عشق هایی از نوع ماهواره ای

مجید دیجی

مدیر بخش
عشق های ماهواره ای !

عشق ! مفهومي كه خميرمايه بسياري از رمان ها ، نمايشنامه هاي تئاتر ، نقاشي ها و اشعار را از گذشته هاي بسيار دور تا به امروز تشكيل داده و امروزه نيز جوهر حيات بخش طيف وسيعي از فيلم ها و سريال هاي تلويزيوني مي باشد.

داستان هاي عشقي به واسطه ايجاد كشش قوي در مخاطب در تمامي فرهنگ ها مورد توجه خاص فيلمسازان قرار داشته و اين اقبال عمومي در فرهنگ هاي آسيايي به دليل بافت عاطفي و خانوادگي قويتر و همچنين اعمال محدوديت هاي مذهبي و خانوادگي ، از نظر مخاطب ، جذاب تر جلوه مي نمايد.

ايران نيز به عنوان كشوري نسبتا جوان كه به دليل اعمال محدوديت هاي فرهنگي و خانوادگي برخاسته از باورهاي مذهبي و اجتماعي ،‌ عطش آشنايي و مواجه با مفاهيم ممنوعه اي همچون روابط جنسي ، عشقي و . . . در ميان جوانان آن در حال گسترش است ، از اين مقوله مستثني نيست.

در اين ميان برخورد خانواده در گام اول و جامعه به عنوان خانواده بزرگ تر مي تواند نقشي مهم در تعيين ميزان آسيب پذيري جوانان و حفظ يا تخريب اساس تشكيل دهنده خانواده داشته باشد.

- - - Updated - - -

مضامين عشقي فيلم ها و سريال هاي تلويزيوني را مي توان به دو دسته كلي تقسيم نمود : اول بيان مفاهيمي همچون محبت و عشق منطقي و در بستر اخلاق به يكديگر ، وفاداري به عشق ، استفاده از پيوندهاي عاطفي در تعديل بار رواني ناشي از مشكلات طبيعي خانواده ، پايبندي به اصول اخلاقي:riz304: و عاطفي:riz304: و تعهد هاي اخلاقي :riz304:، تاثير منطقي عشق در كاهش اختلافات ناشي از خودمحوري و دوم مفاهيمي همچون عشق هاي ممنوعه و غير مجاز ، خيانت ، روابط جنسي آزاد با عنوان عشق ، عدم تعهد و تحقير و تكفير پيوند هاي عاطفي عميق و ريشه دار همچون ازدواج .

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: maxin

مجید دیجی

مدیر بخش
آن چه كه به وضوح مشخص است ، گرايش گردانندگان شبكه هاي ماهواره اي به پخش برنامه هايي با مضمون دسته دوم مي باشد چرا كه اين گروه از برنامه ها بنابر دلايل پيش گفته ، مخاطبين بيشتري را در كشورهاي هدف ، جلب نموده و افزايش مخاطب به معناي جلب پيام هاي تبليغاتي بيشتر و افزايش درآمد حاصل از تبليغات اين گروه از شبكه هاي تلويزيوني مي باشد.

فارغ از باورهاي مذهبي ، واقعيت آن است كه از منظر روان شناسي فردي و خانواده ، تماشاي اين گروه برنامه ها مي تواند منجر به كاهش و تلطيف اثرات مخرب مفاهيمي همچون خيانت ، روابط جنسي آزاد و بي قيد و شرط ، طلاق و جدايي ، ايستادگي در برابر والدين و قوانين خانواده در ذهن مخاطب ، و برداشت غلط از مضاميني همچون آزادي زنان يا برابري زن و مرد در جامعه شود

مجید دیجی

مدیر بخش
جامعه امروز ايران در گذر از امواج متلاطم مشكلات اقتصادي و اجتماعي ،نيازمند تحكيم هرچه بيش تر بنيان هاي اخلاقي خانواده و شكل دهي روابط عاطفي سالم:rose: به منظور كاهش آسيب هاي رواني است حال آن كه تماشاي سريال هاي جذاب ولي بي محتواي ماهواره اي در شبكه هاي فارسي زبان نتيجه اي جز دوري هرچه بيشتر اعضاي خانواده از يكديگر و فراهم سازي زمينه بروز انحراف و انحطاط اخلاقي در خانواده هاي آسيب پذير به دنبال نخواهد داشت.

مجید دیجی

مدیر بخش
حضرت امام صادق علیه السلام : هر که در دوران غیبت قائم ما، بر ولایت ما ثابت قدم باشد، خداوند پاداش هزار شهید مانند شهداى بدر و احد را به او عطا مى فرماید.

مجید دیجی

مدیر بخش
یک جوان از دفتر سه تن از مراجع تقلید پیرامون حکم شرعی استفاده از تجهیزات دریافت از ماهواره استفتاء کرده که دفتر این سه مرجع، به این استفتاء پاسخ‌های متفاوتی داده‌اند.

متن پرسش این جوان و پاسخ حضرات آیات عظام نوری‌ همدانی، وحید خراسانی و شبیری‌ زنجانی در پی می‌آید:

سوال: با عرض سلام، بنده به عنوان یک جوان می‌خواستم بدانم استفاده از ماهواره و مشاهده برنامه‌های آن به لحاظ شرعی چه حکمی دارد؟ (پاسخ در ادامه...)

آیت‌الله نوری‌ همدانی: خرید و فروش و نگهداری آن جایز نیست.

آیت‌الله شبیری‌ زنجانی: اگر خوف وقوع در گناه یا ترتب مفسده‌ای دیگر در آن نباشد، فی‌حدنفسه اشکالی ندارد. اگر قانونی در این زمینه وجود دارد بنا بر احتیاط رعایت شود.

آیت‌الله وحید خراسانی: اگر فایده حلال آن زیاد باشد که عرفا از آلات لهو به حساب نیاید، خرید، فروش، نصب و راه‌اندازی آن جایز است ولی خرید و فروش یا نصب و راه‌اندازی‌ برای استفاده حرام آن به فتوا حرام می‌باشد و اگر فایده‌های حلال آن کم باشد به طوری که عرفا از آلات لهو به حساب می‌آید، خرید، فروش، نصب و راه‌اندازی آن جایز نیست و بنا بر احتیاط واجب باید آن را از بین برد ولو به تغییر دادن هیات آن مثل اینکه آن را بشکنند.

N@RVIN

Well-known member
با اینکه اکثر فیلمای ماهواره ای و نه همشون محتوای خوبی نداره موافقم

اما چرا فکر می کنیم هر کسی هر کاری میکنه برای این که جوونای مارو منحرف کنه خب اونا دارن برا کشور خودشون و مردم خودشون فیلم میسازن ینی بخاطر ما نباید هیچ فیلیمی بسازن!!!!!!!!!

اگر کسی خودش عقاید مدون و خطوط قرمز تعریف شده ای برای خودش داشته باشه مسلما سمت برنامه ای که با عقایدش مخالفه نمیره و اگرم عقلش نرسه مطمئنا خانواده ی آگاهش اجازه نمیدن و اما میمونه طرف خودش راغب باشه و با عقایدش منافاتی نداشته باشه که میره سمتش و به خودش مربوطه نه اون کشورهایی که برا ملت خودشون برنامه میسازن!

ROJO

New member
والا ما ک ازین فیلم سریالا کسی تو خونمون نمیبینه
من خودم شاید هفته ای سرجمع دو-سه ساعت بشینم پای tv ولی دیدم بعضیا خیلی جو میگیرتشون بیشترم این ادمایی ک بیکارن و برنامه ای تو زندگیشون ندارن...
پس نمیتونیم بگیم تاثیر منفی روی کسی نداره

ولی نظر شخصیم اینه ک ادم همه ی منفیای اجتماع رو باید بشناسه حداقل، حالا تو فیلم روزنامه یا هرچی...، چون ی زمان ممکنه باهاش روبرو بشه اگاهی و شناخت کمکش میکنه واسه تصمیم درست، ادم باید تو اجتماعی ک گرگ هست همچین بره هم نباشه:smiliess (4):

abtin13

New member

اما چرا فکر می کنیم هر کسی هر کاری میکنه برای این که جوونای مارو منحرف کنه خب اونا دارن برا کشور خودشون و مردم خودشون فیلم میسازن ینی بخاطر ما نباید هیچ فیلیمی بسازن!!!!!!!!!

اگر کسی خودش عقاید مدون و خطوط قرمز تعریف شده ای برای خودش داشته باشه مسلما سمت برنامه ای که با عقایدش مخالفه نمیره و اگرم عقلش نرسه مطمئنا خانواده ی آگاهش اجازه نمیدن و اما میمونه طرف خودش راغب باشه و با عقایدش منافاتی نداشته باشه که میره سمتش و به خودش مربوطه نه اون کشورهایی که برا ملت خودشون برنامه میسازن!

به این میگن تئوری توطئه. کسایی که کتاب "دایی جان ناپلئون" رو خوندن متوجهن چی میگم

abtin13

New member
این تایپک هایی که آقای مجید بصورت کاملا قارچی تو انجمن می زنن منو یاد کتاب مزرعه حیوان میندازه که تو اون کتاب برای مزرعه حیوان 7 قانون وجود داشت:
1-همه آنها که روی دوپا راه می‌روند دشمن هستند
2-همه آنها که چهارپا یا بالدار هستند دوستند
3-هیچ حیوانی حق پوشیدن لباس را ندارد
4-هیچ حیوانی حق خوابیدن در تخت را ندارد
5-هیچ حیوانی حق نوشیدن الکل را ندارد
6-هیچ حیوانی حق کشتن حیوان دیگری را ندارد
7-همه حیوانات با هم برابرند

که اوخر داستان هم قانون هقتم به این صورت تحریف شد: همه حیوانات باهم برابرند اما بعضی برابرترند.

مجید دیجی

مدیر بخش

خوب الان شاید عده ای ماهواره داشته باشند برید کانال های اونها رو هم ببینید و آمار بگیرید که بین چند هزار کانالی که دارند چندتا شون این برنامه ها و سریال ها رو نشون میدن ؟؟؟؟ شاید به تعداد انگشت دست نرسه...

اگر نشان میدهند ساعت چند نشان می دهند ؟ و مخاطبان اون ها چه افرادی هستند ؟ در ضمن در بسیاری از کشورها الان زندگی بدون پدر مد و رواج یافته... ( مثل بعضی حیوانات )

===
من با کلمه هر کاری مشکل دارم... چند بار کسی گفته تولید علم در زمینه پزشکی و نانو و... جوانان ما رو منحرف میکنه ؟

====
خوب مسئله اینجاست که پخش برنامه ها به مرور این عقاید رو با توجه به ضمیر ناخودآگاه تغییر میده و شاید حتی خط قرمز ها رو سبز کنه...

==
گاهی نیز خانواده ای با هم پای ماهواره می نشینند و گاهی خانواده آنقدر آگاه نیست که بتوان فرد را توجیه کند . گاهی فرد از خانواده حرف شنوی ندارد . گاهی...

shiny

New member
لوجو گرگ بودنو منم موافقم بعدم آدم باید چشم و گوش باز باشه و همه چیزو ببینه تا خودش درست تصمیم بگیره عقل و شعور داریم دیگه همیشه محدودیت اثر عکس داشته چرا ایران بزرگترین مصرف کننده لوازم آرایشه چون محدود میکنن دیگه جووناام عقده ای بار میان ،مثل ندیده ها رفتار میکنن منم به شخصه از این جور فیلما بدم میاد به نظرم محتوای چرتی دارن

ROJO

New member
حضرت امام صادق علیه السلام : هر که در دوران غیبت قائم ما، بر ولایت ما ثابت قدم باشد، خداوند پاداش هزار شهید مانند شهداى بدر و احد را به او عطا مى فرماید.

بعضی وقتا ی کاری ک کنی پاداشش درونشه، مثل این کار ک حس خوب و ارامش توی نفس عمله بعد خدا میاد ی جایزه هم واست میزاره... تو مهربونی اخرشه:painting:

N@RVIN

Well-known member
خوب الان شاید عده ای ماهواره داشته باشند برید کانال های اونها رو هم ببینید و آمار بگیرید که بین چند هزار کانالی که دارند چندتا شون این برنامه ها و سریال ها رو نشون میدن ؟؟؟؟ شاید به تعداد انگشت دست نرسه...

اگر نشان میدهند ساعت چند نشان می دهند ؟ و مخاطبان اون ها چه افرادی هستند ؟ در ضمن در بسیاری از کشورها الان زندگی بدون پدر مد و رواج یافته... ( مثل بعضی حیوانات )

===
من با کلمه هر کاری مشکل دارم... چند بار کسی گفته تولید علم در زمینه پزشکی و نانو و... جوانان ما رو منحرف میکنه ؟

====
خوب مسئله اینجاست که پخش برنامه ها به مرور این عقاید رو با توجه به ضمیر ناخودآگاه تغییر میده و شاید حتی خط قرمز ها رو سبز کنه...

==
گاهی نیز خانواده ای با هم پای ماهواره می نشینند و گاهی خانواده آنقدر آگاه نیست که بتوان فرد را توجیه کند . گاهی فرد از خانواده حرف شنوی ندارد . گاهی...

عده ای نه و اکثر خونه ها دارن و هر کسی حق انتخاب داره ببینه یا نه ..توی یک خونه هم ممکنه دو تا فرزند عقایدشون باهم فرق داشته باشه یکی دیدن رو انتخاب میکنه و اونیکی ندیدن رو

خب فناروری پزشکی یچیز عام المنفعه س و هیچ عقل سلیمی نباید مخالفش باشه هرچند تو پزشکی هم مواردی هست که در مورد اونا هم مخالفتهایی هست مثل کلون سازی

خط قرمزی که سبز شده باشه اصولا خظ قرمز نبوده یه عقیده ی ممتنع بوده که به هر حال و با هر توجیهی برای اون فرد تبدیل به سبز شده شاید ذهنش بیشتر متمایل به خط سبز بوده

ما تو عصری زندگی می کنیم که محکوم به آگاه بودن هستیم اگر نباشیم تاوان پس میدیم زندگی امروز ما دقیقا یک چیزی مثل تنازع بقاست باید حواست جمع باشه تا بتونی زندگی کنی..خانواده هم یک اجتماع کوچیکه وقتی یه سرپرست نمیتونه اجتماع کوچیک خودشو اداره کنه اساسا دیگه در جایگاهی قرار نمیگیره که بتونه از جوامع بزرگتر اشکال بگیره

در کل من متوجه منظور شما هستم و میدونم که فیلمایی که مضمونش خیانته تو ذهن تاثیر بدی میذاره ولی از حق نگذریم خیلی از همون فیلما هم هر چند بی پرده اما عاقبت خیانت رو نشون میدن و خیلی مستقیم مذمتش می کنند در ضمن حرف من اینکه ما نباید به همه تهمت بزنیم که یک فیلم ساختی که جوون منو گمراه کنی خب شاید اونا برا ملت و فرهنگ خودشون فیلیم ساختن... احیانا مشکل ما که نمی تونیم جوونامونو آگاه کنیم چه ارتباطی به اونا داره !!!!!!!

در کل هدف من بحث نیس و همین دو پستم کافیه

مرسی

آخرین ویرایش:

مجید دیجی

مدیر بخش
این تایپک هایی که آقای مجید بصورت کاملا قارچی تو انجمن می زنن منو یاد کتاب مزرعه حیوان میندازه که تو اون کتاب برای مزرعه حیوان 7 قانون وجود داشت:
1-همه آنها که روی دوپا راه می‌روند دشمن هستند
2-همه آنها که چهارپا یا بالدار هستند دوستند
3-هیچ حیوانی حق پوشیدن لباس را ندارد
4-هیچ حیوانی حق خوابیدن در تخت را ندارد
5-هیچ حیوانی حق نوشیدن الکل را ندارد
6-هیچ حیوانی حق کشتن حیوان دیگری را ندارد
7-همه حیوانات با هم برابرند

که اوخر داستان هم قانون هقتم به این صورت تحریف شد: همه حیوانات باهم برابرند اما بعضی برابرترند.

خوبه شما انگار واقعا با دست پر میاید... این رو دوس دارم... اما گاهی عده ای کمی حقیقت را کمی شبه حقیقت با کمی غیر حقیقت قاطی می کنند و کیک خوشمزه ای درست می کنند بنام.... بگذریم .

===
شما به من میگی جاهای مختلف با شما بد برخورد می کنم اما خود شما میگی که مطالب من مثل قارچ هست...

===
منم کتاب رو دیدم ... نقد جالبی شبیه بسیاری جوامع بشری هست مثل برابری 99 درصد با یک درصد

===
دایی جان ناپلئون هم که تکلیفش مشخصه... قضیه همون کیک خوشمزه هست .

love virology

New member
من موافقم این جور سریال ها درون مایه درست حسابی نداره و بی محتوا / من در خانواده ایی هستم که عشق فیلم هستیم یعنی با فیلم بیگانه نیستیم ولی این سریال ها نه محتوا دارن نه از نظر سینمایی قوی هستن هیچی ندارن اخه خود امریکا سریال های کلمبیایی و ترکی قبول ندارن/ تا وقتی فیلم کلاسیک هست بریم سراغ این جور فیلم ها برای چی

مجید دیجی

مدیر بخش
مشکل اینجاست که ما همه چیزو از عوامل خارجی و توطئه دشمن میدونیم ولی هیچ وقت هیچ وقت فکر نمیکنیم ونمیگیم ایراد کار خودمون کجاست.؟چرا ما میگیم ماهواره بده ولی تلاش نمیکنیم شبکه های ملی خودمونو درست کنیم؟چرا 20تا شبکه درست کردیم خداییش کلشو بگردی یه برنامه درست حسابی توش پیدا نمیشه؟چرا تلاش میکنیم سریالایی بسازیم که مردم یاد همه قرضا وگرفتاریاشون بیفتنو خیلی تلاش میکنیم مردمو به گریه بندازیم تا شادشون کنیم؟چرررررررا مناسبتای به این قشنگی مثل ولادتای اماما شبکه های تلوزیون یه برنامه جشن نمیذاره اصلا آدم نمیفهمه که امروز ولادتع ولی موقع شهادتا کل برنامه ها از اول صبح روضه میزارن که خوبه ولی تعادلو تو هردوطرف رعایت کنید.چرا هیچ وقت از خودمون نمیپرسیم چرا مردم سمت ماهواره میرن؟فقط بلدیم بگیم مردم ماهواره بدهه.ما ماهواره نداریم ولی حالم از برنامه های تلوزیونم بهم میخوره

من بازم میگم باید از خودمون شرو کنیم...
واقعا چرا ما مثل موجودات هیپنوتیزم شده میچسبیم به جعبه تلوزیون ؟
بریم زندگی بزرگان رو بخونیم ببینیم اون ها چطور زندگی می کردن ؟ چقد کتاب می خوندن ؟ چقد به روابط خانوادگی و صرف زمان با اون ها اهمیت می دادن ؟ چقد برای کمک به سایرین وقت میذاشتن ؟ چقد به دیدن دوستان وآشناهاشون می رفتن ؟ چقد کار می کردن ؟ چقد عبادت می کردن ؟ اوقات فراغت ماها همش شده اینترنت ، واتس آپ ، تلوزیون ، ماهواره ... کارهایی که هیچ سودی برا دنیا و آخرت ما نداره...
به نظرتون درسته ؟ باید از خودمون شرو کنیم . دست از تنبلی و لم دادن پای تلوزیون بکشیم...
مثلا من جایی شنیدم یکی از بزرگان اوقات فراغتش رو به خوندن زبان های مختلف می گذروند و این باعث شده بود چندین زبان یاد بگیره...
=======

اگر با این دید به قضیه نگاه کنیم میبینیم که واقعا تلوزیون دیدن زندگی و وقت ما رو میگیره... داخلی وخارجی نداره...
====
البته چنین دیدی بوجود آوردنش سخته و کار هرکسی نیست ... این رو قبول دارم... اما اگر کسی رو برنامه های یکنواخت و... داخلی اذیت میکنه میتونه خودش رو با چیزای دیگه مشغول کنه... کسی که شما رو مجبور نکرده که فقط تلوزیون ببینید که...

آخرین ویرایش:

abtin13

New member
خوبه شما انگار واقعا با دست پر میاید... این رو دوس دارم... اما گاهی عده ای کمی حقیقت را کمی شبه حقیقت با کمی غیر حقیقت قاطی می کنند و کیک خوشمزه ای درست می کنند بنام.... بگذریم .

===
شما به من میگی جاهای مختلف با شما بد برخورد می کنم اما خود شما میگی که مطالب من مثل قارچ هست...

===
منم کتاب رو دیدم ... نقد جالبی شبیه بسیاری جوامع بشری هست مثل برابری 99 درصد با یک درصد

===
دایی جان ناپلئون هم که تکلیفش مشخصه... قضیه همون کیک خوشمزه هست .

من همیشه دستم پره برخلاف بعضی ها که فقط تن صداشون پره.باز خوبه این کیک به مذاق شما خوشمزه اومد خیلی ها میگن تلخه از بس حقیقته.پس جای شکرش باقیه مذاق شما هنوز درست کار میکنه.
درسته بد برخورد می کنین.اسلام هم گفته قصاص حق هر کسیه که از کس دیگه صدمه دیده باشه.پس این حرف منم به نوعی قصاص شما بود در قبال صدماتی که با حرفاتون رسوندین.
بله منتها همیشه در نظر شما ناپلئون ها (مزرعه حیوان)99% و مخالفان ناپلئون همون یک درصد هستن. البته شاید از لحاظ کیفی اینطوری باشه یعنی یه عده اقلیت ولی با امکانات زیاد که این باعث میشه در ظاهر 99% جلوه کنن در حالی که 0.5% هم نیستن فقط صداشون مثل طبل بلنده ولی در باطن چیزی برای عرضه ندارن
اتفاقا دایی جان اصلا کیک خوشمزه ای نیست.خیلی هم تلخه منتها بنا به دلایلی انگار به مذاق شما خوشمزه اومده که البته اون دلایل هم بماند.

آخرین ویرایش:

love virology

New member
بچه ها اینجا همه باهم دوست هستیم صمیمانه تر پاسخ بدیم بهتره / سپاس / شاد باشید

ROJO

New member
من بازم میگم باید از خودمون شرو کنیم...
واقعا چرا ما مثل موجودات هیپنوتیزم شده میچسبیم به جعبه تلوزیون ؟
بریم زندگی بزرگان رو بخونیم ببینیم اون ها چطور زندگی می کردن ؟ چقد کتاب می خوندن ؟ چقد به روابط خانوادگی و صرف زمان با اون ها اهمیت می دادن ؟ چقد برای کمک به سایرین وقت میذاشتن ؟ چقد به دیدن دوستان وآشناهاشون می رفتن ؟ چقد کار می کردن ؟ چقد عبادت می کردن ؟ اوقات فراغت ماها همش شده اینترنت ، واتس آپ ، تلوزیون ، ماهواره ... کارهایی که هیچ سودی برا دنیا و آخرت ما نداره...
به نظرتون درسته ؟ باید از خودمون شرو کنیم . دست از تنبلی و لم دادن پای تلوزیون بکشیم...
مثلا من جایی شنیدم یکی از بزرگان اوقات فراغتش رو به خوندن زبان های مختلف می گذروند و این باعث شده بود چندین زبان یاد بگیره...
=======

اگر با این دید به قضیه نگاه کنیم میبینیم که واقعا تلوزیون دیدن زندگی و وقت ما رو میگیره... داخلی وخارجی نداره...
====
البته چنین دیدی بوجود آوردنش سخته و کار هرکسی نیست ... این رو قبول دارم... اما اگر کسی رو برنامه های یکنواخت و... داخلی اذیت میکنه میتونه خودش رو با چیزای دیگه مشغول کنه... کسی که شما رو مجبور نکرده که فقط تلوزیون ببینید که...

بازم میگم همه ی این پای tv نشستنا در اثر بی هدفی تو زندگیه، کسایی ک کار دیگه ای ندارن انجام بدن یا چیز دیگه ای براشون تفریح محسوب نمیشه، وقتی ام ک کنترل افتاد زیر دستت و وقتم داشتی ممکنه هر کانالیو ببینی توی جامعه هم همینجوریه الاف و بی هدف ک باشی هرکار اشغالی در نظرت جلوه گری میکنه

بالا