روی زخم بتادین نریزید..!

نگاه

New member
اتفاق های مختلفی در خانه ممکن است شما را زخمی کند. مثلا یک تکه شیشه که از آن غفلت کرده اید و یا چاقوی تیزی که موقع سبزی خرد کردن دستتان را می برد یا خیلی اتفاق های دیگر.یا شاید هم فرد مبتلا به دیابت در خانه دارید که زخمی روی پاها یا دستش پیدا شده یا زخمی که به علت بعضی بیماری های دیگر روی سطح پوست پیدا می شود.
704867e619d6857d3c38fc9a591effd1.jpg
مرسوم است که وقتی کسی زخمی می شود همه در به در دنبال بتادین می گردند. آنقدر این داستان تکرار شده که شاید بعضی فکر کنند محال است زخم بدون بتادین اصلا خوب شود!

«پرووایدین یوداین» که اسم تجاری آن همان «بتادین» آشنای خودمان است جزو موادی طبقه بندی می شود که به آنها «آنتی سپتیک» می گویند. کسانی که یکی از همراهانشان زخمی شده و گذارشان به بیمارستان ها افتاده باشد اگر دقت کنند می بینند که شستشوی زخم ها نه با بتادین بلکه با سرم شستشو انجام می شود.

بتادین به هیچ عنوان نباید داخل حفره زخم ریخته شود بلكه باید آن را اطراف حفره زخم استفاده کرد. بیشتر مردم فکر می کنند که بتادین میکروب های احتمالی داخل زخم را از بین می برد. تا اینجای کار تصورشان درست است. اما چیزی که دقت نمی کنند آن است که بتادین همین بلا را بر سر سلول های طبیعی خود ما هم می آورد زیرا بتادین حاوی ید است که به شدت برای سلول‏های زایا و ترمیم‏ کننده کشنده است. پس چنانچه در حفره زخم ریخته شود، قطعا با از بین بردن سلول های سالم ناحیه زخم باعث تاخیر در ترمیم زخم می*شود و شرایط را برای رشد میکروب ها آماده تر می کند. متعاقب آن جوشگاه و اسكار بیشتری از زخم به جا می*ماند.

بهترین راه تمیز کردن یک زخم در خانه شستشوی آن با سرم شستشو یا نرمال*سالین است اگر سرم در دسترس نبود می*توان زخم را با آب تمیز شست و سپس زخم را با یک تکه پارچه تمیز یا گاز استریل پوشاند. اگر مایل بودید سرم شستشو را به آسانی می توانید از تمامی داروخانه ها تهیه کنید.

پس بتادین را فقط برای تمیز کردن نواحی اطراف زخم به کار ببرید.
onion001.gif

ariya21

New member
جالب بود،بتادین یک محلول قوی ضدعفونی ککنداه است در اکثر بیمارستان هایی هم که من کار کردم زخمو با بتادین شستشو میدن چون قوی تر از نرمال سایلین هستش ولی خوب بتادین رو نباید بذاریم مدت طولانی رو زخم بمونه

به همین علت اول با بتادین زخم رو شستشو میدن و بعد از چند دقیقه با نرمال سایلین شسته و پانشمان میکنند

نگاه

New member
ولی بیمارستان هایی که ما کارآموزی بودیم میدیدم و هم استادمون همیشه میگفت: زخم را یا با نرمال سالین شستشو بدین یا بتادبن رقیق شده با نرمال سالین. وقتی که رقیق بشه هم خاصیت ضدعفونی کنندگی داره و هم عوارض بد نداره، و هم اینکه درد نداره یا خیلی کمه. (که در زخم های کثیف یا ارتوپدی حجیم آسپتیک از این روش استفاده میشه ولی زخم های تمیز همون نرمال سالین)

ariya21

New member
ولی بیمارستان هایی که ما کارآموزی بودیم میدیدم و هم استادمون همیشه میگفت: زخم را یا با نرمال سالین شستشو بدین یا بتادبن رقیق شده با نرمال سالین. وقتی که رقیق بشه هم خاصیت ضدعفونی کنندگی داره و هم عوارض بد نداره، و هم اینکه درد نداره یا خیلی کمه. (که در زخم های کثیف یا ارتوپدی حجیم آسپتیک از این روش استفاده میشه ولی زخم های تمیز همون نرمال سالین)

شما کدوم دانشگاه ب.دی عزیزم؟؟؟اول با بتادین ضدعفونی میکنیم بعد هم با سایلین شستشو میدیم

نگاه

New member
آریا خان! من زخم باز رو میگم، نه بسته!! در مورد زخم های بسته چیزی که شما میگین درسته.. (من دانشگاه معتبری درس خوندم خدمت اساتید عالی)

ariya21

New member
آریا خان! من زخم باز رو میگم، نه بسته!! در مورد زخم های بسته چیزی که شما میگین درسته.. (من دانشگاه معتبری درس خوندم خدمت اساتید عالی)

من هر دو زخم رو عرض کردم نگاه خانم شما هم اگه رفرانس معتبری داری ذکر کن استفاده کنیم مرسی

نگاه

New member
اگه میدونستم اختلاف نظر وجود داره این تاپیک رو تو قسمت مباحث عملی پرستاری میذاشتم نه تو بخش مطالب مفید.

و اما در مورد رفرنس که گفتین حرفی نیست ولی من فعلا به کتابخونه دسترسی ندارم.. کتابی که خودم دارم (اصول و مهارت های پرستاری تایلور2005) فقط گفته با محلول ضدعفونی کننده استریل زخم را شسته خشک نمایید... ولی حرفی از سالین نزد!
زخم باز به هیچ عنوان نباید با بتادین غلیظ شسته بشه.. لطفا شما هم برای گفته تون رفرنس بدین.

همینطور اتفاق نظر وجود نداره که بتادین و سالین، کدومش اول استفاده بشه! هر کدوم از روش ها هم دلایلی دارن واسه خودشون..

اگه دانشکده بودم حتما رفرنس رو بهتون میگفتم.. ایشالله شد باشه حتما.. موفق باشید..

ariya21

New member
اگه میدونستم اختلاف نظر وجود داره این تاپیک رو تو قسمت مباحث عملی پرستاری میذاشتم نه تو بخش مطالب مفید.

و اما در مورد رفرنس که گفتین حرفی نیست ولی من فعلا به کتابخونه دسترسی ندارم.. کتابی که خودم دارم (اصول و مهارت های پرستاری تایلور2005) فقط گفته با محلول ضدعفونی کننده استریل زخم را شسته خشک نمایید... ولی حرفی از سالین نزد!
زخم باز به هیچ عنوان نباید با بتادین غلیظ شسته بشه.. لطفا شما هم برای گفته تون رفرنس بدین.

همینطور اتفاق نظر وجود نداره که بتادین و سالین، کدومش اول استفاده بشه! هر کدوم از روش ها هم دلایلی دارن واسه خودشون..

اگه دانشکده بودم حتما رفرنس رو بهتون میگفتم.. ایشالله شد باشه حتما.. موفق باشید..

lمن که نگفتم سایلینن استفاده نکنیم گفتم اول بتادین میزنیم بعد با سایلین می شوریم تا بتادین از روی زخم تمیز بشه بعد پانسمان میکنیم

نگاه

New member
lمن که نگفتم سایلینن استفاده نکنیم گفتم اول بتادین میزنیم بعد با سایلین می شوریم تا بتادین از روی زخم تمیز بشه بعد پانسمان میکنیم
متوجه بودم.. دقت کنین گفتم تایلور اینطور میگه..
رفرنسی که ازتون خواستم در مورد اینه که میگین زخم باز رو هم اول با بتادین خالص سپس با سایلین باید شستشو داد..

ariya21

New member
متوجه شدم.. دقت کنین گفتم تایلور اینطور میگه..
ازتون رفرنس خواستم در مورد اینکه میگین زخم باز رو هم اول با بتادین خالص سپس با سایلین...

عزیزم رفرانست خیلی قدیمیه رفرانس جدید بیار

ariya21

New member
Measures to be taken in the event of a wound

Diagnostic procedure and good practice in the application of local care.

The clinician must ensure that the diagnostic process and evaluation is complete and that the origin of the wound has been determined.
APPLICATION PROTOCOL

The wound must be cleaned according to local protocol, with water or normal saline.
Avoid the systematic use of antiseptics

URGO MEDICAL : Wound care protocols
If an antiseptic is used first, rinse the wound thoroughly with a normal saline before applying an appropriate

نگاه

New member
بهتره قسمت علمی و ریز قضیه، تو بخش مربوط به خودمون پیگیری بشه.، انجمن هایی که مختص ماست.. اونجا همه بچه ها هم میان و نظر میدن و میشه توی یه زمان کمتر، رفرنس های بیشتر و معتبری رو کنار هم قرار داد... و ماهیچ وقت نمی خوایم کسی و یا رفرنس و سایتی رو زیر سوال ببریم..! (بسیار خب از سایت های معتبر کمک میگیریم و اونجا گفتگو میکنیم..)

princess

New member
سلام
من در دانشگاه گیلان درس خوندم و اساتیدمون هم می گفتن بهتر که از بتادینی که با نرمال سالین رقیق شده رو برای شستشوی زخم استفاده کنیم و با نظر نگاه جان موافقم.

Emohammadi

New member
ای بابا.
آقا آریا ول کن دیگه
صحبت نگاه خانم یا آقا تقریبا درسته.این مطلب بیشتر برا عوام کاربرد داره چون همون طور که توی متنه اومده بیشتر مردم بتادین میریزن روی زخم و سریع باندپیچی میکنن که برای جلوگیری از لیز شدن سلول ها میگن اصلا بتادین نریزین.
آریا جان زشته.خوب نیست توی عرصه علمی اینجوری هم رو بازخواست کنین. شما دیگه ارشد قبول شدین تازه ارشد شیراز (پیش خودمون).برین سرکلاساتون .تازه یه خبرخوش بدم که دانشکده پرستاری رو تعمیرش کردن و خوشگل تر شده.البته حتما میدونید دیگه.
موفق باشین

آخرین ویرایش:

ariya21

New member
ای بابا.
آقا آریا ول کن دیگه
صحبت نگاه خانم یا آقا تقریبا درسته.این مطلب بیشتر برا عوام کاربرد داره چون همون طور که توی متنه اومده بیشتر مردم بتادین میریزن روی زخم و سریع باندپیچی میکنن که برای جلوگیری از لیز شدن سلول ها میگن اصلا بتادین نریزین.
آریا جان زشته.خوب نیست توی عرصه علمی اینجوری هم رو بازخواست کنین. شما دیگه ارشد قبول شدین تازه ارشد شیراز (پیش خودمون).برین سرکلاساتون .تازه یه خبرخوش بدم که دانشکده پرستاری رو تعمیرش کردن و خوشگل تر شده.البته حتما میدونید دیگه.
موفق باشین

عزیزاننننننننن من با نگار خانم مخالفت نکردم کههههه بابا گفتم اگه بتادین بزنی نباید بذاری رو زخم بمونه باید بعد چند دقیقه با سایلین شستشو بشه کجاش بحث کردن داره؟؟؟؟

sabz

New member
سلام بچه ها رو سر و کله هم نزنید گفته دوتاتون درسته.
اگه زخم بازی به وسیله چیزی تیزی مثا چاقو ایجاد شده باشه چون لبه های پوست به هم نزدیکند عیبی نداره اول بتادین بریزید یا نرمال سالین
ولی اگه زخم باز توسط تروما ایجاد شده بود و محیط زخم خیلی باز بود به هیچ وج نباید بتادین بریزید اول شستشو میدیم البته با سرم بعد با بتادین محیط اطراف زخمو شستشو میدیم.
بعد یه مدتی که شما زحمت کشیدید کار شما به اسم پزشک کشیک تموم میشه پس شما اونجا چه نقشی دارید!!!!!!!!!!!!!!

obstetrician88

New member
سلام.....
براي پرپ و درپ كه انجام ميديم در هر زمينه.....در پراتيك طبق قوانين اصول مهرت هاي پرستاري پراتيك ميگفتن....كه اول بتادين بزنيم..و وقتي كه چند دقه گذش بخاطر ايكه حاوي يد اس بتلادين سبب حساسيت و سوختگي ميشه ..پس چند دقسقه بعد ما از نرمالسايلين هم استفاده ميكنيم

حالا در عملي

چيزايي كه در اتاق سوچور . همام اتق زايمان ديدم اكثرا محلول رقيق شده بتادين همراه با نرمال سايلي است......

به نظر من...بچه ها وقتي ميخوايين بحث كنيد ...خوبه ولي به دادگاه نكشونيد همديگرو.......بعضي چيزا رفرنسا ممكنه بگن...ولي در بالين خيلي چيزايي كه ميبينيم متفاوته........

موفق باشيد همگي
با احترام

بالا