسیار نادره و فرم خطی گلوکوپیرانوز حدود 0.3 % هست.
گزینه ی 3 صحیحه. چرخش نوری آلفا و بتا متفاوته. بنابراین گزینه ی 4 غلطه. امیدوارم درست تحلیل کرده باشم.

noorolhoda

New member
گزینه ی 1 صحیحه چون آلدوهگزوزها 6 کربنه هستند. کربن 1 و 6 در ساختار خطی قابل تغییر نیستند. کربن 5 هم بیانگر d و l بودنه. می مونه 3 کربن. مثال: گلوکز با مانوز و آلوز و گالاکتوز اپی مره.
گزینه ی 2 صحیحه چون فرم گلوکوفورانوز بسیار نادره و فرم خطی گلوکوپیرانوز حدود 0.3 % هست.
گزینه ی 3 صحیحه. چرخش نوری آلفا و بتا متفاوته. بنابراین گزینه ی 4 غلطه. امیدوارم درست تحلیل کرده باشم.
گزینه 3 نمیتونه درست باشه!چرخش نوری با دستگاه پلاریمتر مشخض میشه.پس ربطی به آلفا و بتا نداره.آلفا و بتا سیس یا ترانس بودن oh کربن آنومر را نسبت به گروهch2oh (کربن آخر) را در فرمول حلقوی قند نشان میدهد.

آخرین ویرایش:

آلدوز

New member
تحلیل شما در مورد گزینه های یک و سه درست بود
در مورد گزینه آخر گلیسرآلدهید دو فرم آنانتیومر داره که با هم اپیمر هستند. یعنی تفاوتشون در کنفیگوراسیون حول یک اتم کربن هست. اریترولوز هم همچین وضعیتی داره
جواب گزینه دو میشد : با وجود آنکه مقدار گلوکوفورانوز در محلول کمه ولی با وجود آن از مقدار زنجیره باز گلوکز بیشتره
توی لنینجر به این درصد اشاره نشده ولی با توجه به اینکه سه گزینه دیگه قابل تحلیل هستند میشد گزینه درست رو حدس زد اما به هر حال این تست رو خودم ساختم و زیاد جدیش نگیر :)))

آلدوز

New member
چرخش نوری با دستگاه پلاریمتر مشخض میشه.پس ربطی به آلفا و بتا نداره.آلفا و بتا سیس یا ترانس بودن oh کربن آنومر را نسبت به گروهch2oh (کربن آخر) را در فرمول حلقوی قند نشان میدهد.

دقیقا چرخش نوری ربطی به آلفا و بتا بودن نداره ولی منظور اینه که آلفا یا بتا بودن نمیتونه شاخصی برای تعیین راست گرد یا چپگرد بودن قند باشه. ولی چیزی که هست اینه که انواع آلفا و بتای یک قند همیشه چرخش نوری در یک سو (یا هردو راستگرد و یا هردوچپگرد) و با زاویه متفاوت خواهند داشت در مورد گلوکز فرم بتا یه چیزی مثل مثبت 18 و فرم آلفا مثبت 112 هست که در محلول به تعادل مثبت 52 میرسن

داش محسن

New member
منم جواب این سوالو میدونستم میخواستم بنویسم ولی رفتم شام خوردم اومدم دیدم که جواب دادین گلیسر آلدهید در حالت انانتیومر d و l فقط حول یه هیدروکسید کربن باهم فرق دارند که اپیمر و انانتیومر هم میشن
گزینه ج که کاملا مشخص فقط میمونه گزینه 2 که فرم خطی گلوگز حدود 0.0025 %و در حالت گلوگو فورانوز 0.3 %

majede

New member
در مورد گزینه آخر گلیسرآلدهید دو فرم آنانتیومر داره که با هم اپیمر هستند. یعنی تفاوتشون در کنفیگوراسیون حول یک اتم کربن هست. اریترولوز هم همچین وضعیتی داره
جواب گزینه دو میشد : با وجود آنکه مقدار گلوکوفورانوز در محلول کمه ولی با وجود آن از مقدار زنجیره باز گلوکز بیشتره
توی لنینجر به این درصد اشاره نشده ولی با توجه به اینکه سه گزینه دیگه قابل تحلیل هستند میشد گزینه درست رو حدس زد اما به هر حال این تست رو خودم ساختم و زیاد جدیش نگیر :)))

آلدوز جان تشکر سواله جالبی بود :riz304:

famous_sh

New member
سلام دوست عزیز.این حسی که شما دارید اکثر بچه های کنکوری بهش دچار میشن حالا یکی نزدیک کنکور یکی مثه شما از الان این یه امر طبیعی اما مضر.من خوندن از اول تابستون شروع کردم.خیلیم خوب شروع کردم تا وسطای مهرم میشه گفت خیلی خوب پیش رفتم ولی همین حسی که الان داری من اون موقع داشتم و با همین حس بیخود قبولی که تا قبل از اون شک نداشتم بدست میارم حالا باید با احتمال پنجاه پنجاه شایدم کمتر منتظرش باشم.دوستانه دارم میگم از هر لحظه ای که این صحبتای منو خوندی نا امیدی بذار کنار و فقط یه برنامه خوب برای خودت بریز نگو نمیشه تواناییهای مغز ما خیلی بیشتر از این چند تا کتاب که یکسال خودمون اسیرشون میکنیم فقط باید به خودمون ایمان بیاریم که میتونیم وحتی یک لحظه هم شک نکنیم.باور کن شعار نمیدم فقط میخوام یه چیزایی رو برای خودمون یاد آوری کنم.حرف آخرمم اینه که انسانهای موفق خواستن و تلاش کردن و آدمای خارق العاده ای نبودن.توکلت به خدا باشه موفق باشی.

ممنون دوست عزیز.من از مردادماه شروع کردم درس خوندن کربوهیدراتها و متابولیسم رو تا آخر مهر تمام کردم.یعنی نصف کتاب .چون میخواستم نفر اول بشم.بعد یک اتفاقی افتاد که یکماه نتونستم بخونم.یکدفعه رفتم سراغ بیوتک که بهش علاقه داشتم.میخواستم شانسم رو امتحان کنم که تا سه هفته پیش بیوتک خوندم.یکدفعه به خاطر بیماریم مجبور شدم دوباره تغییر رشته بدم که برای مداوا در شهر خودم باشم.شروع کردم خوندن بیوشیمی لیپیدها ساختار رو که خوندم دیگه نتونستم ادامه بدم.جدا از شرایط زندگی و اذیت های خواهر و برادر ناتنی و هزار درد دیگه.روحیم سنگینه.انگیزم کم شده من میخوواستم نفر 1 بشم که به خودم زندگی ببخشم.

اما الان فقط باید تماشاگر خواسته خدا باشم.

vizviz

New member

در مورد گزینه ی 4 نظری نمیدم و همونطور که شما فرمودید درسته. ولی در مورد گزینه ی 2 تقریباٌ مطمئنم که فرم فورانوز گلوکز بسیار نادره. این درصدی که دوست عزیزمون گفتن مربوط به زمانی هست که فرم فورانوزی در محلول مشاهده بشه ولی این اتفاق خیلی کم می افته و شرایط خاصی رو نیاز داره. ولی فرم خطی همیشه در محلول وجود داره. مثل اینه که بگیم کتوهگزوزها به فرم پیرانوزی وجود دارن در صورتی که میدونیم با وجود اینکه 6 کربنه هستند نمیتونن چنین فرمی رو داشته باشن و فرم فورانوزی روبه خودشون میگیرن. به نظرم بهتر بود اینطور مطرح میکردید: در محلولی که فرم های فورانوزی، پیرانوزی و خطی گلوکز وجود دارند.....

آلدوز

New member
من در مورد شرایط حضور فرم فورانوز برای گلوکز چیزی نخونده بودم :( گفتم که این تست رو از خودم درآوردم و طبیعیه که استاندارد نباشه زیاد ولی خوب میشه شرایط حضور فرم فورانوزی رو بگید؟ آخه واسه حملۀ نوکلئوفیلی اکسیژن کربن پنجم و چهارم رقابت می کنند که به دلیل ممانعت فضایی تعادل به مقدار خیلی زیادی بسوی فرم پیرانوز میره. این شرایطی که میگین شانس تشکیل فرم فورانوز رو بالا میبره چیه؟

vizviz

New member
من در مورد شرایط حضور فرم فورانوز برای گلوکز چیزی نخونده بودم :( گفتم که این تست رو از خودم درآوردم و طبیعیه که استاندارد نباشه زیاد ولی خوب میشه شرایط حضور فرم فورانوزی رو بگید؟ آخه واسه حملۀ نوکلئوفیلی اکسیژن کربن پنجم و چهارم رقابت می کنند که به دلیل ممانعت فضایی تعادل به مقدار خیلی زیادی بسوی فرم پیرانوز میره. این شرایطی که میگین شانس تشکیل فرم فورانوز رو بالا میبره چیه؟

دلیلش پدیده ایه به اسم gauche effect.

In solutions, the open-chain form of glucose (either "D-" or "L-") exists in equilibrium with several cyclic isomers, each containing a ring of carbons closed by one oxygen atom. In aqueous solution however, more than 99% of glucose molecules, at any given time, exist as pyranose. The open-chain form is limited to about 0.25% and furanose exists in negligible amounts. The terms "glucose" and "D-glucose" are generally used for these cyclic forms as well. The ring arises from the open-chain form by a nucleophilic addition reaction between the aldehyde group -(C=O)H at C-1 and the hydroxyl group -OH at C-4 or C-5, yielding a hemiacetal group -C(OH)H-O-.

The reaction between C-1 and C-5 creates a molecule with a six-membered ring, called pyranose, after the cyclic ether pyran, the simplest molecule with the same carbon-oxygen ring. The (much rarer) reaction between C-1 and C-4 creates a molecule with a five-membered ring, called furanose, after the cyclic ether furan. In either case, each carbon in the ring has one hydrogen and one hydroxyl attached, except for the last carbon (C-4 or C-5) where the hydroxyl is replaced by the remainder of the open molecule (which is -(CHOH)2-H or -(CHOH)-H, respectively).

The ring-closing reaction makes carbon C-1 chiral, too, since its four bonds lead to -H, to -OH, to carbon C-2, and to the ring oxygen. These four parts of the molecule may be arranged around C-1 (the anomeric carbon) in two distinct ways, designated by the prefixes "α-" and "β-". When a glucopyranose molecule is drawn in the Haworth projection, the designation "α-" means that the hydroxyl group attached to C-1 and the -CH2OH group at C-5 lies on opposite sides of the ring's plane (a trans arrangement), while "β-" means that they are on the same side of the plane (a cis arrangement).

Therefore, the open isomer D-glucose gives rise to four distinct cyclic isomers: α-D-glucopyranose, β-D-glucopyranose, α-D-glucofuranose, and β-D-glucofuranose; which are all chiral.

GlucopyranoseThe other open-chain isomer L-glucose similarly gives rise to four distinct cyclic forms of L-glucose, each the mirror image of the corresponding D-glucose.

The rings are not planar but twisted in three dimensions. The glucopyranose ring (α or β) can assume several non-planar shapes, analogous to the "chair" and "boat" conformations of cyclohexane. Similarly, the glucofuranose ring may assume several shapes, analogous to the "envelope" conformations of cyclopentane.

The glucopyranose forms of glucose predominate in solution, and are the only forms observed in the solid state. They are crystalline colorless solids, highly soluble in water and acetic acid, poorly soluble in methanol and ethanol. They melt at 146 °C (295 °F) (α) and 150 °C (302 °F) (β), and decompose at higher temperatures into carbon and water.

Rotational isomersEach glucose isomer is subject to rotational isomerism. Within the cyclic form of glucose, rotation may occur around the O6-C6-C5-O5 torsion angle, termed the ω-angle, to form three staggered rotamer conformations called gauche-gauche (gg), gauche-trans (gt) and trans-gauche (tg). For methyl α-D-glucopyranose at equilibrium the ratio of molecules in each rotamer conformation is reported as 57:38:5 gg:gt:tg.[13] This tendency for the ω-angle to prefer to adopt a gauche conformation is attributed to the gauche effect.

رفرنس:
1- Kirschner, Karl N.; Woods, Robert J. (2001), "Solvent interactions determine carbohydrate conformation", Proc. Natl. Acad. Sci. USA 98 (19): 10541–45
2- McMurry, John E. (1988), Organic Chemistry (2nd ed.), Brooks/Cole, p. 866, ISBN 0534079687
3- Juaristi, Eusebio; Cuevas, Gabriel (1995), The Anomeric Effect, CRC Press, pp. 9–10, ISBN 0-8493-8941-0
4- Fred W. Schenck “Glucose and Glucose-Containing Syrups” in Ullmann's Encyclopedia of Industrial Chemistry 2006, Wiley-VCH, Weinheim. doi: 10.1002/14356007.a12_457.pub2

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا