سلام من اهل استانی هستم که شاهرگ نفت ایرانه
سرزمینی که اب و هوای بدی داره ولی مردمان خونگرم که باوجو قومیت های مختلف(عرب بختیاری شوشتری دزفولی)خیلی صمیمانه با هم زندگی میکنن و مهمان نواز هستن
من اهل اهوازم سرزمینی با نخل های سربه فلک کشیده
از استانمون و شهرستاناش شهر باستانی شوش که پایتخت کهنایران پر افتخار هستش که بازمانده های کاخ اپادانا و دیوارهایی با اجرهای نوشته دارولعاب دار قلعه ی شوش و بازمانده هایی از کاخ شائور هنوز هستش
که ارامگاه دانیال نبی(از پیامبران بنی اسرائیل)که در عهد هخانشی زندگی میکرده در این شهر هستش
شهر شوشتر(گنجینه ی مهندسی اب ایران باستان)در خوزستان تا کنون بیش از300سازه ی ابی تاریخی شناسایی شده و خوزستان پراب ترین رودهای کشور رو در خودش جای داده مکان مناسب برای تحقیقات و واشنایی با دانش مهندسی اب هستش
این استان رو شاید بتوان رکورد دار تعداد سازه های ابی در واحد سطح کره ی زمین دنست
ابشارها و اسیابهای شوشتردر نوبت ثبت در لیست اثار جاهنی یونسکو هستش
در شوتر روی دیوار نقش زانو زدن والرین در مقابل شاهپور اول ساسانی کشیده شده که نماد برتری قدرت ایرانیان بر غربیان را نشان میدهد
میرسیم به چغازنبیل(شهر سه هزار ساله دوراونتاش)از معدود اثاری که در سال1979 در لیست اثار مهم این کره ی خاکی در یونسکو ثبت شدسه اثر مربوط به ایران بود که عبارتند از تخت جمشید و نقش جهان اصفهات شهر باستانی دوراونتاش(چغازنبیل)که بعدهاپاسارگادوارامگاه کرش بزرگ و تخت سلیما اذربایجان غربی و ارگ کهن بم بعدها به این یست اضافه شده
چغازنبیل بین شهر شوش و شوشتر هستش و اگه دوست داشتید بیشتر از چغازنبیل براتون مطلب میزارم
شهر ایذه(گنجینه ی جاویدان نقش برجسته ها)که میتوان نقش برجسته های کول فرح رو نام برد من رفتم جایی با اب و هوای خنک چون هم مرز میشه با شهرکردو هوا خنکه و کول فرع(نیایشگاه نارسینا)7کیلومتری شمال شرقی دشت ایذه هستش که6 نقش برجسته ایلامی وجود داره که جهارتای اون موضوعش قربانی برای خدایان دوتای دیگه مربوط به مراسم مذهبی و غیر مذهبی هستش
از سنگ نبشه ها میشه فهمید اینجا عبادتگاه نارسیا(یکی از خدایان ایلامی هستش
از کول فرح میرسیم به اشکفت سلیمان که واقع در جنوب ایذه هستش
باز هم در اینجا4 نقش برجسته هست و نیایشگاه تاریشا بوده
ااستان ما خیلی از اثارهای کهن و تاریخی داره که ناشناخته هستن و میگن مان فارسی شهر رامهرمز بوده و در شهر اهواز علی بن مهزیار اهوازی یه شخصیت مهمی بوده که در زمان امام رضا تا امام حسن عسکری بوده و...
حرفای زیادی از خوزستان مونده که نگفتم اما خب اینجا جاش نیست دیگه بشتر از این از اسنانمون صحبت بشه منبع حرفام هم سی دی ها و کتابچه هایی که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان چاپ کرده به نویسندگی مهندس محمد حسین خواجه عبداللهی
در کل شهر استان ما فوقولادس و خیلی نعمت ها و ثروتای زیادی داره راستی امیدیه هم شاهرگ نفت ایرانه
اما این قدی که خوزستان ثروت داره به همون نسبت بهش بی توجهی میشه
عکس اواتارمم یکی از پلای رود کارون در اهوازه