مطالعه گروهی ارشد زیست شناسی. وزارت علوم 93-94

مجید دیجی

مدیر بخش
7)وقتی فرزند بیماراز والدین سالم از نظر ژنتیکی متولد میشودمهمترین عامل کدام است؟
ا
الف)توارث مندلی وصفت اتوزوم مغلوب
ب)توارث کروموزومی
ج)جهش
د)توارث پلی ژنیک
.......................................................................................................................................................................................................................................
8)اصول مندل برگرفته از کدام است؟

الف)چرخه سلول
ب)میتوز
ج)میوز
د)

سلام یه قسمت مخصوص سوال جواب برای بچه های زیست شناسی باز کردم میتونید اونجا سوالاتتون رو بذارید :

در صورتیکه سوال درسی دارید به این قسمت

http://olumpezeshki.ir/thread15175.html#post573408

و در صورتیکه سوال غیر درسی دارید به این قسمت مراجعه کنید

http://olumpezeshki.ir/thread11963.html

جواب 2 میشه ب
جواب 3 میشه د
جواب 5 میشه الف ( شک دارم )
جواب 7 میشه ج

ای کاش منبع سواات رو میذاشتید:rose:
جواب 8 میشه ج

آخرین ویرایش:

alireza-ja

New member
سلام یه قسمت مخصوص سوال جواب برای بچه های زیست شناسی باز کردم میتونید اونجا سوالاتتون رو بذارید :

در صورتیکه سوال درسی دارید به این قسمت

http://olumpezeshki.ir/thread15175.html#post573408

و در صورتیکه سوال غیر درسی دارید به این قسمت مراجعه کنید

http://olumpezeshki.ir/thread11963.html

جواب 2 میشه ب
جواب 3 میشه د
جواب 5 میشه الف ( شک دارم )
جواب 7 میشه ج

ای کاش منبع سواات رو میذاشتید:rose:
جواب 8 میشه ج

آقا مجید سوال 5 بنظرم میشه {د} . چون گروههای خونی اپیستازی دارن و ژنهای تعیین گروه خونی به هم ارتباط دارن. چون صفت hh هستش یعنی اون پایه گروه خونی وجود نداره که بعد از اون گروههای خونی دیگه تولید بشه درنتیجه بمبئی میشه.

سوال 7 هم اگر منظور از سالم از نظر ژنتیکی، منظور فنوتیپی باشه ( یعنی منظور این نباشه که سالم هوموزیگوت باشه یا به عبارتی این منظور رو برسونه که پدر و مادر هتروزیگوت باشند) اونموقع گزینه 1 میشه بنظرم.
منظور سوال 7 رو دقیق نفهمیدم

مجید دیجی

مدیر بخش
آقا مجید سوال 5 بنظرم میشه {د} . چون گروههای خونی اپیستازی دارن و ژنهای تعیین گروه خونی به هم ارتباط دارن. چون صفت hh هستش یعنی اون پایه گروه خونی وجود نداره که بعد از اون گروههای خونی دیگه تولید بشه درنتیجه بمبئی میشه.

سوال 7 هم اگر منظور از سالم از نظر ژنتیکی، منظور فنوتیپی باشه ( یعنی منظور این نباشه که سالم هوموزیگوت باشه یا به عبارتی این منظور رو برسونه که پدر و مادر هتروزیگوت باشند) اونموقع گزینه 1 میشه بنظرم.

ممنون
آره بین دوتا گزینه شک داشتم...
در مورد سوال 7 منظور احتمالا جهش ها در مراحل تقسیم میوز یا جنینی هست ....

پروانه

New member

با سلام
منم فک میکنم که سوال 5 گزینه (د) درسته.اما در مورد سوال 7 انگار همون (ج) درست باشه.و همون سه مواردی منظور باشه که وقتی پدر و مادر سالمن بچه بیماره.یعنی جهش جدید،نفوذ ناقص بیان ژن و بیان متغیر ژن.

bitoo

New member
سوال 5 گزینه (د)
سوال 7 هم اگر منظور ژنوتایپ باشه گزینه (ج) که احتمالآ هم منظور همینه . در غیر این صورت گزینه (الف)

elissa 2

New member
درگیرنده های تیروزین کینازی چگونه دردمین سیتوزولی تیروزین ها فسفریله می شوند ؟تیروزین لبه کینازی نه سایر دمین های دارای تیروزین را می گویم یا اتوفسفریلاسیون چیست؟

اتوفسفریلاسیون یعنی ساختار کامل پروتئینی بدون نیاز به وجود کیناز خارجی، میتونه یه فسفات از atpجدا کنه و به ohیکی از اسید امینه های سرین، ترئونین یا تیروزین انتقال بده.
بعضی از گیرنده ها مثل گیرنده ی انسولین وقتی به لیگاندشون متصل میشن، یکی از دومین های سیتوپلاسمیشون با فعالیت تیروزین کینازی که داره چند تا تیروزین رو که تو ساختار خود گیرنده وجود دارن، فسفریله میکنه. فسفریلاسون این تیروزین ها موجب روشن شدن مسیر های پایین دستی و انتقال پیام لیگاند به داخل سلول میشه

آخرین ویرایش:

elissa 2

New member
سلام دوستان
میشه یک منبع واسه میکرب معرفی کنید؟؟؟
هرکسی یه حرفی میزنه!
دنبال چندتا منبع نیستم... فقط یک کتاب یا ج.ز.وه خوب میخوام که باهاش بتونم میکرب در حد 40 بزنم!

اگه قصد دارین برای کنکور وزارت علوم بخونین ساده ترین منبع کتاب دکتر اموزگاره. البته بخش های صنعتی و محیطی رو نداره. برای این بخش ها میتونین تست بزنین

Hamidvet

New member
این کتاب فوق العاده است... اوایلش خیلی سطحی به مباحث تاریخی پرداخته... تقریبا از فصل سیتو ژنتیک به بعدش کاملا تخصصیه...

این کتاب چه قیمتیه؟ منم میتونم بخرم و بخونمش واسه اطلاعاتم؟

- - - Updated - - -

این کتاب فوق العاده است... اوایلش خیلی سطحی به مباحث تاریخی پرداخته... تقریبا از فصل سیتو ژنتیک به بعدش کاملا تخصصیه...

elissa 2

New member

- - - Updated - - -

فکر کنم امسال 30 تومن شده باشه...بله صد در صد...اگه سوالی هم داشتین دوستان و من خوشحال میشم بتونیم کمکتون کنیم

elissa 2

New member
سلام بچه ها
برای میکروب و بیوفیزیک وزارت علوم چه منبعی پیشنهاد میکنید؟
یه منبع کم میخوام چون نمیتونم زیاد براش وقت بذارم، میخوام این دو درس کم کم از آذر شروع کنم کنار بقیه درسا...
شنیدم فقط تست‌های سالهای قبل کفایت میکنه؟ درسته یا نه؟
ممنونم

برای بیوفیزیک میتونین خلاصه هایی که اخر هر فصل کتاب طاویرانی هست رو مطالعه کنین.البته همونطور که خودتونم گفتین تست زنی برای این درس کفایت میکنه. اصولا اکثر بچه ها به علت همپوشانی فصل های اول بیوشیمی با قسمت هایی از بیوفیزیک میتونن این درس رو تا 20 درصد تو کنکور جواب بدن.

elissa 2

New member
منبع تنه زیست شناسی یا همون مجموعه زیست شناسی چیه؟کسی میدونه؟

لازم نیست دروس مربوط به تنه مشترک ( جانوری، گیاهی، اکولوژی و تکامل) مطالعه بشن. چون 66.6 درصد سوالا از دروس اصلی (میکروب، ژنتیک، سلولی،بیوفیزیک، بیوشیمی) اورده میشه.

Hamidvet

New member
فکر کنم امسال 30 تومن شده باشه...بله صد در صد...اگه سوالی هم داشتین دوستان و من خوشحال میشم بتونیم کمکتون کنیم

انقلاب پیدا میشه آره؟!

میشه بگین دقیقا چه مباحتی رو پوشش میده؟1

- - - Updated - - -

انقلاب پیدا میشه آره؟!

elissa 2

New member
انقلاب پیدا میشه آره؟!

- - - Updated - - -

انقلاب پیدا میشه آره؟!

بله... (انتشارات خانه زیست شناسی)
همونطور که از اسم این کتاب ( از کلاسیک تا ژنومیک) مشخصه از ژنتیک مندلی شروع میکنه، سیتوژنتیک، مهندسی ژنتیک رو توضیح میده و در نهایت ژنوم انسانی و میکروبی رو(کلی) بررسی میکنه

Hamidvet

New member
همونطور که از اسم این کتاب ( از کلاسیک تا ژنومیک) مشخصه از ژنتیک مندلی شروع میکنه، سیتوژنتیک، مهندسی ژنتیک رو توضیح میده و در نهایت ژنوم انسانی و میکروبی رو(کلی) بررسی میکنه

کتابی راجع به تکنیک های الکتروفورز و کروماتوگرافی هست؟

- - - Updated - - -

elissa 2

New member

- - - Updated - - -

این جورمباحث رو میتونین از کتاب های بیوفیزیکی پیدا کنین.

Hamidvet

New member
میدونم خودم انجام میشه؛ میخواستم یک کتاب داشته باشم، آخه هیچی کتاب نمیشه ... یک پروتکل موثق و زیبا

بالا