انواع ترشیجات

MAHSABANOO

New member
[h=1]طرز تهیه ترشی ریواس در 24 ساعت [/h]




مواد لازم:


  • نیم کیلو ساقه ریواس، پاک شده
  • 1 فنجان سرکه سیب
  • 1 فنجان آب
  • 1 فنجان شکر
  • یک و نیم تکه زنجبیل، خرد شده
  • نیم قاشق چایخوری نمک
  • 2 قاشق چایخوری دانه خردل
  • نیم قاشق چایخوری دانه فلفل سیاه

طرز تهیه:
در قابلمه کوچکی سرکه سیب؛ آب، شک، زنجبیل و نمک را بریزید و بگذارید روی اجاق بجوشد تا شکر در آن حل شود.

ادویه ها را بین دو شیشه تقسیم کنید. می توانید ادویه دلخواهتان را اضافه کنید.

ساقه های برش خورده ریواس را در این دو شیشه پر کنید.
سپس مایع درون قابلمه را روی آنها بریزید و تا بالای ریواس ها پر کنید.


سپس شیشه ها را تمیز کنید و درپوش آنها را گذاشته و کیپ کنید.
اگر قرار است ترشی ها تا یک سال بمانند، باید آنها را در کنسروساز فرآوری کنید بدین صورت که شیشه ها را ده دقیقه در آب جوش بگذارید بماند. آب باید تا بالای شیشه ها را بگیرد.
اگر می خواهید ترشی شما تردتر باشد، آن را در یخچال بگذارید. بعد از 24 ساعت آماده می شود و بعد از یک هفته طعم آن عالی می شود.
 

mehrshad

New member
bah bah .dahanam ab oftad ! Faghat rivas chon ogzalat dare jazbe kalsiom ro kam mikone.vali kheyli khoshmazast.bah bah 
 

MAHSABANOO

New member
ترشی بامیه

مواد لازم:

بامیه یک کیلو
موسیر تازه ۳ عدد
سیر ۳ تا ۴ حبه
جعفری و ترخون تازه ۵۰ گرم
نعنا خشک ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
سرکه سفید به میزان لازم
طرز تهیه:
بامیه ها را بشویید و ساقه شان را کوتاه کنید(خیلی کم کوتاه کنید تا مایع لزجی که درون آن ها است خارج نشود و ترشی حالت لیز پیدا نکند).
بامیه ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و صبر کنید تا آب آن ها خشک شود.
69115192221211232103128964467134146252121165.jpg

بامیه ها را به صورت لایه به لایه با سیر، موسیر، جعفری و ترخون تازه و نعناع خشک، داخل یک ظرف شیشه ای تمیز و خشک بریزید.
داخل شیشه سرکه بریزید ‌تا حدی که روی مواد را بگیرد.
درب ظرف را محکم بندید. در صورت دلخواه می توانید یک عدد کیسه فریزر روی سر شیشه بگذارید و سپس درب آن را ببندید تا هوا نکشد.
۲۰ روز بعد ترشی قابل مصرف است.
نکات:
* اگر تردی بامیه را دوست ندارید، می توانید قبل از ریختن در شیشه، آن را کمی در آب بجوشانید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن برود و بعد از سرد شدن داخل شیشه بریزید.
17311611672248879922563278012822617243213.jpg

* حتما موقع پاک کردن، بامیه های زده دار و نصفه را جدا کنید.
* بعضی ها طعم تند سرکه را دوست ندارند و به سرکه، آب هم اضافه می کنند. یادتان باشد برای این ترشی، از آب جوشیده و نمک کمتری استفاده کنید (حدود یک هشتم شیشه).
* می توانید موسیر و سیر و سبزی ها را اضافه نکنید، ولی پیشنهاد می کنم نعنا خشک را به هیچ وجه حذف نکنید.
* اگر ترشی لیز شد، می توانید آب آن را کاملا دور بریزید و یک بار دیگر با سرکه پُر کنید.
 

MAHSABANOO

New member
ترشی بادنجان شكم پر


621624920723234112229715088129290184.jpg


مواد لازم :
یك فنجان سیر كوبیده شده
5/1 كیلو سبزی ترشی
یك قاشق سوپخوری ادویه
یك قاشق سوپخوری نمك
3 كیلو بادنجان قلمی كوچك
به اندازه لازم سركه
طرز تهیه:
سبزی ترشی شامل جعفری، نعناع، ترخون و در صورت امكان كمی سبزیهای معطر محلی است. سبزیها را پس از پاك كردن و شستن روی یك پارچه تمیز پهن كرده و می گذاریم یك شبانه روز بماند تا آب آنها كاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد می كنیم.
برای تهیه این ترشی از بادنجانهای كوچك استفاده می كنیم. اگر بادنجان ها خیلی ریز و كوچك باشد، كلاهك سبز آن را بر نمی داریم و به همین ترتیب آنها را در حالیكه یك برش3 سانتیمتری در وسط بادنجان ها ایجاد كرده ایم، در سركه می جوشانیم. به طوری كه برای هر یك كیلو، یك لیوان سركه لازم است. ظرف را روی حرارت ملایم قرارمی دهیم تا بادنجان ها كمی بپزد، ولی له نشود.
سبزی ترشی خرد شده را درظرف تقریباً بزرگی می ریزیم وسیر، نمك و ادویه را به آن اضافه می كنیم . بعد ازمخلوط كردن آنها، شكم بادنجان ها را ازاین مخلوط پرمی كنیم و در ظروف مخصوص ترشی می ریزیم . سپس روی مواد سركه می ریزیم تا سركه روی بادنجان ها را بگیرد. در آنها را محكم می بندیم و در جای خنك نگه می داریم.
نكات تغذیه ای :
خوردن ترشی به همراه غذا باعث افزایش اشتها می شود. همچنین به علت دارا بودن سركه باعث هضم بهتر غذا و چربی ها میشود. اگر در صورت خوردن یك غذای چرب احساس سنگینی كردید، با خوردن مقداری ترشی یا آبلیمو یا آبغوره كه همگی خاصیت اسیدی دارند، حالتان بهبود خواهد یافت.
تذكر:
در مصرف ترشی نباید زیاده روی كرد.همانطور كه اشاره شد ترشی خاصیت اسیدی دارد ، بنابراین افرادی كه دچار ناراحتی معده هستند نباید آن را مصرف كنند.
این ترشی به علت دارا بودن بادنجان، برای افرادی كه به آن حساسیت دارند مناسب نیست.
 

MAHSABANOO

New member
ترشی لبو یا چغندر


1439013514410917718155402123386685795202.jpg


موادلازم:
چغندر 1 کیلو
سرکه 1 کیلو
نمک به مقدار لازم
گل پر 1 قاشق مرباخوری
فلفل سیاه نیم کوب 1 قاشق چای خوری
موسیر و سیر 50 گرم
طرز تهیه:
چغندرها را بشویید و گل و لای آنها را با برس به خوبی پاک کنید. لازم به ذکر است بعضی چغندرها کم رنگ و بعضی دیگر پررنگ هستند. برای تهیه ترشی چغندر بهتر است از نوع پررنگ آن استفاده کنید.
در صورتی که از نوع کم رنگ استفاده می کنید، ترجیحاً یک یا دو چغندر پررنگ هم به همراه آنها بپزید و یا به صورت خام رنده کنید تا رنگ لبوها متعادل شود.
چغندر را می توانید با آب و یا سرکه بپزید. اگر با آب پخته شود، رنگ آن خوش رنگ تر و شفاف تر می گردد؛ اما دوام آن کمتر شده و سریع تر کپک خواهد زد.
اگر چغندرها با سرکه پخته شود، رنگ آن تیره تر و زمان ماندگاری آن بیشتر شده و احتمال کپک زدن آن کمتر خواهد شد.

2457415362337442180140991308515238254148.jpg


وقتی چغندرها به طور کامل پختند ، می توانید آنها را به صورت دلخواه برش زده و به اشکال مختلف درآورید. از قالب های شیرینی هم برای زیباترشدن برش ها می توانید استفاده کنید.
پس از انجام این کار آنها را درون شیشه ای ریخته و به اندازه ای سرکه اضافه کنید که به طور کامل روی چغندرها را بپوشاند.
در ازای هر یک کیلو سرکه، یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. مقدار نمک را بسته به ذائقه تان می توانید کم یا زیاد کنید. بنا به دلخواه می توانید مقداری گل پر، موسیر، سیر و فلفل هم لابه لای آن قرار دهید. درب ترشی لبو را محکم بسته و در یخچال نگه داری کنید.
 

farzad.lab

مدیر بخش
تاپیک خیلی بیرحمانس ... واسه ماها که ترشی دوس داریم ... اخه حالا که دلمون خواست نصف شبی از کجا از این ترشی ااااا بیارم :New (6):
 

MAHSABANOO

New member
ترشی قارچ

مواد لازم :
قارچ 1 کیلو
نمک 5 قاشق غذاخوری
سرکه نصف پیمانه
آب 5/1 لیتر
سبزیجات معطر، سیر و فلفل سبز به میزان لازم
طرز تهیه :
سبزی معطر شامل نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون . ابتدا قارچ ها، سبزیجات، سیر و فلفل سبز را به خوبی بشورید و در آبکش قرار بدید تا آب آنها کاملا بره.
نمک و سرکه را در آب حل کنید و روی حرارت بذارید تا بجوشه( برای پاستوریزه شدن ). درب قابلمه را بگذرید و صبر کنید تا سرد شود. بعد قارچ ها را در یک ظرف شیشه ای ریخته و روی آن سبزیجات معطر، سیر و فلفل سبز را قرار بدید بعد آب و نمک و سرکه ی سرد شده را روی سبزیجات بریزید تا روی آنها را بپوشاند. در ظرف را محکم بسته و در یک جای خنک به مدت 20 روز نگهدارید . بعد ازاین مدت می توانید از ترشی استفاده کنید.(اونایی که طعم قارچو دوست دارن از اینم خوششون میاد)
 

MAHSABANOO

New member
تاپیک خیلی بیرحمانس ... واسه ماها که ترشی دوس داریم ... اخه حالا که دلمون خواست نصف شبی از کجا از این ترشی ااااا بیارم :New (6):

هدف آب انداختن دلها بود که حاصل شد خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ(شوخی بود )به مادرتون بگید درست کنه یا خودتون درست کنید
 

MAHSABANOO

New member
ترشی گوجه فرنگی

مواد لازم:

*گوجه گیلاسی نیم کیلو
*فلفل قلمی چند عدد
*ترخان، گشنیز، مرزه و ریحان از هر کدام چند شاخه
*نمک مقداری
*تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
*آب ۱ لیوان
*سرکه سفید ۱ لیوان



طرز تهیه:
گوجه فرنگی ، فلفل و سبزی ها را خوب شسته و بگذارید تا کاملاً خشک شوند. گوجه ها را با خلال دندان یک سوراخ کنید و تمام مواد را درون یک شیشه تمیز بریزید. سرکه و آب را چند دقیقه با هم بجوشانید و بعد از سرد شدن روی گوجه فرنگی ها بریزید. در شیشه را محکم ببندید و آن را در جای خنک نگهداری کنید این ترشی بعد از ۱۵ روز آماده است.(من چون گوجه دوست ندارم ازش نخوردم ولی مامانم میگه خوشمزس)
 

am-ml

New member
بچه ها لطفا تعریف و تمجید و البته گلایه(منم دهنم آب میفته :whistle:) رو توی پروفایل آموزش دهنده محترم بنویسیم ،تا اینجا نظم بهتری داشته باشه .

خیییییییییییلی ممنونم.
 

MAHSABANOO

New member
[h=2]ترشی کلم برگ و پیاز[/h]





مواد اولیه :
*کلم برگ قرمز یک عدد
*پیاز سفید به میزان لازم
*سرکه و نمک به میزان لازم


طرز تهیه:
ابتدا پوست پیازهای شسته شده را گرفته، برش داده و به صورت ریز خرد می‌کنیم. کلم برگ را نیز به صورت خلال‌های خیلی باریک خرد نموده، سرکه و نمک را با هم مخلوط می‌‌کنیم.
درون یک ظرف شیشه‌ای مناسب مقداری از کلم برگ‌ها را ریخته و روی آنها کمی پیاز خرد شده می‌ریزیم. این کار را به ترتیب و در چند مرحله تا پر شدن شیشه انجام داده و در پایان روی آن را با سرکه پر می‌کنیم. ترشی را درون یخچال گذاشته و پس از سه روز آماده مصرف است.
نکته:
-این ترشی برای دورچین انواع غذاهای گوشتی مناسب است. در ضمن پیاز طعم خوبی به ترشی کلم می‌دهد.



-میتونید اینا رو جدا جدا هم بذارید
 

farzad.lab

مدیر بخش
هدف آب انداختن دلها بود که حاصل شد خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ(شوخی بود )به مادرتون بگید درست کنه یا خودتون درست کنید



یه ترشی معرفی کن همین امشب ببشه استفاده کرد دیگه من که نمیتونم صبر کنم

:sdasdasd::dadad4::tsimuzpzwoap1t9y3o7
 

MAHSABANOO

New member


ترشی انار(خیلی خیلی خیلی خوشمزست)


مواد اولیه :
*گل کلم ریز خرد شده ۲۰۰ گرم
*انار دانه شده بزرگ سه عدد
*فلفل کبابی تند دو عدد
*فلفل شیرین چهار عدد
*ساقه کرفس ریز خرد شده و آب انار دو پیمانه
*گوجه مینیاتوری ۱۰ عدد
*سیر خرد شده یک بوته
*فلفل سیاه نکوبیده یک قاشق مرباخوری
*نمک و سرکه سفید به میزان لازم
*آب انار دو پیمانه


طرز تهیه:
تمام مواد رو مخلوط میکنیم تو شیشه میریزیم روی آن سرکه می‌ریزیم تا روی مواد رو بپوشونه. بعد از یک ماه ترشی آماده مصرف است.
 

MAHSABANOO

New member
الان شما فقط میتونی لواشک بخوری تا ترشی خونت بیاد بالا از اینا



باز اگه نداری سرکه بخور



اگه نه که کاری نمیشه کرد

 

mehrshad

New member
reyhun geshniz namak.ma ba khiaro salad mikhorim.torshi nist. Fek konam bazia behesh migan namak sabz
 

MAHSABANOO

New member
طرز تهیه ترشی خرما




مواد لازم:
خرما ا کیلو
سماق کوبیده شده نیم کیلو
آب لیمو ترش یک لیوان
دارچین اق سوپ خوری سر خالی
مغز گردو خرد شده 100 گرم
دانه انار 100گرم
نمک فلف به میزان لازم

طرز تهیه:
1 - دو سه لیوان آب را در کاسه‌ای بریزید و سماق را به آن اضافه کنید تا خیس بخورد. مدت زمان لازم برای خیساندن سماق 2 ساعت است.
پس از آن مخلوط سماق و آب را از صافی عبور دهید و آب آن را به ظرف دیگری منتقل کنید. تمبر هندی را نیز در یکی دو لیوان آب خیس کنید و بگذارید حدود
24ساعت بماندپس از این مدت، آن رانیز صاف کنید. حالا آب تمبر هندی و آب سماق را در کاسه فلزی گودی با هم مخلوط کنید، سپس آب لیموترش را به آن اضافه کنید.
2 - ترکیب این 3 مایع را روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا چند جوش بزند. پس از آن، اجاق را خاموش کرده و مخلوط را کناری بگذارید تا سرد شود.
در این فاصله خرماهای هسته گرفته را چرخ کرده یا در دستگاه خردکن له کنید؛ سپس آن را به مخلوط این آب‌ها (آب سماق، تمبر هندی و لیمو ترش) اضافه کنید.
نکته: برای اینکه ترشی خرما کاملا جا بیفتد، مخلوط نهایی را دوباره روی شعله اجاق گاز قرار دهید و اجازه بدهید 2 دقیقه حرارت ببیند. در طول این مدت، مرتب مواد را هم بزنید تا مخلوط یکدست شود و ترشی جا بیفتد.در پایان گردو و دانه‌های انار را نیز اضافه کنید و پس از مخلوط کردن با خرما، ترشی را نوش جان کنید.

اینو خودم درست نکردم ولی تعریفشو شنیدم میگن مزه ملس داره طبعشم که گرمه
 
بالا