مطالعه گروهی ارشد بیوتکنولوژی ، آزمون 91-92

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

arezoomand

New member
نکات مهم دروس امروز:میکروب:استافیلوکوک ها کوکوس های گرم مثبت و کاتالاز مثبت اند.1.تشخیص استافیلوکوک ها و استرپتوکوک ها:کاتالاز برای استف مثبت و استرپ منفی./2تشخیص استف اورئوس از بقیه ی استف ها:کواگولاز مثبت برای اورئوس و منفی برای بقیه استف ها/3.تشخیص استف اورئوس و اپیدرمیس از ساپروفیتیکوس:دیسک نووبیوسین که اورئوس و اپیدرمیس حساس و ساپروفیتیکوس مقاوم است./4.تشخیص استف ها و میکروکوک ها:حساسیت به لیزوستافین.که استف ها حساس و میکروکوک ها مقاوم اند./5 .توکسین لکوسیدین پنتون والنتاین در 3 مورد حضور دارد:1.عفونت جلدی شدید2.پنومونی نکروز دهنده و 3 .mrsa/ سندروم شوک سمی استافیلوکوکی فاقد باکتریمی و دارای تب و عود عفونت است./7.همولیز بتا یا کامل در استاف اورئوس ناشی از توکسین الفاست/8.توکسین ها و انزیم های استاف اورئوس در فاز سکون تولید می شوند./9.ژن تولید توکسین های اکسفالولیاتیو/انتروتوکسین و سندروم شوک سمس استافیلوکوکی روی جزایر پاتوژنی قرار گرفته که توسط عناصر فرعی ژنتیکی(فاژها)سبب تولید توکسین میشوند.و هرسه توکسین جز سوپرانتی ژن ها می باشند./10.پپتیدوگلیکان اورئوس و پروتئین aو کپسول پلی ساکاریدی خاصیت ضد فاگوسیتوزی دارند./11.پپتیدوگلیکان سبب فعال کردن کمپلمان ولی پروتئین a ضد کمپلمان است/12رژیم درمانی ناقلین استافیلوکوکی موپیروسین(مهار سنتز پروتئین)و ریفامپین(مهار سنتز rna)است.

آخرین ویرایش:

biotechnologist

New member
منم هروقت اینترنتم وصل باشه میام.آرزومند جون ممنون بابت نکاتت.منم وقت کردم و اینترنتم وصل بود واسه نکات میام.البته سرعت اینترنتم پایینه و ممکنه فقط یه نکته بفرستم:13:

arezoomand

New member
نکات جسم گلژی:1.وظیفه اصلی دستگاه گلژی ترشح است.پروتئین ها در شبکه اندوپلاسمی زبر ساخته شده و برای پردازش /بسته بندی و هدایت در مسیر اصلی خود از طریق وزیکول های انتقالی یا حفره های گذر به گلژی فرستاده میشوند./ 2 .انزیم شاخص گلژی گلیکوزیل ترانسفراز است./3.گلیکوزیل ترانسفراز ها هم در شبکه اندوپلاسمی و هم گلژی حضور دارند/4.گلیکوزیلاسیون هم در شبکه اندوپلاسمی و هم گلژی روی می دهد.نوع N از RERشروع ودر گلژی پایان می یابد و روی اسید امینه اسپارژین رخ میدهدولی نوع Oدر گلژی انجام میشودو روی اسیدامینه سرین یا ترئونین یا هیدروکسی لیزین/5موارد زیر هم در گلژی و هم ERرخ میدهد:1.گلیکوزیلاسیون/2.سولفاتاسیون/3.سنتز لیزوزوم / 6 .سنتز نهایی گلیکو اسفنگولیپیدها در دیکتیوزوم های گلژی رخ میدهد(ازSERشروع ودرگلژی پایان می یابد)/7.تشکیل اکروزوم حاصل :لیزوزوم و گلژی/8.هدف از گلیکوزیلاسیون پروتئین یا لیپید:1.حفاظت دربرابر انزیم های نوکلئاز و 2.هدایت صحیح به مقصد/9.حفره های گذر و وزیکول های انتقالی بین بخش های مختلف گلژی دارای پوشش cop اند./10.حامل الیگوساکاریدها در گلیکوزیلاسیون دولیکول فسفات موجود در غشا و هیدروفوب است.و پیش ساز الیگوساکاریدی دارای 14 زیرواحدقندی است که اولین قند افزوده شده ان استیل گلوکز امین و اخرین قند گلوکز است

آخرین ویرایش:

eco.bio

New member
باسیلوسها= باکتریهای هوازی. گرم مثبت. میله ای با انتهای زاویه دار یا چهارگوش. دارای فلاژله و تحرک (استثنا باسیلوس انتراسیس که تحرک ندارد.) اسپوردار (اسپور مرکزی). کاتالاز مثبت. توانایی هیدرولیز ژلاتین.
باسیلوس انتراسیس: 3تا انتی ژن داره: انتی ژن پلی ساکاریدی( که مشابه انتی ژن سروتیپ 14 پنوموکوک و گروه خونی هس). انتی ژن کپسولی ازجنس پروتیین. انتی ژن توکسینی از جنس پروتیین(کمپلکس چند قطعه پلی پپتیدی که شامل انتی ژن حفاظتی و فاکتور کشنده و فاکتور ایجاد کننده ادم هس). تولید انتی ژنهای توکسینی و کپسولی تحت کنترل پلاسمید هستند.
باسیلوس سرِیوس: دو نوع مسمومیت ایجاد میکنه یکی کوتاه مدت که فرم استفراغی هس و بدلیل خوردن توکسین باکتری هس. نوع دیگه طولانی مدت که فرم اسهالی هس و بدلیل خوردن اسپورهای باکتری هس.
بقیه گونه های باسیلوس:
1. باسیلوس سوبتیلیس که در عفونتهای فرصت طلب در نقص ایمنی هاست.
2. باسیلوس تورینژینس که در تولید محصولات حشره کشی (در مهندسی ژنتیک).
3. اسپورهای باسیلوس استیاروترموفیلوس جهت ارزیابی دستگاههای اتوکلاو و بقیه روشهای استریلیزاسیون.

الهه87

New member
سلام دوستان
من یه سوال دارم ممنون میشم جواب بدین
از کتاب جاوتز برای کنکور بیوتک نیازه که 3فصل قارچ و انگل و ویروس رو بخونیم؟

famous_sh

New member
subject: فاعل‌ ,موضوع‌ مط‌العه‌ , تحت‌ کنترل‌ دراوردن‌ ,
Subject Matter: موضوع‌ اصلی‌
Idea:فکر ,تصور ، اندیشه‌
Topic:موضوع‌ ، مبحث‌ ، عنوان‌ ، سرفصل‌
Title:عنوان‌ ، اسم‌ ، عنوان‌کتاب‌ ,نام‌ نهادن‌.
Title Page: صفحه‌ عنوان‌ کتاب‌.
Mention:ذکر ، اشاره‌ ، تذکر ، یاداوری‌ ، نام‌ بردن‌ ، ذکر کردن‌ ،
1-State:توضیح‌ دادن‌ ، جزء به‌ جزء شرح‌ دادن‌ ، اظ‌هار داشتن‌ ،
2-State:اظ‌هارکردن‌ ، تعیین‌ کردن‌ ، حال‌ ، ، چگونگی‌ ، کیفیت‌
3-State: استان‌ ، ملت‌ ، جمهوری‌ ، کشور ، ایالت‌ ، کشوری‌ ،
Discuss: بحث‌ کردن‌ ، مط‌رح‌ کردن‌ ، گفتگو کردن‌.
intensive: شدید ، متمرکز ، مشتاقانه‌ ، تند
extensive:پهناور ، وسیع‌ ، بزرگ‌
primarily:مقدمه - اولا - اصولا
1-Concern:ربط‌ ، بستگی‌ ، بابت‌ ، مربوط‌ بودن‌ به‌ ، (بصورت‌ اسم‌ )
2-Concern: دلواپس‌ کردن‌ ، نگران‌بودن‌ ، اهمیت‌ داشتن‌
Organize:سازمان‌ دادن‌ ، متشکل‌ کردن‌
author:مولف‌ ، نویسنده‌ 2-نویسندگی‌ کردن‌ ، تالیف‌ و تصنیف‌ کردن‌
refer to : مراجعه کردن.فرستادن.بازگشت دادن.رجوع کردن به
scan:اجمالی‌ بررسی‌ کردن‌
skim:کف‌ گیری‌ ، تماس‌ اندک‌ ، شیر خامه‌ گرفته‌ ,2-بط‌ور سط‌حی‌ مورد توجه‌ قرار دادن‌ ، بط‌ور سط‌حی‌ خواندن‌.

famous_sh

New member
افعال بی قاعده در زبان انگلیسی (irregular verbs in english language)

این پست اختصاص داره به افعال بی قاعده ی زبان انگلیسی که به سه دسته تقسیم میشن..

1) افعالی که هر سه حالت فعل یکسان هست:
hurthurthurt
(آسیب رساندن)
cutcutcut
(قطع کردن)
costcostcost
(هزینه داشتن)
shutshutshut
(بستن)
putputput
(گذاشتن)
letletlet
(اجازه دادن)
2) افعالی که دو حالت آن مشابه هست:
feltfeltfeel
(احساس کردن)
read *read *read *
(خواندن)
ranranrun
(دویدن)
leftleftleave
(ترک کردن)
sleptsleptsleep
(خوابیدن)
keptkeptkeep
(نگهداشتن)
caughtcaughtcatch
(گرفتن)
becomebecamebecome
(شدن)
comecamecome
(آمدن)
thoughtthoughtthink
(فکر کردن)
boughtboughtbuy
(خریدن)
broughtbroughtbring
(آوردن)
learntlearntlearn
(یاد گرفتن)
taughttaughtteach
(درس دادن)
foughtfoughtfight
(جنگ کردن)
shoneshoneshine
(درخشیدن)
spentspentspend
(صرف کردن)
foundfoundfind
(پیدا کردن)
satsatsit
(نشستن)
saidsaidsay
(گفتن)
paidpaidpay
(پرداختن)
shotshotshoot
(شلیک کردن)
lostlostlose
(از دست دادن)
wonwonwin
(بردن)
diddiddo
(انجام دادن)
toldtoldtell
(گفتن)
soldsoldsell
(فروختن)

gotgotget
(گرفتن)
metmetmeet
(ملاقات کردن)

understoodunderstoodunderstand
(فهمیدن)
stoodstoodstand
(ایستادن)

hadhadhave
(داشتن)
mademademake
(درست کردن)

beatenbeatbeat
(شکست دادن)
heardheardhear
(شنیدن)
* فعل read در حال ساده خود دارای تلفظ (رید) و در حالات گذشته و .p.p دارای تلفظ (رِد) می باشد.
3) افعالی که هر سه شکل فعل آن متفاوت هست:
begunbeganbegin
(شروع کردن)
gonewentgo
(رفتن)
beenwas/werebe
(شدن)
swumswamswim
(شنا کردن)
sungsangsing
(آواز خواندن)
drunkdrankdrink
(نوشیدن)
thrownthrewthrow
(پرتاب کردن)
knownknewknow
(دانستن)
flownflewfly
(پریدن)
spokenspokespeak
(صحبت کردن)
chosenchosechoose
(انتخاب کردن)
brokenbrokebreak
(شکستن)
takentooktake
(بردن)
wokenwokewake
(بیدار شدن)
stolenstolesteal
(دزدیدن)
riddenroderide
(راندن)
drivendrovedrive
(رانندگی کردن)
wornworewear
(پوشیدن)
eatenateeat
(خوردن)
writtenwrotewrite
(نوشتن)
risenroserise
(بالا رفتن)
fallenfellfall
(افتادن)
forgottenforgotforget
(فراموش کردن)
givengavegive
(دادن)

arezoomand

New member
]انتی بیوتیک ها:1.باکتریوساید:عوامل کشنده باکتری/2.باکتریو استاتیک:عوامل مهار کننده رشد باکتری 3.انتی بیوتیک های بتا لاکتام (پنی سیلین-سفالوسپبورین -سفامایسین-کارباپنم -مونوباکتام و مهارکننده های بتالاکتام)/ونکومایسین /باسیتراسین /پلی میکسین /وانتی بیوتیک های موثر بر مایکوباکتریوم توبر کلوزیس(ایزونیازید /اتیونامید/اتامبوتول و سیکلوسرین):مهارسنتز دیواره سلولی یا تخریب دیواره 4.انتی بیوتیک های :امینوگلیکوزیدی(استرپتومایسین/کانامایسین /جنتامایسین /توبرامایسین/سیسومایسین /نتیل مایسین)/تتراسیکیلین/ماکرولیدها(اریترومایسین و ازیترومایسین و کلاریترومایسین)/کلیندامایسین(لینکوزامید)/کلرامفنیکل/استرپتوگرامین(دالفوپریستین-کوئینوپریستین)/اگزازولیدونین(لاین زولید):مهار سنتز پروتئین 5.انتی بیوتیک های : کینولون(نووبوسین و نالیدیکسیک اسید)2.ریفامپین و ریفابوتین /.مترونیدازول /.کلوفازیمین:مهارسنتز اسید نوکلئیک 6.انتی متابولیت:سولفانامید(مهار رقابتی با پاراامینو بنزوئیک اسید و مهار سنتز اسید فولیک)/تری متو پریوم و سولفامتاکسازول(مهار سنتز اسید فولیک) 7.انتی بیوتیک های بتالاکتام با جلوگیری از سنتز پل عرضی به عنوان باکتریوساید مطرح اند. 8.انزیم های دخیل در سنتز دیواره به دلیل اینکه هدف انتی بیوتیک های بتالاکتام اند به عنوان pbp اند و عبارتند از:ترانس پپتیداز /ترانس گلیکوزیلاز و کربوکسی پپتیداز و به نام سرین پروتئاز هم مطرح اند.

روژان

New member
سلام اکو بیو جون خسته نباشید
من زبان و از پایه شروع کردم میشه بگید برا سلولی چه ترجمه ای بهتره؟ من این بازار کارو تو همین سایت علوم پزشکی خوندم

eco.bio

New member
سلام اکو بیو جون خسته نباشید
من زبان و از پایه شروع کردم میشه بگید برا سلولی چه ترجمه ای بهتره؟ من این بازار کارو تو همین سایت علوم پزشکی خوندم

سلام دوست عزیز. خیلی خوبه :ad54ad:
برای سلولی اکثرا میگن لودیش ترجمه بهادر خوبه. البته من خودم ندارم ولی اکثریت اینو خیلی تعریف میکنن:smilies:

eco.bio

New member
خوش اومدی famous-sh عزیز:ad54ad:
خیلی ممنون بابت مطالبی که گذاشتی.:smiliess (4):

arezoomand

New member
نکات شیمی عمومی:1.ذرات زیر اتمی:1.الکترون (بار منفی)/پروتون (بار مثبت)/نوترون (بدون بار) 2.کاشف نوترون :چاودیک/کاشف عدد اتمی:هنری موزلی/کاشف رادیواکتیویته یا پرتوزایی:بکرل/کاشف اوربیتال:شرودینگر/مدل کیک کشمشی:تامسون/مدل اتم هسته دار:رادرفورد 3 .ماهیت پرتو های رادیواکتیو :1.اشعه الفا یا هسته هلیوم با بار مثبت (الفا /پروتون و اشعه مثبت دارای بار مثبت اند)2اشعه بتا با بار منفی(االکترون /تابش بتا و اشعه کاتدی دارای بار منفی اند.3.گاما بدون بار از جنس نور(گاما و ایکس بدون بارند) 4.عدد جرمی برابر تعداد پروتون و نوترون یا نوکلئون است.(a)و عدد اتمی برابر تعداد پروتون های هسته و (در اتم خنثی برابر تعداد پروتون و الکترون است(z)

arezoomand

New member
5.عدد جرمی منهای عدد اتمی برابر تعداد نوترون هاست و تعداد نوترون برابر یا بیشتر از تعداد پروتون است. 6.ایزوتوپ ها:اتم های یک عنصراند که از این نظر مشابه اند:عدد اتمی/تعداد پروتون ها /تعداد الکترون ها/خواص شیمیایی و از این نظر متفاوتند:تعداد نوترون /عدد جرمی و خواص فیزیکی .ایزوبار:برعکس ایزوتوپ اند یعنی عدد اتمی نابرابر و عدد جرمی یکسان دارند. ایزوتون :دارای نوترون برابرند. 7.یون ها در تعداد الکترون متفاوتند.کاتیون با بار مثبت الکترون از دست داده و انیون با بار منفی الکترون به دست اورده. 8.شعاع کاتیون کوچکتر از اتم خنثی و شعاع انیون بزرگتر از اتم خنثی است. .9در یک گروه شعاع(اتمی و یونی )و خصلت فلزی از بالا به پایین افزایش و در یک تناوب از چپ به راست کاهش .دریک گروه انرزی نخستین یونش و الکترونگاتیوی و خصلت نافلزی کاهش و در یک تناوب افزایش می یابد. 10 .در جدول تناوبی ترتیب قرارگیری عناصر براساس عدد اتمی است.

arezoomand

New member
نکات شبکه اندوپلاسمی:1.شبکه اندوپلاسمی زبر دارای ریبوزوم و فعال در سنتز پروتئین /2 صاف فاقد ریبوزوم در سنتز لیپید/ 3.محل انجام موارد زیر در شبکه زبر است:1.سنتز پروتئین (ترشحی /غشایی /لیزوزومی)2.بخشی از گلیکوزیلاسیون ان لینک3.تاخوردگی یا فولدینگ4.حذف پپتید نشانه / 5.تشکیل باند دی سولفیدی موارد زیر در شبکه صاف انجام میشود:1.سنتز فسفو لیپید2 سنتز اسید چرب 3متابولیسم قند4.سم زدایی 5ذخیره کلسیم /4.انزیم نشانه شبکه اندوپلاسمی صاف گلوکز 6فسفاتاز در بخش لومنیserتوسط ریبوزوم های متصل به erسنتز میشود./5نکته مهم:سنتز اسیدهای چرب در serولی بتا اکسیداسیون اسید های چرب درپراکسی زوم(بلندزنجیر)و میتوکندری(کوتاه زنجیر)انجام می شود./6 شبکه اندوپلاسمی اندامکی تک غشایی است/7.پپتید نشانه پس از ورود به شبکه اندوپلاسمی توسط پپتیداز ویژه حذف و به اسیدهای امینه سازنده خود تجزیه میشود و در پروتئین بالغ وجود ندارد./srpبا هیدرولیز gtpاز گیرنده خود جدا می شود/9.مهم ترین عامل اتصال ریبوزوم روی erزنجیره پلی پپتیدی در حال ساخت است./10وزیکول های انتقالی ازerبه گلژی حاوی پوشش copاند که از erبه گلژی دارای cop2واز گلژی به erدارای cop1/

arezoomand

New member
سلام دوستان .نمیتونم فونتو عوض کنم و بزرگتر بنویسم هرکار میکنم باز همینطوری نوشته میشه.امیدوارم مفیدباشن.اگه این روش مفیده بگید اگرم خوب نیس ادامه ندم.لطفا مطالبو جداکنیم برای دروس اگه موافقین و همکاری میکنین.

eco.bio

New member
سلام دوستان .نمیتونم فونتو عوض کنم و بزرگتر بنویسم هرکار میکنم باز همینطوری نوشته میشه.امیدوارم مفیدباشن.اگه این روش مفیده بگید اگرم خوب نیس ادامه ندم.لطفا مطالبو جداکنیم برای دروس اگه موافقین و همکاری میکنین.

اتفاقا خیلی خوب میشه اونطوری. ولی متاسفانه بچه ها زیاد همکاری نمیکنن. حالا یه عده به اینترنت دسترسی ندارن ولی اکثریت ان میشن ولی نظر نمیدن:smiliess (12): اگه بچه ها همکاری کنن خیلی عالی میشه. کلی انگیزه میگیریم :a2d3:

arezoomand

New member
اتفاقا خیلی خوب میشه اونطوری. ولی متاسفانه بچه ها زیاد همکاری نمیکنن. حالا یه عده به اینترنت دسترسی ندارن ولی اکثریت ان میشن ولی نظر نمیدن:smiliess (12): اگه بچه ها همکاری کنن خیلی عالی میشه. کلی انگیزه میگیریم :a2d3:[/QUOTEمن وقتای استراحتم میام و مطالبو مینویسم هم واسه خودم مرور میشه وهم فکر میکنم برای بقیه هم خوب باشه ولی اگه استقبال نشه دیگه ادامه نمیدم

آخرین ویرایش:
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا