علم قیافه شناسی (واقعیت یا دروغ)

.مقداد

New member
کتاب های متعددی در بحث جرم شناسی در بازار موجود است این دروس معمولا در رشته حقوق جزا و جرم شناسی بررسی میگردد... این کتاب ها توضیحاتی درباره استعدادهای افراد از روی چهره می دهد.... این مشخصات چه کمکی میکند؟ اصلا لازم است؟ در اداره پلیس افرادی هستند که با یک نگاه جزیی متوجه دزد بودن یا دروغ گفتن فرد میشوند...... یا افرادی که در سازمان های اطلاعاتی کار میکنند این کتب رو مطالعه کرده اند........ بنده گزیده ای از یک کتاب خارجی درباره قیافه شناسی رو براتون اینجا قرار میدهم امیدوارم خوشتون بیاد.
اما این نکته رو قبل شروع بحث یادآور میشوم که همانطور که می دانیم در همه چیز استثنا وجود دارد و دانش قیافه شناسی نیز ازین استثنا ها برکنار نیست.
لطفا در این تاپیک از شوخی کردن یا مثال زدن دوستانتون جدا خوداری کنید
 

.مقداد

New member
1.JPG


- - - Updated - - -

2.JPG


- - - Updated - - -

3.JPG


- - - Updated - - -

4.JPG
 

مجید دیجی

مدیر بخش
خوب این علوم جزو علومی اسن که دست و پا شکسته از گذشتگان به ما ارث رسیده ( خدا نابود کنه نسل مغل ها رو که همه کتاب خانه ها رو به آتش کشیدند ) مثلا در کتاب میرداماد کبیر فصل اول کتاب در باره این علم صحبت شده و مثلا گفته طبع خاکی ، آبی ، آتشین ... و برای افراد خصوصیاتی آورده مثلا کسیکه طبع آتشین دارد پر حرف ، تند مزاج ، عصبی و.... هست . و بعد در مورد همین مثال هایی که بالا نوشتید صحبت کرده و گفته مثلا شخصی که دماغش یا جمجمش این طور هست آتشین هست .
به نظرم یه چیزی مثل طالع بینی هست . نه میشه ردش کرد و نه میشه صد در صد قبولش کرد . مربوط به علوم متافیزیک مادی میشه

البته این چیزی که خدمتتون عرض کردم جدای علم مزاج شناسی طب سنتی هست و تا اون جایی که من برداشت کردم یه طبع روحی و یک طبع جسمی داریم .

===

در گذشته علومی بودن که به مرور ایام از بین رفتن مثل علم ستاره شناسی و...

===
البته در ایتالیا لمبرز و در آلمان اکسنر مطالعاتی در مورد فیزیولوژی در وقوع جرم داشتن .

===
کتاب روانشناسی جمجمه هم بد نیست اگه کسی مطالعه کنه ...
 

مجید دیجی

مدیر بخش
تاريخچه مختصري از جمجمه‌شناسي رواني


جمجمه‌شناسي رواني در اواخر قرن هجدهم توسط يک پزشک آلماني به نام فرانتس ژوزف گال به وجود آمد. گال متوجه شد که قشر مخ انسان‌ها بزرگ‌تر از حيوانات است و به عقيدة او همين عامل برتري ذهني انسان‌ها بود. او نهايتاً متقاعد شد که ويژگي‌هاي فيزيکي قشر مخ از روي شکل و اندازه جمجمه نيز قابل مشاهده است.

گال پس از بررسي و آزمايش سر تعدادي از جيب‌بُران جوان دريافت که بسياري از آنان داراي برآمدگي در جمجمه‌هايشان، درست بالاي گوش‌هايشان بودند. او سپس اين ايده را مطرح ساخت که برآمدگي، فرورفتگي و شکل جمجمه مي‌تواند به جنبه‌هاي مختلف شخصيت و توانايي‌هاي فرد ارتباط داشته باشد. براي مثال، او با بررسي سر جيب‌بران جوان به اين نتيجه رسيد که برآمدگي پشت گوش‌ها به گرايش به دزدي، دروغ‌گويي و فريبکاري ارتباط دارد.
گال در کتابش در مورد جمجمه‌شناسي رواني گفته است:
• استعدادهاي ذهني و اخلاقي، ذاتي هستند.
• پرورش يا بروز اين استعدادها به سازماندهي آن‌ها بستگي دارند.
• مغز کليه گرايش‌ها، احساسات و استعدادها را کنترل مي‌کند.
• مغز از قسمت‌هايي تشکيل شده که هر قسمت مسئول يکي از گرايش‌ها، احساسات و استعدادهاي مختلف است.
• شکل جمجمه نشانگر شکل و نحوه توسعه قسمت‌هاي مختلف مغز است.
گال با اندازه‌گيري جمجمه افراد مختلف در زندان‌ها، بيمارستان‌ها و پناهگاه‌ها، به ويژه کساني که داراي سرهايي با شکل غيرمعمولي بودند، به دنبال تأييديه براي ايده‌هايش بود. گال بر اساس يافته‌هايش، سيستمي متشکل از 27 «قوه ذهني» مختلف به وجود آورد که عقيده داشت با ارزيابي قسمت‌هاي مختلف سر، مستقيماً قابل تشخيص مي‌باشند.
او شکلي را کشيد که نشان مي‌داد کدام ناحيه جمجمه به چه ويژگي شخصيتي ارتباط دارد.






27 «قوه ذهني» در جمجمه‌شناسي رواني


1- غريزه توليد مثل
2- عشق به فرزند
3- عاطفه و دوستي
4- دفاع از خود، شهامت و جنگجويي
5- غريزه خشونت و جنايت
6- نيرنگ، فريبکاري، هوشمندي
7- حس تملّک، گرايش به دزدي
8- غرور، تکبّر، عشق به اِعمال قدرت، بلندپروازي
9- جاه‌طلبي، عشق به پيروزي
10- احتياط، آينده‌نگري
11- تحصيل و آموزش ديدن
12- حس مکاني
13- يادآوري ديگران
14- حافظه کلامي
15- توانايي زباني
16- حس رنگ‌ها
17- حس صوتي و استعداد موسيقيايي
18- توانايي‌هاي رياضي
19- توانايي‌هاي فني
20- زيرکي
21- متافيزيک
22- طنز و شوخ‌طبعي
23- استعداد شاعري
24- مهرباني، ترحّم، حس اخلاقي
25- تقليد و همرنگي
26- دين‌داري، افراطي‌گري مذهبي
27- پشتکار، استقامت، پايداري


البته روش گال از لحاظ دقت و موشکافي علمي دچار کمبود بود و او به سادگي هر شاهدي که با ايده‌هايش تناقض داشت را کنار مي‌گذاشت. با وجود اين، جمجمه‌شناسي رواني بسيار محبوبيت پيدا کرد و اين محبوبيت تا اوايل قرن بيستم هم ادامه داشت. ايده‌هاي گال پيروان زيادي پيدا کرد امّا رفته‌رفته با انتقادهاي بسياري از سوي دانشمندان و ديگر گروه‌ها روبرو شد. کليساي کاتوليک عقيده داشت که نظر گال مبني بر وجود قسمتي در مغز براي دين‌داري، کفرآميز است و در سال 1802 کلية کتاب‌ها و انتشارات او به «فهرست کتاب‌هاي ممنوعه» افزوده شد. پس از مرگ گال در سال 1828، برخي از پيروان نظريه او، جمجمه‌شناسي رواني را توسعه دادند و آن را از يک موضوع علمي که گال سعي در اثبات آن داشت به صورت يک فرقه و آئين در آوردند. ارجاع به جمجمه‌شناسي رواني در فرهنگ عامه نيز رفته‌رفته رواج پيدا کرد.
عليرغم محبوبيت سريع، جمجمه‌شناسي رواني نهايتاً به صورت يک موضوعي «شبه علمي» نظير ستاره‌شناسي، عددشناسي و کف‌بيني درآمد. انتقادهايي که از سوي برخي از معروف‌ترين و بهترين پژوهشگران مغز انسان نسبت به جمجمه‌شناسي رواني به عمل آمد، نقش مهمي در اين تغيير ديدگاه بازي کرد. در سال 1843، پير فلورن کشف کرد که فرضيه بنيادي جمجمه‌شناسي رواني- يعني اين که شکل و فرم جمجمه به شکل مغز ارتباط دارد- اشتباه است. فرانسوا ماژندي فيزيولوژزيست در «رساله مقدماتي درباره فيزيولوژي انسان» در رد جمجمه‌شناسي رواني چنين نوشته است:
جمجمه‌شناسي رواني يک موضوع شبه علمي در عصر حاضر است که مشابه ستاره‌شناسي، ارتباط با مردگان و کيمياگري در دوران‌هاي گذشته مي‌باشد. جمجمه‌شناسي رواني ادعا مي‌کند که توانسته در مغز انسان انواع مختلف حافظه را شناسايي کند. اما اين صرفاً يک ادعاست که هيچ پشتوانه علمي ندارد.


تأثير جمجمه‌شناسي رواني


با وجودي که جمجمه‌شناسي رواني به عنوان يک موضوع شبه علمي قلمداد شده امّا به علم عصب‌شناسي (نورولوژي) کمک شاياني کرده است. پژوهشگران با الهام از ايدة جمجمه‌شناسي رواني به مفهوم موضع‌يابي قشر مخ، يعني ايده‌اي که مي‌گويد برخي از فعاليت‌هاي ذهني در ناحيه‌هاي خاصي از مغز صورت مي‌گيرند، علاقه‌مند شدند. با وجودي که گال و ديگر پيروان او به غلط اعتقاد داشتند که برآمدگي‌هاي سر به شخصيت و قابليت‌هاي فرد ارتباط دارد، امّا در اعتقاد به اين که قابليت‌هاي ذهني مختلف به ناحيه‌هاي مختلف مغز وابسته است حق داشتند. روش‌هاي پژوهشي جديد به دانشمندان اجازه مي‌دهد که با استفاده از ابزارهاي پيچيده نظير اسکن‌هاي mri و pet اطلاعات بيشتري درباره موضع‌يابي عمليات و وفعاليت‌ها در درون مغز به دست آورند.
 
بالا