مطالعه گروهي مامایی های داوطلب کنکور ارشد 92

کدامیک از دروس آزمون ارشد مامایی اهمیت بیشتری دارد(یک گ

• مجموع رای دهندگان
    0
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

senoritamaria

New member
سلام به تمامی بچه های مامایی گل .دوستان عزیز میخوام اگه با این درصدها احتمال قبولیم کمه از 7 شهریور به شما بپیوندم.بارداری زایمان56%.نوزادان71%.داخلی جراحی69%.بهداشت74%.جنین61%.زبان10%.احتمال قبولیم هست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

سلام خوش اومدی. درصدات خوبه. نمره تو حساب کردی؟خودت یا با سایت تخمین.

mamai86

New member
بچه ها من درگیر فاینال و 4امین المپیاد پزشکی تبریز هستم
و زبانم میخونم
برام خیلی دعا کنید تا تو المپیاد کم نیارم، آبروم بره.ممنونم

از اول مهر به طور جدی باهاتون هستم
موفق باشید

سلام
ایشالله موفق باشین.
لطفا اگه میخواین گروهی بخونیم حداقل هفته ای یکبار به همین تاپیک سر بزنین
قول بدین

bacillus.bs

New member
بچه ها از چندم شروع کنیم؟
پیشنهاد بدین لطفا
من از امروز دیگه شروع کردم. نمه نمه ساعات مطالعه مو افزایش میدم.
اعلام آمادگی کنین لطفا:ad54ad:
اذر جون تو که امسال قبول میشی واسه چی دوباره می خوای بخونی؟

midwifry

New member
سلام خوش اومدی. درصدات خوبه. نمره تو حساب کردی؟خودت یا با سایت تخمین.

سلام عزیزم.قبلش خودم درصدامو گرفتم با سایت تخمین هم چک کردم یکسان شد.توکل به خدا میکنم تا ببینم چی میشه.برای همه دوستانم تو این سایت ارزوی قبولی میکنم

baboliau

New member
مطالعه گروهی ارشد مامایی92

سلام به همه ماماهای عزیز

study-group.jpg

بیاین با هم درس بخونیم و نقات ضعف و قوتمون رو به اشتراک بزاریم(ضعف هامون رو حذف و قوت هامون رو تقویت کنیم):smilies-azardl (113
:smilies-azardl (181:smilies-azardl (181

آخرین ویرایش توسط مدیر:

baboliau

New member
چگونه مطالعه کنيم ؟ (9) مطالعه گروهي

نويسندگان : دکتر منگروم ، دکتر استري چارت
مترجم : محمود کريمي شروداني
منبع : راسخون

وقتي شما تلاش مي کنيد مطالب و مفاهيمي را ياد بگيريد و براي بحث در کلاس و امتحانات آماده شويد، گروه درسي مي تواند مفيد باشد. پس ادامه مقاله را بخوانيد تا ياد بگيريد چگونه يک گروه درسي تشکيل دهيد و با خصوصيات يک گروه درسي موفق آشنا شويد. نهايتاً هم در مورد تله هاي يک گروه درسي مطالبي ياد خواهيد گرفت.

مزاياي يک گروه درسي :
يک گروه درسي از راه هاي مختلفي مي تواند سودمند باشد. در ادامه مهم ترين مزيت ها آمده است.
1- وقتي شما ببينيد که انگيزه تان براي مطالعه دارد سقوط مي کند، يک گروه پشتيبان مي تواند دست شما را بگيرد. ديگر اعضاي گروه مي توانند منبعي براي تشويق باشند.
2- شايد شما براي پرسيدن سوال در کلاس اکراه داشته باشيد. شما خواهيد ديد که انجام اين کار در يک گروه کوچکتر، آسان تر خواهد بود.
3- احتمال دارد که شما بيشتر درگير بحث هاي درسي بشويد چرا که اعضاي گروه به مشارکت و حضور شما تکيه مي کنند. شما نمي خواهيد آنها را مأيوس کنيد.
4- اعضاي گروه به مطالب و نظريات در حين جلسات مطالعه گوش مي دهند و در مورد آنها بحث مي کنند. چنين فعاليت هايي به توانايي يادگيري شما يک توانايي شنيداري خوبي هم اضافه مي کند.
5- احتمالاً يک نفر يا بيش از يک نفر از اعضاي گروه چيزهايي را که شما نمي فهميد، مي فهمند. ممکن است آن ها به مفاهيمي برسند که شما هرگز متوجه نشده ايد.
6- شما مي توانيد عادت هاي جديد و ارزشمند مطالعه اي جديدي را از ديگر اعضاي گروه ياد بگيريد.
7- شما مي توانيد جزوه هاي کلاسي تان را با ديگر اعضاي گروه مقايسه کنيد آنها را واضح و روشن کنيد و کمبودها و نقصان هاي آنها را برطرف کنيد.
8- ياددادن و توضيح مطالب و مفاهيم براي ديگر اعضاي گروه، به شما در تقويت تسلط تان بر مطالب و مفاهيم کمک مي کند.
9- اجازه دهيد واقع بين باشيم، مطالعه برخي مواقع مي تواند کسل کننده باشد. همراهي با ديگر اعضاي گروه مي تواند مطالعه را لذت بخش کند.

آغاز کار يک گروه مطالعه :
گروه هاي درسي (مطالعه اي) ناگهاني پيدا نمي شوند، در ادامه کارهاي که بايد براي برپاکردن گروه هاي مطالعه اي انجام دهيد آمده است:
1- آشنايي با همکلاسي تان از طريق صحبت با آنها، قبل از کلاس ها، در حين زنگ هاي تفريح و پس از کلاس را شروع کنيد. وقتي که يک همکلاسي را براي پيوستن به گروه مطالعه اي تان انتخاب کرديد، بايد بتوانيد به همه ي سوالات زير پاسخ بله دهيد:
آيا اين همکلاسي براي عملکرد خوب، انگيزه دارد؟
آيا اين همکلاسي، مطالب را مي فهمد؟
آيا اين همکلاسي، قابل اطمينان است؟
آيا اين همکلاسي، مي تواند نظريات ديگران را تحمل کند؟
آيا شما تمايل به کار کردن با اين همکلاسي را داريد؟
2- از چنين همکلاسي هايي به تعداد کافي دعوت کنيد تا با شما در يک گروه درسي کار کنند و اين کار را ادامه دهيد تا يک گروه درسي از 3 تا 5 نفر تشکيل دهيد. يک گروه بزرگتر به اعضا اجازه مي دهد که از مسئوليت شانه خالي کنند، به دسته هاي کوچکتر تقسيم شوند و اداره گروه را به چيزي فراتر از يک موضوع آموزشي تبديل کنند و مسير گروه را به انحراف ببرند.
3- تصميم بگيريد هر چند وقت يکبار و هر بار به چه مدت با هم جلسه داشته باشيد. ديدار با يکديگر به صورت 2 يا 3 بار در هفته احتمالاً بهترين گزينه است اگر جلسات درسي طولاني مدت را برنامه ريزي مي کنيد، حتماً بايد وقت هاي استراحت هم در نظر بگيريد. جلسه ي درسي از 60 تا 90 معمولاً بهترين حالت است.
4- معين کنيد که کجا با هم جلسه داشته باشيد. مکان جلسه اي را انتخاب کنيد که برايتان قابل دسترسي باشد و از اختلالات و حواسپرتي، آزاد باشد. هر کلاس مدرسه خالي يا اتاق گروه هاي درسي در کتابخانه از مکان هاي ممکن است.
5- اهداف گروه درسي را معين کنيد. اهداف مي تواند شامل مقايسه و به روز کردن جزوه ها، بحث درباره ي متون و آمادگي براي امتحان باشد.
6- مدير و مسئول اولين جلسه مطالعه اي را مشخص کنيد. همچنين مشخص کنيد که مدير هر جلسه يک نفر ثابت باشد يا به صورت چرخشي عوض شود. مسئول يک جلسه درسي، بايد مسئول دستيابي به اهداف جلسه درسي در هر جلسه باشد.
7- کارهايي که بايد در طي جلسه اول انجام دهيد و مسئوليت هاي هر يک از اعضاي گروه را براي آن جلسه به صورت واضح روشن کنيد.
8- ليستي از همه ي اعضاي گروه ايجاد کنيد که شامل نام، تلفن آنها باشد. بايد همه ي اعضاي گروه اين ليست را داشته باشند و هر وقت که لازم شد آن را به روز کنند.

خصوصيات يک گروه درسي موفق :
به محض اين که کارتان را شروع کرديد، يک گروه درسي بايد خصوصياتي که در ادامه مي آيد را داشته باشد تا موفق باشد:
1- هر کدام از اعضاي گروه در بحث ها شرکت مي کند.
2- اعضاي گروه به صورت فعالانه بدون آن که حرف همديگر را قطع کنند، به هم ديگر گوش مي دهند. در يک زمان فقط يک نفر از اعضاي گروه صحبت مي کند.
3- وقتي که يک مشکلي براي يکي از اعضاي گروه پيش مي آيد، ديگر اعضاي گروه با هم همکاري مي کنند تا آن مسئله و سوال را حل کنند.
4- اعضاي گروه آماده هستند و آماده براي کار کردن در کنار هم جمع مي شوند.
5- اعضاي گروه باتوجه به کارهايي که براي يک جلسه شان تنظيم شده است، به کارشان ادامه مي دهند.
6- اعضاي گروه به يک ديگر احترام مي گذارند.
7- اعضاي گروه خود را براي انتقاد کردن از يک ديگر آزاد مي بينند اما انتقادهايشان سازنده است. اين کار مي تواند اعضاي گروه را به آشکار کردن ضعف هايشان تشويق کند به طوري که ضعف هايشان را به اين ترتيب برطرف کنند.
8- اعضاي گروه در سؤال پرسيدن از يک ديگر احساس آزادي مي کنند.
9- در پايان هر جلسه درسي، برنامه ي کاري جلسه بعد که نشان دهنده مسئوليت هر يک از اعضاي گروه است، آماده مي شود.
10- بالاتر از همه ي اين ها، تفکر "ما مي توانيم اين کار را به کمک انجام دهيم" مورد حمايت اعضاي گروه است.

اشتباهات ممکن در يک گروه درسي :
يک گروه درسي مي تواند تجربه خيلي مثبتي باشد. اما اشتباهاتي هم وجود دارند (که بعضا مثل تله عمل مي کنند) و بايد از آنها پرهيز شود:

در ادامه چند توصيه احتياطي را بخوانيد:
1- اجازه ندهيد که گروه درسي از دستور کار جلسه و اهداف خود منحرف شود.
2- اجازه ندهيد که گروه درسي به گروه اجتماعي تبديل شود. شما هميشه در زمان هاي ديگر مي توانيد در کنار هم خوش باشيد.
3- اجازه ندهيد اعضاي گروه بدون آمادگي در گروه شرکت کنند. بايد از اعضاي گروه خواست که براي باقي ماندن در گروه، بايد نقش خود را ايفا کنند.
4- اجازه ندهيد که جلسه درسي به انجمني منفي گرا براي شکايت کردن از معلمان و دروس تبديل شود.
5- اجازه ندهيد که يک يا دو نفر از اعضاي گروه بر گروه مسلط شوند. خيلي مهم است که همه ي اعضا فرصت مساوي براي مشارکت داشته باشند.
مطالبي که الان خوانديد به شما کمک مي کند که مشخص کنيد يک گروه درسي براي شما مناسب است يا نه و به شما کمک مي کند تا موفقيت آن را تضمين کنيد.
منبع انگليسي مقاله : How-to-study.com

baboliau

New member
مطالعه گروهي براي افزايش سطح يادگيري
برخي از دانشجويان پي برده اند كه مطالعه گروهي در يادگيري بهتر و سريعتر بعضي دروس, سودمند است. با اين حال, مطالعه گروهي بايد با روشي ويژه انجام گيرد؛ در غير اين صورت جز اتلاف وقت و ناكامي نتيجه اي به بار نخواهد آورد.
رهنمود هاي زير به شما در برنامه ريزي و اجراي روش درست مطالعه گروهي كمك مي كند.
1. اندازه گروه مهم است. گروه مي تواند شامل دو نفر باشد ولي اگر تعداد اعضا بين سه تا شش نفر باشد, مطلوب تر است, به طوري كه اگر يك نفر نتوانست در جلسه شركت كند, گروه مي تواند به كار خود ادامه دهد. همه اعضا بايد درس واحدي را اختيار كنند و بتوانند به طور منظم با هم باشند.
2. يك نفر از اعضا بايد در نقش رئيس عمل كند, او بايد مراقب باشد كه جلسه به نحو درستي اجرا مي شود, كسي بيش از حد بيهوده سخن نگويد يا خيلي وقت جلسه به هدر نرود.
3. براي هر جلسه مطالعه بايد دستور جلسه اي تنظيم شود. اين دستور جلسه مشخص
مي كند هر يك از اعضا بايد چه بخشي از درس را توضيح دهد يا به پرسش هاي درس پاسخ گويد.
4. همه اعضا بايد تكاليف منزل را براي آمادگي حضور در جلسه انجام دهند. گر چه, هر يك از اعضا از آن بخشي كه مطالعه اش به او واگذار شده است به خوبي اگاه مي باشد.
5. جلسه گروهي بايد دستور جلسه را به طور كامل پوشش دهد و هيچ موضوعي از قلم نيفتد. جلسه, بنا بر دستور جلسه, يك الي دو ساعت به طول مي انجامد. هر عضو بايد به گونه اي در جلسه مطالعه عمل كند, گويي او معلم ديگر اعضاست. پس از اين كه هر يك از اعضا مباحث مربوط به خود را طرح كرد, بايد همه آزادانه در بحث و طرح سوال و جواب شركت جويند. سرانجام, هر عضو بايد از ايده هاي مهم مطرح شده در جلسه يادداشت كوتاهي بردارد.
6. گام بعدي اين است كه حدود پنج دقيقه درباره ارزش جلسه گفتگو كنيد و به ويژه درباره بهتر كردن روش بحث و تدريس در آينده به گفتگو بنشينيد.
7. گام نهايي تنظيم دستور جلسه بعدي است, اين اقدام پس از آن كه هر عضو پاداش خود را از اين معاشرت و نشست گرفت, انجام مي گيرد.
پس از دو يا سه جلسه, اين روش جا مي افتد, اگر شما اين نحوه مطالعه را به دقت پي گيري كنيد, معمولاً سطح يادگيري شما ارتقاء مي يابد و اين نحوه مطالعه برايتان گيراتر مي شود. اگر اين روش مطالعه براي سبك يادگيري شما و واحد درسي تان مناسب است, يك بار جلسه مطالعه گروهي را راه بيندازيد و منصفانه آن را محك بزنيد. اگر شما از اين روش استفاده كرديد و جواب نداد, آن را تعديل كنيد. اگر باز هم جواب نداد, از آن دست برداريد. همواره فقط كاري را انجام دهيد كه جواب مي دهد.

زينب اثباتي
كارشناس مركز مشاوره دانشجويي دانشگاه تهران
منبع:http://iransco.org/Br_MotaleGorohi.asp

baboliau

New member
سری استراتژی های مطالعه
تمرکز هنگام مطالعه

تمرکز: توانایی هدایت کردن فکر

هنر یا تمرین تمرکز،
مهم نیست که زیست شناسی می خوانید و یا منچ بازی می کنید،
فقط باید روی کاری که انجام می دهید متمرکز شده و از حواس پرتی جلوگیری کنید.

همه ما در مواقعی توانایی متمرکز شدن کامل را داریم، به مواقعی فکر کنید که مثلا در هنگام بازی که از آن لذت می بردید باخته اید و یا غرق یک فیلم، مسابقه یا موسیقی بوده اید. در آن هنگام به موضوع تمرکز کامل داشته اید و یا به اصطلاح غرق آن موضوع شده بودید.
اما در مواقع دیگر،

فکر شما دائم از یک موضوع به موضوع دیگر می پرد.
نگرانی های فکری شما حواستان را پرت می کند.
قبل از اینکه متوجه شوید می بینید که حواستان به یک موضوع خارجی منعطف شده است.
مطالبی که مطالعه می کنید کسل کننده، سخت و یا شما هیچ علاقه ای به آن ندارید.

نکاتی که در این نوشته مطرح می شود می توانند برای رفع این مشکلات به شما کمک کند که شامل موارد زیر می شود:

چیزهایی که در هنگام مطالعه می توانید کنترل کنید.
تمرینهایی برای تقویت تمرکز.

چیزهایی که در هنگام مطالعه می توانید کنترل کنید:

"من اینجا مطالعه می کنم"
یک مکان، صندلی، میز و محیط مخصوص به مطالعه داشته باشید.
تلفن و موبایل را از خود دور کنید.
با خودتان تعهد کنید(حتی امضا کنید) که حواستان پرت نمی شود.
اگر دوست دارید در هنگام مطالعه موزیک گوش کنید، اشکالی ندارد، اما فقط تا هنگامی که باعث حواس پرتی شما نشود.(مطالعات در مورد مفید بودن یا نبودن موسیقی در هنگام مطالعه تاکنون بی نتیجه بوده است)
مطالعه را به یک عادت تبدیل کرده و به یک برنامه موثر مطالعه پایبند باشید.
مطالعه تان را با سطح انرژی درونی تان (روزانه، شبانه) تطبیق دهید.
راهنمای ما در مورد برنامه ریزی و تعیین اهداف را مطالعه کنید.
متمرکز شدن
قبل از شروع به مطالعه چند دقیقه وقت را به تعیین اهداف و آنچه برای رسیدن به آن نیاز دارید اختصاص داده و به یک استراتژی کلی برای تحقق آن فکر کنید.
مشوق ها
اگر لازم بود برای انجام موفقیت آمیز کارتان یک تشویق در نظر بگیرید،
مثلا تماس با دوستتان، خوردن چیزی و یا پیاده روی و گردش.
برای پروژه های خاص مثل مرور جزوات ترم، پروژه های طراحی و غیره یک تشویق خاص در نظر بگیرید.
موضوعات مطالعه را عوض کنید
برای ایجاد تنوع در کار، موضوع مطالعه را هر یک یا دو ساعت عوض کنید.
فعالیتهای مطالعه تان را تغییر دهید
مطالعه تان را فعال تر کنید، هر چه در هنگام مطالعه فعال تر باشید مطالعه بهتری خواهید داشت.
از خودتان بپرسید "چطوری می توانم در هنگام مطالعه فعال تر باشم؟" شاید مطالعه گروهی بهترین راه حل باشد؟ و یا سوال سازی در هنگام مطالعه؟
اگر باید مطالب زیادی را مطالعه کنید روش SQ3R را امتحان کنید.
از معلمتان در مورد شیوه های بهتر یادگیری سوال کنید. یک بار دیگر فراموش نکنید که هر چه در هنگام مطالعه فعال تر باشید، بهتر یاد می گیرید.
وقت*های استراحت منظم مناسب خودتان در نظر بگیرید
موقع استراحت یک کار متفاوت انجام دهید، مثلا اگر نشسته بودید قدم بزنید و به یک مکان دیگر بروید.
جایزه بدهید
وقتی کاری را به اتمام رساندید به خودتان جایزه بدهید.

تمرینهایی برای تقویت تمرکز

پس از چند روز از انجام این تمرینات، باید نتایج آن قابل توجه باشد.
اما مثل هر تمرین دیگری، بالا و پایین و سطح های مختلف دارد.
این تمرینات برای سایر فعالیت های شما هم موثر خواهد بود.

الان اینجا باش

این روش ساده اما کلیدی بسیار موثر است.

وقتی متوجه شدید فکرتان منحرف شده است، به خودتان بگویید

"الان اینجا باش"

و به آرامی توجه خودتان را به موضوعی که می خواهید برگردانید.

به عنوان مثال:
شما دارید مطالعه می کنید و ناگهان متوجه می شوید که حواس شما به سایر تکالیفتان، به یک خاطره و یا به این واقعیت که گرسنه هستید پرت می شود. در این هنگام به خود بگویید

"الان اینجا باش"

و به آرامی با نگاه کردن به سوالات، خلاصه برداری ها، نقشه*های فکری، عناوین مطالب و غیره تمرکز خود را به موضوع مطالعه برگردانید و هر قدر که ممکن است آن را حفظ کنید.

اگر دوباره فکرتان منحرف شد، با خود بگویید

"الان اینجا باش"

و به آرامی توجه خودتان را به موضوع برگردانید و این تمرین را مرتبا تکرار کنید، مطمئن باشید که جواب می دهد!

سعی نکنید یک فکر خاص را از ذهنتان بیرون نگه دارید. مثلا همینطور که نشسته اید سعی کنید به هیچ وجه در مورد کلوچه فکر نکنید. در این هنگام در ذهن خود احتمالا این فکر تکرار می شود که "من نباید در مورد کلوچه فکر کنم، من نباید در مورد کلوچه فکر کنم..." و این باعث می شود تا این فکر برگردد.
وقتی شما سعی می کنید که در مورد یک چیز خاص فکر نکنید باعث می شود تا آن فکر برگردد. بهتر است به جای این کار توجه خود را به موضوع اصلی منعطف کنید.

شاید لازم باشد تا این تمرین را صدها بار در هفته انجام دهید. به تدریج شما متوجه می شوید که بازه های زمانی بین مواقعی که فکرتان منحرف می شود هر چند روز یکبار بیشتر و بیشتر می شود. به همین خاطر بردبار باشید و به این تمرین ادامه دهید. پس از مدتی نتیجه آن شما را شگفت زده خواهد کرد.

سعی نکنید دائما در مورد پیشرفت خود قضاوت کنید. همین که تمرین را مرتبا انجام می دهید به این معنی است که در مسیر صحیح قرار گرفته اید و می توانید به خود بگویید که کار لازم را انجام داده اید. تمرینات برای اینکه نتیجه خود را نشان دهند به زمان احتیاج دارند و البته به دلیل اینکه ذهن هیچوقت وضعیت ثابتی ندارد، نتیجه تمرینات دچار افت و خیزهای زیادی می شود.

زمان افکار و نگرانی*ها

تحقیقات ثابت کرده است که افرادی که برای خود زمان افکار و نگرانی ها تخصیص می دهند پس از چهار هفته 35 درصد کمتر دچار نگرانی و حواس پرتی می شوند.

یک زمان خاص روزانه برای فکر کردن در مورد نگرانی*ها تخصیص دهید
در مورد افکاری که دائما به فکر شما می*آیند و مزاحم تمرکزتان در کارها می شوند فکر کنید.
وقتی که متوجه یک فکر مزاحم می شوید
به خودتان یادآوری کنید که یک زمان مخصوص برای فکر کردن در مورد آن دارید.
بگذارید فکر مزاحم از شما دور شود
شاید از روش "الان اینجا باش" استفاده کنید.
به قرار خود برای زمان افکار و نگرانی*ها عمل کنید
تا در مورد مسائلی که فکر شما را مشغول می کند فکر کنید و نگران شوید.

به عنوان مثال ساعت 4.5 تا 5 بعدازظهر را برای زمان افکار و نگرانی های خود تعیین کنید. حال در هر زمان دیگری از روز که نگران چیزی شدید و فکرتان منحرف شد، به خودتان یادآوری کنید که زمان مخصوصی برای آن نگرانی دارید. سپس بگذارید تا آن فکر در آن زمان از ذهنتان خارج شود و توجه خود را به موضوع اصلی برگردانید.

اندازه*گیری میزان حواس پرتی

یک کارت کوچک با ابعاد حدودا 12 x 7 سانتیمتر تهیه کنید. دو خط که کارت را به سه قسمت تقسیم کند در آن رسم کنید و هر یک از قسمتها را با نامهای "صبح"، "بعد از ظهر" و "شب" نامگذاری کنید.

حال از این به بعد هر وقت که فکرتان از موضوع اصلی منحرف شد یک علامت در قسمت مربوطه در کارت بزنید. برای هر روز یک کارت مجزا در نظر بگیرید و آن را همیشه همراه خود داشته باشید. بعد از مدتی ملاحظه خواهید کرد که همینطور که با انجام تمرینات مهارتهای شما در تمرکز حواس بیشتر می شود، از تعداد علامت ها هم کاسته می شود.

از انرژی درونی*تان بهترین استفاده را ببرید

چه مواقعی انرژی درونی شما در بالاترین حد است؟ در چه ساعاتی احساس می کنید سطح انرژی شما پایین است؟ سخت ترین درسهایتان را در ساعاتی که انرژی درونی تان بالاست مطالعه کنید. مثلا اگر احساس می کنید در ساعات اولیه شب بیشترین هوشیاری را دارید، مشکل ترین درسهایتان را در این ساعات مطالعه کرده و درسهای آسان تر را به ساعات بعدی موکول کنید.

اکثر افراد درسهای مشکلشان را به آخرین ساعات که معمولا در آن خسته هستند موکول می کنند و همین امر باعث مشکل*تر شدن ایجاد تمرکز می شود. اگر شما هم این عادت را دارید آنرا کلا برعکس کنید، درسهای مشکل در ساعات اوج انرژی و درسهای آسانتر و آنهایی که به آن علاقه دارید را به دیگر ساعات موکول کنید. انجام همین کار به تنهایی می تواند کمک بسیار موثری برای بهبود تمرکز شما باشد.

تجسم تمرکز آور

به عنوان یک تمرین قبل از اینکه مطالعه*تان را شروع کنید به مواقعی که تمرکز کردن برای شما دشوار نیست فکر کنید. مهم نیست که چه موقعیتی را تجسم می کنید، فقط سعی کنید خود را در آن موقعیت ببینید و احساس کنید.

با قرار دادن خود در آن موقعیت قبل از هر مطالعه، آن تجربه را دوباره بدست می*آورید و سپس بهتر می توانید مطالعه خود را آغاز کنید.

ترجمه اين صفحه: احمد عزيزي

baboliau

New member
یاد بگیرید چگونه بیاموزید:motat:
دانستن مؤثرترین راه برای یادگیری است.

راه شما برای یادگیری مؤثر مستلزم شناخت موارد زیر است:

خودتان
توانایی شما برای یادگیری
روشهای موفقیت آمیزی که در گذشته از آن استفاده کرده اید
علاقه و دانش قبلی*تان نسبت به موضوعی که قصد یادگیری آن را دارید

شاید یادگیری فیزیک برای شما آسان باشد اما یادگیری تنیس غیر ممکن و یا برعکس این.
به طور کلی راه یادگیری پروسه ای است که به گام های مشخصی تقسیم می شود.

چهار گام برای یادگیری
راه یادگیری خود را با چاپ و پاسخ دادن به سوالات زیر آغاز کنید و بعد استراتژی یادگیری خود را با توجه به پاسخها و مهارتهای یادگیری دیگری که به آن خواهیم پرداخت طرح ریزی کنید.

با گذشته شروع کنید
چه تجاربی درباره نحوه یادگیری خود دارید؟

آیا خواندن را دوست دارید؟ حل مسائل؟ حفظ کردن؟ از بر خواندن؟ تجزیه و تحلیل کردن؟ مباحثه کردن؟ به کدامیک بیشتر علاقه مندید؟
آیا خلاصه کردن مطالب را بلدید؟
پرسیدن سوال درباره مطالبی که مطالعه کردید را چه؟
مرور کردن؟
دسترسی پیدا کردن به اطلاعات از منابع مختلف؟
مطالعه در خلوت و یا در گروه؟
زمان مطالعه شما باید طولانی باشد و یا به چند زمان کوتاهتر تقسیم شود؟

عادتهای مطالعه شما چیست؟ چگونه این عادتها به وجود آمده اند؟ کدامشان خوب است و کدامشان بد؟
چگونه می توانید مطالبی را که یاد گرفته اید به بهترین وجه ارزیابی کنید؟ از طریق یک امتحان کتبی؟ یک رساله کوتاه؟ و یا یک مصاحبه؟
پرداختن به زمان حال
چقدر به این مطلب علاقه مندم؟
چقدر زمان می خواهم صرف یادگیری این مطلب کنم؟

آیا شرایط محیطی مناسب هستند؟
چه چیزهایی در کنترل من هستند و چه چیزهایی خارج؟
آیا می توانم برخی شرایط نامناسب را تغییر دهم؟

چه چیزی باعث می شود تا من خودم را وقف یادگیری این مطلب کنم؟

آیا من برنامه خاصی دارم؟ آیا برنامه من با توجه به تجارب گذشته و سبک مطالعه ام تنظیم شده است؟

توجه به چگونگی فهم موضوع اصلی
عنوان مطلب چیست؟
نکات کلیدی قابل توجه کدام هستند؟
آیا من این نکات را متوجه می شوم؟

از قبل چه چیزهایی در مورد این مطلب می دانم؟
آیا موضوعات مرتبط با آن را می دانم؟

چه نوع منابع و اطلاعاتی به من کمک خواهد کرد؟
آیا برای دستیابی به اطلاعات تنها به یک منبع(مثلا کتاب درسی) اکتفا خواهم کرد؟
آیا به جستجو برای یافتن منابع اضافه نیاز دارم؟

وقتی که مطالعه می کنم، آیا از خودم می پرسم که آیا متوجه مطلب شده ام؟
آیا باید سریعتر پیش بروم و یا آهسته تر؟
وقتی که مطلبی را متوجه نمی شوم، آیا از خودم می پرسم چرا؟

آیا مطالعه را متوقف کرده و مطلب را خلاصه می کنم؟
آیا مطالعه را متوقف کرده و از خودم می پرسم که آیا ادامه آن منطقی است؟
آیا مطالعه را متوقف کرده و روند آن را ارزیابی می کنم(مثبت/منفی)؟

آیا من قبل از ادامه مطالعه به زمانی برای فکر کردن در مورد مطلب نیاز ندارم؟
آیا من برای پردازش و جا افتادن مطلب در مغزم نیاز به مباحثه با هم آموزانم را ندارم؟
آیا من به یک فرد موثق مثل معلم، کتابدار و یا متخصص آن رشته نیاز ندارم؟

مرور و بازبینی
آیا درست عمل کردم؟
چه کارهایی را بهتر می توانستم انجام دهم؟
آیا برنامه من با نقاط ضعف و قوت من همخوانی داشت؟

آیا شرایط صحیحی را انتخاب کردم؟
آیا برنامه ام را کامل اجرا کردم؟ منضبط بودم؟

آیا به موفقیت رسیدم؟
آیا موفقیتم را به فال نیک گرفتم و خودم را تشویق کردم؟

در مطالب این صفحه از مباحث شناخت از خود(metacognition) استفاده شده است.
اصطلاحی که فلاول در سال 1976 پایه گذار آن بود و توسط افراد زیادی تکمیل شده است.

baboliau

New member
سری استراتژی های مطالعه:smilies-azardl (113
عادتهای موثر برای مطالعه موثر

با کمی آمادگی سازی می توانید کاری کنید تا در مطالعاتتان موفق باشید.
سعی کنید عادات زیر را در خود پرورانده و به آنها احترام بگذارید

مسولیت امور خود را به عهده بگیرید
بدانید که برای موفق شدن شما باید در مورد اولویت*ها، سرمایه زمان و منابع خود تصمیم قاطع بگیرید.
در مورد اصول کلی و اینکه چه چیزی با ارزش است خودمحور باشید
اجازه ندهید که دوستان و اطرافیانتان به شما دیکته کنند که چه چیزهایی برای شما مهم و چه چیزهایی مهم نیست.
امور ضروری را اول قرار دهید
از اولویت بندی هایی که برای خود تعیین کرده اید پیروی کنید و اجازه ندهید دیگران، یا سایر علایق و تمایلات شما را از اهدافتان دور کنند.
زمانها و مکانهای پربازده(Productive) خود را شناسایی کنید
صبح، بعد از ظهر یا شب؟
مکانهایی را پیدا کنید که در آن بتوانید به حداکثر توان خود در تمرکز و کارایی دست یابید. اگر این مکانها محدودند آنها را برای مشکل ترین مطالعاتتان اولویت بندی کنید.
خود را در موقعیت برد-برد ببینید
وقتی شما به بهترین نحو در کلاس درس شرکت می کنید، خودتان، همکلاسی ها و حتی خود استاد از آن سود می برد. در این شرایط نمرات بهتر شما می تواند به کارایی بالای شما صحه گذارد.
اول دیگران را درک کنید بعد سعی کنید تا خود درک شوید
وقتی با استاد راهنمای خود کاری دارید(در مورد نمره، مهلت برای ارائه تکالیف و ...) اول خود را جای او بگذارید و از خود بپرسید که بهترین نحوه صحبت با من در این شرایط چگونه می تواند باشد.
به دنبال راه*های بهتر برای حل مشکلات باشید
برای مثال، اگر دروس خود را نمی فهمید فقط به مطالعه مجدد آن بسنده نکنید، کارهای دیگری بکنید! مثلا با استاد خود مشورت کنید، از همکلاسیها یا گروه های درسی بپرسید و ...
و همیشه خود را در موقعیت مبارزه قرار دهید.

بخشهایی از این نوشته بر اساس نوار سخنرانی استفان کاوی در مورد هفت عادت افراد واقعا موثر می باشد.

baboliau

New member
یک سیستم مطالعه - A.S.P.I.R.E.
الف) نزدیک شدن/خواستن/سازماندهی

-به مطالعاتتان با یک حالت مثبت نزدیک شوید.
-به گونه ای برنامه تان را سازماندهی کنید تا سردرگمی را در آن حذف نمائید.

ب) انتخاب/بررسی اجمالی/ مطالعه

-یک قسمت معقول( از نظر حجم) را انتخاب کنید
-عنوانها، شکلها و سوالات پیشین و پسین را بررسی کنید.
-مطالعه کنید در حالی که قسمتهای مبهم را علامت گذاری می کنید.

ج)کنار گذاشتن/ چسباندن

-کتابها و یادداشت ها را کنار بگذارید
-آنچه را که مطالعه کرده اید( چه تنها یا با دوستان یا گروه) به هم بچسبانید و آنچه را که فهمیده اید خلاصه کنید.

د) بازرسی/ تحقیق/ پرس و جو

-بازرسی کنید که چه چزی را یاد نگرفته اید.
-در چند منبع اطلاعاتی که میتوانید رجوع کنید، تحقیق کنید. مانند: کتابها، وب سایتها، متخصصان و ...
-پرس و جو از استادان پشتیبان ( پشتیبان دانشگاهی، کتابدارها، آموزگارها، استادان، متخصصان) برای کمک.

ه) تجدید نظر / تفکر/ یاددادن

-تجدید نظر در محتوا
اگر می توانستم با نویسنده ارتباط برقرار کنم چه سوالاتی میپرسیدم و چه انتقاداتی میکردم؟
-تفکر بر روی مطلب
چگونه می توانم این مطلب را در آنچه به آن علاقه دارم وارد کنم؟
-یادگرفتن با یاددادن
چگونه می توانم این مطلب را برای دیگر دانش آموزان جالب توجه و قابل فهم کنم؟

و) ارزیابی/ امتحان/ کاوش

-نمره هایتان را در تستها و تکالیف ارزیابی کنید
به دنبال یک الگوی منطقی باشید.
-پروسه عملی خود را امتحان کنید
تا آنرا اصلاح کنید
-به دنبال گزینه های دیگر باشید
با یک معلم، استاد راهنما و ....

baboliau

New member
کارتها- یک سیستم مطالعه
این متد موارد زیر را به شما ارائه میکند:
یک ادراک دقیق از آنچه بلدید.
شما را مجبور میکند که در مورد مسئله فکر کنید تا اینکه فقط نظاره اش نمائید.

مطلب و یادداشتهایتان را زود زود مرور کنید، بنابر این مطلب در ذهن شما همیشه تازه خواهد ماند.
هنگامی که مطالبتان را مطالعه یا یادداشتهایتان را مرور میکنید:
سوالاتی در مورد مطلب بنویسید
فکر کنید استاد آن درس هستید، چه سوالاتی میپرسیدید؟
هر لغتی که نیاز دارید یاد بگیرید یادداشت کنید
از فلش کارتها استفاده کنید:

هر سوال یا لغت را در پشت کارتها بنویسید.
در جلوی برگه یک جواب یا یک توضیح برای سوال و لغت بنویسید
فلش کارتها را بر بزنید
بنا بر این شما نمی توانید جوابی را بر اساس ترتیبشان در دسته بفهمید.
به کارت در بالای دسته نگاه کنید:
سعی کنید به سوال جواب یا لغت را توضیح دهید
اگر بلد بودید، عالیست! آنرا در زیر دسته برگه قرار دهید
اگر بلد نبودید، به جواب نگاه کنید و آنرا چند کارت پایینتر قرار دهید.( تا به زودی دوباره به آن بر بخورید)
در تمام دسته پیش بروید تا زمانی که مطمئن تمام اطلاعات را حفظید.

چند نکته:

کارتها را با خودتان همه جا ببرید
از تکه زمانها استفاده کنید.
خودتان را هنگامی که در صف منتظرید یا سوار اتوبوس هستید یا غیره امتحان کنید.
اگر فکر میکنید جوابی را میدانید
و نمی توانید با کلمات آنرا بیان کنید، در اصل آنرا به خوبی نمیدانید.
توضیح اطلاعات یک راه خوب برای اطمینان از حفظ آنست.
این همچنین یک راه خوب برای جلوگیری از تشویش امتحان است.
خودتان را در مکانی که تنها هستید امتحان کنید
و جوابهایتان را بلند از بر بخوانید.
این بهترین راه برای اطمینان حاصل کردن از بلد بودن شماست.
با یک دوست از کلاستان درس بخوانید
میتوانید از یکدیگر برای اطمینان از صحت جواب استفاده کنید.
شما میتوانید تعامل ایده کنید و یکدیگر را در یادگیری مفهوم یاری نمائید.

baboliau

New member
تفکر به روش نوابغ
"حتی اگر نابغه نباشید، می توانید از استراتژی های نابغه هایی مانند ارسطو و انیشتین استفاده کنید تا قدرت ذهن خلاق خود را برای داشتن آینده ای بهتر به کار بگیرید.

راهبردهای زیر شما را تشویق به تفکر موثر در رسیدن به راه حل مشکلات می کنند. "این استراتژی به سبک های تفکر نوابغ و دانشمندان خلاق در علم، هنر و صنعت در طول تاریخ متداول است".

1. با دیدی متفاوت به مشکلات موجود در زمینه های مختلف بنگرید.
دیدگاه های جدیدی بیابید که هیچ کس دیگر پیدا نکرده (یا رو نکرده است!)

لئوناردو داوینچی معتقد بود که به دست آوردن دانش مربوط یک مسئله، با آموختن راه های مختلف بازسازی آن مسئله آغاز خواهد شد. او بر این عقیده بود که اول نگاه به مسئله جانبدارانه و تعصب آمیز بود. اغلب، مشکل خودش بازسازی می شود و به یک مشکل جدید تبدیل می شود.

2. تجسم کنید!

وقتی که فکر انیشتین را به یک مسئله فکر می کرد، همیشه تدوین و فرموله کردن موضوع به روش های مختلف موجود و نیز استفاده از دیاگرام ها را ضروری می دانست. او راه حل ها را تجسم می کرد و اعتقاد داشت که کلمات و اعداد، نقش عمده ای در روند تفکر وی ندارند.

3. تولید کنید!
مشخصه متمایز نابغه بودن، بهره وری است.

توماس ادیسون 1،093 حق انحصاری اختراع داشت. او بهره وری را با دادن ایده های مختلف به خود و همکارانش تضمین می کرد. یکی از اساتید دانشگاه کالیفرنیا در یک مطالعه روی 2،036 دانشمندان در طول تاریخ، متوجه شد که مورد توجه ترین دانشمندان نه تنها کارهای بزرگی انجام داده اند، بلکه کارهای "بد" بزرگی نیز انجام داده اند! آنها در راه رسیدن به مراتب بالا، از شکست یا رسیدن به نتایج نامطلوب هراس ندارند.

4. ترکیبات جدید بسازید.

ایده ها، تصاویر و افکار را به صورت های مختلف بارها و بارها ترکیب کنید، بدون توجه به این که چه قدر عجیب یا نامتداول باشند.
قوانین وراثت که اساس علم مدرن ژنتیک است، از ایده های راهب اتریشی، جورج مندل، گرفته شده است که ترکیب ریاضیات و زیست شناسی را برای ایجاد یک علم جدید به کار گرفت.

5. بین چیزهای مختلف، حتی آن هایی که به هم بی ربط به نظر می رسند، ارتباط برقرار کنید.

داوینچی به زور رابطه ای بین صدای یک زنگ و سنگی که با آب برخورد می کند، برقرار کرد. این کار او را قادر ساخت تا بفهمد صوت به صورت امواج حرکت می کند. ساموئل مورس ایستگاه های رله برای سیگنالهای تلگرافی را زمانی اختراع کرد که ایستگاه های رله برای اسب ها را مشاهده می کرد.

6. به تضادها بیندیشید.

نیلز بور فیزیکدان معتقد بود که اگر شما چیزهای متضاد را با هم نگه دارید، به افکار خود شک می کنید و ذهن شما به یک سطح جدید می رسید. توانایی او در تصور نور هم به عنوان یک ذره و هم موج، او را به اصل تکامل رساند. تعلیق اندیشه (منطق) ممکن است به ذهن شما ایجاد یک فرم جدید را اجازه دهد.

7. به تشابه ها بیندیشید.

ارسطو استعاره را نشانه ای از نبوغ می دانست و اعتقاد داشت که فردی که قادر به درک شباهت هایی بین دو حوزه جدا از هم و اتصال آنها به هم را داشته باشد، یک فرد با استعداد و ویژه است.

8. خودتان را برای هر شانسی آماده کنید.

هر موقع که برای انجام کاری تلاش کنیم و با شکست مواجه شویم، به سراغ انجام کاری دیگر می رویم که در واقع اصل اساسی برای خلاقیت است. شکست تنها وقتی می تواند مولد و مفید باشد که ما بر روی آن به عنوان عاملی منفی تمرکز نکنیم. در عوض: این روند، اجزای آن و این که چگونه می توان آنها را تغییر داد، را تجزیه و تحلیل کنیم تا به نتایجی دیگر برسیم. این سوال را نپرسید که "چرا من شکست خوردم؟"، بلکه به جای آن بپرسید:"من چه کاری کرده ام؟"

9. صبر داشته باشید.
پل سزان (1839 -- 1906) یکی از بزرگترین نقاشان قرن نوزدهم شناخته شده است و اغلب او پدر هنر مدرن لقب می دهند. او پلی ارتباطی بین امپرسیونیسم و کوبیسم ایجاد کرد. وی در طول عمر خود تنها چند نمایشگاه برگزار کرده بود، ولی تاثیر و نفوذ او بر هنرمندان بزرگ بعدی به عنوان مبتکر با شکل و فرم بود. نبوغ او، با این حال، تا اواخر زندگیش آشکار نشد. ورود او به مرکز هنری Ecole des Beaux école در 22 سالگیش رد شد و اولین نمایشگاه انفرادی او وقتی 56 ساله بود برپا شد. نبوغ او محصول سال ها تمرین و نوآوری تجربی بود.

10. تمرین نبوغ
( وبلاگ راهنمای شماره1)
برگرفته و با کسب اجازه از Michalko, Michael، تفکر مانند یک نابغه : هشت استراتژی مورد استفاده توسط افراد فوق خلاق، از ارسطو و لئوناردو به انیشتین و ادیسون (افقی نو برای یادگیری) Johns Hopkins University: New Horizons for Learning
این مقاله برای اولین بار در THE FUTURISTدر مه 1998 چاپ شد.
Michael Michalko نویسنده Thinkertoys (کتاب راهنمای خلاقیت در کسب و کار و تجارت)، ThinkPak (مجموعه کارت تقویت ذهن) و Cracking Creativity: اسرار نخبگان خلاق(1998) است.
ترجمه این صفحه: نیکو شامخی

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا