روان شناسی از دوربین سینما

yazdan

New member
درمورد فیلم باجه تلفن چندتا نکته بنظرم جالب بود که در ادامه براتون مینویسمش:
1.ی قسمتی از فیلم شخصی که استو رو نشونه گرفته بود گلنگدن تفنگشو ککشید که به استو ثابت کنه که ی تفنگ دستشه و میتونه اونوبکشه.بعد از اینکار ی حرفی زد که جالب بود.گفت تو فیلما وقتی آدم خوبه میخواد آم بده رو بکشه گلنگدن تفنگو میکشه و من از این صدا خوشم میاد.این اشاره به پیامد تماشای مداوم فیلما داره که باعث شده اونچه که اساسآ میتونه نماد نفرت باشه به ی چیز خوشایندی تبدیل بشه.یعنی از شنیدن صدای گلنگدن خوشحال میشیم.

2.دوستان روانشناس یادتونه توی هیلگارد مراحل رویارویی با اضطراب رو نوشته بودن؟توی این فیلم بخوبی اون 3مرحله دیده میشه.
برا دوستان غیر روانشناس بگه که بقول ی همکاری تو آمریکا آدم وقتی با رویدادهای استرس زا و موقعیت های بحرانی روبرو میشه 3مرحله رو پشت سر میگذاره. (دقیقآ خاطرم نیست اما گمان کنم که اینطوری بود )در وهله ی اول فرد عکس العمل های آنی رو مثل گریز رو نشون میده،بعد سعی میکنه واکنش منطقی تری نشون بده و در مرحله ی آخر فرد بشدت آسیب پذیر و ضعیف میشه.میتونید ببینید که در ادامه چطور عرق میکنه و این علامت فیزیولوژیک اضطرابه
توی این فیلم میبینیم که با تداوم اون شرایط بحرانی استو هر لحظه کلافه تر میشه.کاملآ از تصمیم گیری ناتوان میشه. حتی سعی میکنه فرد مهاجم رو نفرین کنه.به بدترین اعمالش در حضور رسانه ها اعتراف میکنه.و.....

3. توی همون مبحث اشاره شده بود که حمایت اجتماعی فشار حوادث رو کاهش میده وقتی استو میفهمه که پلیس جریانو فهمیده کمی آروم میشه و باتدبیرتر عمل میکنه و با اون حس ناتوانی مطلق فاصله میگیره
4.عامل دیگه ای که کمی استو رو آروم میکنه اینه که جای اون مهاجم رو پیدا میکنه و سعی میکنه به پلیس نشون بده.(یکی از عواملی که فشار رو کاهش میده اینه که فرد حس کنه کمی کنترل روی موقعیت داره)
5.از نظر فیلمنامه بنظرم قابل ستایبشه که چنین ایده ای رو بکار بردن و اینطور بهش شاخ و برگ دادن.

6.تو ی قسمتی از فیلم استو در پاسخ به پلیس برای بیرون اومدن بهش گفت که اون باجه تموم دنیای اونه(اشاره به تنگنایی که در اون گیر کرده)میگه دنیاش به اندازه ی باجه کوچیک شده

7.در نمایی که اون بی ربط ی مجموعه اعترافاتو انجام میده میبینیم که چیزی برا از دست دادن نداره.و بازم یادمون میاد انسان در شرایط سخت تازهه قدر چیزایی که داشته و نمیدونسته رو میفهمه.(در اینجا استو قدر زنشو میدون)

ببخشید طولانی شد

yazdan

New member
:auizz3ffy9vla57584x
منم که اول برنامم رو که مرتبط با همونا بود گفتم
A Few Good Men
و
Cloud Atlas
و این دوتا انیمیشن هم که اضافه شدن اگه زمان داشته باشم

فیلمهای دیده شده تا به حال از لیست صفحه 3:

A Few Good MenEquilibrium
127 Hours
Phone Booth
Secret Window
The Jacket
Wall-EA Dangerous Method

دوستان خواهشا در مورد هر کدوم که دیدید و تحلیل و نظرتون رو نگفتید سریع تر اقدام بفرمایید :p7977cujr38iyymsu8:

آفرین بخودم فقط دوتاشو ندیدم و نظر ندادم

آخرین ویرایش:

rawy

New member
:auizz3ffy9vla57584x

آفرین بخودم فقط دوتاشو ندیدم و نظر ندادم

Cloud Atlas جزو فیلمهای صفحه ی 3 نیست اما اون هم تو برنامه بوده هاااااا
و مطمئنننننننننم که یه دفتر صدبرگ براش تحلیل می نویسید
پس تا هفته تموم نشده زودتر اقدام بفرمایید

yazdan

New member
باعث شرمندگی و خجالته که یکی اسم مدیر روش باشه و بیاد پست تبلیغ بذاره :14:
خب من چی کار کنم؟؟؟ دچار دوگانگی ارزشی و خوددرگیری شدم :sdasdasd:
ولی حقیقتا هدف از این کار هدف فرهنگی هست و قول می دم تا فردا حذفش کنم
به خودمم یه اخطار می دم و خودمو واسه یه روز بن می کنم :eek:t0837h0nn8zfqu8ult

ثبلیغ که نیست.مگه چیزیش به تو میرسه؟درضمن ما از تحلیلای این گروه استفاده کردیم و دیدیم که جلساتشون خیلی هم خوبه و لذت بخش .موضوعشم کاملآ مرتبطه با تاپیک

yazdan

New member
کلا پای پول که به میون میاد همه چی کثیف می شه :rolleyessmileyanim:

یاد فیلمای کابویی افتادم با این جملت
راستی آدرس اون جایی که شکلکارو ازش میگیرید برام بفرست راوی جان.بی زحمت البته

yazdan

New member
سینما روانکاوی - برنامه 26

عنوان فیلم : دوازده مرد خشمگین / Twelve Angry Men
تحلیلگران : دکتر همایون ذوالفقاری نیا / کهربی / شاه رضا
تاریخ : جمعه 25 مرداد / هزینه : 15.000 تومان / ساعت : 16 الی 20
تهران، خیابان شریعتی، خیابان سمیه، بین بهار و مفتح، نبش خوانساری، پلاک 6، طبقه 5، واحد 15 / تلفن : 88322630

نحوه ثبت نام : دوستان لطف کرده حداقل 15 دقیقه قبل از شروع برنامه در "روان آنلاین" حاضر باشند، و ثبت نام خود را انجام دهند، به علت طولانی بودن فیلم سعی میشود برنامه سریعا شروع شود.

نحوه اجرا :
1- پخش فیلم
2- 10 دقیقه پذیرایی
3- نقد روانکاوی فیلم و مفاهیم آن

- - - Updated - - -

سینما روانکاوی - برنامه 26

عنوان فیلم : دوازده مرد خشمگین / Twelve Angry Men
تحلیلگران : دکتر همایون ذوالفقاری نیا / کهربی / شاه رضا
تاریخ : جمعه 25 مرداد / هزینه : 15.000 تومان / ساعت : 16 الی 20
تهران، خیابان شریعتی، خیابان سمیه، بین بهار و مفتح، نبش خوانساری، پلاک 6، طبقه 5، واحد 15 / تلفن : 88322630

نحوه ثبت نام : دوستان لطف کرده حداقل 15 دقیقه قبل از شروع برنامه در "روان آنلاین" حاضر باشند، و ثبت نام خود را انجام دهند، به علت طولانی بودن فیلم سعی میشود برنامه سریعا شروع شود.

نحوه اجرا :
1- پخش فیلم
2- 10 دقیقه پذیرایی

- - - Updated - - -

سینما روانکاوی - برنامه 27

عنوان فیلم : عشق AMOUR
تحلیلگران : محمد کهربی / عاطفه عبدی
تاریخ : سه شنبه 29 مرداد / هزینه : 10.000 تومان / ساعت : 17 الی 20
تلفن : 22253280
مکان: تهران، خیابان شریعتی، ابتدای خیابان دستگردی (ظفر)، روبروی آزمایشگاه فارابی، پلاک ۶، طبقه ۴

نحوه اجرا :
1- پخش فیلم
2- 10 دقیقه پذیرایی

اگه صلاح میدونی اینو تو زنگ تفریحم بزن

fanoosi

New member
سلام به Rawy جان و همه دوستان عزیز

اول اینکه من فیلم a few good men و the green mile رو دیدم البته هنوز تحلیلشو دانلود نکردم، انشاالله گوش میدم!

دوم اینکه از 5 تا فیلمی که گفتید من هیچ کدوم رو ندارم اما فیلم ها و انیمیشن های زیر رو دارم:

حافظه
مدیریت خشم
کنستانتین
رنگو
مری و مکس
و ...

سوم هم اینکه یه انیمیشن دیدم، خیلی قشنگ بود! گفتم معرفی کنم که دوستان هم ببینند:

The Croods

The-Croods.jpg

لینک دانلود فیلم

لینک دانلود زیرنویس

دو تا از دیالوگ های خانواده کرود:
قایم نشو
زندگی کن
خورشید رو دنبال کن
فردا رو می بینی!
تاریکی بسه دیگه
قایم شدن کافیه
هدف همه اینا چیه؟!
دنبال کردن روشنایی!

امیدوارم شما هم دوست داشته باشید :)

BioScientist عزیزم
ممنون بابت انیمیشنی که معرفی کردی...واقعا ذهنم رو تکون داد...خیلی خیلی دوستش داشتم:thanks:
یه جاهاییش حسابی خندیدم...یه جاهاییش یاد خودم و زندگی دور و اطراف می افتادم...بعضی ها از تغییر هراس دارند...بعضی ها از اینکه با فرد تازه ای آشنا بشن می ترسند...بعضی ها فقط زنده اند ولی زندگی نمیکنند (دور از جون جمع!)
و...
خیلی محشر بود
توصیه میکنم بقیه دوستانم ببینند
بازم ممنوووووووووووووووووون BioScientist عزیزم:riz304:

rawy

New member
A Few Good Men

اینها همه به خاطر استکبار در زمین و نیرنگهای بدشان بود, اما این نیرنگ ها تنها دامان صاحبانشان را می گیرد, آیا آنها چیزی جز سنت پیشینیان و (عذابهای دردناک آنها) را انتظار دارند؟ هرگز برای سنت خدا تبدیل نخواهی یافت, و هرگز برای سنت الهی تغییری نمی یابی!
فاطر / 43

آیه ی بالا رو در تحلیل سایت روان تحلیل از این فیلم دیدم, کاملا مرتبط با فیلم بود و دلم نیومد که اول بحث با اون شروع نشه.

شروع فیلم داوسن و دنی بدون اینکه با مقتول "سانتیاگو" خصومت شخصی ای داشته باشند بنابه یه دستور کد قرمز اون رو به قتل می رسونن, این قسمت مفهوم غریزه مرگ فروید رو برام تداعی می کنه که در ما هست, اما جالب اینجاست که این انگیزه می تونه شخصی نباشه و به خاطر کسی یا به دلیلی باشه که اون رو منطقی جلوه بده با وجودی که عمدی بوده.
داوسن و دنی بدون اینکه عضوی از نیروی دریایی باشن هویتی از خودشون ندارن به همین دلیل محکومیتشون براشون سنگین هست, در همین رابطه کفی بهش القا می کنه که تو برای داشتن شرافت به یه وصله روی بازوت نیاز نداری و با این جمله داره اون رو متوجهه هویت اصلی خودش می کنه.
توی رژه ای که بعد از صحنه ی قتل نشون داده میشه می تونیم خشکی و بی روحی, ماشینی بودن, بی ارادگی, نظم افراطی و فرمانپذیری رو تو چهره ی سربازها ببینیم. شاید فیلم داره این رو بیان می کنه که برای سوء استفاده از نیروی انسانی در جهت اهداف فردی می شه با القای هدفی والاتر و پررنگ تر اراده ی اونها رو سلب کرد تا حدی که مجبور به اطاعت از هر دستوری باشند!
نمونه ی عجیب و بارز تو تاریخ کشور خودمون زندگی حسن صباح و فدائی هاش هست که برای رهبر از جون خودشون هم گذشته بودند! و چقدر جای کار و تحلیل روانشناسی داره انسانهایی که برده شدند بدون اینکه بپذیرند برده هستند و دیکتاتوری که به مرتبه ای رسیده که خودش رو خدا می دونه و هیچ کس فکر "نه" گفتن به خواسته اون رو به ذهنش راه نمی ده.
فرمانده گالووی زنی هست که با وجودی که جنسیتش ایجاب می کنه نیروی "یین" بیشتری درش دیده بشه بیشتر مردانه است. و تا حدی شغلی که داره هم ایجاب می کنه که اینطور مردانه باشه اما در مقابلش "کفی" یک مرد هست با شغلی تقریبا مرتبط اما بدون سخت گیری ها و نظم های دقیق فرمانده گالووی و تا جایی که بتونه به میل خودش رفتار می کنه بدون اینکه مشکلی ایجاد کنه, به نظر میاد بیشتر تو زمان حال زندگی می کنه و در لحظه تصمیم می گیره مثل ضربه زدن به توپ بیسبال که باید صبر کنه زمانش برسه و به موقعش برای ضربه زدن تصمیم بگیره, وقتی می خواد بنویسه همون لحظه دنبال خودکار می گرده و از قبل نگرانی ای برای حفظ این نظم و ترتیب نداره که مثلا حتما خودکار همراهش باشه شاید که لازم شد! این نشون می ده حس بیش از حد مردانه ی گالووی شاید یک جور مکانیسم جبران هست برای سرپوش گذاشتن روی جنسیت خودش در فضای شغلیش , چون یک مرد در کنارش هست که این تعصب رو نداره و نمی پذیره. اوج تضادشون وقتی دیده میشه که کفی درحالی که داره یه سیب رو گاز می زنه وارد اتاق گالووی می شه و تو برخورد اول ارتباط درستی بینشون برقرار نمی شه و با این رفتار گالووی به هیچ وجه به عنوان وکیلی که بتونه مسئله رو حل کنه روی اون حساب نمی کنه.
انتخاب جک نیکلسون برای نقش سرهنگ جسپ به نظرم بهترین انتخاب ممکن بوده, حتی اگر هیچ حرکتی انجام نده چهره اش گویای نقشش هست و گیرایی فوق العاده ای داره. برخورد اول جسپ و کفی, سرهنگ سعی می کنه خودش رو با وکیل به واسطه ارتباط با پدرش صمیمی جلوه بده و با تعریف یه خاطره حال پدرش رو می پرسه, در حالی که کفی مطرح می کنه پدرش هفت سال پیش مرده! و این اولین شکست جسپ مقابل کفی هست. از همین قسمت داستان می شه دید که تلاش برای برقراری این ارتباط مصنوعی و برای کسب یک منفعت هست و کفی هم انقدر زیرک هست که زیربار چنین درخواستی نمی ره. اما جسپ انقدر خودشیفته است که تصورش رو هم نمی کنه که تو دادگاه محکوم بشه و با اعتماد به نفس کامل حاضر می شه و دغدغه ی ذهنیش این هست که آقا یا سرهنگ خطاب بشه, در نهایت زیرکی کفی حقیقت رو از زبون خود متهم بیرون می کشه و به دادگاه نشون می ده و اون خود باد کرده و غیرواقعی ای رو که جسپ برای خودش ساخته رو ویران می کنه.
نکته ی جالبی که به نظرم اومد کفی هیچ وقت تو دادگاه حضور نداشته و نمی خواسته با شرایط موجود در دادگاه مواجه بشه دیالوگی که گفت "پس دادگاه این شکلیه" تاثیر گذار بود.

rawy

New member
لیست فیلمهای باقیمانده از فیلمایی که تحلیل صوتی دارند:
بگرونس / The Legend of Bagger Vance
خانه 9 نفره / House of 9
افسانه 1900 / The Legend of 1900
درباره اشمیت / About Schmidt
تدوین نهایی / The Final Cut
حافظه / Memento
پاندا کونگ فو کار 2 (انیمیشن) / Kung Fu Panda 2
رنگو (انیمیشن)/ Rango
ماهی بزرگ / Big Fish
آلیس در سرزمین عجایب / Alice In Wonderland
عروس مرده (انیمیشن) / Corpse Bride
رستگاری در شاوشنگ / The Shawshank Redemption
مسیر سبز / The Green Mile
پنهان / HIDDEN
کنستانتین / Constantine
گوتیکا / Gothika
شوالیه تاریکی / THE DARK KNIGHT

rawy

New member
جناب یزدان
از اونجایی که فقط من و شما و BioScientist عزیز در مورد انتخاب لیست هفته ی آینده نظر داشتیم اگه شمام موافق باشید برای هفته آینده انتخاب های BioScientist باشه:

حافظه / Memento
کنستانتین / Constantine
رنگو (انیمیشن)/ Rango

من هر سه تاشون رو دیدم اما تحلیلشون رو نشنیدم

rawy

New member
دوستان نظرتون چیه که ازاین به بعد تخصصی تر فیلم ببینیم؟
یعنی هر فیلمی که طی اون یک یا دو روز مشخص بنا هست دیده بشه رو با توضیحات کامل, نویسنده, بازیگر, کارگردان, تهیه کننده و حتی تحلیل بذاریم؟
برای شروع من Cloud Atlas رو تو پست بعدی میارم

rawy

New member
اطلس ابر (به انگلیسی: Cloud Atlas)‏ محصول ۲۰۱۲ از آلمان فیلمی علمی تخیلی نوشته شده، تولید شده و کارگردانی شده توسط اندی و لانا واچوسکی و تام تیکور است. این فیلم اقتباسی از رمانی به همین نام از دیوید میچل است.
فیلم ارتباط ، ویژگیها و شباهت انسان های مختلف رادر شش عصر متفاوت به تصویر میکشد . عبارت اطلس در میتولژی یونانیان نام یکی از گروه جباران است که با خدایان نافرمانی آغاز کردند، آنگاه خدایان اطلس را بدان کیفر دادند که آسمان را بر سر و شانه های خویش حمل کند و پرسیوس را بر وی رحمت آمد و او را بکوههایی انتقال داد وکوههای مزبور همان جبال اطلس است که بدین سبب بنام وی خوانده شده است . و در قرن ۱۶ م . که در اروپا کتب جغرافیا با نقشه انتشار یافت صورت اطلس را بر پشت جلد کتب مزبور ترسیم کردند در حالی که کره ٔ زمین را حمل میکند و از آن پس کتب مشتمل بر نقشه ٔ جغرافیا را اطلس خواندند.

کارگردان
تام تیکور
اندی واچوفسکی
لانا واچوفسکی
تهیه‌کننده
گرانت هیل
اشتفان آرنت
تام تیکور
اندی واچوفسکی
لانا واچوفسکی
نویسنده
تام تیکور
اندی واچوفسکی
لانا واچوفسکی
بازیگران
تام هنکس
هلی بری
جیم برودبنت
هوگو ویوینگ
جیم استرجس
بن ویشا
موسیقی
تام تیکور
جانی کلیمک
راینهولد هایل
فیلم‌برداری
فرانک گریبه
جان تول
توزیع‌کننده
برادران وارنر
مدت زمان
۱۷۱ دقیقه
کشور
آلمان
زبان
انگلیسی

آخرین ویرایش:

ainazhz

New member
انیمشین مری و مکس و دیدم
بچه ها اول که شروع شد واقعا خوشحال شدم . چون من عاشق انیمشن هایی هستم که ایطوری به شکل خمیری ساخته میشن. حالا شاید یه اسمی هم داشته باشه این نوع انیمشن اما من نمیدونم. مثل پت و مت . یا اون کارتون زمان بچگی هامون که یه خونواده بودن که پنگوئن بودن... خیلی دوس داشتم
در کل انیمشن جالبی بود و پر معنا.
البته خیلی صحنه های زیادی بود که خوشم اومد اما چند تا شو میگم

1. عاشق اون لحظه هایی بودم که مکس دچار اضطراب میشد و یهو تموم صورتش پر از عرق میشد و میرفت یه گوشه و به راوی داستان اون تنها روشی بود که تو اون لحظات بلد بود

2.وقتی مکس دکمه m دستگاه تایپ و کند و واسه مری فرستاد واقعا واسم جالب بود که چطور بدون هیچ کلامی ناراحتیشو از مری بروز داد و چقدر هم این کارش رو مری تاثیر گذاشت. شاید اگر تو یه نامه و با کلام میگفت اینقدر تاثیر نداشته که اینکارش داشته.

3.وقتی مری خواست اشکاشو جمع کنه و بفرسته واقعا قشنگ بود که واسه گریه کردن یه فیلمیو دید که توش به حیوونی اسیب رسونده بودن و به محض دیدن گریه کرد . این نشون میدداد چقدر ادمه خوبی بود و دلش پاک بود

4.از اینکه مکس خودش ببه عنوانه یه انسان میگفت که ادما واقعا واسم جالبن و من و متعجب میکنن واقعا خوشم اومد و نشون میداد که چقدر دنیاشون متفاوته و انگار خودشو همسان ادما نمیدونسته

5.دکتر برنارد هم حرفای جالبی میزد مثل اینکه زندگی هر کسی مثله یه راه بی انتهاست واسه بعضی ها صافه اما واسه بعضی ها نه...

6. وقتی مکس خواست مری رو ببخشه گفت که تورو میبخشم چون میدونم که کامل نیستی . تولم ناکاملی مثله من . مثله همه ی ادما... دوس داشتم این طرز فکرشو واسه بخشش.

7.اخرای فیلم وقتی اون گداهه رو نشون داد خیلی جالب بود نوشته ای که جلوش گذاشته بود
keep your money , i want change
پول خودتو نگه دار . من میخوام تغییر کنم

دیگه همینا . زیاد بودن صحته هایی که نظرمو جلب کرد. در کل خوشمان امد

آخرین ویرایش:

fanoosi

New member
من هنوز دارم انیمیشن ها رو دانلود می کنم
صبح یادم رفت قبل از بیرون رفتم بذارم برای دانلود که تا برگردم تموم شده باشه
اشکالی نداره الان اطلس ابر رو دوباره برای تحلیل می بینم و تو این فاصله اونا رو هم می گیرم

راستی فانووووووووسی گفتی فیلم اطلس ابر رو دیدی اما تحلیلت رو نگفتی چرا؟
بیشترتون فیلمها رو دیدین چرا چیزی نمی گید؟

اطلس ابر رو چون واقعا گیجم کرده ترجیح میدم چیزی نگم...باید چند بار دیگه ببینمش
فیلمهای دیگه رو هم اغلب خیلی وقته دیدمشون...نیاز هست یه بار دیگه ببینم تا بهتر درباره اش صحبت کنم
در آخر هم وقتی بزرگانی مثل شما و جناب یزدان فیلمها رو تحلیل میکنند من دیگه جرئت نمیکنم حرف بزنم...(کوچولو ام ها مثلا!)

rawy

New member
انیمشین مری و مکس و دیدم

خیلییییییییییی عالی بود آیناااااااااااز جونم مرسیییییییییییی
من خیلی وقت پیش اینو دیدم, الان که نوشته ات رو خوندم برام تداعی شد, فرصت بشه از جمله فیلمهاییه که باید دوباره ببینمشون
:thanks::thanks::thanks:

rawy

New member
The Jacket

با تاخیر من نظرمو درباره فیلم میگم، چون 10 دقیقه آخرش مشکل داشت و ندیده بودم ، تا اینکه مشکلش حل شد وبالاخره دیدم!

:applause: خیلییییییییییییییی عالی بود عزیزم واقعا مرسی
نکته های خیلی جالبی رو گفتی مخصوووووووووصا قسمتی که زحمت کشیدی از کتاب نوشتی رو خیلی دوست داشتم و اون توضیح مربوط به آیه ی قرآن که من یا خاطرم نیست یا اصلا متوجهش نشدم.
حسن خوندن تحلیل های مختلف به همینه که هرکسی از دید خودش و نکات جالب خودش فیلم رو می بینه, و دیدن نکاتی که به چشم ما نیومده خیلییی فیلم رو جذاب تر می کنه
:thanks::thanks:

rawy

New member
بچه ها یه توضیحی بدم شاید برای بار آخر, اگه علاقه ای ندارید دیگه اصرار نمی کنم (البته امشب دوتا نقد خوب نوشتین کلی کیف کردم, ممنون)
اما تاپیک بدون نوشته چیه؟ هیچی, وقتی همه بخوان خودشونو کنار بکشن دیگه اینجا چی باقی می مونه؟
هر تحلیل گری هم مادرزادی تحلیل گر نبوده, من خودم فایلهای تحلیل رو گوش کردم ببینم چطوری نگاه می کنن و توضیح می دن
تحلیلهای مختلف توی نت رو خوندم, تحلیلهای آقا یزدان رو خوندم و کم کم جراتم واسه نوشتن بیشتر شد.
حتی شاید به اینایی که می نویسم نشه گفت تحلیل, اما چه اشکالی داره ؟ این چیزیه که به ذهن من رسیده و ممکنه به ذهن بقیه نرسیده باشه, دوس دارم با بقیه شریک بشم و نظرشون رو بدونم.
اینکه خودتون رو کنار می کشید رسما مسئولیت می افته رو دوش یکی دو نفر مشخص که بالاخره یه روز خودمونم از خوندن نوشته ای خودمون خسته می شیم و دیگه انگیزه ای برای نوشتن نداریم, اگر تبادلی وجود نداشته باشه, در حال حاضر جمعمون خود به خود کوچیک هست, شاید خیلی ها میان مطالب رو می خونن و می رن و تو بحث ها شرکت نمی کنن, اما همین چند نفری که گفتیم هستیم هم اگه بخوایم نباشیم, تاپیک فقط به درد بستن می خوره, تاپیک با نوشته زنده است, ننویسید از دست رفته.
دیگه هر جور خودتون صلاح می دونید

ainazhz

New member
بچه ها یه توضیحی بدم شاید برای بار آخر, اگه علاقه ای ندارید دیگه اصرار نمی کنم (البته امشب دوتا نقد خوب نوشتین کلی کیف کردم, ممنون)
اما تاپیک بدون نوشته چیه؟ هیچی, وقتی همه بخوان خودشونو کنار بکشن دیگه اینجا چی باقی می مونه؟
هر تحلیل گری هم مادرزادی تحلیل گر نبوده, من خودم فایلهای تحلیل رو گوش کردم ببینم چطوری نگاه می کنن و توضیح می دن
تحلیلهای مختلف توی نت رو خوندم, تحلیلهای آقا یزدان رو خوندم و کم کم جراتم واسه نوشتن بیشتر شد.
حتی شاید به اینایی که می نویسم نشه گفت تحلیل, اما چه اشکالی داره ؟ این چیزیه که به ذهن من رسیده و ممکنه به ذهن بقیه نرسیده باشه, دوس دارم با بقیه شریک بشم و نظرشون رو بدونم.
اینکه خودتون رو کنار می کشید رسما مسئولیت می افته رو دوش یکی دو نفر مشخص که بالاخره یه روز خودمونم از خوندن نوشته ای خودمون خسته می شیم و دیگه انگیزه ای برای نوشتن نداریم, اگر تبادلی وجود نداشته باشه, در حال حاضر جمعمون خود به خود کوچیک هست, شاید خیلی ها میان مطالب رو می خونن و می رن و تو بحث ها شرکت نمی کنن, اما همین چند نفری که گفتیم هستیم هم اگه بخوایم نباشیم, تاپیک فقط به درد بستن می خوره, تاپیک با نوشته زنده است, ننویسید از دست رفته.
دیگه هر جور خودتون صلاح می دونید

باهات موافقم راوی... یادته که بهت گفتم احساس میکنم تو بیان نظراتم ضعیفم و خیلی از فکرا از مغزم میگذره اما نمیتونم به زبون بیارم.. اما واقعا میگم که ما باید از اینجا شروع کنیم. من اصلا تحلیل فیلم و بلد نبودم. نمیگم الان یاد گرفتم نه. الانم نمیدونم. اما همینکه از صجنه ها. دیالوگ ها یی که خوشم اومده و میام و اینجا میگم اهمین نشون میده که میخوام تلاشم و بکنم. چون واقعا حق با توا . هر چند کم حتی اگر نظرمون راجع به یه فیلم یه خط باشه. حتی اگر در هفته یه فیلم دیدیم. بیایم و بگیم اینجا...
ایشالله که جواب بیاد و همه قبول هم بشیم این تاپیک و باید سرپا نگه داریم و دوستیمون پایدار باشه...امیدوارم که خودم جز کسایی باشم که همه ی تلاشم و بکنم.

rawy

New member
باهات موافقم راوی... یادته که بهت گفتم احساس میکنم تو بیان نظراتم ضعیفم و خیلی از فکرا از مغزم میگذره اما نمیتونم به زبون بیارم.. اما واقعا میگم که ما باید از اینجا شروع کنیم. من اصلا تحلیل فیلم و بلد نبودم. نمیگم الان یاد گرفتم نه. الانم نمیدونم. اما همینکه از صجنه ها. دیالوگ ها یی که خوشم اومده و میام و اینجا میگم اهمین نشون میده که میخوام تلاشم و بکنم. چون واقعا حق با توا . هر چند کم حتی اگر نظرمون راجع به یه فیلم یه خط باشه. حتی اگر در هفته یه فیلم دیدیم. بیایم و بگیم اینجا...
ایشالله که جواب بیاد و همه قبول هم بشیم این تاپیک و باید سرپا نگه داریم و دوستیمون پایدار باشه...امیدوارم که خودم جز کسایی باشم که همه ی تلاشم و بکنم.

درسته به هر حال باید از یه جایی شروع کرد
کتاب "سینما روح بشر" رو وقتی می خونیم تازه می بینیم که اوووووووووووه تحلیل روانشناسی از فیلمها یعنی چی, واقعا خودش دنیاییه که ما تازه داریم تاتی تاتی می کنیم.

rawy

New member
Cloud Atlas

مسلما فیلم پر از مطلب و نکات جالب هست, در حال حاضر برای بار دوم دیدمش و به خاطر طولانی بودنش واقعا خسته شدم چون با دقت بیشتری از بار اول دیدم, نکاتی که به نظرم اومد رو تیتر وار نوشتم:

تو این فیلم ناجی اغلب یک زن هست, شاید اشاره به نیاز زمین به انرژی زنانه است "یین"
توضیح در مورد یین و یانگ : یین و یانگ نشان دهنده قطب‌های مخالف و تضادهای جهان هستند. البته این بدان معنا نیست که یانگ خوب است و یین بد است, بلکه یین و یانگ مانند شب و روز یا زمستان و تابستان بخشی از چرخه هستی هستند. وقتی تعادل و احساس خوبی به وجود می‌آید که تعادل بین یین و یانگ برقرار باشد. نقطه‌های متضادی که داخل شکل یین و یانگ دیده می‌شود به این مفهوم است که یین وقتی به حداکثر خودش برسد، و می خواهد تمام شود در درونش یانگ را دارد و وقتی هم که ینگ می خواهد به حداکثر خود برسد در درونش یین را دارد. یعنی وقتی یکی تمام می‌شود، دیگری در درونش رشد می‌کند و این چرخه ادامه پیدا می‌کند.

سانمی به نظر من نماد پیغمره که "صحبتهاش موهبتیه که قلب رو نجات می ده و یادم میاره که حقیقت واقعی چیه", اماااااااا برای پرستش نیست. همینجا شیطان بهش می گه نذار اعتقاداتت رو به بازی بگیره به این معنی که به پرستش سانمی ادامه بده و روی متعصب بودنش تاکید می کنه تا حقیقت رو درک نکنه و نپذیره که سانمی هم یک انسان بوده مثل بقیه که تفاوتش با بقیه این بود که شهودی رو درک کرد و شجاعتش رو داشت که حقیقتی رو بیان کنه.
و جالب اینکه سانمی سئول جدید همون کسی بوده که هیچ کسی فکرش رو نمی کرد! حتی جزو اصیل ها هم محسوب نمی شد.

نکته ی دیگه ای که فیلم به زیبایی نشون داد این بود که شیطان فقط وسوسه می کنه و به هیچ اقدام عملی ای اجبار نمی کنه, تمام قدرتش همینه وسوسه, اما به هر حال اختیار با ماست.
بحثی که در مورد حقیقت مطرح شد, اینکه جنگیدن برای حقیقت حتی یک تنه و اینکه حقیقت همیشه تو دنیای ما آخرش معدوم می شه, بهش تف انداخته می شه و طرد می شه اما مهم اینه که همه می فهمن اون حقیقت بوده و کسی که پای حقیقت ایستاده همیشه نامش زنده است.

دیالوگ هایی که برام جالب بود:

حقیقت یکتاست, تفسیرهای مختلفش خلاف حقیقته
یه ببر نمی تونه راه راههای پوستش رو تغییر بده

زندگی های ما مال خودمون نیست, از تولد تا دم گور به هم وابسته ایم
در گذشته و حال
با هر گناه
و با هر نیکی
آیندمون رو از نو می سازیم

تا وقتی به مردم چیزی ندی نمی تونی روشون مسلط بشی
از یه آدم همه چیزش رو بگیری دیگه ازت تبعیت نمی کنه

آزادی طنین سراب مانند تمدن ها , ولی فقط اونهایی که ازش محروم هستند تصویر کاملا روشنی از ماهیتش دارن

الان می فهمم که مرزهای بین صدای اضافی و صدا قرار دادیه
همه ی مرزها قراردادهایی هستند که در انتظار پا فراتر گذاشته شدن هستند
تنها کسی می تونه از مرزها فراتر بره که اون فعل رو در خودش تکوین داده باشه
گستره ی زندگی من خیلی وسیع تر از محدودیت های منه
اعتقاد مشترک دکتر و زاخاری در دو عصر مختلف : ضعیف ها حکم گوشت رو دارن و قوی ها می خورنشون
شناخت خود تنها از دید دیگران امکانپذیره

مهم نیست چی کار می کنی تمام کاری که می کنی یه قطره تو یه اقیانوس بی حد و مرزه
مگه اقیانوس چیزی جز بیشمار قطره ی کنار همه؟

پیش آگاهان هم شرایطشون مثل ماست , اونها هم خونه ای ندارن

بالا